základní skupiny - skupina A, 3. kolo
29.11.2007 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - 1. FC Norimberk 2:2

Zenit Petrohrad propásl první příležitost na postup do další fáze Poháru UEFA, jelikož remízoval na domácím hřišti s Norimberkem 2:2. Vítězství by Rusy definitivně posunulo do třetího kola poháru. Góly domácích zařídili Pavel Pogrebnjak a Aleksej Jonov. V dresu Norimberku zaznamenali střelecký úspěch Angelos Charisteas a Leon Benko.

Zenit začal lépe a dostal v prvních minutách hosty pod tlak. Domácí hráč Pogrebniak vyslal na Jaromíra Blažka nádhernou střelu z osmnácti metrů, ale český gólman ji zázračně vyrazil nad břevno. Poté se Norimberk začal dostávat do hry, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořil. Hosté si pořádně oddechli, když střela Radka Šírla z pětadvaceti metrů skončila jen malý kousek od levé tyče. Ve 25. minutě to ale byl právě německý klub, který se dostal do vedení. Engelhardt našel Charistease a ten zpoza velkého vápna trefil levý roh domácí branky. Gól dodal Němcům odvahu a za dalších patnáct minut mohli své skóre zdvojnásobit. Čontofalský však střelu Peera Klugeho chytl.

Po přestávce se Zenit snažil urputně vyrovnat, ale ve skvělé formě chytající Blažek jejich pokusy o vstřelení branky kryl. Domácí však bojovali dál a v 76. minutě se dočkali vyrovnání. Po centru Zurianova poslal míč z dvanácti metrů za záda Blažka Pogrebniak. Hned o tři minuty později zasadili domácí Norimberku druhou ránu. U zrodu akce byl opět Zurianov, jehož pas našel Jonova a ten namířil míč z hranice penalty do levé šibenice.

Poslední slovo měli ovšem Němci. Benko šest minut před koncem hlavičkoval přesně do levého rohu brány a stanovil konečný výsledek na 2:2.

Autor: Petr Páral / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zenit je ve formě a doma neprohraje. Norimberk má letos zatím smůlu. Tip 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele