Souhrn kvalifikace o postup na MS 2018 - úterý 5.9.

05.09.2017, 22:42
Komentáře a souhrny
Irsko podlehlo Srbsku, které tak má na čele skupiny D již pětibodový náskok. Island pro změnu doma zdolal Ukrajinu a posunul se zatím na barážovou pozici. Itálie naplnila roli favorita proti Izraeli, Španělé potom nastříleli sedm gólů nebohému Lichtenštejnsku. Turecko porazilo Chorvatsko, těsné výhry zapisují rovněž Finsko a Wales...
Skupina D

Rakousko - Gruzie 1:1

05.09.2017 20:45

Góly: 43. Louis Schaub - 8. Valerian Gvilia

Fotbalisté Rakouska nezvládli veledůležitý domácí duel s podceňovanou Gruzií a v domácím prostředí se s ní rozešli pouze smírně po výsledku 1:1, po nedělní porážce ve Walesu tak zažili další neúspěch. Momentálně se v tabulce nacházejí na čtvrtém místě s devíti body, definitivně přišli o přímou účast na MS a jejich naděje alespoň na baráž jsou vskutku mizivé. Hosté i po osmi kolech zůstávají bez vítězství, na druhou stranu zaznamenali již pátou remízu.

Výběr z východu Evropy je na páté pozici s pěti body a na svého úterního protivníka ztrácí body čtyři. Gruzie měla skvělý vstup do tohoto duelu a po osmi minutách se dostala do vedení. Po špatné rozehrávce domácích se ujal míče Ananidze a poté poslal přihrávku na levou stranu. Tam převzal balónu Valerian Gvilia, kličkou se zbavil padajícího Dansa a po zemi zamířil přesně ke vzdálenější tyči kolem brankáře Lindnera.

Domácí favorit mohl srovnat krátce po odehrané čtvrthodině, jenže po pasu Kainze z pravého křídla hlavičkoval rozběhnutý Harnik pouze do spodního okraje břevna, od kterého se míč odrazil zpět do pole. Po půl hodině hry obelstil hned několik protihráčů hvězdný Arnautovič a nakonec pálil z vyložené pozice, nicméně jeho pokus dokázal zlikvidovat gólman Makaridze. Další velká příležitost byla k vidění ve 42. minutě.

Po hrubé chybě v rozehrávce hostů měl obrovskou šanci v pokutovém území Kainz, avšak brilantní zákrok nohou předvedl Makaridze. Neuběhlo ani šedesát sekund a publikum ve Vídni se přeci jen dočkalo vyrovnávací trefy. Postaral se o ní Louis Schaub, jenž využil dlouhého nákopu Grillitsche a následné zpětné hlavičky Bauera. V tisíciprocentní šanci sice Harnik neprostřelil Makaridzeho, ovšem Schaub si s dorážkou věděl rady a rozvlnil síť.

Po změně stran tempo hry opadlo, na domácích reprezentantech byla vidět nervozita a Gruzie toho mohla využít v 77. minutě. Do dobré pozice se probojoval Kazaišvili, jeho dělovku k bližší konstrukci dokázal famózní Lindner vyboxovat do strany. Čtyři minuty před koncem mohl rozhodnout střídající sparťanský útočník Janko, jenomže po kolmici od Arnautoviče byl u míče dříve vyběhnuvší Makaridze a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Wales 0:2

05.09.2017 20:45

Góly: 80. Hal Robson-Kanu, 90+3. Aaron Ramsey

Dlouho to vypadalo, že Wales na půdě Moldavska ztratí, ale nakonec se deset minut před koncem prosadil Hal Robson-Kanu, načež výhru pečetil ve třetí minutě nastavení Aaron Ramsey. Velšané tak poskočili na průběžné druhé místo.

Wales neměl příliš na vybranou, v Moldavsku potřeboval nutně zvítězit, aby si uchoval šanci na druhé místo. Naopak domácím o nic nešlo.

A na hře to bylo znát, Wales byl lepším týmem, jenomže dlouho doplácel na neproměňování šancí. Robson-Kanu zakončoval v osmé minutě hlavou těsně vedle a o několik minut později hned natřikrát likvidoval střelu Balea brankář Cebanu. Velšané z obrovského závaru nic nevytěžili. Neuspěl ani s dalším dalekonosným pokusem Ben Davies. Domácí Moldavané byli neškodní a brankář Hennessey vlastně vůbec nemusel zasahovat.

Tlak hostujícího celku pokračoval i po změně stran a neúspěšný byl opět Robson-Kanu, který si výborně rozuměl se záložníkem Aaronem Ramseyem. Moldavané se s ubývajícím časem stále více opevňovali před vlastní šestnáctkou, ale sázka na ryze defenzivní kartu se jim nevyplatila. V 80. minutě předvedl rychlé nohy Woodburn a přesným centrem na malé vápno posadil balón na hlavu Robsona-Kanua, který vstřelil první gól zápasu. Z Walesu spadl obrovský kámen a v nastavení ještě přidal druhý gól. Z hranice šestnáctky parádně vystřelil Ramsey a brankář Cebanu letěl vzduchem zbytečně. Wales nakonec zvítězil v Moldavsku 2:0.

Více informací k zápasu

Irsko - Srbsko 0:1

05.09.2017 20:45

Góly: 55. Aleksandar Kolarov

Srbská reprezentace je takřka jednou nohou na světovém šampionátu v Rusku. Svěřenci trenéra Slavoljuba Muslina dokázali zvítězit v Irsku díky jediné brance Aleksandara Kolarova a na čele skupiny mají už čtyřbodový náskok. Irové nedokázali na branku reagovat, přestože Srbové přišli o vyloučeného Nikolu Maksimoviće.

Pro Iry to měl být svátek a velká možnost, jak se dostat před svého soupeře na první místo. Parádní divácká kulisa na stadionu v Dublinu hnala domácí miláčky kupředu a byla svědky první branky v 11. minutě, která však pro ofsajd Shanea Duffyho správně neplatila. O deset minut později si zase navedl balón ke střele Shane Long a Stojković vyškrábl míč na rohový kop.

Nedá se však říci, že by měli domácí drtivou převahu, Srbové se také dokázali natlačit do koncovky a klidně mohli vést, nebýt dobrého zákroku na brankové čáře v podání Darrena Randolpha. Mitrović nebyl v koncovce tolik důrazný.

Bezgólový stav prolomili až ve druhém poločase hosté po hezké kombinaci, na jejímž konci byl Aleksandar Kolarov. Obránce AS Řím v náběhu propálil Randolpha a odstartoval srbskou radost a následně i irské snažení za vyrovnáním. Jedno takové přerušil faulem na Murphyho Nikola Maksimovič a od sudího si nemohl vykoledovat nic jiného, než červenou kartu. Irům se tak naskytla více než dvacetiminutová přesilovka.

Ale svěřencům Martina O'Neilla to nešlo. Když už to vypadalo, že Christie srovná, tak z bezprostřední blízkosti minul. Srbové se urputně bránili a přežili i situaci po střele Murphyho, kterou na poslední chvíli obrana zastavila. Irům nepomohl ani pětiminutový nastavený čas. Srbové si vedení nenechali vzít a z Dublinu odlétají s velmi dobrou náladou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Srbsko853017:718
2.Wales835012:514
3.Irsko83419:613
4.Rakousko823310:109
5.Gruzie80538:125
6.Moldavsko80264:202
Skupina G

Itálie - Izrael 1:0

05.09.2017 20:45

Góly: 53. Ciro Immobile

Itálie splnila svou povinnost a vyhrála nad Izraelem. Dohnat první Španělsko sice ještě nebude vůbec snadné, ale baráž má Squadra Azzurra zajištěnou. Jedijou branku měl na svědomí Ciro Immobile a kromě něj se mnoho šancí Italům vytvořit nepodařilo. Úkol sice domácí splnili, ale rozhodně neoslnili.

Zkušený trenér Ventura nasadil do duelu opět jistotu jménem Gianluigi Buffon, i když se spekulovalo o možné generační výměně s Donnarummou. V oblíbeném rozestavení 4-2-4 se našli Conti, Barzagli, Astori, Darnian jako obránci, v záložní řadě hráli De Rossi s Verrattim. O útok se měli starat Candreva, Insigne, Immobile a Belotti.

Hned v první minutě se zdálo, že se Italové proderou k vedení. Matteo Darmian přihrál do pokutového území na Andreu Belottiho, který se sice nalézal v dobrém postavení, ale netrefil přesně. Jinak jsme ale velmi často vídali chyby na obou stranách a nepřesnosti, které jakékoli snahy o ofenzivní a plynulou hru nepřipouštějí.

První větší šance izraelského týmu nadešla poté, co Lior Refaelov našel před brankou Itaye Shechtera, který ve skluzu mířil na gólmana Buffona. Zkušený brankář si pak srazil míč za svá záda a mohl být rád, že se pískal ofsajd. Italové se pokoušeli o velmi rychlou kombinaci po stranách s následnými centry do vápna. S tím ale hostující celek počítal a obrana Izraele působila velmi jistě.

De Rossiho lahůdkový centr našel hlavu nabíhajícího obránce Mattea Darmiana, který vracel před branku na Belottiho. Jeho záměr ale dobře přečetl brankář Harush a chytil balon do náruče. O minutu později si Itay Shechter z pravé strany navedl míč na střed a přihrávkou našel na hranici pokutového území Almoga Cohena. Jeho bomba brankáře Buffona dost vystrašila.

Dost možná největší šanci první půle měl na svědomí Lorenzo Insigne. Míčový kouzelník z Neapole si naběhl na kraj vápna a když jeho blížící se strážce podklouzl, stačilo mu jen míč zpracovat a upalovat s ním na bránu. Ariel Harush se ale překonat nenechal. Tím skončilo první dějství a na branky jsme si museli počkat.

Aktivnější byla opět domácí ekipa. Ciro Immobile si naskočil na centr Darmiana z levé strany, hlavou ale zamířil trochu nad. Fatální chyby se hostující obrana dopustila v 53. minutě. Antonio Candreva potáhl míč po pravé straně a parádním pasem až na zadní tyč oslovil Cira Immobileho, který ve výskoku zamířil přesně - 1:0 pro domácí Italy.

Tak trochu to ale bylo jediné vzrušení ve druhé půli, protože se zdálo, že ani jeden z týmů nemá chuť či nějaký nápad na další akce. Verratti hledal nabíhajícího Davide Zappacostu, před nímž však míč sebral brankář Harush. Dvacet minut před koncem utkání Italové opět zkusili centr. Po Zappacostově centru z pravé strany se k hlavičce dostal Andrea Belotti a brankář Harush musel ukázat své schopnosti.

Postupem času se brankář Harush stával postrachem všech italských hráčů. Dvacet minut před koncem Antonio Candreva přízemní přihrávkou našel v pokutovém území Andreu Belottiho, který sice rychle vystřelil po zemi, ale narazil na výtečně bránícího Harushe. A když v samém závěru nedokázal sparťanský záložník Tal Ben Chaim usměrnit svou ránu z patnácti metrů do sítě, skóre zůstalo neměnné.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Španělsko 0:8

05.09.2017 20:45

Góly: 3. Sergio Ramos, 15. Álvaro Morata, 16. Isco, 39. David Silva, 51. Iago Aspas, 54. Álvaro Morata, 63. Iago Aspas, 89. Maximilian Göppel (vl.)

Čekal někdo něco jiného? Španělsko si hravě poradilo s Lichtenštejnskem a potvrdilo roli lídra svojí kvalifikační skupiny. Trenér Lopetegui vsadil oproti duelu s Itálií na jinou sestavu a vidět byl zejména dvougólový Iago Aspas. Skórovali ovšem i jiní.

Nešťastní Lichtenštejnci nedokázali vzdorovat velkému favoritovi ani pouhých 180 sekund. Přesně tolik času potřeboval Sergio Ramos na to, aby si naskočil na Silvův centr a svojí silnou předností, hlavičkou, zajistil Španělům vedení. A pak už to byla jen otázka času, kdy přijdou další a další góly. Podruhé udeřila španělská ekipa po čtvrthodině hry a znovu to bylo po centru a hlavou, prosadil se Álvaro Morata. Jen o minutu později vyrobil nevídanou hrubku Jehle a nekompromisně trestal ve skvělé formě hrající Isco. Španělé pak delší časový úsek zahazovali jednu šanci za druhou, až do 40. minuty, kdy vystřihl parádní volný přímý kop David Silva.

Hra kočky s myší samozřejmě pokračovala i po změně stran. Po hlavičce Moraty do břevna doklepl balón do sítě Iago Aspas a krátce na to se opět prosadil i Morata. A Španělé stále neměli dost, v 63. minutě předvedl pěknou individuální akci Iago Aspas a na konečných 8:0 zakončoval minutu před koncem Deulofeu respektive domácí zadák Goppel, který si míč nešťastně srazil do branky.

Více informací k zápasu

Makedonie - Albánie 1:1

05.09.2017 20:45

Góly: 78. Aleksandar Trajkovski (pen.) - 52. Odise Roshi

Balkánské derby mezi Makedonií a Albánií skončilo asi spravedlivou remízou. Byli to hosté, kdo potřebovali ze Strumice urvat výhru, aby ještě mohli aspoň nějakým způsobem potrápit druhou Itálii, a i když naděje pořád ještě je, prakticky jsou šance na světový šampionát mizivé. Protože na branku Odiseho Roshiho dokázal zareagovat Aleksandar Trajkovski.

Situace ve skupině G začíná nabírat ty obrysy, jaké si malovala většina příznivců motajících se kolem fotbalu. Ačkoli druhá Itálie, nacházející se za prvním Španělskem, nemá ještě baráž jistou, fakticky jí stačí uhrát bod z posledních dvou klání, aby definitivně zlomila odpor Albánie. Ta je v současné chvíli na třetí příčce a reálně hůře než o patro níže nespadne.

Byť má Makedonie na kontě jen pět bodů, může s klidnou hlavou myslet na budoucí kvalifikační cyklus. Potrápit totiž dokázala prakticky každého ve skupině, výsledkově se však její výkony tolik neprojevily. V tuhle chvíli je na předposlední příčce a v posledních dvou zápasech proti Itálii a Lichtenštejnsku se pokusí urvat čtvrtou, kterou drží Izrael.

Jako první zahrozili domácí. Bardhi sklepl míč pro kapitána Pandeva, který si narovnal míč na levačku a ze střední vzdálenosti vypálil, albánský brankář Berisha sice předvedl nejistý zákrok, ale spolu se spoluhráči situaci zažehnal. O pár chvil později vystřelil dobře z přímého kopu sám Bardhi, zase Berisha nezakročil nejlépe, ale Albánie přežila.

Makedonci byli v prvním poločase aktivnějším celkem, daleko více zaměstnávali obranu svého soupeře, jenže vstup do druhého dějství se jim hrubě nevydařil. Sadiku výtečně zapracoval na levé straně, trošku laxně k němu přistupoval stoper Musliu, následný dlouhý pas zamířil na Roshiho, který nenápadnou hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce.

Hosté ale nejtěsnější možné vedení neudrželi. Po rohovém kopu se snažil Ristevski hlavičkou vrátit balón do ohně, tam se míč odrazil od Hysaje na ruku Roshiho, a i když se autor úvodního gólu snažil vyhnout, sudí Eriksson asi správně nařídil pokutový kop. Z bílého puntíku pak do protipohybu Berishy snadno zamířil Trajkovski.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko871032:322
2.Itálie861119:719
3.Albánie841310:913
4.Izrael83059:149
5.Makedonie821510:147
6.Lichtenštejnsko80081:340
Skupina I

Island - Ukrajina 2:0

05.09.2017 20:45

Góly: 47. Gylfi Sigurdsson, 66. Gylfi Sigurdsson

Národní tým Islandu se dokázal bleskově otřepat z nečekané porážky ve Finsku a na domácí půdě si díky dvěma gólům Gylfiho Sigurdssona poradil s Ukrajinou v poměru 2:0. Svěřenci kouče Hallgrimssona tak zůstávají na druhé příčce, z níž by s největší pravděpodobností zamířili do baráže. Situace ve skupině I je ovšem tak zamotaná, že na podobné spekulace je i dvě kola před koncem stále příliš brzy.

Islanďané s vedoucím Chorvatskem mají totiž po osmi zápasech shodně šestnáct bodů a na zády jim s dvoubodovým odstupem pro změnu dýchá dvojice Turecko - Ukrajina. Zatímco Ukrajince čeká v říjnu papírově snadný soupeř v podobě posledního Kosova, seveřany čeká klíčové utkání o všechno právě s Turky.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla opatrnou podívanou z obou stran, a tak nebylo divu, že se do kabin odcházelo bez branek. Před každou brankou si lze vybavit snad jen jednu nadějnou příležitost, v níž ovšem jak hostující Konopljanka, tak domácí Bjarnason neuspěli. To druhá půle nabídla o poznání více a neobešla se i bez pořádné kontroverze.

Z druhého poločasu uplynulo pouhých šedesát vteřin, když domácí hráči podnikli pohlednou kombinaci po levé straně hřiště, která vyústila v přízemní centr Hallfredssona do ohně. Zdálo se, že míč bezpečně sbalí do rukavic brankář Pjatov, avšak po kolizi s Gudmundssonem mu míč vypadl a dobíhajícího Sigurdssona tak již čekala nanejvýš snadná úloha doklepnout míč zblízka do zcela odkryté brány. K údivu ukrajinských hráčů skotský rozhodčí Collum neshledal na této situaci nic závadného a branku uznal.

Ještě hůř bylo pro zaskočené hosty o dvacet minut později. Už předtím aktivní Gudmundsson orazítkoval brankovou konstrukci a v šestašedesáté minutě pak Islanďané vyrazili znovu kupředu ve vysokém počtu hráčů, až si nakonec po Gudmundssonově pasu museli v pokutovém území dávat přednost. Zodpovědnosti se jako obvykle ujal klíčový muž islandského týmu Gylfi Sigurdsson, jemuž jemně přiťukl míč Bödvarsson, a záložník Evertonu přízemní ranou překonal Pjatova podruhé, byť si ukrajinský brankář na míč sáhl.

Island tak před bouřlivým publikem v Reykjavíku zdolal Ukrajinu 2:0 a postup na mistrovství světa má stále ve svých rukou.

Více informací k zápasu

Turecko - Chorvatsko 1:0

05.09.2017 20:45

Góly: 75. Cenk Tosun

Turecku se podařilo uzmout díky brance Cenka Tosuna všechny tři body nad Chorvatskem, a protože Island v souběžně hraném klání porazil Ukrajinu, můžeme se v posledních říjnových dvou kolech těšit na tuhou bitvu o postup na světový šampionát. Mezi všem vyjmenovanými čtyřmi celky ve skupině I je totiž pouhopouhý dvoubodový rozdíl.

Domácí se museli rychle oklepat z minulé porážky na Ukrajině a nad dosavadním lídrem, který i přes tuhle porážku o své vedoucí postavení nepřišel, bezpodmínečně vyhrát, aby reálně mohli usilovat aspoň o barážovou druhou příčku. Hosté si i kvůli tomu, že nedokázali vstřelit jedinou branku, situaci zkomplikovali, a vrátili soupeře do boje o první příčku.

Utkání bylo po celou dobu značně vyrovnané, co se statistických čísel týče, ani jeden z celků v žádném aspektu hry nedominoval. Oba týmy možná měly malinko problém s nervozitou, přece jenom se jednalo o hodně důležité klání, v němž bylo k vidění na obou stranách dost nepřesností, a i proto se na jediný přesný zásah čekalo až do závěrečných minut.

První větší šanci utkání si vytvořili Chorvaté v 5. minutě. Brozovič podnikl výpad vpřed středem hřiště, přistrčil míč doprava na Kovačiče, ten ale z úhlu gólmana Babacana nepřekonal. O pár chvil později rozehrával Modrič standardku, poslal centr do šestnáctky, kde evidentně zahrál rukou bránící Yilmaz, penalta za jeho přestupek se ovšem nepískala.

Turecko mohlo udeřit dvě minuty na to, do reprezentace navrátivší se Turan se uvolnil po podbídce Özyakupa v šestnáctce, přihrával na bližší tyčku Tosunovi, jenže tomu nevyšel krok, a tak jeho nepovedené zakončení z vyložené pozice skončilo mimo. Pak tempo hry hodně opadlo, do konce poločasu jsme se vlastně nedočkali žádného dalšího ohrožení obou brán.

V 52. minutě Chorvatsko mělo k dispozici přímý volný kop, Modrič poslal pas na hlavu Lovrena, s jeho střelou si však Babacan velmi snadno poradil. V 57. minutě Modrič založil parádní akci ve středu pole, našel svou nahrávkou ve vápně zcela volného Perišiče, ten pálil z první, jenže míč usměrnil po zemi pouze vedle vzdálenější tyčky.

A protože asi o něco aktivnější Chorvatsko své příležitosti proměnit nedokázalo, udělal to soupeř za něj čtvrthodinu před koncem. Gól si na svůj vrub zcela určitě může připsat hostující brankář Subašič, jenž nepříjemnou pumelici Özyakupa vyrazil nejistě pouze před sebe na kopačku Tosuna, a ten z blízkosti neměl problém přesně zacílit.

Více informací k zápasu

Kosovo - Finsko 0:1

05.09.2017 20:45

Góly: 83. Teemu Pukki

Reprezentanti Finska navázali na předchozí skvělý nedělní duel s Islandem a i tentokráte zvítězili 1:0, na konto si tak připsali druhý tříbodový zisk v řadě za sebou. Ve vyrovnaném utkání s Kosovem vsítili rozhodující trefu v 83. minutě, zajistili si tak konečné páté místo ve skupině I. Momentálně mají na kontě sedm bodů a lepší vzájemné zápasy právě s Kosovem. To skončí poslední šesté, v osmi střetnutích totiž vybojovalo jediný bod.

Severský výběr i přes vydařený zářijový dvojzápas nemůže své současné umístění vylepšit, na konkurenty z Turecka a Ukrajiny totiž ztrácí nedostižných sedm bodů. Tento duel nenabídl příliš zajímavý průběh. Oba soupeři měli velké problémy s rozehrávkou, vázla především finální fáze. Na jedničku navíc pracovaly obě defenzívy, proto byly k vidění spíše pokusy ze střední vzdálenosti a ani ty nebyly moc přesné.

V úvodním dějství se hrálo hodně opatrně, ani jeden brankář v podstatě neměl výraznější práci a k tomu tempo hry nebylo vysoké. Gólman Ujkani musel řešit pár nebezpečných standardních situací, nicméně s žádnou neměl problém. Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce, diváci na šestnáctitisícovém stadionu ve Skadaru se v podstatě nudili až do samého závěru, kdy Finové skórovali zásluhou sedmadvacetiletého záložníka Teemua Pukkiho.

Hráč dánského klubu Brøndby IF se dostal k míči na pravé straně pokutového území a vzápětí téměř od koncové čáry odcentroval před branku. Tam hlavičkoval zcela osamocený Hämäläinen a Ujkani fantasticky jednoruč vyrazil míč z brankové čáry před sebe. Následně si defenzíva Kosova nepohlídala právě dorážejícího Pukkiho a ten již neměl sebemenší problémy rozvlnit síť. Domácí se až do závěrečného hvizdu na žádnou odpověď nezmohli.

Outsider této skupiny zakončí kvalifikaci v říjnu s Ukrajinou a Islandem, čekají ho tak opět nesmírně náročné zkoušky. Finové se pokusí zkomplikovat situaci v boji o postup do Ruska silnému Chorvatsku či Turecku, ani v jednom případě nebudou považováni za favority.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko851212:316
2.Island851211:716
3.Turecko842212:814
4.Ukrajina842211:714
5.Finsko82156:107
6.Kosovo80173:201

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (125)

Přidat komentář
paver

Skupina I bude ještě hooodně dramatická

Reagovat
Zajda

Tam to bude hodně ostrý ještě. Favorizuji však stále 1. Chorvatsko a 2. Island

Reagovat
ZB 07

Islaaand!

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Coutinho10

aspon ten

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Dost se divím, že se na trenérské stáže nejezdí tam. Za tímhle musí být dlouhodobá skvělá práce, bez ohledu na to, že třeba zrovna mají skvělou generaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tam je to spíš o celé společnosti, lidi tam jsou šťastní a můžou si dovolit sportovat bez starostí. Z takového prostředí se ždímou talenti snadno. Sport je státem propagován a hlavně podporován... Sportoviště, haly, hřiště, všechno snadno dostupné komukoli, to je u nás prakticky nemyslitelné. A když si uvědomíš že je jich tam méně než lidí v Brně.....

Reagovat
Ligter

a pak ještě jak je fotbal v Brně podporován a propagován, a jaký celkově je...

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě souhlasím, je to o celkové podpoře. Ale ty kluky a holky (i ženská fotbalová repre je tam super) určitě netrénují žádní nýmandi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale dobrý trenér taky nespadne z nebe. Musí mít ideálně něco odtrénováno, být erudovaný a zapálený... Ne alibistický populista kterých je u nás dost. A bez podpory a kvalitního vzdělávání se trenéři taky nezlepší. Tuším že tam mají vazby na Británii a taky nebyli posraní angažovat zahraniční kouče k reprezentacím. U nás se řekne: naši přece nebudou cizinci rozumět a je vymalováno... Nemuseli bychom jezdit až tak daleko, v Německu se trenéřina taky dělá dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslel hlavně jako pochvalu Islandu, ne že by to nedělali dobře i jinde. Jasně, je to systémová záležitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
didosh

Reagovat
monty25

Finsko napraveno, Island je zase ve hře o postup na MS! Navíc Turci porazili Chorvaty, takže skupina I je neskutečně vyrovnaná. Pro Island bude podle všeho klíčový zápas v Turecku...

Reagovat
smazaný uživatel

1. Chorvatsko, 2. Turecko, 3. Island, 4. Novorusko

Reagovat
Greny

Ot : prezident futsalove Sparty zkolaboval behem prvniho zapasu, byl ozivovan, zatim se nic vic nevi, tak snad ten boj vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to špatně.

Reagovat
Greny

Hodne ani ten komentator nebyl pomale schopnej mluvit

Reagovat
smazaný uživatel

Podle kámoše, co tam byl, se jim ho nepovedlo nahodit ani tvrdou a agresivní resuscitací, pak šel radši pryč....

Reagovat
Bandita_Harry

SEEEEERBIAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pokahontas

СРБИЈА!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

turci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepšie na Srboch je, že má z nich človek pocit, že oproti posledným dvom kvalifikačným cyklom sa zlepšili vyslovene len v koncentrácii (plus vynikajúca Tadićova forma). Držím im palce, ale v prospech ich postupu skôr hovorí skutočnosť, že tentokrát nemali v skupine tím typu Portugalsko/Belgicko/Chorvátsko, než nejaké oslnivé výkony. V prípade postupu by mal podľa mňa Muslin postaviť prípravu na mladých hráčoch a do základu trochu zapracovať Živkovića, Grujića, Maksimovića či Gaćinovića.

Reagovat
Pipo123

Musia tam zapracovať Milinkoviča, lepšieho záložníka nemajú

Reagovat
didosh

Reagovat
Bandita_Harry

Myslel Milankovića-Savica nie Marka Milankovića

Reagovat
Bandita_Harry

Pravda ale skupina aj tak dosť ťažka z prvych styroch nemas jasneho favorita ani outsidera a este Gruzinsko co kradne body takze velky uspech z tohoto postupit uz prakticky po 8 kolach konecne, hraju ako tim ale to ze Sergej nedostane pozvanku a Gudelj veselo hraje fakt nechapem

Reagovat
Shevchenko

Vsazet na Island doma je zlatý důl

Reagovat
raduinho

Srbsko

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Lepší vyhral a môžte sa aj posraat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
aurelio

Nemal Weiss aj v Saturne z 30 zápasov tak 25 remíz?

Reagovat
uff

Mal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Pěkně Srbsko i Island, snad oba na MS

Reagovat
vanGomm

Island ale nesmí prohrát v Turecku,protože to by zřejmě skončil.

Reagovat
ciernyribiz

Argentina lolofo messinhovic preco zase nehral?

Reagovat
Diego2

Lolofo Icardi zazdil co se dalo

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
off-olda

Argentina Pokud by je za měsíc Peru vymlasklo, tak už by to mohlo být nadějné.

Reagovat
Jordi Alba

Tak ona naštěstí Chile taky nějak neumí vyhrávat.

Reagovat
Mrvinho

Ona Chile

Reagovat
Jordi Alba

Nebuď takto zlej už ráno.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
didosh

Z Jižní Ameriky by mělo postupovat aspoň 6 týmů a sedmý do baráže...Je to asi nejtěžší kvalda....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko to snad ne nedovedu si predstavit mundial bez jejich ucasti

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak mele se furt o tom, jak ceskej narodak je v prdeli, holandskej taky, ale nejvetsi zklamani za me teda rozhodne Rakusaci. Minulou kvaldou projeli jak nuz maslem, byli pasovany do role cernyho favorita na euru a hned dalsi cyklus pote takhle promrdali. Co se tam stalo kurva?

Reagovat
stas87

Cierny favorit. To pises o nejakom sprinterovi nie?

Reagovat
smazaný uživatel

"byli pasovany do role cernyho favorita na euru"

To možná tak Fantomasem, ne?

Reagovat
didosh

Mě velmi příjemně překvapili...spokojenost...

Reagovat
hona.kub

Alvaro si to pěkně diktuje aji v té repre, ten ještě všem letos solidně vytře zrak

Reagovat
smazaný uživatel

Messi Sampioli oba ven!

Reagovat
didosh

Proč Messi?Vždyť je famózní...

Reagovat
smazaný uživatel

protože nebyl schopnej dovest Argentinu k vyhre na MS? a protože ted maj problém postoupit?

Reagovat
smazaný uživatel

??????

Argentina bez Messiho v kvalifikacihrála 8 zápasů ve kterých získala dohromady neuvěřitelných 7! bodů! S Messim hrála taky 8 zápasů a získala 17 bodů, takže co to sakra meleš?

A nějaký "nebyl schopnej dovést" a podobný nesmysle...ale chápu, fanda Realu, tak se prostě musí na Messiho plivat stůj co stůj. A že fotbal se hraje v 11 lidech na každé straně, to přece nic neznamená, hráč musí vzít míč, obehrát všechny, nahrát si na gól, vstřelit ho...seš trapnej.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel sem od roku ´98 fanouškem Argentiny a zatím sem nemel moznost si uzit vyhru na MS.. predpokladal sem, ze Messi to zaridi.. on sam na to kvalitu ma, stejne tak jeho spoluhraci..

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitu jo ale charakter ne. Není to žádný vůdce, nepochopil jsem proč z něj udělali kapitána v klubu ani repre.

Reagovat
didosh

Tam jsem jim nefandil,nesnášel jsem to prase Simeoneho...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, že Argentina bez Messiho stojí za prd, stejně tak se dá říct, že má v současné době lepší obranu než útok (podle statistik).

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť Messi již skončil ne?

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina

Reagovat
Coutinho10

Chile i kvuli tezkymu losu bude mit celkem velky problemy se dostat vubec do baraze ...kdo by to rekl, kdyz malem nedavno vyhrali Konfederacni pohar

Reagovat
QooBo

Úprimne Chile by mi na MS chýbalo viacej ako Argentína Argentína okrem útoku má neskutočne nezaujímavé mužstvo

Reagovat
Coutinho10

j Argentinu taky nak moc nemusim...vcera taky nic moc vykon...do plnejch jim to moc nejde, ale nedokazu si predstavit, ze by skoncili 6. navic los maj pomerne lehkej....doma Peru, který včera udělalo velkej krok k postupu, ale doma Argentina uz tezko zase zavaha a kdyby jo, tak zapas v Ekvadoru celkem taky prijatelnej oproti losu Chile, ktery musi teda porazit prave Ekvador priste a kdyz ne, tak jinak je asi konec, protoze pak končej v Brazilce a tam zachranovat kvalifikaci neni uplne snadny

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by řekl, že zrovna Argentina se bude strachovat o MS

Reagovat
Coutinho10

jako jo no....taky mě to celkem překvapilo...viděl jsem celej zápas a jako kdyby nezareagovali na ten obdrzenej gol tak mohli mit jeste vetsi problemy, ale porad ten los je pro ne dobrej oproti Chile

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se na skóre a zjistíš, kde má problém Argentina

Reagovat
smazaný uživatel

Je nejaky pamatny zapas ceskej reprezentacie, partie okolo roko 2004, ktory by ste odporucili nestrannemu divakovi ? Nemyslim ten proti Holandsku, ten uz som videl. Dik.

Reagovat
Pipo123

Proti Turecku

Reagovat
smazaný uživatel

O aku sutaz slo ?

Reagovat
smazaný uživatel

MS 2006

Reagovat
Shevchenko

Ne no

Reagovat
smazaný uživatel

nojono netrefa o dva roky, už je to dávno

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Pipo123

Netuším už, ale spomínam si ako ich Čech potopil

Reagovat
Coutinho10

euro 08...jo to bylo hrozny

Reagovat
Shevchenko

Sice je to parta z roku 2004, ale už totálně za zenitem.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie - Cesko

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Shevchenko

I ten proti Nizozemsku v kvaldě před Eurem který jsme vyhráli 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bohuzial nezozeniem, moje zdroje zlyhali. Ale i tak dik.

Reagovat
smazaný uživatel

tam dostal Davids hned zkraje cervenou ne?

Reagovat
GarethBaleCZ

Česko - USA, MS 2006

Reagovat
didosh

Dobrý byl i na tom stejném EURO v Portugalsku zápas s Německem kdy jsme skopce poslaly dom i s beckem...

Reagovat
Briggus

Česko - Dánsko, ČF EURO 2004

Reagovat
El Campeon

Reagovat
didosh

Milan Baros opět ve sprintu a opět úspěšný,to sou věci....

Reagovat
El Campeon

Česko V Ghana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jeste italie a polakova legendarni cervena

Reagovat
Rarášek

Trinidad a Tobago

Reagovat
Rarášek

Shaka Hislop, men or legend?

Reagovat
Rarášek

man ..............................

Reagovat
mickey mouse

ČR - USA na MS 2006

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko - cesko 0:3 kvalifikace na me08 cr - usa na ms06, z tech novych cr - chorvatsko me16 a baraz na me12 s cernou horou

Reagovat
smazaný uživatel

ČR - Německo, kvalifikace ME 2008

Reagovat
Shevchenko

Subašič

Reagovat
smazaný uživatel

Faul na Pjatova bol úplne evidentný, tam neviem, čo rozhodca čaroval Mierne diskutabilné tri body Islandu.

Reagovat
monty25

Reagovat
stas87

Ukacka zasa dali dva neregulerne goly Turecku. Takze sa im to pekne vratilo.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
El Campeon

Ten gol se mi taky mo nopzdával

Reagovat
El Campeon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele