1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2009 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Olympiakos nezvládl roli favorita a se Saint-Étienne prohrál 1:3

Řecký Olympiakos nenaplnil očekávání svých fanoušků a na domácí půdě podlehl 1:3 Saint-Etienne. To má tak pro domácí odvedu dobrý vstupní výsledek.

Olympiakos Pireus byl ve středečním zápase jasným favoritem. Vždyť domácí soutěží prochází bez vážných komplikací a na čele tabulky si vybudoval již čtrnáctibodový náskok. Z posledních deseti zápasů navíc prohrál pouze jeden - v poháru nestačil na PAOK Soluň. Zatímco řecký klub má titul téměř jistý, Saint-Etienne čekají v lize jiné starosti. Tým Allaina Perrina je o skóre za Valenciennes na osmnáctém sestupovém místě. Venku je navíc vůbec nejhorším týmem.

Přesto se mohli Francouzi radovat z překvapivé dvoubrankové výhry. Gólové hody načal v již po čtvrthodině hry kanonýr hostí Ilan, těsně před poločasem zvýšil na rozdíl dvou branek záložník Dernis. Naději na lepší výsledek dal domácím v 63. minutě z pokutového kopu Djordjevič, St. Etienne ale nezůstalo pozadu a v nastaveném čase uzavřel na konečných 3:1 střelec Gomis.

Do brzkého vedení se mohli dostat domácí. Dorážka Belluschiho z přímého kopu sice rozvlnila síť za gólmanem Janotem, sudí ale gól neuznal kvůli odmávanému ofsajdu. Neuznaný gól hosty z Francie nabudil a prakticky po celý průběh prvního poločasu byli lepším týmem. Veliká aktivita a nepozornost domácích vedla v 11. minutě k první brance zápasu.

Didier Domi nedokázal odkopnout balon, ke kterému se tak dostal Machadovi. Ten neváhal a poslal přihrávku na brazilského útočníka Ilana. Osmadvacetiletý útočník jednoduchou střelou překonal gólmana a radoval se tak z dalšího zásahu v letošní sezoně.

Hosté se dále hrnuli do útoku a jejich další nebezpečnou šanci zlikvidoval až gólman Nikopolidis. Nejdříve vyrazil nepříjemnou střelu Dernise, následně si poradil i s dorážkou Payeta z velkého úhlu. Olympiakos na další vážnější akci čekal až do 36. minuty. Tehdy se uvolnil Galleti, který nacentroval na Djordjeviče. Jeho prudká hlavička ale jenom těsně přelétla nad břevnem Janotovy branky.

Lepším týmem ale nadále zůstávali bílozelení. Do další příležitosti se prodral Ilan, podruhé se ale neradoval. Přesto se skóre ještě před koncem první půle měnilo. O to se postaral Dernis, který krásnou střelou z dálky nedal gólmanu domácích šanci - 0:2.

Domácí do druhého poločasu nastoupili mnohem aktivněji, hráči St. Etienne přesto zůstávali klidní. Do šance z rohového kopu se dostal Dudu, Brazilcova přesná hlavička ale byla zlikvidována pohotovým Janotovým zákrokem.

V 63. minutě přišla pro Olympiakos naděje v podobě Djordjevičova gólu. Patsatzoglu byl faulován Varraultem a rozhodčí nařídil pokutový kop. Hosté možná oprávněně reklamovali, že faul přišel ještě před pokutovým územím. I přes protesty hostů a vypjatou atmosféru dokázal Djordjevič skórovat a snížit tak na 1:2.

V posledních deseti minutách zatlačil Olympiakos svého soupeře do pokutového území, ani jednou se ale z gólu neradoval. Nejblíže vyrovnávacímu gólu byl asi Dudu, ten se ale ani napodruhé hlavou neprosadil. Z čtvrtého gólu zápasu se tak radovali hosté. Přestože nejlepší střelec hostů Bafe Gomis přišel na hřiště až v průběhu druhé půle, dokázal se přesto prosadit a pečetil tak výsledek na 3:1 pro své mužstvo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

prial by so ASSE................ale prvadepodobne si to Olympiakos postrazi........Tip.: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele