V Mnichově představili Guerreira. Pro Bayern jsem se rozhodl rychle, řekla posila z BVB

23.06.2023, 11:33
Aktuality
Raphaël Guerreiro (© twitter.com/FCBayern)

Bayern při pátečním dopoledni oznámil pouze to, co již bylo avizováno před reprezentační pauzou. Raphaël Guerreiro byl oficiálně představený jako nová posila, do Bavorska dorazil devětadvacetiletý krajní obránce jako volný hráč z Dortmundu. Kontrakt byl podepsaný do roku 2026. Ten stávající u BVB se rozhodl jenom krátce po konci sezóny neprodlužovat.

Nepřetržitě od roku 2016 působil Guerreiro v řadách celku ze Severního Porýní-Vestfálska. Dosud oblékal dres na profesionální úrovni ve dvou zemích, a to ve Francii a Německu. Své další kroky bude podnikat i nadále v Bundeslize. "Když mi Bayern zavolal, rozhodl jsem se rychle. Je pro mě ctí, že mohu hrát za tento klub. Také si velmi vážím Thomase Tuchela z našeho společného působení v Dortmundu," připomínal svou známost se současným lodivodem Stern des Südens.

Celkem si Guerreiro připsal v Dortmundu úctyhodných 224 startů, během nichž zaznamenal 40 branek. S Borussií získal celkem tři trofeje, dvakrát slavil prvenství v DFB-Pokalu, jednou v Německém superpoháru. To ligové mu však uniklo, nejblíže k němu měl během uplynulého ročníku. "Dám do toho všechno, abychom vyhráli co nejvíce titulů. Taková je filozofie Bayernu,” dodával.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Bvb daruje titul i hráče... jinak skvělá posila

Reagovat
Csaplárova past

Ten na te prvni fotce v tom dresu vypada jak nejaky padesatnik na online seznamce ...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Freedo

Nemohu posoudit, protože takové filtry na online seznamkách nepoužívám. Samozřejmě ale respektuji, jak to máš a přeju jen to nejlepší!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Müllered

První dvě posily super. Dresy jsou hnus.

Reagovat
MarceloBozovic

Souhlas. Oba zdarma a ještě od konkurence

Reagovat
Vrubozubec

Tak takhle to bayern dela porad. Vybere nejlepsi hrace konkurence

Reagovat
Ferragamo7

No to je jedna vec,ale druhá je to,aká je realita. Kúpili sme z Lipska Upamecana a Sabitzera,pre mňa osobne jedno väčšie sklamanie,ako druhé.Sabitzer len šedý priemer a Upa,aj keď je to dobrý hráč,má také black-outy,ktoré nám prehrávajú zápasy.Laimer dopadne tak isto,to som si na 1000% istý.Kúpili sme Sommera -v Borusii super, u nás len šedý priemer.Teda môžem smelo napísať,že naše ,,vykupovanie" konkurencie zväčša skončí úplnym fiaskom.Tí hráči ten tlak,ktorý vo svojich predošlých tímoch nezažívali,jednoducho neunesú-najtypickejším príkladom je Upa.Na Guerreira som veľmi zvedavý,ako sa adaptuje,predsa len,má už veľa ťažkých zápasov v BL aj LM odohratých,takže by mohol byť prínosom.

Reagovat
Seydou Doumbia

nesmíme zapomínat že rapha je dobrý jako ofenzivní bek a nebo jako záložník, kde letos nastupoval...v obraně pořád hoří, ale tak základ hrát nebude

Reagovat
Vrubozubec

Chytit se nemusí, ale systematicky oslabují konkurenci. Já vím, je to chytré, ale zároveň tím snižují úroveň a zajímavost Bundesligy. Když tam 10 let vyhrává jeden tým, tak je to fakt nuda. Až na letošek teda

Reagovat
insane

Ty dresy vypadaj jak nějaká třetí alternativa k domácim a venkovnim, fakt nic moc.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nuno čomes

Tragické.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele