čtvrtfinále - odvety
08.04.2010 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Fulham vyhrál i podruhé a postupuje, Wolfsburg končí

Fulham zvládl čtvrtfinálovou odvetu na horké německé půdě, Wolfsburg zaskočil gólem z první minuty a po zbytek duelu kontroloval vedení a jelikož doma před týdnem zvítězil 2:1, postupuje do semifinále.

Fulham přijel do Volkswagen Areny hájit těsný náskok z domácího prostředí a zápas pro něj nemohl začít lépe. Hned v první minutě se totiž záblesk geniality objevil u Zoltana Gery, který na hranici vápna naznačil střelu, ale namísto toho poslal nezištnou přihrávku na Bobbyho Zamoru. A hostující útočník si pak jen chladnokrevně poradil s Benagliem. V tu chvíli Cottagers vedli 0:1 a Wolfsburg potřeboval minimálně dvě branky.

I druhou šanci duelu měl na svědomí Fulham, na Duffův centr naskakoval Gera a přeskočil Pekaríka, ale Bengalio skvěle kryl. Na druhé straně pak lehce odevzdal míč Murphy a Schwarzer musel nastalý požár hasit. A že bylo co hasit, šance to byla vskutku velká. Po čtvrthodině napravoval zaváhání Murphy a povedenou střelou prověřil Benaglia, jenž měl štěstí, že ho míč trefil. S trochou štěstí to ale už v tuhle dobu klidně mohlo být 3:2, v Německu se hrál skvělý fotbal.

Jenže úžasná první čtvrthodinka byla na dlouhou dobu také poslední vzrušující pasáží hry. Na další šance si nedočkaví domácí diváci museli počkat až do druhého poločasu, přesněji řečeno do 61. minuty. To Misimovič uvnitř šestnáctky přihrál Džekovi, ale ten ve velké šanci vyhořel. Grafite pak na centrovaný míč nedosáhl. Bosenský útočník pálil znovu v 75. minutě, na Schwarzera ale nevyzrál a Vlkům rychle ubíhal čas. Navíc za dvě minuty vytáhl výtečný zákrok Benaglio, čímž ještě udržel naději. Zamora fantastickým pasem vyslal Daviese, jenž skvěle vypálil ale Benaglio nohou a s vypětím všech sil míč zastavil.

Závěrečná desetiminutovka už byla skoro ve své polovině a nikterak Wolfsburg, ale hosté tlačili, ačkoliv by se to právě očekávalo spíše od domácích. Ti ale mohli být rádi, že sedm minut před koncem nedostali druhý gól, protože až z brankové čáry pokus Murphyho odkopával Barzagli. Za dvě minuty měl Wolfsburg další obrovskou šanci, jenomže v zakončení se mu prostě dnes nedařilo. Džeko nejprve nastřelil tyč a dorážejícímu Grafitemu zkazil radost zásahem na čáře Hangeland. K ničemu dalšímu už Cottagers nepustili a slaví zasloužený postup.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 fulham postup

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

COYW!!! Cottagers je to naseeee

Reagovat
smazaný uživatel

velká gratulace do londýna !! super a teď hsv...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele