Svozil odchází z Baníku Ostrava, stěhuje se do sousední Karviné

19.07.2023, 23:13
Aktuality

Obránce Jaroslav Svozil přestoupil z Baníku Ostrava do Karviné. Devětadvacetiletý stoper se stal sedmou letní posilou ligového nováčka. Karvinský klub oznámil jeho příchod na svém webu.

V Baníku strávil Svozil tři a půl roku. Karviná o něj měla zájem delší dobu. "Až teď se nám podařilo transfer zrealizovat. Věřím, že nám Jarda na hřišti výrazně pomůže. Je to velmi zkušený fotbalista s kvalitní rozehrávkou," uvedl sportovní ředitel Lubomír Vlk.

V minulé sezoně nastoupil Svozil kvůli vážnému zranění kolena jen do tří zápasů. V lize dosud odehrál za Baník, mateřskou Sigmu Olomouc a Opavu 117 utkání a dal pět gólů.

"Jsem šťastný za to, jak to dopadlo. V Baníku jsem sice nastoupil do přípravy, ale domluvili jsme se, že už tam pokračovat nebudu. Je to pro mě nová výzva. O tom fotbal je a moc se těším," řekl Svozil.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
dave30

Neuvěřitelný příběh chlapce, který v Olomouci bojoval o místo v základu v žácích i dorostu (povídal informovaný kamarád). Potom ho poslali někam do Znojma, kde se chytil a přes Opavu se dostal až do Baníku. Myslím, že Sigma takto promrhala více podobných hráčů.

Reagovat
Bakary3

Co je na tom neuvěřitelnýho?

Mi to přijde jako úplně běžna kariéra průměrného ligovýho hráče.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kucka

Reagovat
dave30

Samozřejmě. Bral jsem to asi moc osobně...

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom není nic neuvěřitelného. To není nikde nalajnovany, že hráč co hraje celou kariéru v mládežnických kategoriích v prvoligovém klubu, že se tím pádem dostane i do áčka.

V mládežnickém věku je to jak na houpačce. Hráč co v deseti letech je na hraně týmu, může být o rok později lídrem toho týmu.

Dobrý příklad je i Rozehnal. Ve čtrnácti odešel ze Sigmy do Kožušan u Olomouce aby se o tři roky později vrátil do Sigmy a jakou nakonec udělal kariéru.

Když si u té Sigmy, se podívej zase obrácený případ Zlatohlávek. Ten byl od přípravky považován za budoucího repre hráče, v žákách ho koupila Sigma, tehdy se mluvilo o 200 tisících, což bylo dost na tehdejší dobu za 13ti letého. Celá rodina se přestěhovala do Olomouce kvůli tomu, a nakonec je rád za Pardubice. Tam to ale bylo najalnovane, v 18 Sigma A, pak Sparta a po 20tce zahraničí. To že se z toho ročníku nakonec dostal nejdál Zima tak nějak svědčí o kvalitě naší ligy samozřejmě

Reagovat
dontcallmeandre

Olomouc mi přijde jako úplně marný tým ve výchově. (nebo spíš v přesunu talentů do dospělého fotbalu)Oni sice mají hromadu talentů, ale půlka z nich vyhoří, než se dostane do áčka. A ti, co se přes všechny peripetie do áčka dostanou tam často drží tak dlouho, až už je to moc.

Reagovat
Prometheus

Určitě jsou i marnější, třeba Slavia,nebo Liberec

Reagovat
dontcallmeandre

Ale tak ani jedne z těch týmů na odchovancích nestojí. Liberec má strategii poskládat levně kvalitní tým, který jde zobchodovat a je v tom skvělý. Slavia zase cílí na trofeje, tituly a evropské poháry,, tam je těžké zapracovávat odchovance bez nějakého mezikroku.

Reagovat
dave30

Samozřejmě máte pravdu, že v žákovském věku to může být nějaké, v dorostu jiné a v mužích úplně jiné. A určitě ani nezazlívám vedení žádného klubu, že se někdy v odhadu hráče netrefí. Spíš mi jde o to, že ten kamarád mi říkal, že v jeho 18 letech by se vsadil, že ligu hrát nebude (zřejmě proto ten kamarád nedělá žádného fotbalového manažera ). Ale je mi jasné, že takových případů je hodně (napadá mě třeba Honza Koler...).

Reagovat
STR

Zajímavé info díky

Reagovat
$dolar$

Reagovat
dave30

Dobře, omluvím se ještě i tobě...

Reagovat
Tom a Jerry

Pro nás dobrá posila

Reagovat
Figi

Svozil, Dolezal, Papalele jsou rozhodne vyborne posily. Jeste pry hledame 1-2 hrace. Zatim to nevypada vubec zle, ale uvidime v sobotu.

Reagovat
Puskas

Beztak přijde někdo od nás na hostovačku.

Reagovat
Chamezjunior

Napadá tě někdo? Já si myslím že akvizice na stranách Baníku a MFK byly ukončeny právě Jardou.

Reagovat
Puskas

Třeba Smékal, pokud už není jinde, Jaroň, nebo někdo z těch nových.

Reagovat
Tom a Jerry

Smékal jde hostovat na Slovensko a Jaroň tuším do Kroměříže

Reagovat
Puskas

Hm, díky.

Reagovat
Kiwi-21

Zrovna Doležalovi tolik nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Na závěr kariéry ještě Třinec a Frýdek-Místek

Reagovat
Chamezjunior

Dobrá posila, at se daří a hlavně ve zdraví. Věřím, že pomůže ligu bez problémů zachránit.

Reagovat
podnebný

Myslím si, že tentokrát nebude mít Karviná problém se záchranou. Na to budou jiní adepti, hlavně Pardubice, Zlín, Teplice a Budějovice. Nahoru půjde v tabulce taky Baník a Liberec na úkor Hradce Králové a Slovácka.

Reagovat
Tom a Jerry

Myslím si úplně to stejné

Reagovat
Chamezjunior

Nevím jestli si pamatuješ poslední sezónu v lize, ale taky jsme nebyli brání na sestup a nakonec jsme spadli s přehledem a hráči, kteří u nás hráli zůstali v 1. Lize (Santos, Zorvan, Qose, Durosinmi, Sinyavski atd.) Takže papírové nejslabší určitě nejsme, ale hodně napoví první domácí zápas se Zlínem, který má za mne nejslabší kádr.

Reagovat
Tom a Jerry

Ta sezona se vůbec nepovedla a to jsme paradoxně vyhráli na Slavii... Ten Zlín určitě porazíme, náš kádr sice není nejsilnější, ale o něco lepší než od Zlína

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Jeden s největších nesympaťáků v lize.

Reagovat
Chamezjunior

No jo, ale pro nás to je posila a co máme dělat, když žádný stoper k nám nechce . Navíc Svozil bude posila, pokud bude zdravý.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

z*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele