V Baníku nepokračují Laštůvka a Kuzmanović, přichází útočník Tanko

31.05.2023, 13:08, aktualizováno 31.05.2023, 16:55
Aktuality

Baník Ostrava se od nadcházející sezony vzdal služeb brankáře Jana Laštůvky a záložníka Nemanji Kuzmanoviće. Dvojice zkušených hráčů už nebude figurovat v ligovém kádru na další ročník, oznámil klub. Slezané naopak angažovali z druholigového Varnsdorfu nigerijského ofenzivního univerzála Abdullahiho Tanka, s nímž podepsali tříletou smlouvu s opcí.

Vedení Baníku přiznalo, že konec Laštůvky s Kuzmanovićem v ligovém kádru hodně zvažovalo. "Bylo to pro nás opravdu nesmírně složité rozhodnutí. Víme, jak dlouho tady oba kluci jsou, speciálně Honza, který v Baníku začínal už jako dorostenec. Získal tu titul a je to skutečně hráč, kterému na Baníku záleží. I Kuzma už je tu více než pět let, taky pro klub odvedl spoustu dobré práce. Ale věk se nedá zastavit a my cítíme, že je třeba kádr už začít trochu omlazovat," uvedl šéf sportovního úseku Slezanů Luděk Mikloško na klubovém webu.

Laštůvka s Baníkem v roce 2004 získal poslední ligový titul, po dlouhém angažmá v zahraničí se pak vrátil na začátku roku 2017 a týmu pomohl k záchraně. Baník mu nabízí práci v klubu. "S jeho kariérou a zkušenostmi a vztahem k Baníku bychom o něj samozřejmě nechtěli přijít. Je to ještě na dalším jednání mezi námi a Honzou. I on má nějaké své představy, ale byli bychom velmi rádi, kdyby tady zůstal," řekl Mikloško.

Zanedlouho jednačtyřicetiletý brankář ještě váhá, zda bude v kariéře pokračovat. "Vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou. Potřebuju si to sám pořádně promyslet, jestli budu pokračovat, nebo se vydám jiným směrem," řekl dosavadní kapitán Baníku.

Čtyřiatřicetiletý Srb Kuzmanović v Ostravě působil od roku 2018. Nyní zřejmě zamíří jinam. "Je to všechno otázka dalších jednání. Ctíme fakt, že u nás má stále platný kontrakt, a proto jakékoliv další kroky musí proběhnout v oboustranné shodě klubu a hráče. Pokud by dostal pro něj zajímavou nabídku, nechceme mu dělat žádné problémy," uvedl Mikloško.

První letní posilou jedenáctého týmu uplynulé sezony se naopak stal nigerijský ofenzivní hráč Tanko. Pětadvacetiletý útočník zaznamenal v druholigovém ročníku za Varnsdorf 15 branek a podělil se o druhé místo ve střelecké tabulce. V minulosti mimo jiné hrával za portugalské kluby Gil Vicente a Chaves.

"Těším se, že jdu do první ligy a do klubu, který má takovou diváckou podporu. Doufám, že se v Baníku dokážu prosadit a mužstvu pomůžu góly i svou hrou. Vím, že už se tu pár kluků z Nigérie prosadilo a chci být dalším z nich," řekl Tanko.

"Sledovali jsme jeho výkony ve druhé lize a je velice zajímavý. Je skvěle rychlostně vybavený, přímočarý, má tah na bránu. Jeho zápasová data jsou srovnatelná s (bývalý hráčem Baníku) Yirou Sorem, pokud jde o běžeckou stránku. Jak se více a více prosazoval, rostl zájem dalších klubů z první ligy. Byl to nakonec celkem boj, ale získali jsme ho do našich služeb," uvedl Mikloško.

Tankův příchod by mohl být reakcí Baníku na údajný zájem Slavie o jiného nigerijského útočníka Muhameda Tijaniho, který byl s 11 brankami nejlepším ostravským střelcem uplynulé ligové sezony.

Autor: ČTK

Komentáře (199)

Přidat komentář
Coutinho10

Tak Koubek do Plzně už dohodnutej...hodně zajímavý

https://infotbal.cz/koubek-podepsal-viktoria-plzen-predstavi-noveho-trenera/

Reagovat
PBLead

ale vážně, ty s tím infotbalem máš něco společnýho?

Reagovat
bobis21

Co to je za stránky? Podobně zaručené info jako ruik?

Reagovat
monty25

Infotbal se zajímá asi jenom o přestupy...

https://twitter.com/infotbal

Reagovat
bobis21

Tijani do Slavie za 60 ... OK, už asi vím vše

Reagovat
ratusek

budeš koukat, až to bude pravda

Reagovat
bobis21

No to se budu hlavně smát sešívkám

Reagovat
db18

To byla titulka Sportu ale.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
veikko

Ale kéž by Já jsem někde četl o 30 mega, což je taky úplně směšná částka za týpka, kterému se povedlo doslova pár zápasů a ve zbytku měl problém přihrát na dva metry nebo zpracovat balón.

Reagovat
Coutinho10

ale za těch 30 + nějaká komenzace by už nebyl extra úlet...podobně se nám např. vyplatil Sor, tak proč ne

Reagovat
kilobyte

Tak 30 mega + Plavšič na hostování je skoro těch 60 mega.

Reagovat
bobis21

Jakože hostování Plavšiče je 30 mega?

Reagovat
Coutinho10

taky úplně nechápu

Reagovat
kilobyte

Na platu by to Slavii mohlo stát klidně 10 mega a jeho hodnota bude minimálně 15 (akorát, že s jeho platem a za rok končící smlouvou je prostě neprodejný).

Osobně bych ho nebral ani zadarmo. Nejsem pověrčivý, ale asi dost nosí smůlu. Přišel do Sparty a nejhorší sezóna za 11 let. Přišel do Slavie a nejhorší sezóna za 5 let. Přišel do Baníku a zase po dlouhé době hodně špatná sezóna.

Reagovat
Coutinho10

je fakt, že ty týmy s ním nedosahují dobrých výsledků ikdyž kouká se na něj dobřd

Reagovat
Remt

A jak omlouvate ty sezóny před ním?:D

Reagovat
kilobyte

Nijak, ale ta sezóna kdy přišel byl fakt velký průser. Samozřejmě to nebylo jeho vinou, ale je zajímavé, jak kam vleze, tak tam se to najednou rapidně zhorší.

Reagovat
Coutinho10

zkus to nějak rozvést stejně jako bobis21 se v tom trochu ztrácim

Reagovat
Figi

Melo by to byt 30 plus Rigo a Markovic ze slavky a Ewerton.

Reagovat
veikko

Jenže Sor je fantasticky rychlý a dokáže obejít hráče. Má prostě něco, co jiní hráči u nás ne. Tijani je vysoký atletický útočník, který má sice rychlé nohy, ale taky obě úplně dřevěné. Má problém si zpracovat míč.

Reagovat
Coutinho10

vysokýho hráče ale potřebujeme

Reagovat
veikko

Jako já budu jen rád, když ho koupíte. Ale vážně, jestli potřebujete vysokého hráče, což je stejně sporné, protože Trpišák s vysokými hroťáky moc nehraje, tak máte cílit na někoho kvalitnějšího než na Tijaniho, kterému se povedlo pár zápasů. Góly dal všehovšudy rozložené Plzni, sestřelil Olomouc (to je OK), jeden dal Brnu, tři Pardubicím, jeden Budějkám a jeden Bohemce. Nevím, jestli jsi ho viděl, ale on je nohama fakt příšerný.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Coutinho10

spíš vidím highlighty, teď dokoukávám ještě zpětně studia ze skupiny o udržení, tak se na něj ještě zaměřím

důležitý je, že góly dávat umí, to je základ, což mimo Jurečku se o našich útočnících řict moc nedá a do ty mezihry, tak uvidíme, jestli to Trpiš trochu nezmění, ale jako myslim si, že bysme ho zkusit měli a zbavit se Tecla a uvidíme co s Mickem, mám ho rád, ale asi bych nebyl proti místo něj toho Tijaniho + vlastně nám může odejít i Jurečka, kterej na sebe bohužel na jaře až moc upoutal

Reagovat
veikko

Vidíš, Van Buren je vlastně v tomto dobrý na porovnání. Jeho má člověk spojeného s tím, že je to netechnický silový typ. Nohama je ale lepší než Tijani, a to podle mě poměrně o dost (srovnání mám). Na Tijaniho zase ale můžeš nakopávat balóny a posílat centrované míče do vápna. Van Buren je ale ligou odzkoušený hráč, Tijanimu se začalo dařit teprve teď poslední zápasy. Podle mě by se u něj mělo počkat ještě třeba půl sezóny, jestli ten progres potvrdí.

Reagovat
Coutinho10

na druhou stranu, pokud se počká, tak bude ještě dražší nebo třeba půjde do zahraničí, takže bych asi neotálel, pokud tam ten potenciál je

j ty nákopy moc nepraktikujeme, ale chce to mít víc variant hry, což podle mě nemáme a stačí proti nám zaparkovat autobus a jsme v problémech

Reagovat
bobis21

A bude s ním tentokrát trpiš chtít pracovat, nebo dopadne jako všichni před ním a bude na tribuně, protože nepasuje do systému? Jako Fila, Musa, ...

Reagovat
Coutinho10

toť otázka, ale doufám, že jo, pokud máme o něj zájem...Fila prostor dostal, ale byl marnej, Musy mi je líto, ten byl super hráč, ikdyž asi ne moc týmovej, což Trpišovi vadilo

Reagovat
bobis21

Buď jsou všichni vysocí útočníci marní, nebo s nimi trpiš jen neumí pracovat ... to už je pak věc názoru. S každým dalším případem se přikláním více k jedné z variant ...

Reagovat
Coutinho10

j, pokud přijde, tak se to ukáže, jestli fakt je problém v nás nebo ten systém hry pro ně není dělanej, ale pokud to není pro vysoký hráče dělaný, tak těžko budeme úspěšní...ty centimetry navíc potřebuješ

např. City díky Haalandovi taky mají vejšku, jinak spíš menší hráče...musíme prostě ty hráče umět využít, ty jejich přednosti

Reagovat
bobis21

Hlavně by vám to pomáhalo v těch zápasech, kde máte držení míče ale hovno z toho. A to platí už několik let a za tu dobu už pár takových hráčů trpiš zahodil.

Reagovat
Coutinho10

pravda...pamatuju např. na derby (poslední zápas před covidem), kdy jsem byl a Musa v 90+ hlavou srovnal, jinak by se doma prohrálo...přesně takovy hráče nebo jako byl dřív Škoda prostě potřebujeme a asi to není náhoda, že nikdo dlouho pod Trpišem nevydržel

Reagovat
SuperBanikovec

Sorry, ale tohle je blbost. Souhlasil bych před půl rokem ale v posledních zápsech mu to s balónem šlo dobře. Zamakal na tom neskutečně. A jeho práce při napadání obrany je nedocenitelná. Zlepšil i výběr místa. Ve všech ohledech šel Tijani úžasně nahoru a ten kdo se mu vysmívá, že je dřevák je slepý nebo zaslepený.

Reagovat
bobis21

Já ho do sestavy cpal už někdy v roce 2020, protože jsem to v něm viděl od začátku

Reagovat
veikko

Musím uznat, že jsem neviděl z časových důvodů tři poslední zápasy Baníku, ale pořád si stojím za tím, že jeho práce nohama je špatná.

Reagovat
SuperBanikovec

Hračička z něj nebude nikdy, ale jeho současné zpracování není horší než u zbytku našeho kádru. podle mého názoru. Což není bůhví jaká laťka uznávám, ale přesto.. I ty střely mu přestaly létat zcela mimo branku. A hlavně pokud je pravda jak jej všcihni chválí, že je to dříč tak to vše ještě může zdokonalit.

Reagovat
veikko

Takto, já ho mám poměrně rád. Nikdy nic nevypustil a na konec zápasu, když se prohrávalo, byl vždycky přínosem kvůli fakt dobrým fyzickým parametrům a výskoku. Pokud se nohama výrazně zlepšil, může být velkým přínosem pro Baník, ale pro Slavii? Trpišovský s vysokými útočníky nehraje, plusem by bylo jeho napadání, to jo. Celkově by ale jeho angažmá ve Slavii vůbec nedávalo smysl jak kvalitativně (to ještě musí přidat), tak i typologicky. Pokud za něj Baník fakt inkasuje třeba těch 30 mega, tak to bude pro Baník naprosto vynikající přestup. Pořád máme Almásiho, který je lepší útočník, jen se teď nepotkal s takovou formou. V příští sezóně to může být jinak. To jen abych trochu zmírnil své příspěvky proti Tijanimu, protože já proti němu nic nemám, jen mi absolutně nedává smysl ta Slavia.

Reagovat
bobis21

Prodej za 30 by byl super i bez dalších přídavků. Pokud bude Laco zdravý tak to ani nepoznáme, u něj je ale bohužel otázka, jak dlouho může zdravý vydržet.

Ale celkově se mi ty spekulace líbí čím dál míň, jestli jen polovina z toho nastane tak budeme nový Liberec a budeme sešívkám rozehrávat hráče

Reagovat
veikko

To tě uklidním, to není stejná situace. Kdybychom prodávali klíčového hráče bez náhrady, tak jo, ale když máš v záloze Almásiho, Klímu (jako druhý útočník OK) a mladého Smejkala (zatím nic moc, ale Tijani taky vyletěl najednou), tak je to pro nás výhodné. S finančními možnostmi, jaké Slavia má, budeme těžko odmítat nabídky okolo 30 mega. Ze zahraničí o naše hráče zájem moc nebude, max. Maďarsko nebo Polsko. Tenhle prodej si můžeme dovolit a posílit pak na postech, které jsou obsazené hůř - momentálně asi hlavně levý kraj obrany a střed zálohy.

Čeho se spíš trochu bojím je, že nepřivedeme nějakého rozdílového hráče do zálohy. Plavšič mě občas štval, ale jeho impakt na hru byl velký. Takto sebevědomého a kvalitního hráče v lize neseženeš a plat Plavšiče by pro nás byl mimo mísu (ledaže by šel rapidně dolů, haha). Odešel Kuzma, Tetour se bude vracet po zranění, Buchta stagnuje... Opravdu kvalitní AM nám chybí, a to musí být přestupový cíl. Jo ještě teda leda že by se tam chytil konečně Miškovič.

Reagovat
bobis21

Já nemyslel ten jeho prodej, ale to že by nám opačným směrem zase posílali nějaké hostovačky nebo přestupy se zpětným odkupem (což jsou taky hostovačky, ale takové, které se nebudou počítat do limitu)

Reagovat
veikko

Jo tak, to máš recht, že dlouhodobě tohle praktikovat nejde. Jenže víš jak je to u nás se skautingem. Jsem chvíli uvažoval, že když má být teďka na webu nějaká ta možnost ptát se Mikloška na různé věci ohledně Baníku, že bych se nabídnul na občasné nadhození jména z Jižní Ameriky. Brát je nemusí... Akorát si říkám, jestli mi ještě stojí za to být případně za kokota.

Reagovat
bobis21

Mikloško je tu jeden přestupák, během kterého přišel třeba Bitri, který je myslím naopak zajímavý nález - z ligy která není na očích, za pár korun a zatím spíše převyšuje očekávání.

Uvidíme co bude teď v létě, ale předem říkám, že pokud budou hostovačky, budu rovnou nadávat

Reagovat
ratusek

Bitri se asi povedl. Snad bude hrát s Pojezným. Ten má potenciál na to ho zajímavě zpeněžit.

Se zbytkem souhlas. Budeme rozehrávat Slavii hráče se zpětným odkupem, aby Slavia obešla pravidla o hostování. Super. Navíc kromě Plavšiče a i o tom by se dalo polemizovat ale nechci se hádat , to co přišlo ze Slavie bylo fiasko

Reagovat
veikko

Jj, Bitri se mi líbí, Tanka jsem neviděl, ale reference na něj jsou slušné. U Riga a Markoviče uvidíme. Markovič je fakt talentovaný gólman a pokud na něj bude předkupní právo, asi to neznamená, že jim ho nutně prodávat musíme (někdo to tu řešil, já popravdě nevím, jak to funguje). Zatím jsem spokojený. Ewerton na hostování je úplně stejný případ jako Plavšič, no. Na druhou stranu je to fakt hodně kvalitní hráč, který v rotaci s ostatními může týmu hodně pomoct.

Reagovat
Salfovic

Já to předkupní právo taky nechápu. Dejme tomu, že Slavie bude mít na Markoviče předkupní právo na 40 mil. A za dva roky ho bude chtít Dortmund za stovku. Baník ho nemůže prodat, protože má předkupní právo. Ale Markovič chce do Dortmundu a tak to Slavii nepodepíše. Takže potom co ?

Reagovat
Salfovic

re: Baník ho nemůže prodat, protože SLAVIE má předkupní právo.

Reagovat
ratusek

Záleží jestli je předkupní právo s pevnou částkou. To by bylo rekulérní hostování s opcí. Jinak jsme jen povinni jim dát možnost dorovnat nabídku, kterou od kohokoliv obdržíme.

Ale jist si nejsem, jak to funguje

Reagovat
bobis21

To hlavně záleží na tom, co se pod tím, čemu média říkají "předkupní právo" vlastně schovává. Když vidím jak média pracují s "povinnou opcí", může to být reálně cokoliv.

Nejpravděpodobnější varianty za mě jsou:

1. Když někdo dá na hráče nabídku a Baník ji přijme, musí stejnou nabídku přijmout i od Slavie.

2. Je dohodnutá částka se slavií, kterou Baník nemůže odmítnout (což by vlastně byla opce ...). Takže když ta částa bude třeba 40 a Dortmund nabídne 100, bude jen na hráči, kam půjde a tedy kolik Baník dostane.

Reagovat
Salfovic

Ale pořád je tu ten hráč. A proč by se měl on řídit nějakým předkupním právem mezi kluby ?

Reagovat
bobis21

Samozřejmě že vždy musí hráč podepsat smlouvu. Ale jde o to, že klub nemůže odmítnout tu nabídku od slavie.

Reagovat
Salfovic

Takže celé to předkupní právo stojí na tom, jestli se bude chtít hráči zpátky nebo ne? To mi přijde dost nahovno.

Reagovat
ratusek

Borci udělejte nové vlákno. Mobil mi to při téhle super mobilní verzi nestíhá

Reagovat
bobis21

A kdo jsi? Na mobilu nevidím jméno

Reagovat
ratusek

šílený

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

nn, ok, už ho sem dávat nebudu

Reagovat
Lemond Laws

Kolik máš % za prokliky z EF?

Reagovat
Coutinho10

nemám nic ok, když vás to irituje, už ho tu odkazovat nebudu

jenom jsem chtěl doložit, že měli pravdu s tím Koubkem, ale zveřejněný to bude za pár dnů

Reagovat
Lemond Laws

Nebuď urážlivka

Jenom jsme o tom nikdo nikdy neslyšeli a pak přijde nějakej Coutinho a propaguje to tady

Čím víc spekulací tím líp

Reagovat
Coutinho10

já už o nich tak rok vím a ty stránky se mi líběj, je to přehledně napsaný a hodněkrát to byla pravda, tahají ty infa hodně z twitteru, także je super, že to někde je vše srozumitelný a česky

nicméně radši to i tak budu krotit leda, že by mi dali nějaký %

Reagovat
Lemond Laws

Zajimavý, jak fakt vidím poprvý

Reagovat
Coutinho10

jako oni jedou hlavně přestupy a spekulace a to je buď v létě, což je teď nebo v zimě, takže v těch obdobích je celkem sleduju + to hází i na twitter a asi víc se toho děje v létě a to asi nějak tak začínali, takže je fakt, že tu na EF jsem tolik nezmiñoval a jinak moc lidí o nich nevědělo, ale podle mě to dělají dobře a nemají tam úlety jako Ruik či Efotbal

Reagovat
Lukáš_6

Taky už je registruju tak rok. Obsahově super , ale ten design , kdy je to co chvilka jiný ,různě jim to přeskakuje , kurzívy , reklamy přes články atd . Jendu dobu to na mobilu bylo úplně nečitelný na tom designu by měli zapracovat , tohle je fakt jak kdyby to dělal borec ze základky

Reagovat
Coutinho10

možná to dříve vypadalo líp bych i řekl, ze začátku než teď

Reagovat
Lukáš_6

Mám stejnej názor. Ale třeba s tím něco udělají

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
db18

RIP

Reagovat
Coutinho10

nicméně když byl u vás, tak jste celkem váleli ne...byl 1. a vy ho vyhodili, čekali, až nevyhraje....on má ten potenciál vás znova nakopnout, zvlášť, když to u vás zná

Reagovat
db18

On nepostoupil do pohárů, ne?

Na prohru se čekalo u DUmla, a pak u Pivarníka...

Reagovat
Blasphemer

Jo, to jsme vypadli s Haifou. Limba udělal tu dementní penaltu a pak se sesypali a dostali ještě jeden.

Reagovat
Stannis Baratheon

Beer Shevou ne?

Reagovat
Blasphemer

:ne:

Reagovat
Stannis Baratheon

:sorry:

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak s Tel Avivem

Reagovat
Martin9719

To byl Gula.

Reagovat
Martin9719

Tam hlavně podal strašnej výkon Mahmutović. I když to možná nebyla ani tak jeho chyba, čekalo se že se bude chodit do brejků, ale on na hrotu byť sám, tak nepodržel jediný míč. Kdyby byl na hrotu Holenda, tak jsme nejspíš postoupili, celou druhou půli se prakticky hrálo bez míče.

Reagovat
Coutinho10

to už si přesně nepamatuju, možná jste chtěli LM a byla to EL nebo jestli úplnej propadák, ale před pár měsícema to někde v rozhovoru říkal, myslim pro isport, že najednou cítil špatnou atmosféru od Šádka atd., že dřív po výhře ho všichni plácali, že super a pak najednou po výhrách byly reakce, že dobrý

a pak asi Vrba tam šel a čekalo se, až nevyhraje, že se mu to dařilo asi 5 zápasů to oddálit a pak přišla remíza snad s Teplicema říkal, ale že kdyby se hrálo ještě 5 minut, že byste vyhráli a hned letěl, takže jako dost krutý na to, že s váma vedl ligu a pak myslím po té výměně jste šli dolů a titul přišli

Reagovat
db18

Koubek měl tehdy celkově dost ubrečený reakce...

Reagovat
Coutinho10

jako za mě asi oprávněně cítil křivdu, protože jako nějaký smolný vypadnutí se stát může, ale velikost je, když trenéra i tak podržíš a ne že vypadne a hned letí...za mě vás dobře vedl a byli jste dobrý...trochu mi to připomíná Spartu, která vyrazila Franze podobným způsobem

Reagovat
Martin9719

Pokud jde o vyhazov Koubka tak to bylo období ve kterým Šádek hledal trenéra po 3 nepovedených zápasech. Poznal to Uhrin, Pivarník i právě Koubek. I Vrba to měl absolutně nesmyslně údajně nahnutý při druhým angažmá v období zápasů s Realem kde byly asi 4 zápasy bez výhry. Až s Gulou se Šádek změnil a pokračovalo to teď i s Míšou Bílkem.

Reagovat
Blasphemer

Mně se tady jeho fotbal líbil, ale už je to pár let. Nikdo nemládneme a myslím, že je docela rozdíl, když je ti přes 60 a když je ti přes 70. Na spoustě lidí jsem to viděl osobně, že kolem té sedmdesátky už se to láme a přestává být ono, i když třeba ještě v pětašedesáti fungovali jak zamlada. Navíc trenéřina je strašně intenzivní zaměstnání.

Ať to zní jakkoliv blbě, tak se mi to nelíbí už jenom kvůli tomu jeho věku.

Reagovat
Sosi

já zas myslím, že by mohl být dost nad věcí.... samozřejmě záleží, jestli to bude zapšklej dědek, nebo naopak takový ten hodný, který nic nehrotí... navíc pokud k tomu přistoupí, že je to jen na nějakou přechodnou dobu, než třeba seženou jiného nebo si nový majitel udělá vlastní koncepci... v Hradsi ten tým taky šlapal... Myslím, že by to mohl být (osobnostně) takový Komňacký, Uličný, Csaplár... prostě si ten věk užívá...

Reagovat
Coutinho10

jako jo, nikdo nemládne, nicmèně podobný spekulace byli i když šel do Hradce a co s nima dokázal, takže to podle mě má pořád v sobě a nakopne vás

Reagovat
Martin9719

On je slávistickou noční můrou. Není to ani rok co stále prokazoval, že dokáže Hradec detailně a dokonale připravit na jakýkoli tým v lize. Navíc je to přesně typ trenéra kterýho teď tým potřebuje pokud nepřijde na řadu přetřes kádrem třeba o 12ti nových hráčích. Slavii měl v prvním kole detailně zmáknutou a vyšlo mu to - to ale nebylo o štěstí, měl přesně připraveno jak se bude tým v určitých pasážích zápasu chovat - kdy zalezou, kdy budou napadat, kdy budou připraveni chodit do brejku, v kolika hráčích budou kdy útočit atd. Že je starej se o něm říkalo už předtím než šel k nám a zase dokázal v Hradci, že je top. Vůbec z jeho věku strach nemám, pokud by nepřišlo něco akutního. Člověk je tak starý jak se cítí a pokud by se cítil na 70 tak nepůjde k nám.

Reagovat
Coutinho10

jako já ho mám rád, mrzí mě, že u nás byl v době, když jsme byli v hajzlu...jsem rád, že se mu daří, bolí to, když to je proti nám...měl jsem ho rád i ve studiích na O2TV jako experta, než vzal nabídku od Hradce

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fabec1222

Žena ho slušně nakope. Však jí sliboval už asi 5x, že to je jeho poslední angažmá

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

musí si počkat no

Reagovat
mistr129

Reagovat
Martin9719

Ona ale ví, že když bude sedět doma, že s ním stejně nebude k vydržení pokud nebude trénovat.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
db18

Jsem čekal Trousila.

Reagovat
Coutinho10

ten se v posledních letech dost vypařil, skoro bych zapomněl, že existuje

no, jestli je volnej a má k tomu týmu vztah, tak asi pro oba dobrá volba, lepší nabídku by stejně asi nedostal

Reagovat
Greny

Ja chtěl Trousila

Reagovat
Coutinho10

někoho spojenýho se Spartou bych asi taky nechtěl tolik...Trousil by mohl bejt zajímavej, ale nevím, jak na tom je s trénováním

Reagovat
Greny

Tak s Výškovém hrál dobře než se dohadal s majitel skrz stavení některých hracu

Reagovat
Coutinho10

tak to by pro vás byl asi lepší varianta...škoda pro vás

Reagovat
Greny

Prý jde dělat Koubkovi asistenta do Plzně

Reagovat
Coutinho10

už to čtu + pak výhledově by třeba mohl bejt i jejich hlavní trenér, pokud by se jim dařilo a třeba Koubek ukončil trenérskou kariéru

Reagovat
Martin9719

Trenérský tým složen skvěle.

Reagovat
Coutinho10

jako na papíře to pro vás vypadá hodně dobře, uvidíme, co dokážou

Reagovat
Martin9719

Mě jen překvapuje kolik expertů všude na netu píše jak zdraví atd. Prostě dostal covid který zamává daleko víc i s mnohem mladšími lidmi a hlavně neskončil jen kvůli covidu v Hradci. Prej koncepce žádná, hra na nic a potřebujeme progresivnějšího kouče. Už několikrát dokázal že on sleduje ve svým věku moderní trendy víc než o mnoho mladší trenéři. V kombinaci s Trousilem který chce hrát kombinační fotbal se min vrátí domácí dominance.

Reagovat
Coutinho10

j, jako taky se mi nelíbí, jak se o něm píše, že to prý nefunguje v kabině atd., Koubek je dobrej člověk a dobrej trenér a když se v něj vloží důvěra, tak to ukazuje

Reagovat
Muffi

Je myslim ze Sobesic, za Zbrojovku hral ale do Sparty odesel hodne brzo.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Náhodou not bad ten infotbal Taková směska informací ze všech lig na jednom místě, proč ne

Reagovat
Kaspar

Jo vid, docela fajn, aspon tam nemusim u kazdyho clanku koukat na Peceneho

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
hornito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Freedo

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
lichna.

A nás jebali za OT...

Reagovat
SuperBanikovec

Reagovat
Coutinho10

Tak patří to k Fortuna lize, takže pokud by to bylo něco mimo ať už ze zahraničních lig či třeba k fantasy, tak ok, ale takhle bych to nehrotil úplně

Reagovat
lichna.

No já nevím, první příspěvek, mimo téma, bez OT.

Ještě že už tu nechodím skoro vůbec..

Reagovat
Martin9719

Konečně! Jeden z TOP trenérů v česku.

Reagovat
ratusek

Paráda

Reagovat
Nuno čomes

Ten Hrubý nedostane šanci nebo proč mají chtít přivést Markoviče?

Reagovat
HanzBP

Hrubý by si to měl v první řadě odmakat přes nějaké hostování ve 2. lize. U Markoviče je teď rozhodně větší šance na post jedničky, než u Hrubého, kterého čeká ještě spousta práce.

Reagovat
SuperBanikovec

Zase, ale nechápu moc logiku Letáček začíná chytat dobře, přivedeme další talent Markoviče a jeden z nich promrhá minimálně rok na lavičce. Nemluvě o tom, že Kvasnica psal, že Hrubý by měl dělat trojku po odchodu Laštůvky.....

Reagovat
Nuno čomes

Tak jestli mám svého mladého dobrého gólmana, tak nevidím důvod mu nedat šanci a dobře ho zpeněžit.

Reagovat
Greny

Do Brna jako trenér nejspíš Zdeněk Svoboda tvl...

Sorry na to nemám fakt... Příští rok nejdu ani jednou pokud to potvrdí, budu jezdit raději na Vyškov do Drnek čeho je moc toho je příliš

Samozřejmě ještě dodám OT

Reagovat
John Obi Mikel

Trénoval ten člověk někdy něco? Však byl tak nějak furt asistent?

Reagovat
Greny

Však to je ideální Bartoněk to za něj postavi pičus zasranej ... Fakt nemám slov

Reagovat
Greny

Ale titulek bude hezky bývalý trenér Sparty, české reprezentace se zkušenostmi ze zahraničí se ujímá treenerskeho řemesla v Fc Zbrojovka Brno

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kilobyte

2 zápasy Sparty. Takže další trenér Brna bude Horňák.

Reagovat
monty25

V letech 2009-2012 béčko Sparty ve 2. lize.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zden%C4%9Bk_Svoboda

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
Martin9719

Jako na rovinu ale na co vy tam čekáte? Že přijde doktor Dam di Dam mávne proutkem a všechno to tam vyléčí? Tam se musí začít trošku jinde, kdo to bude trénovat je vesměs jedno po Haškovi.

Reagovat
SuperBanikovec

Viděl někdo toho Tomáše Riga z Vlašimi? Stojí za to, že ztratíme topového útočníka?

Reagovat
Greny

Ještě dostanete Ewertona

Reagovat
SuperBanikovec

Jestli zase na hostování bez opce, tak to děkuji pěkně... Za rok zase budeme řešit koho místo něj. Dá se už teď odhadnout koho nám pošlete příště na levé křídlo?

Reagovat
ratusek

Reagovat
SuperBanikovec

Sorry myslel jsem bůhví proč, že jsi Slávista

Reagovat
Coutinho10

on opravdu ne

Reagovat
Kaspar

ale vi o ni prvni posledni

Reagovat
Coutinho10

to jo

Reagovat
Greny

To psal Kvasnička na Twitteru.. co by jste za takového experta dali...

Reagovat
Greny

Kvasnica

Reagovat
Coutinho10

jo, pro Ewertona asi lepší, bohužel po tom zranění už neměl tu jistotu a kvalitu, co před tím

Reagovat
Greny

Tak co si budeme ani moc prostoru nedostal ... Fakt jsem zvědav na vás máte Chytila teď chcete Tijaniho...

Mě to přijde že fakt budete chtít hrát 3-5-2 jak jsem zde psal před rokem by oko že na to máte jeden z nejlíp postavených kádru

Reagovat
Coutinho10

v pár zápasech se to zkusilo a nevypadalo to špatně, takže jo...jsem na to zvědavej, jak min. Chytil herně zapadne do naší hry a doufám, že to samí budu v očekávání, jak Tijani, když se to upeče

Reagovat
mistr129

brazilský van Dijk, jeden lempl mu stupidním zákrokem zkazí kariéru

Reagovat
shitcool

Kuzmanovič do Zlína

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám článek o Baníku a 90 % komentářů se Baníku vůbec netýká. Na novém EF je všechno obráceně...

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Coutinho10

tak články o Baníku pořád splňují ten potenciál

Reagovat
fabec1222

Pocítěj na vlastní kůži, co dělali jiným

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
bobis21

Ale pořád je nejživější diskuze z celé první stránky u článku o Baníku.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Firkraag

Reagovat
HorajzmAmmann

Tijany skvělé 2 měsíce za 30 mega + Ewerton, Markovič a Rigo.

A ještě nám zůstane lepší Almasi Ojeb roku

Reagovat
HorajzmAmmann

+ Tanko podepsaný Skvělé, rychlostí hráče potřebujeme jako sůl.

Reagovat
thewall

Tijany se v posledních měsících ukázal jako hráč na úrovni Almásiho. Udrží to? Kdo ví. Může to být ojeb roku, ale taky to může být kauf roku pro Slavii.

Almási je asi trochu skleněnka a když se vrátí do své dřívější formy, tak bude chtít rychle pryč. Když se do formy nevrátí, tak máme dvojče Klímy.

Aktuálně bych radši, aby zůstal Tijany.

Reagovat
HorajzmAmmann

no skleněnka... v přípravě ho někdo přejel a pak stál delší dobu. S tím prostě neuděláš nic. Almasi neměl teď 2x za sebou přípravu. Pokud mu vydrží zdraví a bude pravidelně hrát je to mašina na branky. Zakončení hlavou má podle mého nejlepší v lize.

Reagovat
thewall

Budu jen rád, pokud bude Almási fit a bude to tam sypat.

Tijanyho jsem si oblíbil i proto, jak maká na sobě i na hřišti. A hlavu má nastavenou na Afričana úplně skvěle.

Raději bych místo něj za těch 30 mega poslal Klímu, ale to by asi v Edenu neprošlo

Reagovat
HorajzmAmmann

můžeme to zkusit...

Reagovat
Freedo

Jinak se divím, že se víc nemluví o Ewertonovi. Během jara jsem dokonce zapomněl, že ho vůbec v kádru máme. Přitom si troufám tvrdit, že předminulou sezónu bych jeden z nejlepších hráčů ligy. Strašnej provar a zajímalo by mě, proč se tak špatně adaptoval, když už na ligu byl zvyklej.

Reagovat
Coutinho10

rozlišoval bych jeho výkon do Cedidly a po Cedidlovi ...dokážu se do toho vžít a zkrátka je mi jasný, že už nedokáže předvést to, na co byl zvyklý, protože člověk po takový zkušenosti už nemá takovou herní jistotu

Reagovat
Freedo

Tak to nevím. Vždyť mu nic vážnýho neudělal, Ewerton chyběl jen 3 zápasy. Jako slávista si myslím, že se z toho udělalo větší haló, než co to reálně bylo. Špatně načasovanej skluz jo, chránit technický hráče musíme, to jo, ale nikdo nikomu nezlomil nohu. Pokud kvůli tomuhle i o 8 měsíců později není schopnej hrát jako dřív, tak by spíš měl dojít k psychologovi.

Něco jinýho by bylo, kdyby byl fakt vážně zraněnej, to pak člověk nějakej blok mít může. Třeba já jsem si zlomil kotník při hikingu a od tý doby nemám takovou jistotu při chůzi ze schodů, i když fotbal nebo běh mi na to nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby ho Baník taky kupoval jako investiční záměr s tím, že ho za rok za násobek částky prodají do Slavie ještě s % za další přestup.

Reagovat
Imos

na to je starej už a bůhví kolik mu je ve skutečnosti

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
John Obi Mikel

Tak kampák Kuzmo Kuzmičiii

Reagovat
ratusek

Tipuji to na Karvinou

Reagovat
Mass

Reagovat
wwwx

Moc se mi líbilo, jak se Baník, když už si na konci sezony vybojoval pozici, že o nic nehraje, před plnym domem v posledním domácím zápase rozloučil se svou legendou Laštym. Teda, vlastně...

Reagovat
Nuno čomes

Jako moc jim to tam poslední dobou moc nejde, to je pravda

Reagovat
hematop

Baníček. Nejlepší u nás. Hlavně v Parlamentu, jak chlastáme, řveme na ženské, protože jsme tvrdí, vyžraní ochlastové jou jou. A fandíme Baníčku, protože Baníček je nejlepší, protože my jsme mistři. Huuu huu hooooo. Braník pičo, klobása a pupky.

Reagovat
Salfovic

Něco podobného jsi sem už psal Co má být ten Parlament ?

Reagovat
thewall

Hospoda

Reagovat
hematop

Super podnik v klidné části Ostravy, kde normální lidé chtějí mít klid, ale místo této super hospodské stálice musí furt poslouchat vychlastané kretény fandící Baníčku, nejlepšího týmu u nás. Jednou se jim tam vyseru na stůl a dokonám onu satisfakci! Pak se budu tiše dívat z balkónu a smát se. Možná pořídit vzduchovku a střílet po nich by byla taky sranda.

Reagovat
smetos

Lastuva out, Kuzma mohl zustat

Reagovat
lampas

Fleisman zůstává?

Reagovat
Mass

Bylo s Laštůvkou a Kuzmanovičem nějaké důstojné rozloučení?

Reagovat
Salfovic

Snaha byla, ale Lašty všechny vyřval do čuráků.

Reagovat
thewall

Reagovat
Mass

Reagovat
db18

Reagovat
Nuno čomes

To by museli vedet dopředu, že s nimi vlastně nepočítají

Reagovat
GrimeBaller98

Konecne, starej cholerik Lastuvka by tuto sezonu nechytl ani Covid ve Wuchanu v roce 2020.

Hlavne, ze se vzdycky nasral na obrance, kdyz to byly uplne jasne jeho chyby

Reagovat
kiciN

Lastuvka do Karvine je docela realny ne?

Reagovat
Kepy_FCB

Nestraš proboha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele