základní skupiny - skupina J
05.11.2009 21:05 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Šachtar Doněck 0:2

Šachtar pokračuje ve skvělých výkonech na evropské scéně. Ani ve čtvrtém utkání nenašel svého přemožitele a na půdě Toulouse vyhrál 2:0. O branky se postaral Luiz Adriano a Aleksej Haj. Hosté mají v tabulce už pětibodový náskok na druhé Bruggy a suverénně kráčejí za prvním místem skupiny J.

Domácí chtěli Šachtaru vrátit vysokou porážku 4:0 z posledního vzájemného střetnutí a do zápasu vstoupili aktivně. Už v páté minutě nebezpečně střílel Pentecote, ale jeho pokus o pár decimetrů minul branku hostů. O chvíli později byl blízko gólu Sirieix, ale trefil pouze břevno branky Šachtaru.

První vážnější pokus hostů zaznamenal až Tomáš Hübschman, jeho střela se ale mezi tři tyče nevešla. Toulouse bylo v prvním poločase lepším týmem, vytvořilo si i několik slibných šancí, ale nedokázalo je přetavit v góly. Velkou příležitost zahodil Luan a následně i Pentecote. Gólman francouzského týmu se musel v brance nudit, za poločas totiž řešil pouze dvě šance hostů. Kromě již zmíněného pokusu Hübschmana musel likvidovat ještě Jadsonovu střelu z voleje.

Vlak s logem Šachtaru se rozjel až ve druhé půli, kdy hosté během šesti minut skórovali hned dvakrát a rozhodli o osudu utkání. V 50. minutě se Luiz Adriano v malém vápně obtočil kolem domácího obránce a poslal míč za záda překvapeného Pelého. To však nebylo ze strany Ukrajinců všechno. O šest minut později se Willian po křídle prohnal kolem domácích obránců a naservíroval míč Hajovi, který z deseti metrů posla zkušeně míč do sítě - 0:2.

Na dva rychlé góly už nedokázali Francouzi najít odpověď. Zdálo se, že i Šachtar je s výsledkem spokojen a zápas se poté vyloženě dohrával. Za zmínku stojí pouze pokus Didota, který však skončil v náručí gólmana hostů Pjatova.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

postoupí ze skupiny s 18 body

Reagovat
smazaný uživatel

Sachtar patří do LM a v EL jenom ukazuje svou sílu 1:3 a je to

Reagovat
smazaný uživatel

Sachtar vyhraje Evroupskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Donbassssssssssss 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

vlado903 jsi nosterdamus Donbas do LM šče nevmerla Ukrajina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele