Tuchel opustil studio po Dortmundu, bavit se už nechtěl. Dobře udělal, podpořil ho Hainer

06.11.2023, 20:37
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Sobota patřila v Bundeslize zápasu Dortmundu s Bayernem. Možná až nečekaně snadno Der Klassiker ovládla mnichovská parta, do níž se mimochodem po minulém nepovedeném klání v rámci DFB-Pokalu na půdě Saarbrückenu opřeli někteří experti, včetně Lothara Matthäuse či Dietmara Hamanna. A Thomas Tuchel, kouč Stern des Südens, na jejich slova nezapomněl.

Kdo čekal, že se ve studiu Sky Germany v Signal Iduna Parku po střetu s BVB zdrží padesátiletý lodivod delší dobu než jen na pár minut, protože se mu obecně utkání bude hodnotit s lehkostí, spletl se. Rozpravě totiž byl přítomný také právě Matthäus a Tuchel si s ním evidentně povídat nechtěl. Matthäus po nečekaném výpadku z Německého poháru Bayern dost zkritizoval, rýpnul si do něj přitom i při duelu proti Dortmundu. Označil jeho občasné počínání za "slabší pasáže” a na oko neviděl vítězství Tuchelova týmu asi tak jednoznačně.

Bavorský stratég nepatří mezi ty, kteří by se v rozhovorech či na tiskových konferencích drželi při zemi. A dal v tu chvíli jasně najevo, že se dál bavit nebude. "Nechci se vůbec pouštět do nějaké diskuse. Chci odejít, je toho na mě moc. Máte tu svou práci, můžete ji nazývat, jak chcete. Nikdo není naštvaný. My jsme vyhráli, teď musíte udělat obrat o 180 stupňů. Bavte se,” vzkazoval. Se zúčastněnými si podal ruce, nevynechal ani Matthäuse, a odešel.

Byl to z dalších výstupů, které by vedení Bayernu jindy možná zase interně řešilo. Už v minulosti byl Tuchel na koberečku v kancelářích kvůli své prostořekosti. Několikrát byl vyzýván, aby se v některých chvílích vyvaroval kontroverznějších proslovů. Teď to však Herbertovi Hainerovi, prezidentovi klubu, nevadilo, jakkoli se třeba mohl zdát Tuchelův odchod neuctivý. Ba naopak se svého zaměstnance po této komunikaci s médii a fanoušky zastal.

Ve finále byl Tuchel podpořen. Jeho krátký projev na televizní stanici Sky Germany neshledal Hainer negativně. "Myslím, že je dobře, že tomu dal Thomas stopku. Líbilo se mi, že byl takto defenzivní. Ten tlak ustál, ostatně jako musíme my všichni v Bayernu,” uvedl zkušený devětašedesátiletý funkcionář v rozhovoru pro stanici Magenta Sport. "Každý může vyjádřit svůj názor a kritizovat. Někdy ale máte dojem, že o vás mluví, jako kdyby bylo všechno v troskách, že hrajeme o záchranu. Ještě jsme neprohráli ani jeden zápas v Bundeslize, v Lize mistrů jsme vyhráli vždy. Ano, vypadli jsme z domácího poháru. Není to sice dobré, ale stát se to může."

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Salfovic

Možná by stálo za zmínku, že byl Tuchel toho rozhovoru účasten 8 minut.

Reagovat
vladino10

Opakujes sa

Reagovat
Salfovic

Tak tenhle článek si kupodivu přečtou i ti, co nečetli diskusi pod souhrnem BL kola.

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
vladino10

Čo to mení na fakte, že sa opakujes?

S týmto argumentom to pokojne môžeš písať aj do sekcie o českej lige, tam si to tiež prečítajú ľudia čo nečítali diskusiu pod súhrnom kola.

Reagovat
Lemond Laws

Díky. Přišlo mi to od něj přehnané, ale pokud už tam byl předím 8 minut, tak se to dá pochopit.

Mně tedy nevadí, že se opakuješ, protože do BL sekce nelezu

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Hachim Mastour

Alllez Tuchel!

Reagovat
Jan Horáček

Podobně se choval "velký sympaťák" pan Klopp, který při servilních otázkách svítil jak sluníčko na hnoji, ale při jen trochu kritické otázce odcházel ze studia.

Jak to, že hrajete tak dobře? - Bla, bla bla půl hodiny.

Jak to, že hrajete tak špatně? - Co to je za hloupou otázku?! Auf Wiedersehen!

Reagovat
Rudnevs

Niektorí nevedia prehrávať, niektorí ani len vyhrávať…

Čo sa týka pánov zo Sky, Didi sa nedá počúvať, ale Lothar, nutno uznať, urobil veľký krok vpred a hoc je stále často kritizovaný, podľa mňa sa vo svojej práci o dosť zlepšil a je z neho aj skutočne celkom dobrý expert.

Reagovat
Werkrider

Macht, Erfolg und Arroganz

Reagovat
Fenix

Vůbec se mu nedivím. Po delší době kdy, se mu moc nedařilo se karta obrací a rozumování expertů nemá zapotřebí poslouchat

Reagovat
vladino10

Reagovat
mil1

Nevím proč tito erxperti nerozebírají Borusii Dortmund.Před tímto zápasem se Bayernu posmívali a vyhrožovali (jak hráči tak trenér),že s nimi zatočí a skutek utek.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš tu dát nějaký odkaz na to, kde se hráči nebo trenér BVB vysmívají nebo vyhrožují Bayernu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele