základní skupiny - skupina B
23.10.2008 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Galatasaray SK - Olympiakos Pireus 1:0

Obě mužstva vypadla ve 3. předkole Ligy mistrů, jejich vzájemný zápas v Poháru UEFA vyzněl lépe pro domácí Galatasaray. Ten proti řeckému Olympiakosu vedl od 26. minuty díky trefě Harryho Kewella. I když byl lepším týmem a měl i několik dalších možností ke skórování, další branku nepřidal. Milan Baroš, jenž neodehrál za turecký tým špatný zápas, měl skvělou příležitost ve druhé půli.

První šanci zápasu měl na kopačce po dvaceti minutách domácí Arda Turan, který po rohovém kopu Lincolna hlavičkoval mimo. O dvě minuty později Kewell bez přípravy střílel na branku, ale ani jeho rána v síti neskončila. Turci pokračovali v náporu, hostujícího brankáře Nikopolidise prověřil z dálky Sabri Sarioglu. Řecký strážce branky nakonec vyrazil míč do zámezí.

Jediná branka utkání padla těsně po následném rohovém kopu ve 26. minutě. Rozehrál ho Lincoln, Kewell se na bližší tyči odpoutal od svého strážce Didiera Domiho a hlavou překonal Nikopolidise. Olympiakos se dostával do šancí sporadicky až na výpady obránce Torosidise. Útočník Diogo byl až na malou podporu od Gallettiho a Belluschiho v ofenzívě zcela osamocený. Galletti měl přesto ke konci prvního poločasu možnost vrátit svůj tým do zápasu, jenže svůj přímý kop namířil jen do zdi.

Ve druhém dějství pokračovala turecká smršť, Lincoln z vyložené pozice pálil jen nad břevno, před Milanem Barošem musel z brankové čáry odvracet až Anastasios Pantos. Lincoln si smůlu v koncovce zopakoval znovu, jednou ho vychytal Nikopolidis a pak nastřelil jen břevno.

Největší gólovku řeckého týmu v zápase měl na hlavě Darko Kovačevič, který namířil Belluschiho volný kop těsně vedle. Když pak i Diogo svou hlavičku po dlouhém balónu od Torosidise netrefil mezi tři tyče, mohli se Turci radovat ze zasloužených tří bodů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele