1/16 finále - odvety
25.02.2010 21:05 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Werder Brémy - FC Twente 4:1

Nizozemské Twente si po domácí jednogólové výhře dělalo zálusk na postup, po špatných devadesáti minutách na Weserstadionu ale jeho naděje uhasly pod ofenzivní smrští Werderu. V jeho dresu řádil především Claudio Pizarro, peruánský kanonýr docílil hattricku a hlavně díky němu tak Brémy budou hrát osmifinále.

Domácí začali zhruta a hosté z Enschede se museli bránit, seč jim síly stačily. Přesto dobrou čtvrthodinu nebylo u řeky Weser nic moc k vidění, až poté začal Werder úřadoval. Özil našel vpředu Almeidu, který nacentroval před branku, kde nabíhajícímu Pizarrovi stačilo k úspěšnému zakončení jen nastavit kopačku - 1:0. Twente se úplně rozsypalo a za chvíli uháněl na Boschkera sám Özil, nakonec z toho však byla jen nastřelená boční síť.

Ve dvacáté minutě se už míč v hostující síti třepetal podruhé. Na počátku akce stál obrozený Özil, jenž zachytil špatnou přihrávku Parkera, zakombinoval s Marinem a nabídl balon znovu Pizarrovi, který ho uklidil k pravé tyči - 2:0. Poté neproměnili další šance sám Özil a Almeida, ve 27. minutě však Naldo vyhrál souboj s Boschkerem a zvýšil už na 3:0. Do poločasu se ovšem Twente podařilo snížit, ve 33. minutě nacentroval Ruiz a hlavučkující de Jong upravil na poločasových 3:1.

Po změně stran to Brémám chvíli trvalo, než se znovu dostaly do tempa, a málem za to pykaly. Byl to konkrétně Pasanen, kdo chyboval, načež Ruiz nastřelil tváří v tvář Vanderovi tyčku a dorážející Parker již nemířil přesně. To byla rozhodující chvíle celého dvojutkání, hned minutu po této šanci totiž udeřilo na druhé straně. Özil vyslal do úniku koho jiného než Pizarra, který pravačkou překonal Boschkera do třetice všeho dobrého - 4:1.

Twente tak potřebovalo k postupu znovu vstřelení dvou branek, šanci na ně ale již nemělo. Naopak Werder mohl přidat další góly, postupně mladíci Ayik s Bargfredem a také rutinéři Pizarro a Almeida ovšem své šance již neproměnili, vítězství o tři branky ale domácím dnes stačilo bohatě.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1. Jinak pár výhrad - výhry na Herthou a Hoffenheimem rozhodně nijak jasný nebyly (jen ta v Hannoveru). A taky bych neřekl, že remíza s Leverkusenem byla zrovna senzační... A Hunt neni nově příchozí, jen prodloužil smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě nevim, jestli Brémy patří k obranářským mančaftům

Reagovat
smazaný uživatel

No presne nad tým som sa zamyslel aj ja pretože čo sledujem brémy, vždy vedeli streliť vela gólov, ale vela ich aj dostali! Pri všetkej úcte ked je N Kufo hviezdny, tak potom neviem

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, při zápasech Werderu nikdy neni nuda, útok střídá útok... Nehledě na to, že i na Twente jsme měli minimálně 4 velký šance. Můžou nás nazývat všelijak, ale obranářskej tým rozhodně ne!

Reagovat
Ebola SVK

poďme Miňko Twentééééé

Reagovat
smazaný uživatel

Stoch nenastúpil a Twente bolo "nahraté"

Reagovat
Ebola SVK

no vidíš ,človek to chce pozerať a zrovna teraz ,,krpec ,, nenastúpi pre menšie zranenie

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele