čtvrtfinále - odvety
08.04.2010 21:05 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - SL Benfica 4:1

I když se Benfika na pár momentů dokázala vrátit do hry o postup, Liverpool své rozhodující vedení po prvním poločase nepustil. Na rozdíl od Ligy mistrů si tak semifinále Evropské ligy zahrají hned dva angličtí zástupci. Na věhlasnější Liverpool čeká bývalý tým jejich kanonýra Torrese - Atlétiko Madrid.

Prvních pětadvacet minut bylo pro diváky opravdovým utrpením. Obraz hry ani v nejmenším neprokazoval gólové manko Liverpoolu z duelu v Portugalsku. Sotva znatelná převaha, jestli vůbec nějaká, byla předem odsouzena k neúspěchu při snaze o vytvoření si nebezpečné šance.

Benfika však hrála také rozpačitě. I když se pohybovala u vápna svého soupeře, nedokázala si vytvořit akce vedoucí k pojištění náskoku a zároveň v defenzívě neprojevovala žádnou jistotu. A to se hostům také nevyplatilo těsně před půlhodinou hry.

Naprosto osamocený zůstal v malém vápně Kuyt, který po rohovém kopu usměrňoval míč bez potíží hlavičkou za záda brankáře. Chaos tak nadělal pouze pomezní rozhodčí, který signalizací svým praporkem zmátl snad všechny přihlížející.

Po sedmi minutách navíc bylo s Benfikou ještě hůře, opět tomu bylo po chybě v obraně. Gerrard kolmicí vysunul Lucase, který si pro míč seběhl před vápnem, tělem oklamal Césara a do prázdné branky zakončoval s lehkostí.

V závěru poločasu pak dvakrát zahrozili hosté. Z přímého kopu nepřekvapil přízemní střelou Reinu Cardozo a dvě minuty před koncem se štěstím vykopával Lucas míč z brankové čáry a zkazil tak radost Sydneymu.

Po změně stran se opět hrál značně neurovnaný fotbal a málem na to Benfika doplatila. V 54. minutě centroval do nesrovnané defenzívy Torres a málem přinutil jednoho z obránců k vlastnímu gólu, César však stihl zakročit.

Málo mu to bylo platné za pouhé čtyři minuty. Když byl třicet metrů od branky domácích faulován Di Maria Mascheranem, nikdo netušil, že za pár vteřin bude přes celé vápno nahrávat Benayoun Kuytovi, který přihrávkou z první najde dokonale Torrese, který měl před sebou odkrytou svatyni.

Španělský útočník v červeném dresu byl při chuti a chvíli poté se díky skvělé individuální akci dostal až do vápna, kde byl zřetelně a v blízkosti rozhodčího faulován Luisãem. Rozhodčí Kuipers ale nechal svou píšťalku němou.

Dal tak šanci Benfice vrátit se do hry o postup. Dvacet minut před koncem se totiž k přímému kopu z dvaceti metrů postavil Cardozo. I když se mu střela nepovedla podle jeho představ, skončil míč kvůli Gerrardovo výstupu ze zdi až za zády Reiny.

Nechybělo mnoho a za pouhých šest minut mohl skoro ze stejné pozice skórovat Cardozo znovu. Tentokrát z většího úhlu zkoušel zeď přestřelit, trefil ale Toresse, který si míč srazil hlavou jen těsně vedle bližší tyče.

Jenže poté přišel osudný signál od brankáře Césara, který dával najevo neschopnost pokračovat ve hře. A dříve, než se Moreira mohl rozkoukat, už na něj sám uháněl Torres. Ten bez známky jakékoliv nejistoty chladnokrevně přizvedl balón, který navíc namířil přesně ke vzdálenější tyči a rozhodl.

Místo možného dramatu si tak Benítez v závěru mohl dovolit vystřídat Torrese i Gerrarda. I třetí tým z anglické velké čtyřky, který se dostal do evropského semifinále, tak ve svém druhém zápase nabídl porci pěti branek, na rozdíl od svých předchůdců z Ligy mistrů však dokázal postoupit.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Mircu5

Tady se Liverpool rozloučí s EL a bude rád, když si ji zahraje i příští rok 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ou sou benfica...força!!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, Liverpool bude na ČT4 , jinak doufám, že to Liverpool zvládne a že nebude zas nákej kokot rozhodčí, kterej zkazí zápas!! tip - 2:0 - Gerrard a Kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

reds musi steven gerard rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 na penalty benfica:)

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpoolu už hoří za prdelí.......stejně jako v PL........a zvládne to :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele