1/16 finále - odvety
26.02.2009 20:55 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympiakos Pireus 2:1

Saint Etienne sice v domácí lize bojuje o přežití, v Poháru UEFA se mu ale daří mnohem lépe. Hlavně třetí kolo francouzskému týmu skvěle vyšlo. Po překvapivé výhře 3:1 v prvním zápase zopakovalo St. Etienne dobrý výkon a Olympiakos porazilo i podruhé.

Domácí fanoušci o postupu nepochybovali, zvlášť když Olympiakios postihla ztráta formy a ještě k tomu početná marodka. Zápas také začal v klidném tempu, během prvních deseti minut to pouze z dálky zkusil Machado. I dál byly k vidění maximálně pološance, které brankáře neohrožovaly, a diváci se nudili.

Dojem z prvního poločasu zachránil v jeho poslední minutě Payet. Domácí útočník nevěděl co s míčem, tak si z víc než pětadvaceti metrů připravil střelu a nádherně překonal Nikopolidise. Tím se pro hostující Olympiakos nic nezměnilo, stále potřeboval tři góly.

Řecký mistr se pokusil vstoupit do druhé půle aktivně, jenže další branku dali opět domácí. Ilan dostal kousek volnosti ve vápně a Nikopolidis záhy inkasoval podruhé. Třetí branku málem přidal Dernis, jeho povedený volej jen těsně minul branku Olympiakosu.

Zápas pomalu ukrajoval své předepsané minuty, ani jeden z týmů se nikam nehnal, jelikož o postupujícím bylo rozhodnuto. Domácí v poklidu kontrolovali hru a vyrušil je už jen jediný moment. V pětasedmdesáté minutě napřáhl z dobrých třiceti metrů Oscar a zaznamenal čestný úspěch Řeků. Může ho těšit alespoň fakt, že jeho gól byl ještě hezčí než Payetův.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE si to uz dufam postrazi ............Tip.: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
didosh

2:0 pro ASSE Gomis obě branky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele