osmifinále - 1. zápasy
12.03.2009 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ukrajinský duel zvládlo lépe Dynamo. Charkov odjíždí s porážkou 0:1

Ukrajinský duel zvládli, stejně jako před týdnem v domácí lize, fotbalisté Dynama Kyjev. Do odvety si ale svěřenci Yuriho Semina žádný slavný výsledek nevezou. I přes velikou převahu totiž hostitelé zvítězili pouze o jednu branku.

Rozhodující branku vstřelil po hodině hry z rohového kopu Ognjen Vukojevic. Trenér Semin ale přesto bude z výsledku zklamán; především pak kvůli neschopnosti zakončit. Několik gólů totiž skvělými zákroky pochytal fantastický Goryainov.

Metalist byl po většinu zápasu horším týmem, přesto si v úvodu dokázal vypracovat skvělou šanci. Serhiy Valyayev ale nedokázal zamířit přesně a jeho střela tak nakonec skončila nad domácí brankou. Taktovky se ale poté rázně ujalo Dynamo. V prvních deseti minutách se dostalo hned dvakrát do nebezpečného zakončení. Nejdříve z dálky pálil Oleksandr Aliev, poté gólmana Goryainova protáhl Artem Kravets.

Obrana Dynama prakticky po celý zápas nemusela řešit závažnější situaci. Po dravém průniku Oliynyka z pravé strany ale málem domácí inkasoval jako první. Ofenzivní záložník prošel takřka přes celé hřiště až do blízkosti Bogushovy branky, následně nacentroval na Valyayev, který ale z bezprostřední blízkosti branku netrefil. Skóre tak zůstávalo neměnné.

Příležitost Valyayeva byla poslední šancí Metalistu v první půli. Do útočení se pak v plné síle dali domácí borci. Před koncem prvního poločasu musel gólman Goryainov zlikvidovat několik nebezpečných pokusů. Zuby si na něm několikrát vylámal i nejlepší střelec Dynama - Kravets.

Když už Kravets konečně dostal čas i prostor, nedokázal zamířit mezi tři tyče a míč skončil vedle brány. Gólman Goryainov se musel opět ukázat několik minut před koncem poločasu, když Aliev zahrával přímý kop.

Ofenzivní představení vedoucího celku ukrajinské ligy pokračovalo i po změně stran. Domácí fandové se prvního gólu dočkali v 54. minutě - z rohového kopu. Ten zahrával Aliev. Pravačkou našel dobře postaveného Vukojevice, který hlavou uklidil míč za tentokrát bezmocného Goryainova.

Pro Dynamo to znamenalo skvělý vstup do druhé půle, který hráče nabudil k ještě útočnějším myšlenkám. Metalist se v těchto chvílích jen těžko dostával k balonu a mnohdy byl i pod velikým tlakem. Druhý gól zápasu mohl vstřelit sám Aliev. Opět z rohového kopu. Tentokrát se ale gólman hostí vyznamenal a skvělým zákrokem míč vyškrábl. Následně si dokázal poradit i s dorážkou Vukojevice.

Ke konci zápasu se dokonce i hosté odhodlali k několika střelám, žádná ale brankáře Bogushe příliš neprověřila. Naopak důležitý druhý gól mohl vstřelit Artem Milevsky, ten ale z dobré pozice přestřelil a ukončil tak ofenzivní představení domácího týmu. Dynamo ze svých šancí dokázalo vytěžit jediný gól a v odvetě ještě nemá nic jistého.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pěkné derby, víc věřím dynamu, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Metal v lize vubec ne hraje... prohral Dynamu doma 0:2.

Ted Dynamo vyhraje taky- 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Beton Metalistu Charkov, dal bych cistou 0.

vysledek 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0............ale prial by som postup Charkovu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele