Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
05.09.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Itálie - Izrael 1:0

Itálie splnila svou povinnost a vyhrála nad Izraelem. Dohnat první Španělsko sice ještě nebude vůbec snadné, ale baráž má Squadra Azzurra zajištěnou. Jedijou branku měl na svědomí Ciro Immobile a kromě něj se mnoho šancí Italům vytvořit nepodařilo. Úkol sice domácí splnili, ale rozhodně neoslnili.

Zkušený trenér Ventura nasadil do duelu opět jistotu jménem Gianluigi Buffon, i když se spekulovalo o možné generační výměně s Donnarummou. V oblíbeném rozestavení 4-2-4 se našli Conti, Barzagli, Astori, Darnian jako obránci, v záložní řadě hráli De Rossi s Verrattim. O útok se měli starat Candreva, Insigne, Immobile a Belotti.

Hned v první minutě se zdálo, že se Italové proderou k vedení. Matteo Darmian přihrál do pokutového území na Andreu Belottiho, který se sice nalézal v dobrém postavení, ale netrefil přesně. Jinak jsme ale velmi často vídali chyby na obou stranách a nepřesnosti, které jakékoli snahy o ofenzivní a plynulou hru nepřipouštějí.

První větší šance izraelského týmu nadešla poté, co Lior Refaelov našel před brankou Itaye Shechtera, který ve skluzu mířil na gólmana Buffona. Zkušený brankář si pak srazil míč za svá záda a mohl být rád, že se pískal ofsajd. Italové se pokoušeli o velmi rychlou kombinaci po stranách s následnými centry do vápna. S tím ale hostující celek počítal a obrana Izraele působila velmi jistě.

De Rossiho lahůdkový centr našel hlavu nabíhajícího obránce Mattea Darmiana, který vracel před branku na Belottiho. Jeho záměr ale dobře přečetl brankář Harush a chytil balon do náruče. O minutu později si Itay Shechter z pravé strany navedl míč na střed a přihrávkou našel na hranici pokutového území Almoga Cohena. Jeho bomba brankáře Buffona dost vystrašila.

Dost možná největší šanci první půle měl na svědomí Lorenzo Insigne. Míčový kouzelník z Neapole si naběhl na kraj vápna a když jeho blížící se strážce podklouzl, stačilo mu jen míč zpracovat a upalovat s ním na bránu. Ariel Harush se ale překonat nenechal. Tím skončilo první dějství a na branky jsme si museli počkat.

Aktivnější byla opět domácí ekipa. Ciro Immobile si naskočil na centr Darmiana z levé strany, hlavou ale zamířil trochu nad. Fatální chyby se hostující obrana dopustila v 53. minutě. Antonio Candreva potáhl míč po pravé straně a parádním pasem až na zadní tyč oslovil Cira Immobileho, který ve výskoku zamířil přesně - 1:0 pro domácí Italy.

Tak trochu to ale bylo jediné vzrušení ve druhé půli, protože se zdálo, že ani jeden z týmů nemá chuť či nějaký nápad na další akce. Verratti hledal nabíhajícího Davide Zappacostu, před nímž však míč sebral brankář Harush. Dvacet minut před koncem utkání Italové opět zkusili centr. Po Zappacostově centru z pravé strany se k hlavičce dostal Andrea Belotti a brankář Harush musel ukázat své schopnosti.

Postupem času se brankář Harush stával postrachem všech italských hráčů. Dvacet minut před koncem Antonio Candreva přízemní přihrávkou našel v pokutovém území Andreu Belottiho, který sice rychle vystřelil po zemi, ale narazil na výtečně bránícího Harushe. A když v samém závěru nedokázal sparťanský záložník Tal Ben Chaim usměrnit svou ránu z patnácti metrů do sítě, skóre zůstalo neměnné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele