Kim Min-jae jde z Neapole do Bayernu. Stál víc než miliardu

08.07.2023, 19:14
Aktuality
Min-Jae Kim (© AFP)

Bayern Mnichov posílí korejský obránce Kim Min-jae z Neapole, které letos pomohl získat italský titul. Podle německých médií za něj bundesligový mistr zaplatí výstupní klauzuli ve výši 50 milionů eur (1,2 miliardy korun), což z něj udělá nejdražšího korejského fotbalistu. Kim Min-jae, který právě dokončil ve své vlasti povinnou základní vojenskou službu, podepíše s Bayernem smlouvu do roku 2028.

Korejský reprezentant, který měří 190 centimetrů, nahradí v defenzivě Bayernu Francouze Lucase Hernándeze, jenž má namířeno do Paris Saint-Germain.

V Neapoli strávil šestadvacetiletý obránce pouze jednu sezonu, během níž odehrál 45 zápasů a dal dva góly. Italský klub na něm výrazně vydělá, loni ho koupil z Fenerbahce Istanbul za 18 milionů eur. Také v tureckém týmu byl Kim Min-jae pouze rok. Předtím hrál v Číně a Koreji.

O statného obránce měl velký zájem i Manchester United, ale nakonec uspěl Bayern. Kim Min-jae je třetí letní posilou mnichovského klubu po Konradu Laimerovi a Raphaëlu Guerreirovi.

Autor: ČTK

Komentáře (67)

Přidat komentář
Salfovic

Titulek jak z bulváru

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Remt

Tak. Tohle je čistě pro vyvolání senzace. Celkově si myslím že by se média měla dohodnout a vše uvádět minimálně v Evropě v eurech jedno jestli Německo Itálie Anglie nebo Španělsko. Prostě uvádět ceny v jedné měně

Reagovat
Neutron

Suhlasim aby este viac sokovali mohli by to uvadzat vo forintoch.

Reagovat
Remt

Nebo v dongach/donzich, to by byly panečku miliardy za hráče z druhé české do první

Reagovat
xjert02

Reagovat
Sigma Olomouc

Výborný přestup. Super obránce, jen doufám, že to nebude hrac, kterému se záda 1 rok a pak nic.

Reagovat
Seydou Doumbia

To mě taky napadlo, když si vezmu že předtím byl jen v Turecku a Číně. Ale v této i v té předešlé sezoně vypadal skvěle, tak snad na to dokáže navázat i v Bayernu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
MarcoBanco

Pamatám si, ako som ho v nejakej staršej Fife ako noname hráča kupoval niekam na lavičku, a on to dotiahne do Bayernu Btw objavil som ho skor ako skauti z Feneru a z Neapolu

Reagovat
Whitemedia

Tomu říkám příběh.

Reagovat
Salfovic

Určitě tě hackli.

Reagovat
Neutron

Je ta tu skoda

Reagovat
TaLy___

Stejně jsem koupil ve Fifa 12 Eriksena z Ajaxu do United A jenom za 40 milionů euro

Reagovat
mastakillah

Člověk už delší dobu ví, že odejde, ale jak se to skutečně stane, tak je to ještě horší Hrozná škoda, že u nás zůstal jen rok. Jeho hra byla naprosto dominantní. Pro nás nenahraditelnej hráč. Ať se daří šampióne

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Ferragamo7

Hrával u vás v Neapole aj na viacerých postoch?Neapol nesledujem,preto nemám ani šajnu.Inak on vyzerá ako kórejská verzia terminatora, s tou výškou a takých hranatým ksichtom Ide z neho taký zdravý rešpekt. Dúfam,že nedopadne ako Upamecano,ten tiež prichádzal s veľkým ,,humbukom" ale jeho výkony sú čím dlhšie je u nás o to viac tragickejšie.

Reagovat
vilp

V Neapoli a Fenerbahce hrál pravidelně levýho stopera, v repre zas pravýho. Jinak je Kim trefa do černýho a za mě zatím přestup léta. Fyzicky je absolutně Top, ale jeho největší zbraň je na rozdíl od Upameguira jeho hlava. Neskutečná inteligence, čtení hry, předvídavost, defenzivní scanning, poziční hra, mentální síla a hlavně taky vítězná mentalita. Za celou sezonu nevypustil snad jediný míč, do všeho jde vždy naplno, jak kdyby na tom záležel něčí život. V podstatě má to nejlepší z moderní i staré školy a i s míčem to umí velmi dobře.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Ferragamo7

Dík za recenziu,u nás na tom poste hral Lucas Hernandez a ten nasadil latku riadne vysoko.Môžem smelo napíať,že to bol jeden z najspoľahlivejších obrancov,aký kedy v Bayerne hrali.Len jeho veľkým problémom boli veľmi časté zranenia.Považujem za trápne až smiešne reči,ako sa musí futbalista aklimatizovať a že mu treba dať čas zžiť sa s novým prostredím-to sú len také drísty pre ľudí,ktorí si neveria.Ak je niekto talent a má sebavedomie na patričnej úrovni,tak potom je jedno,koľko má rokov a je jedno že prišiel trebárs zo 4.ligy, rovno do špičkového tímu.Unás sú 2 žiarivé príklady-Davies a Musiala,obaja ešte teen-age, keď k nám prišli a od prvého zápasu je viditeľné to sebavedomie v zápasoch,na rozdiel od Upamecana,ktorý ten tlak jednoducho neuniesol a v niektorých zápasoch kiksuje až tak,že nám to prehrá zápas.Chcem veriť,že náš nový terminator,bude veľkou oporou.

Reagovat
Bayern +

Moc toho Hernandeza vychvaľuješ. Akože ok, sympaťák to bol, ale hráč hodný skoro 90 mega je pre mňa Műller, Lewa, Lahm, Neuer a spol., ale Lucas fakt nie...

Upamecano stál menej ako polovicu Hernandeza a stále je mladý, ešte sa môže ukázať. Taký Boateng tiež robil kiksy, ale mal aj sezóny, kedy bol fakt absolútna topka. Hernandez takú nemal ani jednu, ešte aj v tej Flickovej Covid sezóne so 6 trofejami nehrával základ.

Reagovat
Ferragamo7

Rešpektujem tvoj názor,ale porovnávať výkony Lucasa a Upamecana,to by bol len zlý vtip.Lucas bol u nás 4 sezóny a nepamätám si za celé 4 roky,že by mal jeden jedinký zápas,kde by kiksoval natoľko,že by zapríčinil 3 góly súpera,ako sa to podarilo tomu ťažkopádnemu nemehlu v dvojzápase s MC. Upamecano je u nás 2 roky a čo som videl? Ťažkopádneho neobratného obrancu,ktorý zvolí skoro vždy nesprávne riešenie situácie a potom sa snaží hasiť prúser rukami alebo faulami,lebo je katastrofálne pomalý a kým sa rozbehne,to je večnosť.Nepotrebujem Lucasa nejak zvlášť glorifikovať,ale Upamecano nie je hodný ani 1/10 ceny za Lucasa.Ako som písal vyššie,kvalitný hráč s primeraným sebavedomím hrať vo veľkoklube, má na ihrisku prejav,ako Musiala,Davies,Neuer a pod,ale určite nie ako Upamecano.Z môjho pohľadu je Upamecano časovanou bombou v každom jednom zápase v ktorom nastúpi a príde čas,keď to pochopí aj Tuchel.Boateng,aj keď mal svoje ,,muchy" bol proti nemu pán obranca.

Reagovat
Bayern +

Blbosť, ale budiš. Tak či onak, akonáhle budeme brať do úvahy Hernadezovo zdravie, jeho pomer cena/výkon je tak 10 mega, čo je jednak výrazne menej než stal Upamecano a hlavne môžeme ďakovať Bohu, že za neho dostaneme skoro to čo za Lewu.

Reagovat
Ferragamo7

Hm,tak v tom prípade som sledoval nejakého iného Lucasa Hernandeza,a ak by som meral Upamecana tvojou optikou cena/výkon- tak radšej ani nenapíšem to devastačné číslo No nič,tu sa rozhodne nezhodneme,ale to je o.k.To je asi taká debata,ako pri Pavardovi,jedna časť ho chce z Bayernu preč a druhá tvrdí,ako sa herne zdvihol.Asi ako pri každom hráčovi,ktorý má kolísavé vykony.

Reagovat
Bayern +

Nezhodneme, pretože je mi fakt u prdele, že zdravý Lucas je na úrovni Ramosa v najlepších rokoch, keď nie je schopný odohrat 1/4 sezóny. I preto aj Nianzou je platnejší hráč.

Reagovat
Bayern +

U Pavarda aspoň je čo porovnávať... tam tú polemiku chápem. Ja napríklad nie som ani na jednej strane, len ma štve, že väčšina na neho pičuje a aj tak vkuse hráva stabilný základ a Mazraouimu sa ešte poriadne ani nedala šanca...

Reagovat
Rich

Můj případ, nechápu, kdo se může zastávat Pavarda, když neměl nikdy stabilní výkony a nikdy se pořádně neuvedl. Obzvlášť zbytečné penalty a hlavně nejhorší výkon proti Dortmundu. Toho doufám, že koupí Barcelona, alespoň za 20 mega a ať táhne.

Reagovat
vladino10

Lucas pravidelne odohrá menej ako polovičku sezóny. U Robbena - ok, priniesol vždy po návrate okamžitý impact do ofenzívy. V defenzíve však chces stabilitu a to ti s večne zraneným stopérom pôjde ťažko, za mňa super, že je preč

Reagovat
esmuellert

Reagovat
vilp

Ale nejvíc mě baví, jak nabírá náběhy útočníků na ofsajdové hraně, nikdy jsem asi neviděl obránce, co by to dělal tak dobře jako on.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kixi Syhimour

Titulek

Reagovat
ACSeRw!n

?

Reagovat
Kixi Syhimour

Ten přepočet na českou měnu mi přijde u zahraničních přestupů v titulku poněkud zbytečný.

Reagovat
ACSeRw!n

mne ne, vec nazoru

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Asi tak před dvěma lety už jsme na tohle konverozovali, vidím, že se ani tvůj názor nezměnil

Reagovat
Gazdo

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
vceradnesazitra

Rejže za miliardu, to je trochu přehnané ne?

Reagovat
Koba

Přišel za 18 z Fenerbahce, kde hrál výborně a letos byl jedním z pilířů neapolské mistrovské jízdy, takže si naopak myslím, že kdyby neměl výkupku, tak by si řekla Neapol ještě o víc, ty rejžo.

Reagovat
castelL

jednoznačne, ADL je veľký obchodník a bez výkupky by ho pod 60-70m. € nepustil

Reagovat
vilp

Kdyby neměl výkupku, tak ho neprodá.

Reagovat
Rich

Super posila. Ještě dotáhnout devítku, asi nakonec to bude fakt Kane, ač tedy za ty prachy šílený, když má rok do konce smlouvy a 29letý hráč. Plus Kyle Walker je spojovaný s Bayernem.

Reagovat
Nickname 9

Walkera neee

Reagovat
Seydou Doumbia

anooooo wolkr je gut

Reagovat
Nickname 9

20 mega za 33letého hráče, který nikdy nehrál mimo Anglii je moc. Tenhle přestup mi strašně připomíná Aubameyanga minulý rok.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak jasný že to riziko je, ale to je i kejn i další hráči že...wolkr pořád je kvalitní bek a v horší lize pořád může být platný...a nebo taky ne a pepek ví proč ho posíá pryč, stejně jako se zbavil jiných hráčů

Reagovat
Salfovic

Tak 2,3 roky to může být solidní náhradník na RB a stopera.

Reagovat
icka

Walker je top kvalita na 1-2 roky.

Reagovat
Rich

Proč ne?

Reagovat
Nickname 9

Viz výše

Reagovat
Remt

Stejně.. já Kanea beru že 29 už mu musí být tak pět let Přijde mi že na tom topu ho registruju hrozně dlouho

Reagovat
Rich

No já jsem zvědavý, jestli se přivede, aby mu to šlo, když se kouknu na Maného, tak síla. Ale zase Mané nehrál skoro na křídle. No každopádně nejlepší možné řešení asi… Jelikož jsem četl, že za Osimhena si Neapol žádá okolo 180 milionu…

Reagovat
Remt

A kolik má stát Bayern ten Kane? Já bych do toho v tomhle věku s tou cenovkou asi nešel

Reagovat
Nickname 9

Teď poslali druhou nabídku ve výši €80m + bonusy

Reagovat
Rich

Jak tvrdí Nickname 9, tak poslali údajně druhou nabídku... Ač otázka, rada Bayernu se má setkat příští úterý a tam se bude řešit opět devítka... Tottenham ho nechce pustit, podle mě a je to čistě můj názor, ale budou se snažit Bayern dostat nad 100 mega a na bonusech ještě 20+ Načež Bayern pošle třetí nabídku, ta bude těch 100 mega a Tottenham to odmítne... No a Bayern couvne a koupí Fulkruga a počká, ač Kane bude zdarma příští sezonu, protože v Tottenhamu jsou prostě hlupáci... Hráč, kterému bude 30 a chtějí za něj tolik? Navíc se smlouvou do příští sezony? Ne kdepak... Ať jdou někam, je možně, že Bayern couvne v úterý a zaměří se na Osimhena...

Reagovat
Remt

Ono podle předchozích přestupových období a fám ohledně Kanea Tottenham vypadá, že to hraje na všechny strany. Na Kanea, že ho klidně prodá, ale když na to přijde, tak cukne a to stejné dělá s případnými zájemci, buď za a) z toho chtějí nejvíc vydojit nebo za b) dělají, že ho chtějí prodat, ale přitom to vůbec nechtějí.

Jsou to sice židáci, ale tipoval bych spíš druhou možnost.

Reagovat
Ferragamo7

Videl si tú šialenú sumu,ktorú požaduje Neapol za Osimhena?Pochybujem,že by v Bayerne o tom vôbec premýšlali.No a kúpa Fulkruga,to dúfam,že sa nestane,je ešte o máličko starší ako Kane a hlavne my potrebujeme 9,ktorá je schopná dať aspoň 25-30 gólov za sezónu a nie horko-ťažko 15.Fulkrug je len veľmi chabý šedý priemer a my potrebujeme top útočníka.

Reagovat
Seydou Doumbia

Problém je že Bayern do svého stylu hry potřebuje vysokého útočníka na centry a hlavičky, zároven to nesmí být kopyto v zakončení nohama. A jen těch vysokých útočníku je už dnes malo - Kejn, Morata, Lakaka, En Nesyri, Milik, Osimhen...když se podíváš na většinu útočníku třeba v Ligue 1 tak to jsou zakrslící - Wahi, Mbappé, Gouiri, Openda, David a takových je v dnešním fotbale většina, pokud teda nechceme hráče někoho z výše zmíněných jako je Lakaka, Milik nebo En Nesyri či Morata

Reagovat
Ferragamo7

V podstate súhlasím,ako ja problém s Harrym nemám žiadny,len otázka je,dokedy bude mať Bayern trpezlivosť s odmietaním Spurs.Myslím,že tam pošlú ešte jednu ponuku a ak bude odmietnutá,tak je to pasé.V tom prípade by sa to dalo vyriešiť aj nejakým 1 ročným hosťovaním kvalitného útočníka -možno Vlahovič by stál za pokus.

Reagovat
Seydou Doumbia

Vlahovice chce Juve prodat pokud možno za co největší sumu, nevidím důvod proč by ho Juve pouštělo na hostování. Jako kdyby se povedlo na příští sezonu dohodnout nějak s Kejnem tak by to bylo top. Mě by se v Bayernu líbil i takový Toney, škoda že má ban. En Nesyri proč ne, nebo ten David i když to je zakrslík.

Reagovat
Spagetka

tak Harry měl odejít jinak už dávno, kde bych se nedivil, kdyby vyhrál Zlatý míč. Ten fotbalista je uplně jinde, ale ve Spurs bude vždycky na druhé koleji. Nechápu, že si už před lety nevydupal přestup.

Reagovat
Breze

Parada posila, este Kanea a bude to top

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nebude týpek i nejdražší Asiat v historii?? Nevím, nevím, že by byl dražší třeba nějakej Japonec

Reagovat
Forza_Inter

jj bude

Reagovat
Müllered

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele