základní skupiny - skupina G, 3. kolo
29.11.2007 20:45 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Aalborg BK 3:2

Infarktový zápas prožili fanoušci na White Hart Lane v Londýně, kde domácí Tottenham hostil dánský Aalborg. Hosté po první půli vedli 2:0, ale po přestávce na hřiště vyběhl úplně jiný Tottenham a skóre otočil ve svůj prospěch.

Začátek zápasu odhalil velké mezery v obraně Tottenhamu. Už ve druhé minutě dostal až příliš mnoho času a prostoru Thomas Engevoldsen a z hranice vápna trefil šibenici Robinsonovy branky - 0:1.

Hosty nečekané vedení nakoplo, naopak domácí obrana byla viditelně zaskočena a kupila jednu chybu na druhou. Rade Prica se marně dožadoval penalty po sporném zákroku Leeho, pak mohl tentýž hráč jít sám na branku, kdyby zkrotil přihrávku. Další dvě šance měl Nomvethe, nejprve minul a pak mu ve střele včas zabránil Jenas, Califf po rohu mířil mimo.

Druhý gól visel ve vzduchu a přišel osm minut před přestávkou. Dawson nedokázal zkrotit míč, Prica se dostal k centru a našel Kaspera Risgarda, jenž nadvakrát protlačil balón za Robinsonova záda - 0:2.

Juande Ramos na domácí lavičce zuřil, v kabině pak svým svěřencům zřejmě řádně vyčinil a hlavně poslal na hřiště dvě nové tváře, které se výraznou měrou podílely na obratu. Jedním ze střídajících byl Tom Huddlestone, který několik desítek vteřin po rozehrání překonal obranu prostrčením na Dimitara Berbatova a ten svou čtvrtou trefou v sezóně snížil.

Na vyrovnání se čekalo jen dalších pět minut. Berbatov přetlačil Pedersena, odcentroval, Keane zpracoval míč pro Steeda Malbranka a ten svou střelu poslal o břevno do branky - 2:2.

Domácí Spurs tlačili, ale i Aalborg hrozil z brejků, po jednom z nich pálil těsně mimo Engevoldsen. V 66. minutě přišel rozhodující moment. Baleův přímý kop vyl vyražen, ale jen k Lennonovi, jehož centr dopravil do sítě Darren Bent, druhý Ramosův žolík z poločasové přestávky.

V závěru ještě mohl své zaváhání z konce první půle napravit Dawson, ale jeho pokus byl odvrácen z brankové čáry, v dalších šancích neuspěli ani Lennon a Malbranque, ale domácí to už mrzet nemuselo, o vydřené vítězství nepřišli.

Juande Ramos tak na lavičce Tottenhamu zůstává neporažen, neprohrál už šest zápasů od doby, kdy nahradil Martina Jola. Kohouti se tříbodovým ziskem přiblížili postupu, Aalborg je s jediným bodem poslední a jeho šance jsou o poznání menší.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Premier League se už dýchá lépe, ještě to potvrdit v evropských pohárech. Snad to tedy vyjde. White Hart Lane uvidí vítězství 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele