1/16 finále - odvety
24.02.2011 21:05 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Twente - Rubin Kazaň 2:2

Twente Enschede si zadělávalo v domácím prostředí na velký problém a po polovině úvodního dějství to vypadalo, že nadějně rozjeté dvojutkání nakonec nezvládne. Kazaň totiž přijela do Holandska s velkou vervou a během necelých tří minut dokázala dát dvě branky, které Twente nasázelo na jeho půdě. Za tohoto stavu by šel duel do prodloužení a Kazani stačila jedna branka, aby Twente muselo skórovat dvakrát. Realita ovšem byla jiná.

Twente vsítilo úvodní trefu v nastaveném čase první půle a gól do šatny soupeře pořadně nahlodal, dvě minuty po přestávce totiž srovnal stav Douglas Franco a ruský favorit se na zvrat již nezmohl. Twente rozšířilo početnou plejádu nizozemských celků v osmifinále Evropské ligy, kde jsou tedy hned tři. V nejlepší šestnáctce vyzve na souboj další ruský výběr, Petrohrad má ovšem možná ještě o něco větší kvalitu než tomu bylo u vyřazeného celku.

Do první akce zápasu se dostal Peter Wisgerhof, který to zkusil v 7. minutě, avšak jeho pokus Sergej Ryžikov dokázal s přehledem zlikvidovat. V 10. minutě na druhé straně vypálil Christian Noboa, jenže úspěšný nebyl. Nicméně Rubinu svitla naděje ve 22. minutě. Dlouhou přihrávku na levou stranu dostal Christian Ansaldi, obelstil Luuka de Jonga a pronikl až na kraj vápna, kde naprosto fantastickou kroucenou ranou zakončil k tyči - 0:1.

Za další dvě minuty byla radost Rubinu dvojnásobná a opět se zrodila nádherná individuální akce. Na pravé straně prošel na kraji vápna mezi dvěma obránci Noboa a vypálil z velkého úhlu, naprosto překrásná střela zapadla do vzdálenější šibenice - 0:2. Po necelé půl hodině hry byli domácí blízko snížení, centr zprava od Dennyho Landzaata poslal forvard Bryan Ruiz svou hlavičkou do břevna a míč se odrazil mimo hrací plochu.

Twente si spravilo chuť v první nastavené minutě úvodního dějství a diváci se opět mohli kochat nádhernou střelou. Po přihrávce do středu hřiště popoběhl Theo Janssen ještě několik metrů a napřáhl z dobrých třiceti metrů, jeho přízemní rána zapadla přímo k tyči - 1:2. A po pauze byl odpor Rubinu definitivně zlomen, na rohový kop si po skvělém pohybu naskočil obránce Douglas a hlavou zavěsil přímo pod břevno. Kazaň se už na branku ve zbývajícím průběhu nezmohla, a proto je ze soutěže vyřazena.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
PePiG7

1-1 Chadli-Noboa z pen.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Twente nebude nikam spechat..bude vyckavat s cim vyrukuje Kazan....mozna duel skonci bezbrankovou remizou popripade 1:0 kdyz Kazan ke konci otevre hru

Reagovat
smazaný uživatel

2 4

Reagovat
REPLIKATOR

24. minuta už 0:2 to bude zajímavý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele