Saarbrücken senzačně vyřadil Bayern. Brutální rána, hlesl po utkání Müller

02.11.2023, 11:02
Aktuality
Konrad Laimer a Thomas Müller (© AFP)

Bayern do středy v letošní sezóně zaznamenal pouze jednu porážku. Hned na úvod nestačil v bitvě o Německý superpohár na Lipsko, a ztratil tedy možnost přidat do svojí sbírky cennou trofej. A po nečekané prohře v Saarbrückenu zůstal už jen v boji o prvenství na ligové scéně a Lize mistrů. Zklamání šlo těsně po utkání z řad mnichovského velikána opravdu stěží setřást.

Třetiligový celek mohl v samém závěru druhého kola DFB-Pokalu juchat radostí. V šesté minutě nastavení se totiž trefil Marcel Gaus, který vystřelil svému týmu nečekaný postup. A to přitom výběr Stern des Südens vedl. "Při posledním útoku soupeře jsme spolkli opravdu hořkou pilulku,” nebylo vůbec do řeči Thomasovi Tuchelovi, kouči Bayernu. "Existuje pro to možná sto vysvětlení, možná žádné. Je to opravdu zvláštní. Vytvořili jsme si totiž spoustu šancí. Ale už to nemůžeme vrátit zpět.”

Překvapivější byl tenhle neúspěch i proto, že Bayern jen pár dnů předtím rozdrtil před vlastními fanoušky na bundesligovém poli Darmstadt. Obecně si počínal v předchozích týdnech moc dobře, zvítězil pětkrát v řadě, držel šňůru neporazitelnosti třinácti utkání v řadě napříč všemi soutěžemi. "Jsme naprosto zklamaní. Moc jsme chtěli jet do Berlína na finále,” pokračoval Tuchel. "Šli jsme do vedení, pak už jsme však nehráli dobře. Ve druhém poločase nám chyběl důraz a trocha štěstí ke vstřelení druhého gólu. Každopádně gratulujeme našim soupeřům."

Ani útočníkovi Thomasovi Müllerovi, který mimochodem zkraje utkání svou trefou směroval Bayern k předpokládané výhře, nebylo po utkání do smíchu. "V mnoha situacích jsme měli být lepší. Musíme prostě jen poblahopřát Saarbrückenu k výkonu, který předvedl. Jednoduše jsme nebyli chytří, zvláště při první inkasované brance,” hlesl. "V sobotu hrajeme znovu, už není moc času nad tím přemýšlet. Je to pro nás ale brutální rána. Tohle rozhodně není to, o co se snažíme po celou dobu hrát.”

Velká euforie naopak zavládla u protivníka ze Sárska. Větší úspěch by se za posledních několik let v jeho historii hledal opravdu jen stěží. "Je to senzace,” těžko hledal slova Jürgen Luginger, sportovní ředitel Saarbrückenu. "O tomhle vlastně vždycky jenom sníte, nemůžu tomu uvěřit. Měli jsme opravdu hodně malou naději, že by se něco takového mohlo stát. Je to prostě fenomenální.”

Autor: Patrik Sandev / fcbayern.com

Komentáře (92)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Nič, to sa stáva. Hlavu hore

Reagovat
Breze

Tuchel out, Alonson in

Reagovat
Sigma Olomouc

Kdokoliv jiný než Xabi, prosím

Reagovat
Gazdo

Fernando?

Reagovat
tofupust

Reagovat
John Obi Mikel

Marcos

Reagovat
icka

Reagovat
Rudnevs

Spolu s Vettelom

Reagovat
Sigma Olomouc

A ještě s Verstappenem, ať vyhraje v f1 konečně někdo jiný.

Reagovat
Rudnevs

To by i tak len zas vyhrával Lewis

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak musí donutit Lewise ukončit kariéru

Reagovat
Sigma Olomouc

klidně

Reagovat
esmuellert

Proč?

Reagovat
Breze

Pretoze doteraz vyletel prakticky z kazdej sutaze a titul ziskal iba vdaka zlyhaniu Dortmundu. Plus predvedena hra a vykony ostavaju daleko za ocakavaniami. Zatial jedine pozitivum su vysledky v BL.

Reagovat
esmuellert

Promiň, to měla být reakce na Sigmu, proč ne Alonsa...

Reagovat
kilobyte

Že by to prokletí nebylo v Tottenhamu, ale v Harry Kaneovi?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Gedofrey

Jestli Leverkusen urve ligu, tak jsem klidně připraven slepicím přát PL. To by byl příběh aspoň.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Vopi11

Přát asi úplně ne, ale tolerovat by se to dalo

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
$dolar$

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Mass

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
db18

Tuchel raus!

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Greny

Ale cením Mullera včera obcházel hráče soupeře co se radovali a gratuloval jim, ne všichni to že záběru udělali za to u mě kloboucek

Reagovat
Vopi11

Měl Muller někdy nějaký exces? Přijde mi jako ztělesnění sportovního ducha.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Jardman

Když dostal Pepe červenou na MS, tak myslím, ze tomu dost přihrál

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Mass

Když sem si teď pustil video tý komedie, tak sou tam tisíce komentářů na podporu Müllera. Neuvěřitelný jak fandovství zatemní úsudek.

Reagovat
andrew96

Určitě je ztělesněním Bayernisty. Takový tmel může časem dost chybět. Nevím, jestli takový Kimmich může plnohodnotně převzít Müllerovu roli.

Reagovat
esmuellert

Nemůže, Thomas je jenom jeden.

Reagovat
Rudnevs

Aj samotnému Kimmichovi už pomaly ťahá na 30. On je ešte ako tak Bayernista, ale kto príde po ňom?

Reagovat
Firkraag

Bayernista je jen jeden:

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
bayern987

Reagovat
8lampard8

Reagovat
John Obi Mikel

Jednou kopnul protihráče do hlavy https://youtu.be/okJwcBHdQZI?feature=shared

Reagovat
Müllered

Tak ale to nebylo schválně, šel nešikovně po míči a nečumel před sebe.

Reagovat
Vopi11

U něj tomu věřím, že nechtěl

Reagovat
John Obi Mikel

Já si taky myslim, že to bylo omylem. Hned se mu navíc omlouval. Ale prostě WTF zákrok. Jinak je to borec

Reagovat
Acquanni

Ono to k němu ale sedí, nic nevypustí, žádný balón nenechá jít do autu jen tak, radši by se rozkrojil na dva a jednu půlku po tom balónu hodil, aby to stihl

Reagovat
mistr129

Reagovat
Werkrider

Až na to věčné stěžování se a řvaní na sudího...

Reagovat
Hurrikane

Snad si nepokazi jméno po konci kariéry a nepůjde do vedení Bayernu..

Reagovat
28103919984

Nebo že by po sobě neplatil útraty v hospodách a utíkal, že Ráďo.

Reagovat
db18

Asi nic zveřejněného, jen se na něj házel odchod Carla a Nica.

Reagovat
tofupust

Reagovat
vladino10

Fanúšikom sa vraj šiel poďakovať len on, Kimmich, Tel a Sarr

Reagovat
andrew96

+ Sané

Reagovat
vladino10

Reagovat
Müllered

Ten mě dost překvapuje, stává se znej leader.

Reagovat
Jardman

Kdo? Sarr?

Reagovat
vladino10

Reagovat
Müllered

Leroy

Reagovat
andrew96

Reagovat
kilobyte

Reagovat
fabec1222

Cas se zbavit Kanea

Reagovat
Jardman

Vyhodit Tuchela, vzít jejich trenéra.

Reagovat
Rich

Saarbrucken cedili a potili krev, chtěli to více a hráli srdcem... 1-1 od poločasu a nepochopím, proč Tuchel nenasadil Kana? Je to klasická devítka a do vápna by se hodil... Místo toho tam nechá celý zápas Choupa, který ano má kvality, ale ne kvality Kana... Holt další sezóna bez poháru a snad potřetí konec po druhém kole... Hlavně, že Bayern držel 68% míč... Lekce efektivity od týmu z třetí ligy... Nechci, nechci myslet na nadcházející zápas s Dortmundem...

Reagovat
Juan Román Riquelme

klasicky, BVB se zesype jeste pred nastupem do autobusu v Dortmundu a Bayern jim da tak 4-5:1

Reagovat
Ferragamo7

No ja by som bol na tvojom mieste opatrný s tým tipovaním,pretože aj tu boli tipy že 1:6 a nakoniec sa praceme s potupou ako prašiví psi.My budeme radi,ak v Dortmunde uhráme krvopotne remízu a to netvrdím na základe tohoto zápasu,ale kto sleduje naše výkony v BL a LM tak musí vidieť,že to je niečo otrasné a nič na tom nemenia ani debakle Bochumu a Darmstadu.Teraz mi samozrejme mudrlanti budú oponovať,že dôležité sú body a nie hra.Ak beriem do úvahy,že pre podobnú príčinu odvolali Nagela(neplačem za ním,som rád že je preč) a teraz je to ešte horšie,tak sa pýtam,aký to malo zmysel a akým prínosom je Tuchel pre Bayern.Možno sa mýlim,ale ak opomeniem MC,tak Bayern má asi najväčší potenciál,čo sa týka hráčskej kvality a aj napriek tomu vyzerá náš herný prejav,ako béčkový film.Zatiaľ sme mali šťastie,že Tell svojími gólmi zachránil pár bodov a Sanému to zatiaľ sype.Padli tu mená nejakých trénerov,ale ja si myslím,že ak by sme sa mali najviac priblížiť k hre,ktorou sme sa prezentovali za Juppa,alebo Hansiho,tak jedine s Kloppom.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Bayern moze hrat velmi zle, ale je zaruka, ze specialne na derby BVB zahra este horsie => vyhra Bayern. BVB to neda v hlavach, uz na nastupe budu mat manko dvoch golov

Reagovat
Jardman

Ten Bayern kolem roku 2013, to mi chybí. Vím, nejde to takhle brát, život plyne, ale hráči jako Franck, Arjen, Schweiny, Lahm, to jsem měl moc rád, hlavně Francklina, to byl pro mě bůh s kulatým nesmyslem. Nezapomenu jeho skoro gól proti Hamburku, když se vyhrálo 8:0 nebo kolik, jak tam čaroval na lajně, nakonec to byl vlastňák.

Reagovat
Rich

Obrana je rozpadlá, chybí Kimmich a ještě prohra a vypadnutí z poháru... Nemusíš se bát, vyhraje Dortmund... A to jsem skalní fanoušek Bayernu, ale jak hrají, tak je to otřesný...

Reagovat
Rich

Jinak cením Muller a jeho gesta po zápasu, stejně jako ostatních, co šli poděkovat fanouškům...

Reagovat
Müllered

Prosím, ať vyjde ještě Dortmund a v repre pauze může letět.

Reagovat
Müllered

MdL by měl chybět přes měsíc, se střídají s Upou.

Reagovat
esmuellert

Reagovat
dominios

Horsie je to o to, ze s vynimkou zranenych a Kanea, tak vlastne sme boli v top zlozeni, resp. sa to pocas zapasu prestriedalo. Takze setrenim to nebude, hoc Chupo tam bol fakt na prd a Kane tam naozaj mal najneskor 10min pred koncom ist. Hoc vpredu by toho vela nemal lebo sme proste hrali zle, Kane sa aspon zapaja do rozohravky a vie si zbehnut, Chupo zial toto vobec nevie. Ale inac tam boli vsetci: Musiala, Muller (s golom), Sane, Coman, Gnabry, Kimmich, Davies... a v zalohe vlastne nebol len tiez lahko zraneny Goretzka, ale zase s Leimerom to je takmer kus sa kus (okej, akurat Leimer sa musel presunut po zraneni De Lighta).

Proste to bol jeden otrasny vykon. Tuchel nech s tymto ide kade lahsie, pretoze takto zle hrame dlhodobo, akurat to doteraz Leroyovo a Harrymu nejako padalo. Prisiel jeden zapas kedy nie a uplne zasluzene sme vypadli s 3. ligistom. To je realita kde sa nachadzame. Tito hraci futbal hrat nezabudli, ale Tuchel ich totalne pokazil. Nech uz ide kade lahsie...

Reagovat
DidusIneptus

Včera jsem se stal svědkem této fotbalové senzace. V nastavení samotní hráči Saarbrückenu už mleli z posledního - bolestí, křeče, Bayrn je drtil, chtěl rozhodnout ihned a nečekat na prodloužení. Hráči SB se zuby nehty bránili jak o život. Už se smiřovali s jejich osudem...

Nakonec to byli oni kteří přežili a kteří nečekaně zasadili smrtící ránu dravému soupeři v poslední minutě!

Reagovat
esmuellert

Doufám, že už máš zarámované noviny, kde vyšla tahle senzace.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba o tom někdo natočí film…

Reagovat
Salfovic

Jak je možný, že včera hrál Kimmich? Copak se v Německu nezapočítává trest za přímou červenou kartu i do poháru ?

Reagovat
esmuellert

Ne.

Reagovat
Salfovic

Tak to je celkem rarita, ne ?

Reagovat
LeonardoUžoa

Ne.

Reagovat
Salfovic

Ve většině lig se to přenáší, třeba u nás a v Anglii určitě.

Reagovat
LeonardoUžoa

Ano.

Reagovat
Laliga

Reagovat
vladino10

V Mníchove zabudli že nemôže hrať. Potom im došlo, že to tak či tak bude kontumovane, tak to vypustili

Reagovat
Laliga

To poznáme

Reagovat
vladino10

Denis?

Reagovat
db18

Jako když se proti Freiburgu hrálo ve dvanácti hráčích...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele