1. kolo - odvety
04.10.2007 19:00 CET
0 : 0
3:4 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Sparta po penaltách postupuje!

Sparta předvedla v odvetě prvního kola Poháru UEFA na hřišti dánského Odense další nevýrazný výkon, ale nakonec ona byla tím šťastnějším týmem. První zápas ani sto dvacet minut toho druhého gól nepřinesly, a tak musely rozhodnout penalty. V těch měli pěvnější nervy Sparťané, rozhodující trefu na 4:3 zaznamenal v šesté sérii Michal Kadlec.

Celé utkání se šance střídaly na obou stranách, více jich měli domácí hráči. První větší příležitost mělo Odense, po centru Borringa Andreasen přestřelil. O chvilku později o sobě dali důrazněji vědět také hosté, nebezpečnou střelu Kladrubského odvrátil brankář Onyszko na roh. Po půlhodině hry se dvakrát po sobě blýskl Poštulka, nejdříve vyboxoval nepříjemný centr a a poté vyrazil Bisgaardův křížný pokus. Sparťané se mohli dostat do vedení o několik minut později, po Kuličově rohu hlavičkoval Slepička a domácí si skoro míč srazili do vlastní sítě.

V 58. minutě Poštulka pravděpodobně vyběhl s míčem v náručí mimo šestnáctku, o čemž dali ihned vědět diváci, rozhodčí však hru nepřerušil. Odense bylo ve druhé půli lepším týmem a obránci Sparty se několikrát řádně zapotili. Při osmém rohu Odense patnáct minut před koncem normální hrací doby si dobře naběhl Larsen, letenský gólman jeho dobrou hlavičku chytil na čáře.

Na začátku prodloužení hosté obléhali domácí branku, z jejich slepených šancí nakonec nebylo nic. V druhé části prodloužení kopal Horváth trestný kop těsně za hranicí vápna, střele však chyběla razance a Onyszko si s ní poradil. Těsně před koncem měl velkou příležitost Bechara. Po Kadlecově nešťastné teči se útočník dánského celku dostal k zakončení z velké blízkosti, Poštulka však ani nyní nezklamal a jeho střelu nadvakrát chytil.

Na řadu přišly penalty. Zahajovali domácí, Sparta mohla jít do vedení po druhém kole už 2:0, ovšem Brezinský nastřelil pouze tyč. To Odense nabudilo a všichni tři další exekutoři v jejich barvách Poštulku propálili. Po Doškově zaváhání, proto musel nejprve Kisel a poté v poslední sérii Kladrubský skórovat. Poslední, kdo se dotkl míče v tomto utkání byl nakonec Kadlec, který po neúspěchu Helvega posunul vítězným gólem Spartu do skupibové fáze Poháru UEFA.

Autor: Karel Přibyl

Komentáře (22)

Přidat komentář
HOST*steve

Myslim, ze Sparta postoupi, aby se zapomnelo na spatne vysledky.

Reagovat
HOST*bary72

Spartu vůbec nemusím, ale v pohárech je to něco jiného, musí taky bodovat do koeficientu, jí samé se už to pákrát vymstilo (hl. kvůli nasazení do budoucna). Bude to mít těžký, myslím, že to bude remíza, ale nakonec musí Sparta postoupit. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Napřed jsem byl z toho postupu (hlavně kvůli Bílkovi) dost zklamanej, ale pak jsem si uvědomil, že to vlastně může být docela sranda. Tak jako všechny poslední účasti Sparty v "Evropě" .

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že díky tomu aspoň ztratí nějaké body v lize. Kdyby se už tak brzo soustředili jenom na ligu, nebylo by to pro nás nejlepší.

Reagovat
HOST*

Postup sice jde zlehčovat, ale počítá se. Přitom při penaltách měla Sparta dost kliku. To, že Brezinský a Došek zahodili je dost výmluvné ! Ještě, že Pošulka "vychytal" Helvega.

Reagovat
HOST*ital

uffffffff

Reagovat
HOST*Pedrozzz

nestane-li se zázrak s herním projevem a koncovkou, byl postup opět s megaodřeným xychtem bohužel to poslední, co nás může těšit... To spíš věřím, že Škodovka může v euforii vydolat nějaké body, jesi mi rozumíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, odense BK mělo postoupit... Sice c pohárech fandím českým týmům, ale tentokrát sem Spartě nefandil za ty extempóre, který v poslední době předváděla ODENSE DO TOHO.... SPARTA SPARTA BUZERANTŮ PARTA

Ze Sparty se mi chce

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*luke

Mě se zas chce blejt z mitase, každej máme něco...

Reagovat
HOST*

Odense forwer ..Sparta,,šukači prdelí..s matušovičem budiškničemu v čele ..

Reagovat
HOST*

jsi hloupý chlapec...

Reagovat
Marv

mitas

Reagovat
HOST*

Tak se vyblej ty kreténe zasranej sešívanej je vidět jak jseš ubohý hovado zmrde!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jak kretén zasranej sešívanej... tfuj to je urážka. Já sem čistokrevnej zbrojovák a ne žádnej sešívanej chápeš ty píp?

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě s takovou kundou kaapitánem-Pospěchem

Reagovat
HOST*

No kunda jseš asi ty mrdko zasraná!!!

Reagovat
HOST*bary72

Jste trapný, čeština je krásná řeč a Vy takhle. Občas se tomu říká zakomplexovanost, hoši.

Reagovat
HOST*Devil

Presne tak to mas pravdu , ale to nic nemeni na tom ze Spartani jsou hovada !

Reagovat
HOST*Knedlik

SPARTA PICUSY NIC VIC NIC MIN

Reagovat
HOST*bílek

maš pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele