základní skupiny - skupina E
04.11.2010 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - AZ Alkmaar 2:0

Fotbalisté Alkmaaru si zřejmě definitivně zavřeli vrátka do dalšího kola Evropské ligy a budou se tak muset spokojit s bojem o třetí pozici. V klíčovém střetnutí na půdě Dynama Kyjev totiž prohráli 0:2 a po čtyřech zápasech mají na kontě jen tři body, stejně jako moldavský Šerif Tiraspol. Nyní Alkmaar musí vyhrát oba duely a doufat, že ukrajinský tým už nezíská dva bod. Tato varianta je však téměř nereálná.

Kyjev má totiž na kontě sedm bodů a v příštím kole se utká asi s nejslabším celkem skupiny Šerifem, se kterým se do bojů o postup příliš nepočítá. Kyjev má s Alkmaarem lepší vzájemné zápasy a proto mu stačí získat v příštích dvou kolech dva body. Ovšem ve hře je právě ještě Šerif, se kterým Kyjev nechce v žádném případě prohrát. S tím se ale vskutku příliš nepočítá, Dynamo totiž prohrálo s Tiraspolem v době velké krize a od té doby získalo sedm bodů ze tří utkání.

Hosté dokázali udržet čistý štít v průběhu celého prvního poločasu, ovšem začátkem toho druhého inkasovali a pak už to byla jen marná snaha pokořit skvělou obranu ukrajinského výběru. Navíc po hodině hry šli domácí do dvoubrankového vedení díky druhé trefě Artema Milevskiyho a v podstatě nebylo co řešit. Alkmaar tak potvrdil, že v současné dobře na tom není tak dobře, jak si myslel. V porovnání s evropským nadprůměrem totiž selhává.

Kyjevští měli převahu od samého začátku a gólman AZ Sergio Romero se musel hodně potit. Hned na úvod v osmé minutě ho prověřil Vukojevič, Romero však na úvod nezaváhal. Hosté spálili svoji největší šanci v úvodní půli po akci Maartena Martense, když brilantní zákrok vytáhl ze svého repertoáru gólman Maksym Koval. Asi v polovině úvodního dějství se poprvé ukázal Milevskiy, který vsítil čtyři branky v minulém víkendovém zápase.

Jeho první tvrdou ránu skvěle zachytil Romero. Milevskiy se ale dočkal dvě minuty po přestávce, kdy dostal přihrávku do vápna a asi z šesti metrů po zemi dostal většinu fanoušků do varu. V 61. minutě Roman Eremenko unikl na levé straně a poslal hezký centr do vápna, kde ho Milevskiy v klidu zblízka uklidil do polootevřené branky - 2:0. V závěru mohli domácí náskok ještě navýšit, Alkmaar však nakonec uštědřili. Tři body získali naprosto zaslouženě.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dynamo potvrdi vyhru z Holandska a znovu vyhraje..tip 1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ze slavnyho Dinamo se zacina pomalu stavat ukrajinska dvojka..

..kam se vytratila ta sila, z ktere mely pred lety respekt i velke kluby v LM...? ..na urovni EL svy jmeno rozhodne ma proto tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Každý tým si projde obdobím, kdy se ne úplně daří a toto potkalo i Dynamo. Škoda minulé sezony v Lize mistrů, ve společnosti Barcelony, Interu a Kazaně to bylo do posledního zápasu na postup, bohužel jsme vyhořeli v závěrech zápasů, to bylo opravdu dost smůly. Sezona před tím byla taky dobrá, pod Sjominem jsme hráli výborný fotbal, v Lize mistrů opět nepostoupili jen těsně (rozhodující zápas, doma s Portem gól v poslední minutě, zcela zbytečný), nicméně v EL jsme to dotáhli do semifinále. Je fakt, že pod Gazajevem to byla trága, podzim byl dobrý, velký náskok v lize, kvalitní výkony v Lize mistrů, ale jakro katastrofa a podzim taky. Nicméně teď mně těší, že pod Lužným se opět zvedáme a já jsem optimista. Dnes tipuji 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Trener AZ včera na tiskovce řekl že v prvni hre jeho hrače podcenili soupeže...

asi zapomněl křupan s kým hraje

Dynamo ma 3 europske pohary ve sve zbirce... vecnicky AZ žadny

tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mylevskij!!! parada ted ma skvelou fazonu

Reagovat
smazaný uživatel

aaa je to tam 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele