Záložník Boháč po hostování z Ostravy do Karviné přestoupil

27.06.2023, 17:21
Aktuality
Sebastian Boháč (© MFK Karviná)

Sebastian Boháč přestoupil z Ostravy do Karviné, kde už v minulé sezoně hostoval. Dvacetiletý záložník s prvoligovým nováčkem podle jeho webu podepsal víceletou smlouvu. Baník na svých stránkách uvedl, že má přednostní právo svého odchovance zpětně odkoupit.

Boháč v uplynulém ročníku druhé ligy odehrál 25 zápasů a vstřelil šest gólů. Na jaře mladý středopolař nechyběl ani v jednom utkání Karviné. "Před rokem touto dobou bych takový vývoj vůbec neočekával. Jsem rád, že se mi podařilo ukázat své kvality a trenéři spolu s vedením mi věří. Jsem rád, že tady v Karviné budu pokračovat. Určitě tomu napomohlo i vydařené jaro, které jsme zakončili vysněným postupem. Těším se, až ke svému prozatím jedinému prvoligovému startu přidám další," řekl Boháč.

"V Karviné bude mít větší vytížení a minutáž. Je to ale hráč, který zůstává na našem radaru. I proto jsme do smlouvy zakotvili přednostní právo na zpětný odkup," uvedl šéf sportovního úseku Ostravy Luděk Mikloško.

Karviná už minulý týden získala z Baníku jiného záložníka Lukáše Budínského, který po hostování rovněž přestoupil.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Chamezjunior

V prvé řadě jsem byl překvapen, že jej Baník pouští. Po přečtení článku si říkám. Že by to byla finta, jak obejít počet hostovaček?

Reagovat
HorajzmAmmann

Slavia a Sparta tohle teď budou praktikovat dost často myslím

Reagovat
Chamezjunior

Takže Karviná je v tomto docela průkopníkem . Kecám, ale takto to přesně bude. Hráč podepíše víceletou smlouvu s tím, že si jej domovský tým bude moci kdykoliv stáhnout.

Reagovat
romeo351

Tak takto to snad nefunguje ne?

Reagovat
Chamezjunior

No to se dozvíme v momentě, kdy se bude Boháčovi dařit a začne jej chtít Slavie. V tu chvíli budeme vědět, jak to přesně funguje

Reagovat
romeo351

Každopádně už teď je to Boháč

Reagovat
Kuba94

Tohle řešení se více prodraží než hostovačka ne ? Přeci jen Karviná si pak může určit cenu i když tam je klauzule zpětného odkupu ne ?

Reagovat
M0rb1D4S

Není tam žádná klauzule o zpětném odkupu, ale jenom přednostní právo na nákup hráče. Takže pokud se o něj bude v budoucnu zajímat nějaký jiný klub, bude mít Baník možnost dorovnat jeho nabídku a hráče získat.

Reagovat
Kuba94

Jo tak

Reagovat
HanzBP

To ví asi jenom samotné kluby, jak to ve skutečnosti je. Smlouva toho snese hodně.

Reagovat
Lawman

To, že Baník posilnil Ewerton je v pořádku. Ale bylo by žádoucí aby měl další krajany k dispozici. Jihoameričané jsou družní, společenští a potřebují pro svoji výkonnost pocit domova. Sám Ewerton se bude trápit. Další věcí je to, že za nevelké peníze se dá koupit nékolik Brazilcu ( vždyť oni se touží dostat do Evropy a vymanit se z chudoby ).

Už před rokem jsem tu na tomto fóru jsně předpověděl, že nákup českých kopáču nebude řešením a že Baník bude bojovat pouze o záchranu. Přesně to se stalo.

Reagovat
bobis21

A jaký nákup českých kopáčů jsi myslel? Baník během minulého léta nekoupil ani jednoho českého hráče. Přišli do Baníku Miškovič (Chorvatsko), Sehič (Bosna), Plavsic (Srbsko) a Cadu (Brazílie). Jediný příchod českého hráče byl návrat odchovance Frydrycha po konci smlouvy a druhý brankář na hostování.

Reagovat
HanzBP

Cadu by se asi návratu nebránil

Reagovat
bobis21

Vidí že v Baníku hráči jako on do sestavy cestu nemají, takže logický krok. Snad se mu bude dál dařit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele