1/16 finále - odvety
21.02.2008 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Olympique Marseille 2:0

Marseille si do Moskvy přivezla vedení 3:0 a jen málokdo očekával, že boj o postup bude ještě velké drama. Spartak se totiž nechtěl vzdát, jenže třetí vyrovnávací gól už vstřelit nedokázal, díky čemuž mu po zápase zůstali jen oči pro pláč. Naopak francouzští hosté mohou slavit tvrdě vydřený postup mezi šestnáct nejlepších.

Domácí fotbalisty poslal do vedení pár minut před přestávkou Pavlenko, druhý gól přidal až v 85. minutě Pavljučenko. Marseille sice nepředvedla výkon, kterým se ve většině zápasech roku 2008 prezentuje, ale moc jí to mrzet nemusí.

Hostujícímu trenérovi Geretsovi zkomplikovalo plány už v 9. minutě nucené střídání záložníka Charlese Kaboreho. Chorvatský gólman Stipe Pletikosa ve službách Spartaku musel poprvé zasahovat už o minutu později. Se střelou Valbueny k tyči si ale poradil. Marseille byla v úvodu o poznání aktivnějším týmem. Ovšem neujala se ani střela Djibrila Cisseho, jenž pro změnu mířil jen těsně nad. Naopak tým Radoslava Kováče a Martina Jiránka udeřil hned z první vetší příležitosti. Přesnou střelou se prosadil Pavlenko.

Spartak vstoupil do druhé půle více než impozantně. Ale ze svého tlaku nedokázal dlouhou dobu nic vytěžit. Marseille častokrát musel zachraňovat až gólman Steve Mandanda. Moskevský klub se opět prosadil pět minut před koncem. S pomocí tyče zvýšil vedení na 2:0 Pavljučenko. To bylo ovšem ze strany domácích vše.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak má co dohánět, ale myslím, že Marseile je dost zkušené mužstvo na to, aby si už skoro jasný postup nenechalo vzít. Snad se neleknou moskevské zimy. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to těsné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ol. Marseillie se nakonec o pustup museli strachovat. Měli ale štestí, sice Spartak mocně dotahoval, ten nejdůležitější gól už nevsítil. A co údaj o divácích ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele