Bayern představil očekávanou posilu, z Neapole dorazil Min-jae Kim

18.07.2023, 17:54
Aktuality

Min-jae Kim přestupuje z Neapole do Bayernu Mnichov, který aktivoval výstupní doložku ve výši 50 milionů eur. Šestadvacetiletý stoper se na Säbener Straße upsal do roku 2028...

Přestup byl dohodnutý již na začátku července, oficiální potvrzení se však protáhlo, neboť lékaři německého mistra cestovali do Asie, Kim totiž absolvoval povinnou vojenskou službu.

Kim je třetí nejdražší obránce v bundesligové historii, více zaplatil Bayern pouze za Lucase Hernándeze (Atlético, 80 milionů eur) a Matthijse de Ligta (Juventus, 67 milionů eur).

"Min-jae Kim udělal velký progres, naposledy vyhrál s SSC Neapol italskou ligu a byl vyhlášen nejlepším obráncem Serie A. V posledních letech se mu dařilo. Imponuje fyzickými parametry i mentalitou a rychlostí. Jsme rádi, že se může okamžitě zapojit do přípravy, a jsme přesvědčeni, že stylem hry nadchne i naše fanoušky," řekl k posile generální ředitel Jan-Christian Dreesen.

"FC Bayern je snem každého fotbalisty. Těším se na všechno, co mě v Mnichově čeká. Je to pro mě nový začátek, budu se tady dále rozvíjet. Při jednání s klubem mi bylo hned od začátku jasné, jak velký má zájem. Mým prvním cílem je odehrát hodně zápasů. Kromě toho chci vyhrát co nejvíce titulů," vyhlásil po podpisu smlouvy Kim, jenž reprezentuje Korejskou republiku.

Kim přišel do Neapole před rokem z Fenerbahçe, celkem odehrál 45 zápasů ve všech soutěžích a dvakrát se střelecky prosadil. Partenopei výrazně pomohl k prvnímu Scudettu po 23 letech.

Urostlý stoper odehrál v Evropě teprve druhou sezonu, předtím dva a půl roku oblékal dres čínského Beijingu Guoan.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (120)

Přidat komentář
Heresy

Upamaguair si asi moc nekopne pres kima

Reagovat
Rich

Tak ještě udat někomu Pavarda, přivést Walkera a dotáhnout Kana.. Super posila, příští sezonu Upamecano pryč.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě Čumeniho přivést ideálně

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Rich

Zbytečnost, je to sice talent, ale za ty prachy? Navíc na jeho postě je několik hráčů...

Reagovat
Seydou Doumbia

Goretzka lavička a Kimmich výše, takhle to Bayern plánoval proto byl zájem o DM

Reagovat
Nickname 9

Goretzka do WHU jako náhrada za Rejži

Reagovat
Seydou Doumbia

nikdy na to je moc velký sympaták, tam se nehodí vůbec...nechat si ho a rotovat

Reagovat
Nickname 9

Češi tam si nezískali tvé sympatie?

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě naopak, ani jednoho z nich nemám rád

Reagovat
fenixLFC

tvl keby goretzka skonci vo west hame tak si fakt uz poviem ze svet sa na hlavu obracia

Reagovat
Xavi

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Blackprince

jj a maguireho privezt jeste

Reagovat
Breze

to nie je dobre ani ako vtip

Reagovat
Blackprince

Kámo být čobolákem taky není dobrý vtip

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
772jozef

Byt retardovanym taky

Reagovat
Blackprince

to věřím :)

Reagovat
Pithivier

Reagovat
Breze

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSMan

Upamecano špatný celkově? Já ho letos viděl asi jen proti city nebo kdo to byl a tam hořel parádně oba dvojzápasy

Reagovat
Uwe háže buly

Není, ale na tym s takovými ambicemi nemá. Tři zápasy dá dobře, jeden podprůměrně a v jednom vyhoří.

Reagovat
ACSMan

Pamatuju si jak ho P. Schick v prvním kudy běží zajíc chválil, že to bude top hráč ještě v Lipsku. Tak se to asi nevyplní a nebo mu třeba prospěje jiná země

Reagovat
Rudnevs

Celkovo nie, on práve väčšinu času aj vyzeral dosť nádejne a suverénne ale posledné mesiace minulej sezóny hral strašne.

Reagovat
Rich

On má nestabilní výkony, jednu sezonu se to dá pochopit, ale on byl špatný dost i minulou sezonu. Některé zápasy zahrál skvěle, ale klíčové nezvládl... Hlavně u něj je největší problém sebevědomí, udělá jednu chybu v zápasu, nedokáže se oklepat a dělá další...

Reagovat
romeo351

Reagovat
Ferragamo7

Zápas Upamaguira proti MC vojde do histórie,to sa snáď nepodarilo v LM nikomu okrem neho,aby priamo zapríčinil 3 góly zo 4,ktoré nám MC dali Ćím menej zápasov bude hrať,tým väčšiu šancu máme na výhru,ideálne by bolo,keby ho čím skôr predajú.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase bych to nepřeháněl. Mladý, talentovaný s obrovským potenciálem být špička. On ještě vyzraje, Boateng u nás hrál taky hovno na začátku a jak se potom vypracoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferragamo7

Len aby nezrel príliš dlho Jemu brutálne chýba sebavedomie (aké má napr.Davies,alebo Musiala).Myslím si,že na tak dôležitom poste by sme mali mať spoľahlivejšieho a kvalitnejšieho hráča.Ak jeho výkony porovnám s DeLigtom,to je nebe a dudy.Fandovia Juve sa nám smiali,že aké poleno to kupujeme,že je pomalý nemotorný,hrá rukami a má na svedomí veľa penalt.Nič z toho som nevidel,práve naopak,De Ligt bol pilierom obrany a podával stabilné sebavedomé výkony, bez výrazných kiksov. Bola to jeho prvá sezóna u nás a je od Upamecana ešte o 1 rok mladší.No uvidíme,ako to s ním bude v tejto sezóne,ale moc ružovo to nevidím,myslím že 2 roky je dosť dlhá doba,aby hráč,ktorý stál 50 mega svoj talent a ,,obrovský potenciál" ukázal aj v dôležitých zápasoch.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak vidíš. De Ligt byl pravděpodobně v Juve tragéd jako Upamecano. Vyzrál, změnil klub a je topka. Možná dozraje Upa u nás a bude top, nebo mu pomůže přestup jinam. Ale tak rychle bych hráče s jeho potenciálem neodepisoval to by se mohlo vymstít.

Reagovat
Rich

Jenomže Upamecano kromě LM, tak udělal chyby v klíčových zápasech... Rozdíl mezi ním a Boatengem je ten, že on na začátku dělal chyby spíše proti slabším týmům... Upamecano dělal chyby v důležitých zápasech...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo to máš asi pravdu, ale ani tak bych ho ještě neodepisoval jako většina fans Bayernu. Jiný trenér, jiný systém, jiní spoluhráči, třeba mu to půjde lépe.

Reagovat
Salfovic

Pži první dobré nabádce bych Upamecana střelil.

Reagovat
Eichel

City sa má údajne zaujímať o Pavarda ako náhradu za Walkera.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

To by byla "posila"

Reagovat
Eichel

Ktovie, čo by z neho Pep vymačkal. Pozri sa na Akanjiho. Ja by som ho do tímu nechcel, ale verím Pepovi, že on vie tých hráčov posunúť.

Reagovat
Rudnevs

Prečo nie? Asi najviac nedocenený hráč Bayernu, jeden z top hráčov Bundesligy minulej sezóny. Viem si predstaviť, že Bayern dá pálku za Walkera a City na tom ešte zarobí a Pep z Pavarda spraví zviera.

Reagovat
Bayern +

Ak vymeníme Pavarda za Walkera, tak jediný, kto ostane za blbov bude Bayern. Pavard tam bude hrať základ na obľúbenom poste (RCB) a City získa výborného hráča a ešte aj omladí káder.

Reagovat
Seydou Doumbia

Walker nebude stát moc, kdyby šlo o výměnu tak by City muselo peníze dopaltit.

Reagovat
Eichel

Pavard má zas rok do konca zmluvy a chce odísť, nie?

Reagovat
Seydou Doumbia

taky pravda, ale taková výměna wolkr pavard a doplatek city 15 mega bych čekal no

Reagovat
Bayern +

Pre Bayern sú 15 mega drobné... Zo športového hľadiska je to hovadina. Chápem to len v prípade, že Pavard za Bayern hrať nechce a bolo by fajn ho speňažiť za čo najviac, cca za cenu Lucasa a následne Walkera kúpiť ako lacné riešenie na dva roky za "výpredajovú" cenu, dokým nebude cenovo dostupný niekto mladší ako Hakmi a spol. A furt tam máme ešte Maza, ktorý by si zaslúžil dostať šancu imo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Pavard chtěl zkusit novou výzvu a jak píšeš Walker je světová kvalitka na 2 roky než se najde někdo mladší. Neser Mazraui mě až tak nepřesvědčil, Walker je mentalitou vítěz. Koupit Walkera za 20 a prodat Pavarda za 40 (rok do konce smlouvy), klidně někam jinam, tak je to vlastně to samý jako výměna + doplatek 20 mega City.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Gerd 13

Ano,vyměnit Pavarda za Walkera by byla opravdová pitomost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nesmíš na to koukat tak doslova. Pavard chce odejít za jinou výzvou a Walker je světová třída na 2 roky určitě dobrá volba s hromadou zkušeností. Když k tomu dá City doplatek tak nemám problém.

Reagovat
Eichel

Seydou, keď už ťa tu vidím, nevieš či sa nepíše niečo o prípadnom prestupe Todiba? Ty budeš mať L1 v merku

Reagovat
Seydou Doumbia

Píše se o polovině Ligue 1 že má odejít, ale o něm jsem toto léto nezahlídl asi ani jednu spekulaci, a pokud jo tak nešlo o nic vážnýho co bych si měl pamatovat. Chtěl bys ho do Barcy nebo Spurs?

Reagovat
Eichel

V Barcelone už bol a nezachovali sme sa k nemu vôbec dobre.. je tam nejaká klauzula o percentách z budúceho predaja, čo by určite pomohlo, ale myslím že je do 20%, nespomeniem si.. možno aj 10%..

Ale do Spurs by som ho veru bral. Ja ho mám dlhodobo rád a asi by ani nestál toľko. Za mňa on a Van de Ven môžu byť dobré posily za rozumnú cenu. Ja by som v momente vyhodil Davinsona, Diera a spol a prestaval tú obranu.

Reagovat
Eichel

a teda Barca má stopérov pokrytých super.. stopéri a CMka sú jediná vec, čo tam je dokonale poriešená ale škoda ho, mohli mu dať normálny priestor, tak ako Malcomovi.. Sú veci pre ktoré sa na bývalé vedenie fakt hnevám a toto je jedna z nich

Reagovat
Seydou Doumbia

V tomhle jsou menší kluby lepší, dostanou prostor a není tam takový okamžity tlak na progres a výsledky. Věřím že kdyby zůstal v Barceloně tak na této úrovní ted Todibo není i když je pravda že Barca vystřelila na vrchol dost hráčů. Podle mě by Žán Klín Todibo mohl stát tak 40 mega, beru v potaz jeho dlouhodobou smlouvu až do roku 2027. Do toho Spurs by mi i seděl, rozhodně lepší než Sančíz nebo Dajr

Reagovat
romeo351

Bojím se, že by ho Pep uměl využít - na Stonesově pozici

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rich

Ano, to je pravda, otázka je, jak moc Pep ho bude chtít a co z něj udělá... Já osobně Pavarda nemám rád, je to hráč, který sice dal i pár gólů, ale ty jeho chyby, kdy způsobí penaltu nebo ruku, či nepohlídá si protihráče, tak je dělá dost často... Navíc, jsem fakt zvědavý, kam by ho Pep chtěl dát, jelikož Pavard se už dlouho vidí na postu stopera... Mimochodem jako pravý bek je mizerný dopředu...

Reagovat
Salfovic

Jestli bude hrát pořád na tři stopery, tak se vyloženě nabízí pozice pravého stopera.

Reagovat
Gerd 13

Na postu stopera hrál poslední sezónu slušně.

Reagovat
Rich

To sis spletl hráče ne? Proti Leverkusenu penalta úplně zbytečně vyrobena... Je to neskutečné dřevo, ať si ho Pep užije...

Reagovat
Gerd 13

Ty jsi ho prostě nesnášel celou dobu, ať hrál špatně nebo dobře, na stopera nebo na beku, nikdy jsi ho nehodnotil pozitivně. Často s tebou souhlasím, ale u Pavarda rozhodně ne.

Reagovat
Rich

Je pravda, že jsem ho nikdy nemusel... Na úroveň Lahma a dokonce i na chvilku hrajícího Kimmicha nikdy neměl... A jsem rád, že odchází, konečně snad se přivede Walker a mezitím bude dostávat více prostoru Stanišič.

Reagovat
Nickname 9

Tak to bych zase neřekl. Sice vyrobil několik penalt, ale jinak to byl minulou sezónu jeden z našich nejlepších/nejstabilnějších hráčů. A zrovna Pep z něj udělá topku, vzpomeň si na průměráka Akanjiho.

Reagovat
Rich

Pokud tam půjde, projevuje zájem o něj i italské kluby a snad i Barcelona.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
esmuellert

Walkera? Jen to ne! Máme Stanišiće...

Reagovat
Mato178178

ty si asi nevidel walkera hrat vsak? mbape ani vincko si proti nemu ani neskrtli

Reagovat
esmuellert

Máš pravdu, neviděl. Nepřijde mi uvážené kupovat 32 letého hráče na pozici, kde máme mladé hráče a navíc Stanišić minule vymazal Mbappého. Alaba/Davies se taky museli nejdřív vybrousit, aby byli topkou.

Reagovat
Mato178178

33 rocneho

Reagovat
esmuellert

Dokonce

Reagovat
Bayern +

Walker zadarmo by bol fajn podpis, ale minúť na neho 2/3 peňazí z predaja Pavarda je proste hovadina.

Reagovat
esmuellert

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
milan78

sympaťák ještě měli zkusit Sona místo Kanea

Reagovat
Seydou Doumbia

sona nikdy

Reagovat
Mönchengladbach

"Partenopei výrazně pomohl k prvnímu Scudettu po 23 letech."

Ještě deset let přidejte.

Reagovat
inferno08

Na starém EF by to bylo dobře.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Lech

Reagovat
Heresy

Bayern ted hraje pratelak s nejakym bordelem .. je to na youtube kdyby se chtel nekdo divat .. ale je to spis trenink 33 min 11:0

Reagovat
Mato178178

uz 16:0

Reagovat
Heresy

19:0 polocas .. to smrdi ze to bude drama az do konce

Reagovat
Mass

Jakej smysl má trénink proti nějakým klukům z vesnice, který jen odkopávají?

Reagovat
Heresy

Se zeptej tech co to domluvili ..

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak oni spolu hráli zápas už před čtyřmi lety. Tehdy Bayern vyhrál 23:0

Reagovat
j_mrazik

Asi jako když hrály Františkovy Lázně proti Spartě, Slávii nebo Liberci.

Prostě součást přípravy a pro ty kluky je to svátek.

Reagovat
Mass

To je příprava jako kdybych zvedal na benči v posilce v Praze 200 a pak jel do Dolní Lhoty, abych si tam zacvičil s 40kg, proč nic těžšího tam nemají.

Reagovat
Heresy

Budou hrat jeste proti city a live ..

Reagovat
romeo351

Ty děláš jak kdyby ti borci začínaly od nuly - vždyť liga skončila před pár týdny. Btw ty posily u těch týmů stejně ještě převážně nejsou

Reagovat
j_mrazik

Třeba to měli jako část druhé fáze tréninku toho dne. Ráno trénink, pauza, trénink a na konci přátelák pro oživení. Ve fázi nabírání fyzičky bych tohle bral spíš jako odměnu. Teda nevím, kdy jim začíná liga, ale nepředpokládám, že tohle bude generálka na 1. kolo.

Reagovat
romeo351

Příjde mi i, že se opouští od těch brutálních tréninkových zápřahů v rámci přípravy - asi to není třeba, protože se každý udržuje dost individuálně. Teď jedeš pár přáteláků pro vytvoření nějaké soutěživosti pro novou sezonu, u velkých klubů následuje stejně turné, které tu morálku spíše pak stejně zneguje

Reagovat
Salfovic

protože se každý udržuje dost individuálně

To mi přijde dost naivní.

Reagovat
Foppy

Jako součást přípravy to samozřejmě pro Františkovy lázně smysl dává

Reagovat
j_mrazik

Nedává, protože 90% zápasu běhají bez balonu.

Reagovat
Nickname 9

A Christoph Freund z RB Salzburg bude náš nový sportovní ředitel

Reagovat
Rudnevs

3 alebo 4 roky dozadu sa špekulovalo, že príde do Schalke… nakoniec ide do Bayernu a my hráme druhú ligu, celkom škoda, ako sa veci vyvinuli.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
esmuellert

Celkově když se podíváš, kolik super hráčů oblékalo dres Schalke a teď jsou za hvězdy jinde, tak to musí být pro fanouška tohoto klubu docela těžké.

Reagovat
Breze

skvely vyber. Uz sa tesim na novu sezonu

Reagovat
Nickname 9

Oproti Brazzovi velkej upgrade

Reagovat
Godblesss

Renato Sanches by se mi pod Mourinhem líbil.

Reagovat
Alberto Aquilani

to aj rímskym lekárom

Reagovat
smazaný uživatel

Tu smlouvu podepisuje rovnou s Villou Stuart.

Reagovat
kbtk23

Tak podle mě bude naprosté dělo, co jsem ho sledoval v Neapoli tak neměl chybu. Snad se mu v Mnichově bude dařit a já budu mít pravdu.

Reagovat
Rich

Viděl jsem s ním video na youtube na kanálu Bayernu a už se snaží učit německy, profesionál.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Dan Gubić

OT: Neskutočný Gurney! Je niekde otvorená aj šípková diskusia?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

jinak diskuze byla, ale po prechodu na novy EF to umrelo

Reagovat
Witcher

První Číňan v NBA

Reagovat
Neutron

Wang Zhizhi

Reagovat
Mass

Yao Minga nepamatuješ?

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Čenda

mladej a ještě blbej.

Reagovat
Edgar Davids

Barkleyho oblibenec

Reagovat
romeo351

„Ve svých 46 letech dostal dle Gianlucy Di Marzia Gianluigi Buffon až neuvěřitelnou nabídku. V Saúdské Arábii mohl vyinkasovat až 30 milionů eur za sezonu, k dohodě ovšem nedošlo.” - i přes věk Gigi

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Salfovic

To se divím, jsem si myslel, že se mu po Šeredce nějaké větší prachy budou hodit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele