1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

BATE Borisov - Paris Saint-Germain 2:2

Ve dvanáctistupňovém mrazu v běloruském Minsku dokázal francouzský Paris-Saint Germain uhrát s BATE Borisovem nerozhodný výsledek 2:2. Ačkoli v první půli měl více gólových příležitostí, v tom druhém se mu tolik nedařilo. Takže vyrovnávací trefu musel zařizovat až v 89. minutě Luyindula.

Lépe do utkání vstoupilo hostující PSG. Už v 7. minutě ho mohl poslat do vedení Nene, jenže svou střelou jen orazítkoval břevno. O pár chvil později zaměstnal domácího gólmana Hutora svým pokusem Erdinc, ale neuspěl, ve 13. minutě zase zahrozil Nene, ovšem ztroskotal stejně jako jeho turecký kolega ne borisovském gólmanovi.

I BATE však dokázal soupeři zatopit a o tři minuty později domácí dokonce vsítili branku. Rodionov našel za vápnem elegantní patičkou jediného brazilského spoluhráče Bressana, který zamířil přesně k levé tyči. O pár okamžiků se pokoušel o vyrovnání Chantome, ale střílel jen vedle Hutorovy svatyně.

Ve 23. minutě si Hutar pořádně zachytal, likvidoval totiž možnost Luyinduly, nabito měl pak znovu Chantome, jenž ale přestřelil. Tlak hostů vyústil v gól až po půlhodině hry a v koncovce se tentokráte pochlapil Erdinc. Luyindula na hranici vápna nahrál doleva, kde z první do síťových míst u levé tyčky vypálil Erdinc.

Ještě přes přestávkou se mohl trefit znovu Erdinc, ale vylámal si zuby na Hutorovi, na druhé straně polapil Edel dalekonosný pokus Bressana. Po přestávce to zase z dálky zkoušel domácí Rudik, i tady si však Edel dokázal poradit. Ve druhé půli se jinak nehrál tak atraktivní fotbal jako v dějství prvním, i tak však nabídla velmi pohlednou podívanou.

Je pravda, že o něco lepší byl tentokráte BATE. Edel se musel ohánět proti přízemnímu pokusu Voloďka, poté se o navýšení skóre snažil i Rodionov, ovšem zase neuspěl. Domácím se nakonec podařilo rozvlnit síť v 81. minutě. Voloďkova rána sice skončila na tyči, avšak Hordejčuk z dorážky už míč nekompromisně upravil pod břevno.

Pařížané nechtěli nechat výsledek jen tak a nakonec minutu před koncem přece jenom urvali alespoň remízu. Maurice z těžké pozice v šestnáctce zleva dokázal nacentrovat do vápna na malé vápno na hlavu Luyinduly, který už s překonáním gólmana Hutora neměl až zase takové problémy.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:7

Reagovat
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele