Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
05.09.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Irsko - Srbsko 0:1

Srbská reprezentace je takřka jednou nohou na světovém šampionátu v Rusku. Svěřenci trenéra Slavoljuba Muslina dokázali zvítězit v Irsku díky jediné brance Aleksandara Kolarova a na čele skupiny mají už čtyřbodový náskok. Irové nedokázali na branku reagovat, přestože Srbové přišli o vyloučeného Nikolu Maksimoviće.

Pro Iry to měl být svátek a velká možnost, jak se dostat před svého soupeře na první místo. Parádní divácká kulisa na stadionu v Dublinu hnala domácí miláčky kupředu a byla svědky první branky v 11. minutě, která však pro ofsajd Shanea Duffyho správně neplatila. O deset minut později si zase navedl balón ke střele Shane Long a Stojković vyškrábl míč na rohový kop.

Nedá se však říci, že by měli domácí drtivou převahu, Srbové se také dokázali natlačit do koncovky a klidně mohli vést, nebýt dobrého zákroku na brankové čáře v podání Darrena Randolpha. Mitrović nebyl v koncovce tolik důrazný.

Bezgólový stav prolomili až ve druhém poločase hosté po hezké kombinaci, na jejímž konci byl Aleksandar Kolarov. Obránce AS Řím v náběhu propálil Randolpha a odstartoval srbskou radost a následně i irské snažení za vyrovnáním. Jedno takové přerušil faulem na Murphyho Nikola Maksimovič a od sudího si nemohl vykoledovat nic jiného, než červenou kartu. Irům se tak naskytla více než dvacetiminutová přesilovka.

Ale svěřencům Martina O'Neilla to nešlo. Když už to vypadalo, že Christie srovná, tak z bezprostřední blízkosti minul. Srbové se urputně bránili a přežili i situaci po střele Murphyho, kterou na poslední chvíli obrana zastavila. Irům nepomohl ani pětiminutový nastavený čas. Srbové si vedení nenechali vzít a z Dublinu odlétají s velmi dobrou náladou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele