čtvrtfinále - 1. zápasy
01.04.2010 21:05 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Hamburger SV - Standard Lutych 2:1

Jak už je u Hamburku v Evropské lize zvykem, padaly branky chvíli před přestávkou mezi poločasy. Zatímco v Anderlechtu vedení ztratil, tentokrát si proti dalšímu belgickému týmu vytvořil díky dvěma brankám v samém závěru první půle těsný náskok do odvety.

Hned první vteřiny nabídly hřmění domácích fanoušků, když se po pouhých osmi vteřinách dostal do vápna van Nistelrooy a byl zřetelně přidržen Ramosem. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá. To bylo bohužel až do třicáté minuty vše zajímavé. Pro německé diváky navíc právě po půlhodině hry přišel rohový kop Pocognoliho, na který si naběhl Mbokani a nikým netísněn usměrnil svou hlavičku za bezmocného Rosta.

Po šesti minutách mohlo být srovnáno, když z velké dálky vystřelil nizozemský kanonýr. Jeho pokus ale pouze rozezvučel tyč a překvapený Pitroipa nedokázal míč před odkrytou brankou zklidnit. Chvíli poté Pitroipův střílený přízemní centr vyrazil Rost přímo k van Nistelrooyovi, který bez přípravy míč netrefil dle svých představ a z dobré pozice branku minul.

Jenže za další dvě minuty se Pitroipa vřítil do vápna znovu, přepadl přes nohu Camozzata a uslyšel penaltový hvizd sudího Atkinsona. K exekuci pokutového kopu se postavil levák Petrić, a zatímco Bolat skákal k tyčce, poslal míč po zemi doprostřed branky.

Zdálo se, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu, ale půlminuty před vypršením první půle zamířil do vápna svůj polovysoký centr Aogo, na který si naběhl dravý van Nistelrooy a střelou z první přes Ramose nedovolil Bolatovi míč vytlačit mimo tři tyče.

Druhý poločas už tolik zajímavého, jako posledních patnáct minut úvodního poločasu, nenabídl. V 63. minutě si Pitroipa narazil s Petrićem, ke kterému se míč vrátil před vápnem, aby pohotovou střelou zamířil vedle branky hostů.

První, obrovskou, ale také poslední šanci na vyrovnání měli Belgičané pětadvacet minut před koncem. Po chybě Zé Roberta dostal fantastický lob za obranu do vápna Mbokani, který taktéž parádně hlavičkou přehodil brankáře Rosta. K jeho smůle se míč odrazil od břevna ven z branky. Mladý útočník se sice ještě prodral k dorážce, nicméně z úhlu bránu netrefil.

Čtyři minuty před závěrečným hvizdem mohl rozdíl do odvety navýšit obránce Demel, kdyby jeho hlavičku výborným zákrokem nezachytil Bolat. Druhý zápas, který se odehraje již osmého dubna v Lutychu, tak zůstává otevřený stejně, jako duel Fulhamu s Wolfsburgem, ze kterého vzejde semifinálový soupeř pro vítěze této německo-belgické bitvy.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele