základní skupiny - skupina F
23.10.2008 21:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Aston Villa - AFC Ajax 2:1

Fotbalisté Aston Villy ozdobili svou premiérovou účast v základní skupině Poháru UEFA vítězstvím nad Ajaxem Amsterdam 2:1. Do skupiny, kde hraje mimo jiné také pražská Slavia, tak vstoupili tou pravou nohou.

Ostrovanům sice v tomto duelu chyběl útočník John Carew, ale jeho spoluhráči ho dokázali plně zastoupit. Skóre se měnilo hned po osmi minutách hry. Na centr Ashleyho Younga z levé strany si naběhl na bližší tyč kapitán Laursen a přesnou hlavičkou překonal brankáře Vermeera. Oba dva si o pár minut později vzájemnou spolupráci zopakovali, ale tentokráte už byla obrana hostí připravena.

Ajax za prvních dvacet minut vůbec neohrozil soupeřovu bránu a působil hodně ustrašeně. Motivaci jako by týmu dodala až střela Rasmuse Lindgrena, která byla vůbec první střelou hostujícího mužstva na bránu v dosavadním průběhu zápasu. Jeho projektil však mířil nad bránu. Hned o dvě minuty později však už hráči z holandské metropole udeřili. Po rohovém kopu zahraném přes Urbyho Emanuelssona vyskočil nejvýše Vermeulen a vyrovnal stav utkání na 1:1.

Hosté mohli vzápětí dokonat svůj obrat, ale Luis Suaréz nedokázal zakončit přesně. A tak udeřili opět domácí. Minutu před koncem první půle se po akci Ashleyho Younga opřel do míče z hranice vápna Gareth Barry a nechytatelnou střelou opět rozradostnil Villa Park. Domácím vyšel také vstup do druhé pětačtyřicetiminutovky. Do šancí se hned na úvod dostali Shorey a Laursen, ale oba dva vychytal brankář Vermeer.

Velkou příležitost na vyrovnání zmařil Emanuelssonovi dvanáct minut před koncem americký brankář Brad Friedel a s nadějemi Ajaxu to v tuto chvíli už příliš dobře nevypadalo. Radost domácích diváků ze zisku cenných třech bodů trochu narušila zpráva o zranění Aghbonlahora, který si v jednom ze soubojů poranil koleno.

Autor: Radek Barkman / www.uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

....len som tam chcel dať nejak mi tí smajlíci v poslednej dobe blbnú

Reagovat
smazaný uživatel

věřim aston ville tak doufám že mi nepokazej tiket

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele