1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2009 21:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Snadné portugalské vítězství

Braga předvedla výborný výkon a po právu se raduje z vysoké výhry 3:0 nad Lutychem. Hosté toho příliš nepředvedli, takže postup do čtvrtfinále je po tomto zápase spíše utopickou představou. Domácí vedli díky trefám Renterii a Leoneho po prvním dějství pohodlně 2:0, ve druhé ještě doplnil gólový účet Aguiar.

Na začátku zápasu měly oba celky po jedné dobré šanci. Kolumbijský útočník Renteria ve 4. minutě nacentroval na Ze Meyonga, ten však skórování odmítl a hostující brankář Aragon jeho pokus z vápna kryl. Na druhé straně to o sedm minut později zkoušel z blízkosti lutyšský De Camargo, gólman Eduardo byl na svém místě.

Už před De Camargovou střelou hosté museli řešit nepříjemný problém. V 11. minutě kvůli problémům s kotníkem střídal Defour, kterého nahradil Nicaise. Šest minut nato navíc Portugalci vedli. Krásnou ránu předvedl Renteria, jenž z 25 metrů technickou střelou zleva ke vdálenější tyči překonal gólmana Aragona.

Za dalších deset minut vedli domácí už 2:0. Evaldovi ve vápně nikdo nezabránil v odcentrování těsně před brankou, kde stál navíc volný Leone a z halfvoleje nedal brankáři Aragonovi žádnou šanci. Lutych mohl ještě do poločasu vyrovnat. Camozzatův přímý kop našel hlavičkujícího Mangalu, jenže jeho střela letěla jen vedle. Ani nikdo ze spoluhráčů pak nedokázal míč dorazit do sítě.

Druhá půle na gólové příležitosti bohatá nebyla. Braga držela balón, občas vystřelila do útoku, jinak si však své dvougólové vedení poklidně hlídala. Snad jen Dalmat v 74. minutě vystrašil Eduarda svým pokusem z přímého kopu, na druhé straně mohl vsítit třetí branku střídající Peixoto, ale mířil vedle.

Poslední příležitosti na zvrácení zápasu měli hostující Nicaise, jehož střela byla nakonec zablokována, a Mbokani, který pálil jen nad. Portugalci byli stále o trochu nebezpečnější, gólman Aragon jen tak tak zasáhl nohou proti autorovi první branky Renteriovi. V 84. minutě ale přece jenom Braga upravila skóre na 3:0. Na konci skvělé rychlé kombinace přes tři čtvrtě hřiště byl skórující Aguiar.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyrovnane...............Tip.: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

lutych vyhraje o jednu branku

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to kolko fanusikov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele