základní skupiny - skupina D, 3. kolo
29.11.2007 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Stade Rennes 3:0

Hamburk doma proti Rennes nepřipustil žádné pochyby a tříbrankovou výhrou se posunul do čela skupiny D. Pro hosty je výsledek poněkud krutý, naříkat však mohou jen a jen na vlastní střeleckou nemohoucnost.

Bez Davida Jarolíma nastoupilo německé mužstvo proti Rennes. Absence českého záložníka, jednoho z nejlépe hodnocených hráčů Bundesligy, však nebyla příliš znát a Hamburk hned v úvodu naznačil, že bude po celý večer nebezpečný.

Jako první vystřelil Van der Vaart a za chvíli ho následoval nizozemský krajan Castelen, a to hned třikrát. Brankář Pouplin zatím mohl zůstat klidný, všechny pokusy jeho čisté konto příliš neohrožovaly.

Naopak to byli hosté, kteří si vytvořili první vyloženou šanci. Briandova nenápadná střela jen těsně minula branku Hamburku a domácí brankář Rost si pořádně oddychl. Ještě více si oddechli diváci, když otevřel Rafael van der Vaart střelecký účet.

Ve 30. minutě našel Olič perfektním pasem volného Van der Vaarta a ten se pohotovou střelou nemýlil. Šance se poté střídaly na obou stranách, po přestávce si chvílemi začali vytvářet herní převahu hosté.

V nejnadějnější situaci však Briand nedosáhl na Sorlinův centr a pokusy Cheyroua také k úspěchu nevedly. A tak to byli znovu domácí, kteří se radovali z branky. Znovu u toho byl Van der Vaart, tentokrát připravil pozici pro střídajícího Choupo-Motinga.

V poslední minutě pak vedení ještě zvýraznil další střídající hráč – Mohamed Zidan. Dravý útočník si během pěti minut pobytu na hřišti stihl na Bornem vykoledovat penaltu, kterou také sám proměnil. Hamburk je po výhře nad Rennes v čele skupiny, postup do play-off má téměř jistý.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

HSV vyhraje 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele