základní skupiny - skupina F
04.12.2008 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavia opět nedala gól a s poháry se loučí

Pražská Slavia se předčasně rozloučila s fotbalovou Evropou, když před domácím publikem podlehla německému Hamburku. Slavia navíc opět v Edenu nevstřelila ani branku, utkání rozhodl už v prvním poločase Ivica Olič, pojistku pak přidal v nastavení z pokutového kopu Mladen Petrič.

Diváci v české metropoli neviděli příliš ofenzivní fotbal, vůbec první střelu na branku si až téměř po půlhodině vypracoval Hamburk hlavičkou Jansena. Přesně ve 30. minutě padla první branka utkání, chorvatskou spolupráci Petrič - Olič zakončil druhý jmenovaný umístěnou střelou do protipohybu brankáře Vaniaka - 1:0.

Vstřelená branka natolik rozlítila domácího kouče Karla Jarolíma, jenž byl za příliš velkou aktivitu vůči rezervnímu rozhodčímu vykázán na tribunu. Slávisté přesto mohli vyrovnat, jedinou šanci prvního poločasu a prakticky největší šanci celého utkání si vypracoval Hubáček, jenž svou střelou protáhl brankáře Rosta.

Ani ve druhém poločasu se hra směrem dopředu oběma celkům příliš nedařila. Nejzajímavějším momentem byla srážka Vladimíra Šmicera s hostujícím brankářem Rostem. Slávisté zkoušeli překonat Rosta po centrovaných balónech, ale obrana Hamburku vždy odvrátila.

V závěru utkání se čí dál více otevírala obrana domácích, čehož využíval Hamburk ke svým rychlým výpadům. Po jednom z nich následoval rohový kop a hlavička neobsazeného Silvy, kterou fantasticky Vaniak vytáhl.

Pražané si žádnou velkou šanci nevytvořili, a když v nastaveném čase Vaniak fauloval pronikajícího Davida Jarolíma, bylo již rozhodnuto. Martin Vaniak obdržel červenou kartu a do branky na pokutový kop musel stoper Erich Brabec. K penaltě s postavil Mladen Petrič a pečetil výhru 2:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (332)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele