základní skupiny - skupina B, 5. kolo
20.12.2007 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Panathinaikos Atény 2:1

V souboji o první místo skupiny B uspělo Atlético, které porazilo na domácím stadionu Vicenteho Calderona Panathinaikos Atény v poměru 2:0 a v tabulce předskočilo řecký klub o jeden bod. Madridský tým dokázal utkání vyhrát i přesto, že ještě dvacet minut před koncem zápasu prohrával a posledních deset minut dohrával bez vyloučeného Raula Garcíi.

První příležitost si vypracovali hostující fotbalisté, s Papadopoulosovou střelou si poradil brankář Abbiati. Domácí odpověděli zblokovanou střelou Maxiho těsně vedle. Následně pálil po přihrávce Aguera ze střední vzdálenosti Raul García, hostující gólman Malarz si s pokusem záložníka bez problému poradil. Po půlhodině hry střílel Maxi z přímého kopu nad branku klubu z Atén. Ve 34. minutě se Panathinaikos ujal vedení, Antonio Lopez špatně odhlavičkoval míč, Dimitrios Salpigidis využil zaváhání obránce Atlétika a přesnou střelou překonal Abbiatiho. V závěru poločasu střílel mimo branku hostující Mattos.

Druhá půle začala nepřesnou střelou Loukase Vyntry. Atlétiko však bylo aktivnější a zaslouženého vyrovnání se dočkalo v 74. minutě, kdy Forlan našel vtipnou přihrávkou Luise Garcíu, jenž z malé vzdálenosti neměl problém překonat brankáře Malarze. Deset minut před koncem uviděl červenou kartu za tvrdý faul a následné protesty Raul García. I v deseti se domácí tlačili do koncovky, pokus Sergia Aguera zlikvidoval Malarz. V samém závěru utkání fauloval Morris útočícího Aguera a Atlético mělo k dispozici standardní situaci. K přímému kopu se postavil Simao a portugalský záložník naložil s nabídnutou možnosti nejlépe jak mohl, v poslední minutě tak zajistil Atlétiku vítězství a zároveň prvenství ve skupině B.

Autor: Milan Kopal / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufal jsem a vyšlo to ! Postupujeme z 1.místa, mohlo by se zadařit a podívat se třeba až do finále poháru. Vivat ATLÉTICO !!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele