základní skupiny - skupina G
17.12.2008 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Valencia CF 2:2

Zápas už měl spíše přátelského ducha a mohlo se tedy spíše hrát pro diváky. Ti na stadionu Geoffroye-Guicharda viděli hned čtyři branky, po dvou na každé straně a určitě se bavili. Francouzský i španělský celek si vytvořili mnoho šancí a praktikovali spíše ofenzivní hru, hvězdou se stal útočník Ilan, který si připsal dva zásahy už v prvním poločase.

St.Etienne si proto udrželo první příčku právě před druhou ValencIí. Zajímavý byl hlavně první poločas, kdy se síť rozvlnila hned třikrát. Valencie sice měla po celý duel nebezpečnější akce a stav 2:1 po první části byl nespravedlivý, satisfakci dal proto hostům osmnáct minut před koncem stále hvězdný kanonýr Nikola Žigič

V první možnosti se ocitl hostující David Albelda, který vypálil asi z deseti metrů, ovšem mířil vedle. Po necelé půlhodině se zrodila první branková trefa, po pasu Dimitria Payeta, který obral o míč španělskou defenzívu, se dostal k balónu Brazilec Ilan a výstavní ranou z 25 metrů otevřel skóre -1:0. Ovšem Valencia zasadila o čtyři minuty později smrtící úder, když po přízemím centru Joaquina veterán Morientes svým 44. gólem v pohárových soutěžích srovnal.

Ale francouzský celek se opět sebral a minutu před koncem prvního poločasu zaúřadoval podruhé. Z těsného ofsajdu se vymotal Ilan a po zaváhaní brankáře Guaita rozradostnil téměř 30 000 diváků podruhé. Po ráně Geoffrey Denise vypadl Guaitaovy míč z ruky a dotírající Brazilec už měl snadnou práci - 2:1. Ovšem Guaita podržel mančaft zkraje druhé části, kdy vytáhl perfektní zákroky proti ranám Dernise a Kevina Mirallase, o něco později se blýskl i zákroky znovu proti Dernisovi či Payetovi.

A proto přišel na opačné straně rozhodující protiúder. Střídající Miguel poslal centr na bližší tyč na Asiera Del Horna, jenž hlavou prodloužil do středu malého vápna na Žigiče a ten už pohodlně trefil prázdnou branku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 VALENCIA CF!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele