Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
05.09.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Rakousko - Gruzie 1:1

Fotbalisté Rakouska nezvládli veledůležitý domácí duel s podceňovanou Gruzií a v domácím prostředí se s ní rozešli pouze smírně po výsledku 1:1, po nedělní porážce ve Walesu tak zažili další neúspěch. Momentálně se v tabulce nacházejí na čtvrtém místě s devíti body, definitivně přišli o přímou účast na MS a jejich naděje alespoň na baráž jsou vskutku mizivé. Hosté i po osmi kolech zůstávají bez vítězství, na druhou stranu zaznamenali již pátou remízu.

Výběr z východu Evropy je na páté pozici s pěti body a na svého úterního protivníka ztrácí body čtyři. Gruzie měla skvělý vstup do tohoto duelu a po osmi minutách se dostala do vedení. Po špatné rozehrávce domácích se ujal míče Ananidze a poté poslal přihrávku na levou stranu. Tam převzal balónu Valerian Gvilia, kličkou se zbavil padajícího Dansa a po zemi zamířil přesně ke vzdálenější tyči kolem brankáře Lindnera.

Domácí favorit mohl srovnat krátce po odehrané čtvrthodině, jenže po pasu Kainze z pravého křídla hlavičkoval rozběhnutý Harnik pouze do spodního okraje břevna, od kterého se míč odrazil zpět do pole. Po půl hodině hry obelstil hned několik protihráčů hvězdný Arnautovič a nakonec pálil z vyložené pozice, nicméně jeho pokus dokázal zlikvidovat gólman Makaridze. Další velká příležitost byla k vidění ve 42. minutě.

Po hrubé chybě v rozehrávce hostů měl obrovskou šanci v pokutovém území Kainz, avšak brilantní zákrok nohou předvedl Makaridze. Neuběhlo ani šedesát sekund a publikum ve Vídni se přeci jen dočkalo vyrovnávací trefy. Postaral se o ní Louis Schaub, jenž využil dlouhého nákopu Grillitsche a následné zpětné hlavičky Bauera. V tisíciprocentní šanci sice Harnik neprostřelil Makaridzeho, ovšem Schaub si s dorážkou věděl rady a rozvlnil síť.

Po změně stran tempo hry opadlo, na domácích reprezentantech byla vidět nervozita a Gruzie toho mohla využít v 77. minutě. Do dobré pozice se probojoval Kazaišvili, jeho dělovku k bližší konstrukci dokázal famózní Lindner vyboxovat do strany. Čtyři minuty před koncem mohl rozhodnout střídající sparťanský útočník Janko, jenomže po kolmici od Arnautoviče byl u míče dříve vyběhnuvší Makaridze a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele