Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
05.09.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kosovo - Finsko 0:1

Reprezentanti Finska navázali na předchozí skvělý nedělní duel s Islandem a i tentokráte zvítězili 1:0, na konto si tak připsali druhý tříbodový zisk v řadě za sebou. Ve vyrovnaném utkání s Kosovem vsítili rozhodující trefu v 83. minutě, zajistili si tak konečné páté místo ve skupině I. Momentálně mají na kontě sedm bodů a lepší vzájemné zápasy právě s Kosovem. To skončí poslední šesté, v osmi střetnutích totiž vybojovalo jediný bod.

Severský výběr i přes vydařený zářijový dvojzápas nemůže své současné umístění vylepšit, na konkurenty z Turecka a Ukrajiny totiž ztrácí nedostižných sedm bodů. Tento duel nenabídl příliš zajímavý průběh. Oba soupeři měli velké problémy s rozehrávkou, vázla především finální fáze. Na jedničku navíc pracovaly obě defenzívy, proto byly k vidění spíše pokusy ze střední vzdálenosti a ani ty nebyly moc přesné.

V úvodním dějství se hrálo hodně opatrně, ani jeden brankář v podstatě neměl výraznější práci a k tomu tempo hry nebylo vysoké. Gólman Ujkani musel řešit pár nebezpečných standardních situací, nicméně s žádnou neměl problém. Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce, diváci na šestnáctitisícovém stadionu ve Skadaru se v podstatě nudili až do samého závěru, kdy Finové skórovali zásluhou sedmadvacetiletého záložníka Teemua Pukkiho.

Hráč dánského klubu Brøndby IF se dostal k míči na pravé straně pokutového území a vzápětí téměř od koncové čáry odcentroval před branku. Tam hlavičkoval zcela osamocený Hämäläinen a Ujkani fantasticky jednoruč vyrazil míč z brankové čáry před sebe. Následně si defenzíva Kosova nepohlídala právě dorážejícího Pukkiho a ten již neměl sebemenší problémy rozvlnit síť. Domácí se až do závěrečného hvizdu na žádnou odpověď nezmohli.

Outsider této skupiny zakončí kvalifikaci v říjnu s Ukrajinou a Islandem, čekají ho tak opět nesmírně náročné zkoušky. Finové se pokusí zkomplikovat situaci v boji o postup do Ruska silnému Chorvatsku či Turecku, ani v jednom případě nebudou považováni za favority.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele