ZAČAL POHÁR UEFA

24.09.2003, 19:41
Aktuality
Po Lize Mistrů, která svou hlavní část zahájila minulý týden, dnes prvním kolem odstartovala i druhá významná pohárová soutěž, Pohár UEFA. Česká republika v něm má tři zástupce – Slavii, Žižkov a Teplice...

Jako první z českých týmů se do hry pustili slávisté, o dobrou pozici před odvetou bojovali na půdě srbského Sartidu Smeděrevo. Je ale znát, že Slavia prochází velkou krizí a i proti papírově slabšímu soupeři mohla už po pěti minutách prohrávat. Postupně se vzchopila, donutila domácí faulovat a už v 18. minutě se po vyloučení Paunoviče dostala do početní výhody. Výhodu však Slavia dlouho využít nedokázala, její akce většinou končily na hranici vápna a domácí vyráželi do nebezpečných brejků.

Až na konci poločasu přišla světlá chvilka, která Slavii vyhoupla na koně. Nejprve se po akci Adauta prosadil Tomáš Došek, krátce po něm proměnil Radek Bejbl penaltu a skóre hned vypadalo veseleji (0:2). Druhý poločas vypadal úplně jinak, než ten první – Slavia se hodně zlepšila, útočila a mohla přidat další góly. Mohla však také inkasovat, to když šel sám na bránu Mirosavljevič, proti němu ale skvěle zakročil gólman Kozáčik. Když už to vypadalo, že je výsledek hotov, domácí se dočkali snížení. V nastaveném čase se hlavou trefil Kočič a upravil na konečných 1:2. I to je pro Slavii velmi dobrý výsledek a před odvetou je jasným favoritem na postup.

(doplněno ve 20:15):
Na krásném stadiónu známého dánského Bröndby Kodaň se představil druhý český zástupce - Viktoria Žižkov. První poločas byl překvapivě vyrovnaný, Viktorka se držela více než dobře a zpočátku byla i lepší. Postupem času se hra vyrovnala a krátce před poločasem mohli jít domácí do vedení, střela Nielsena se však jen otřela o břevno. Po změně stran byli mnohem aktivnější domácí a dostali Viktorku pod tlak, v koncovce však byli stejně bezmocní, jako v úvodu hosté. V 64. minutě se však přece jen dočkali, po rychlém protiútoku se prosadil Jonson a dal výsledku konečnou podobu – 1:0. To pro Viktorku není nepřekonatelná ztráta a před odvetou jsou šance na postup vyrovnané.

(doplněno ve 21:45):
Ve zřejmě nejzajímavějším zápase českého zástupce se v Kaiserslauternu představily Teplice. Svěřenci trenéra Františka Straky se do soupeře zvučného jména pustili bez respektu a už v šesté minutě šli senzačně do vedení, kapitán Pavel Horváth našel nabíhajícího Jana Rezka a ten dostal Teplice do vedení. Domácí byli v prvním poločase lepším týmem, ale perfektně pracující teplická obrana je pustila do jediné šance. Pět minut před koncem Vratislav Lokvenc, český reprezentant ve službách německého týmu, přuťukl Miroslavu Klosemu, toho však ve vyložené šanci vychytal Tomáš Poštulka.

Také ve druhé půli byli domácí aktivnější, vytvořili si tlak a v 57. minutě z něj vytěžili vyrovnání. Po centru Domingueze hlavičkoval reprezentační útočník Miroslav Klose a zamířil přesně k tyči. Radovat se však domácí mohli jen sedm minut, přesně takovou dobu totiž tepličtí potřebovali na to, aby opět strhli vedení na svou stranu. Přímý kop Horvátha neodhadl gólman Wiese, míč se snesl k Benčíkovi a ten prázdnou branku neminul. Kaiserslautern se opět pustil do útočení, hosté však bránili pozorně a výsledek 1:2, který jim do odvety dává nečekaně velké šance, už udrželi.

Do bojů se pustily také dva slovenské týmy, Žilina a Púchov. Loňský mistr slovenské ligy Žilina se představil na stadiónu nizozemského Utrechtu, brankami v závěrech obou poločasů ale prohrál 0:2 a zkomplikoval si cestu do dalšího kola. Fotbalisté Púchova se mohli těšit na opravdový svátek, los jim přiřadil slavnou Barcelonu. Domácí se dlouho drželi, inkasovali až v úvodu druhého poločasu, kdy se trefil Kluivert. V závěru zápasu se ale trefil domácí Jambor a zařídil senzaci, remízu 1:1.

Zdroj informací o zápasech českých týmů: iDnes

Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viděl jsem zápasy Německých týmů a musím napsat že Hertha proti Grodzinsku byla naprosto zoufalá! Vypadalo to je hraje doma soupeř! Stejně tragický výkon podala i Austria proti zdecimovanému Dortmundu kterému se zranil další hráč- Addo! Takže hrál asi 10. útočník- Reyna!!!

Reagovat
HOST*yarda

Gumárny Púchov forever!!!

Reagovat
PJ

Já bych to tipoval na to, že Barceloně o nic nešlo a že to nebrala vážně, a taky třeba že rozhodčí. Nějakou výmluvu si musí najít vždycky :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná výmluva mě nenapadá. Neomluvitelné. Špatný výkon a hodně špatná sestava. Bez Gerarda neexistovala záloha. Enrique ani Xavi nebránily a Půchov se středem hřiště proháněl jako po dálnici. svou roli na začátku sehrálo i trestuhodné podcenění soupeře.

Reagovat
antimadrista

Vždyť o nic nešlo.

Reagovat
HOST*Skye

Hehe, kde je antimadrista? :-)

Reagovat
HOST*alesh

Jenom se modleme, že ještě žije, protože po včerejšku......Gumárny Púchov dost silný soupeř pro Barcelonu.

Reagovat
antimadrista

Tady sem :-) Uvidíme, jak se budeš smát po hře na Nou Campu, z těch slováků nic nezbyde!

Reagovat
PJ

To je celkem jedno že z nich nic nezbyde, převálcovat ste je měli i venku! I když jim doma dáte třeba bůra, ta remíza se za váma bude táhnout pořád :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele