Souhrn zimních přestupů týmů Gambrinus ligy 2/3

17.02.2009, 21:07, aktualizováno 19.02.2009, 09:13
Komentáře a souhrny
Přinášíme vám druhý díl naší krátké série, během které zmapujeme veškeré počínání fotbalových klubů Gambrinus ligy na přestupovém poli. V dnešním díle jsme se zaměřili na pět klubů z "klidného středu" podzimní tabulky.

BOHEMIANS PRAHA

Největší posila: Po podzimu jedenáctý tým tabulky je se svým místem nejspíše naprosto spokojený. Teprve v závěru zimního přestupového termínu ulovil střížkovský tým dvojici hráčů na hostování. Do zálohy přichází Eismann, který tak na půl roku opouští druholigový Třinec. Druhá posila míří do defenzivní části. Šestadvacetiletý Jan Novotný dostával v žižkovském týmu šance především zpočátku sezóny, v poslední době byl ovšem rád už jen za to, že se na hřiště dostal. Novotnému, který tak i přes změnu týmu zůstává v Praze, je však často vyčítána jeho nedůrazná hra.

Nejcitelnější ztráta: Bohemians potvrdili svou zimní přestupovou neaktivitu i směrem ven z klubu. Jediným odcházejícím hráčem se totiž stal nevyužívaný brankář Václav Winter. Dvaatřicetiletý ochránce střížkovské svatyně odchytal pouhých pět zápasů, ve kterých inkasoval deset branek. Hned ve čtyřech případech navíc pražský nováček prohrál. Nyní tedy odchází do druholigové Jihlavy. Celek z Vysočiny bojuje o postup do první ligy a v zimní přestávce se stal jedním z nejpracovitějších na přestupovém trhu.

BRNO

Největší posila: Největší posilou Brna by měl být vytáhlý útočník Zbyněk Pospěch, který do týmu přišel ze slovenské Artmedie Bratislava. Odchovanec Opavy má za sebou několik angažmá v nejvyšší české soutěži. Z Opavy přestoupil do Slovácka, odkud následně putoval na Spartu, která ho obratem poslala na hostování do Liberce. Pod Ještědem se Pospěchovi dařilo a s týmem slavil dokonce mistrovský titul. V té době se vytáhlý forvard dostal i do spojitosti s reprezentací, ovšem dosud dres národního mužstva neoblékl. Do Liberce Pospěch ze Sparty následně natrvalo přestoupil, ale nedokázal navázat na své výkony a zmizel v Norsku. Poté přestoupil do Artmedie, odkud ho nyní vykoupilo Brno. Jde o vysokého a důrazného útočníka, který skvěle hraje hlavou. Občas ho ovšem pronásleduje špatná pověst z nefotbalového života.

Další příchody: Rabušic, Schneider (Jihlava), Smutný (Kladno), Hanák (Vítkovice)

Nejcitelnější ztráta: Nejcitelnější ztrátou Brna bude odchod Aleše Besty do Slavie. Hráč sice byl v září po roztržce s trenérem vyřazen z kádru, ovšem bezesporu jde o vynikajicího fotbalistu. Do Brna přišel Besta v roce 2005 a podařilo se mu zde prosadit do základní sestavy. V červeném dresu nasázel za čtyři ročníky ligy šestnáct branek. Jeho nástupcem by se v Brně mohl stát další rebel, Zbyněk Pospěch.

Další odchody: Simr (Jihlava)

BAUMIT JABLONEC

Největší posila: I když měl příchod zkušeného záložníka Tomáše Čížka "porodní bolesti", nakonec se na severu Čech upsal na hostování do konce sezóny.Pro třicetiletého záložníka není prostředí v Chance aréně ničím novým. Před svým odchodem do Sparty,Kazaně a nakonec FK Moskva tu již působil. V kádru by měl nahradit především Igora Žofčáka, kterého si po podzimu stáhli sparťané zpět na Letnou.

Další příchody: Černý(host. Hradec Králové), Farkaš(Nitra), Kučera ,Zich(oba host. Sparta)

Nejcitelnější ztráta: Jako tradičně oslabují jablonecký kádr nejvíce ukončená hostování některých hráčů a nejinak tomu bylo i v této sezóně. Trenér Komňacký se navíc musí vypořádat i s odchodem jednoho ze svých kmenových hráčů Lukáše Fujerika. Šestadvacetiletý odchovanec zlínského fotbalu toho totiž v podzimním období moc nenahrál, přesněji řečeno, jen čtyřikrát seděl na lavičce náhradníků. Dostavilo se tak možná mírné zklamání a změna prostředí by pro něj mohla být novým hnacím motorem.

Další odchody: Huber(Sparta), Žofčák(uk.host. Sparta), Hesek(uk.host. Teplice), Fujerik(uk.host. Slovácko), Nulíček(uk.host. Čáslav)

TEPLICE

Největší posila: Jedním z nejaktivnějších týmů byly severočeské Teplice. Netrdiční posilu získaly tepličtí z Tokia. Městský klub Verdy totiž pustil svého útočníka Osamu Elsamniho. O dvacetiletého hráče byl zájem i v Portugalsku. A taky, aby ne. Vždyť, kdo se v české lize může pochlubit rychlíkem, který zvládne stovku pod jedenáct vteřin. Sám agent japonského expresu si velmi přál příchod právě do tohoto českého týmu z jasných důvodů - Džeko, Fenin. Uvidíme, zda pro syna někdejšího egyptského reprezentanta budou Teplice tou správnou přestupnou stanicí.

Další příchody: Slavík (uk. host. Příbram NH), Hesek (uk. host. Jablonec), Bartoš, Vondrášek (oba Ústí n. L.), Hašek (uk. host. Artmedia), Grigar (Sparta), Stožický (Jablonec), Procházka (uk. host. Sokolov), Matula (Liberec)

Nejcitelnější ztráta: Stínadla v prosinci opustili dva brankáři. Daňkův návrat z hostování do Plzně teplické asi nepoznamená. Horší zítřky už by mohl znamenat prosincový odchod Tomáše Belice. Ten v dosavadním průběhu ligy nevynechal jedinou minutu a často patřil k tomu nejlepšímu v zápase. Bohužel pro svůj bývalý tým využil ukončení smlouvy k zahraničnímu angažmá. Jeho další kroky tak vedly do athénského Panioniosu.

Další odchody: Sabou (Žižkov), Štohanzl (host. Jihlava), Jun (na host. Altach), Kaufman (Slavia), Hanzlík (host. Sokolov), Procházka (host. Varnsdorf), Zacharda (Sokolov)

PLZEŇ

Největší posila: Z Mladé Boleslavi do Plzně přichází stoper František Ševinský. Hráč, který je znám svým důrazem a výborně hraje hlavou. V ambiciozní Boleslavi se mu letos příliš nedařilo prosazovat se do sestavy a odehrál pouhopouhých deset minut, v Plzni by ale mohl pookřát. Plzeň dosud v lize obdržela devatenáct branek, což není nijak hrozné číslo, ale přesto se rozhodla posílit defenzívu Ševinským a také Polákem z Liberce. Právě Ševinský by se mohl stát oporou zadních řad.

Další příchody: Daněk (Teplice), Polák (Liberec), Hájovský (Sokolov)

Nejcitelnější ztráta: Největším oslabením je pro Plzeň určitě odchod Petra Trappa do mistrovské Slavie. Tento důrazný defenzivní štít odehrál za Viktorii letos čtrnáct zápasů a přidal dvě branky, nyní se ve Slavii bude snažit nahradit Mickaela Tavarese, kterého vykoupil Hamburg. Trapp je odchovanec blšanského fotbalu a do Plzně si ho v roce 2006 vybral trenér Michal Bílek.

Další odchody: Hochmeister (Liberec), Šmejkal, Brožík (oba Příbram), Vaculík (Žižkov), Šiml (Dukla)

Autor: Filip Horký, Michal Havlický, Josef Gvoždiak

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bestu v klidku nahradime. Schopnych utocniku mame dost. Su zvedavej na novou akvizici Róberta Szegediho, podle vseho je to vsestrany fotbalista s celkem dobrou perspektivitou pred sebou. Uvidime kdo nahradi Polacha jako spielmachra, ja bych si vsadil prave na tohoto slovaka.

Reagovat
Bakary3

No s tim Bestou bych to tak jednoduše neviděl. Pospěch neni špatnej, ale dobrej jako Besta nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o Pospecha, mame Surala, Boraka, Rabusice. Bestovi stejne koncila smlouva a takto misto nej aspon dostanou prednost mladi a talentovanjesi hraci, kteri aspon neodejdou po sezone zadax pryc.

Reagovat
Bakary3

Já vim, že tam máte dobrý talenty, ale ty budou potřebovat pár zápasů na rozkoukání, takže ta náhrada nebude okamžitá

Reagovat
smazaný uživatel

Sural hral uz na podzim a dal i nake goly. Rabusic hral v 2.lize kde byl hlavnim nahravacem Faldyny. Navic v utoku muze zaskocit i Heinz anebo Strestik

Reagovat
Bakary3

Rozumim, rozumim.. ale PRO MĚ to pořád neni plnohodnotná náhrada, ale vedení Brna si myslim dělalo, co mohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze vedeni udelalo dobre kdyz se ho zbavilo. Beranek ho chtel zpatky ae Besta se s nim odmital sejit osobne, cili je jen dobre ze sel nakonec do slavie nez aby odesel po sezone zadarmiko.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím,proč z pospěcha dělaj stále super utočníka,podle meho zase až tak dobrej není,je to takovej buldočí styl holendy ale tímto hasne..vždy dá max.5 golu na sezonu,to je málo..

Reagovat
Bakary3

Souhlasim. Má velký jméno, protože prošel Spartou , Libercem, byl i v Artmedii a Odd Grenland, ale myslim si, že takovej bombarďák to neni, trochu lepší průměr

Reagovat
smazaný uživatel

vynikajici fotbalista besta sestnact golu za ctyri roky. to je panecku kanonyr

Reagovat
Bakary3

No jo, ale lepší v Brně nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Za největší posilu Brna bych nepovažoval Pospěcha, ale trenéra Beránka. To je muž na správném místě .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže se to tam nesmí rozhádat, on si nedupne.

Reagovat
božský John

Nejcitelnější ztráta Fujerik? No to mě podrž,ten kluk přišel z 3. ligy,není špatnej ale vůbec se neprosadil...citelněj odchod je maximálně návrat z hostování(jak píšete) Žofčáka..

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
božský John

Bohužel..u nás byl tahoun týmu,tvůrce hry..to mu moc sedělo,takovej Matušovič když hrával za Baník mi přijde...snad se ve Spartě prosdaí protože potenciál na to má..

Reagovat
Bakary3

A největší oslabení příchod Kučery... Myslim si, že mohli hrát Homola s Zábojníkem ( Eliášem ) a beka Michálek nebo Loučka. Podle mě by to bylo lepší

Reagovat
smazaný uživatel

kučera je traged...

Reagovat
božský John

Záboj je pravej obránce....to spíš Loučka,to je větší univerzál nebo Pavlík,ten tam hrával už na podzim...Michálek by byl na beku akorát na škodu...Eliáš je def. záložník a ještě k tomu docela vemeno...

Reagovat
Bakary3

No vždyť píšu, že beka Loučka. A toho Michálka jsem napsal, protože to vypadá , že hrát nebude. Na jedný straně má bejt Čížek a na druhý Hloušek

Reagovat
božský John

Néééé Hlušek ne...až příští sezonu,zatim na to nemá nebo spíš takhle,on má problém s hlavou,nepovede se mu centr a naše důchodcovský ghetto ho hned odsoudí a maj na něj kecy..a on je pak čim dál víc zbrklej,ale dobrej je...ale Čížek je jistej,toho Loučku jsem mylsel na stopera né na beka...ale tam mi stejně moc nevoní..

Reagovat
Bakary3

Aha.. ale s tim Hlouškem to řek i Komňacký : Když na tom budou dva hráči podobně, dám radši místo o 11 let staršího Michálka do základu Hlouška

Reagovat
božský John

To sámý můžem říct o Mešanovičovi a Lafitočovi a jelikož Michálek vývy formy nemá a drží si vysokej standart,tak o tom pochybuju...ale Hloušek je každopádně příslib do budoucna..ale Anes,to je něco jinýho

Reagovat
Bakary3

No taky mi to přišlo zvláštní, ale řek to, navíc Michálek je doprava... A ten Haurdič dobrej, jo ??

Reagovat
božský John

Michálek doprava,to máš pravdu,Číža doleva,mezi ně bych prdnul Loučku a Klapku(Valentu)..Haurdič je fakt dost dobrej a Muris Mešanovič taky..

Reagovat
Bakary3

Hm, tak to jsem na ně zvědavej, ještě jsem je nikdy neviděl hrát, ale samá chvála. S tim Vukovičem to bude balkánská trojka

Johny, tak díky za info z jabloneckýho tábora, musím pryč, čau

Reagovat
smazaný uživatel

Oba mají velký potenciál, ale musí hrát mnohem více týmově. Nevím jak v béčku, ale v dorostu pořád jen sólovali a nikomu nepůjčili míč

Reagovat
božský John

Tak v béčku to utž je lepší..jak Anes,tak Muris a Milan hrajou týmově dost...Hloušek pošle centr a Muris to uklidí do sítě

Reagovat
smazaný uživatel

koukám,jablonec už taky dává na cizince...kdo sou ti dva nový příchozí? já znám jen toho vukoviče...

Reagovat
božský John

Tak Mešanoviče a Haurdiče si pipláme už minimálně od dorostu..Haurdič,malej technicky vybavenej záložník(typově Rosickej),Mešanovič je úplněj opak,vysokej,robustnější a umí hlavou...kdybych to měl zas přirovnat tak mi přijde jako Ruud..

Reagovat
smazaný uživatel

nebo džeko..:) tak to je fajn,to by mohl jablonec jít docela vysoko příští sezonu..jen mě najebala sparta..koupí zofčáka,tam si ani neprdne,de do jablonce,je tam hvězda a sparta si ho bere zpátky..demence..a potom se nedivme,že nemáme rádi spartu

Reagovat
božský John

Asi tak nějak..nebo my máme jednoho z nej mladejch stoperů v lize a oni ho s náma "vyčenžujou" za kopyto..ale zas nás zásobovali dobrejma hráčema dřív...když se teď na jaře zapojej mladý hráči,poněvadž na sestup to máme daleko a na poháry taky,tak by to bylo super s ohledem na další sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak franta komnacký je dobrej trener,tak snad dá na juniory... si pamatuju,kdy jablonec byl i 3 v lize...jinak,hrál za vás križanac?

Reagovat
božský John

Ivica?..ten co hraje v Zenitu?..Mam takovej dojem že ne..jo to jsme tehdá byli 3. v lize dokonce 2 sezony za sebou..to nás trénoval ještě Kotrba..

Reagovat
božský John

tak hrál..2 zápasy..

Reagovat
smazaný uživatel

vím jen sem se chtěl ujistit od tebe..vím,že ho koupila sparta,tam si neškrt,šel k vám,tam se mi ztratil z očí a potom už ho vidím v základu zinětu...ho budu pozdravovat příští tejden ve stuttgartu a jinak,kde sou ty časy holuba,fukala,hromádka,nečase..jooo,to byl dobrej tym

Reagovat
božský John

To mi povidej..Jožka Weber,můj nejoblíbenější fotbalista....jedeš do Stuttgartu? Docela závidim...jinak toho Krizanace jsem u nás vůbec neregistroval...tak vy jste měli taky dycky silnej tým,u nás se říkává že Baník hrál nejhezčí fotbal ..Wiecek,Pospíchal..teďko Látal,Heinz,Lukeš,Laštůvka..

Reagovat
smazaný uživatel

jj,jedu,sem zvědav.. nj,měli sme dobrej tym,dobrý odchovance ale holt,nejsou peníze a musí se prodávat..ted pujdem dolů... ale pamatuju si taky na jednoho z nej golmanu,jánoše,budíž mu země lehká

Reagovat
božský John

Jo jo,to byl pan gólman,škoda ho . Já jedu zas do Moskvy v květnu za tátou,tak se taky asi půjdu mkrnout na fotbal..buď na svojí Lokotku, který hraje s (a)Nálčikem nebo na Spartak kterej hraje s Dinamem...

Reagovat
smazaný uživatel

noo,se tam třeba potkáš s keržakovem,na takovouhle dálku sem línej.. max. německo či ostrava

Reagovat
božský John

Jasný no ,když mně tam pracuje táta,tak je to jednodušší...

Reagovat
smazaný uživatel

no,mám kámošku a její tatík pracuje v londyně,ona fanynka chelsea,takže holka byla už na stampford bridge a dokonce na andfield road,když chelsea prohrála 2:0..to sem jí zaviděl

Reagovat
božský John

No tě pic,docela závidim,ale na Čukotku bych nešel...e e.. Já mam zas známýho na St. Maartenu(Karibik) a pochybuju že sem nějakej kloudnej fotbal hraje

Reagovat
smazaný uživatel

noo,třeba tam budou kopat místní ligu příbuzný seedorfa,rijkaarda či davidse,ne?

Reagovat
božský John

No on je ten ostrov z půlky holandskej a z půlky francouzskej..taková rarita,ale kvalitní hráči by odtamtud měli bejt

Reagovat
smazaný uživatel

už tam jen poslat skauty z české ligy

Reagovat
božský John

No,to by se asi nedoplatili..možná kdyby tam jeli s Fischerem na zájezd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim Vas, at sem nepise trevor20, vzdyt ten clovek hral vcera sampdorii, psg remizu, aston villu, vzdyt on tomu fotbalu nerozumi No jo no prazak, fandi baniku a jede do stuttgartu fandit zenitu. Ach jo. Jinak Brno - Ostrava 1 !!!!!!!!! A pod goly !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

brno-ostrava remíza a včera to byla souhra náhod,jinak by mi to vyšlo a ty pomlč fanoušku hoffnheimu,lvů z mnichova a potažmo i baníku

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit vynech pyco

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem teda hodne zvedavej na toho Elsamniho, to si myslim ze bude velka posila

, ale to ukaze az liga

Reagovat
smazaný uživatel

Největší posilou Plzně Ševinský, jo? Spíš bych to viděl na Poláka nebo Daňka... A u toho Jablonce bych konkrétně uvedl Hubera a hlavně Žofčáka, to bude dosti citelná ztráta...

Reagovat
$dolar$

Presne tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele