1/16 finále - odvety
26.02.2009 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Zenit Petrohrad 1:2

Bez několika klíčových hráčů Zenit Petrohrad vybojoval postup na hřišti Stuttgartu stejným výsledkem jako v domácím klání - 2:1. Zenit se dostal do vedení zásluhou Semšova, jiskřičku naděje vykřesal v osmdesáté minutě střídající Gebhart, ale poslední slovo měl žolík v dresu Zenitu Viktor Fajzulin.

První poločas byl především ve znamení boje, oba týmy hrály agresivně (stejně jako v prvním vzájemném měření sil) a fotbalových akcí bylo poskromnu. První vážnější příležitost si vytvořil v 13. minutě záložník Zenitu Zyrjanov, Lehmann jeho střelu vytěsnil na roh. Německý brankář měl o něco málo později hodně práce i s tvrdou střelou portugalského reprezentanta Dannyho.

Stuttgart si první vážnou příležitost vypracoval až ve 33. minutě, Cacau obelstil Križanace, ale jeho střelu zastavila tyč Malafejevovy svatyně. Nepsané pravidlo nedáš - dostaneš, přicestovalo do branky Stuttgartu ve 42. minutě, Danny se výborně uvolnil a centrem na vzdálenější tyč našel Semšova a zimní posila Zenitu střelou z prvního dotyku poslala petrohradského mužstvo do vedení.

Ve druhém dějství Zenit kontroloval hru a nedovolil Stuttgartu vytvořit si šance nebo alespoň souvislejší tlak. Trenér domácího mužstva Babel se tak pokusil oživit defenzívu a na hřišti rázem byli čtyři útočníci Stuttgartu. Tento tah se vyplatil, Zenit polevil v koncentraci a Élson z ničeho nic málem udeřil, nebezpečná střela olízla tyč Zenitu Petrohrad.

Kormidelník Zenitu Dick Advocaat se mohl vztekat, jak chtěl, nebylo mu to nic platné. V 80. minutě si Timo Gebhart obelstil tři lehkovážně přistupující hráče Zenitu a následně překonal i Malafejeva. Stuttgart rázem ucítil naději, ale aby přidal druhý gól, musel ještě více otevřít obranu.

A to Zenitu očividně sedělo, z protiútoku po krásné akci po ose Denisov - Danny - Fajzulin třetí jmenovaný, který přišel na hřiště místo Husztiho, rozvlnil prázdnou branku a zajistil tím Zenitu postup mezi nejlepších šestnáct. V nastaveném čase navíc Fajzulin mohl přidat druhou branku v zápase, ale trefil se do tyče.

Autor: David Kubáň

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Arne

To je tip...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Advocaat slíbil ofenzivní fotbal, podle mě to bude moc dobrý zápas.

Reagovat
Arne

Tak to je potom Advocaat s plněním slibů na štíru... Mě se to vůbec nelíbilo, to utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo se Stuttgart nedokázal přizpůsobit?

Reagovat
stas87

3,75 na 2 tak to si rano privstanem a fouknem 2 za 300+la corunu k tomu nieco mi poveda ze to dame aj v nemecku snad 0:2 a gol da pavel za tie sance co nedal doma a huszti

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tipnu si, že Šimák dá góla

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele