Souhrn kvalifikace o ME 2016 - čtvrtek 8.10.

08.10.2015, 19:50, aktualizováno 08.10.2015, 22:43
Komentáře a souhrny
Německo prohrálo v Irsku a stále nemá jistý postup do Francie, vedle Irů na něj jeden bod ztrácejí ještě Poláci. Slavit už může Severní Irsko a Portugalsko...
Skupina D

Irsko - Německo 1:0

08.10.2015 20:45

Góly: 70. Shane Long

Pro úřadující mistry světa to byl vyloženě zpackaný večer: místo aby v Dublinu definitivně stvrdili postup na Euro, prohráli 0:1 a navíc přišli na neurčitou dobu o zraněného Maria Götzeho. Jogi Löw sice nemusí propadat panice, Němci stále mají vše ve svých rukou, dnes si ale určitě představovali lepší scénář..

Irům stačila k nečekanému úspěchu jediná trefa, kterou po změně stran famózně zařídil střídající Shane Long; míč převzal rovnou od gólmana Randolpha, probil se německou obranou a nekompromisně propálil Manuela Neuera. Favorit může žehrat na nízkou produktivitu; míč se mu do sítě sice podařilo propasírovat, gól Mesuta Özila však uznán nebyl. Celkově se dá říct, že si domácí za svoji bojovnost tři body zasloužili.

Zatímco Německo bude postupovou povinnost plnit v posledním domácím zápase s Gruzií, Irové si to rozdají na férovku v posledním utkání proti Polsku: bude se hrát o to, kdo si postup zajistí přímo a koho čeká zrádná baráž.

Očekávaná dominance hostů přišla hned v úvodu utkání, kdy Jerome Boateng nepochopitelně zahodil hlavičku po Kroosově rohu; výtečný Götze potom dokázal vlastními silami otevřít domácí obranu, jeho pas na Gündogana ale zblokoval pozorný John O'Shea. Němci byli na hřišti jednoznačně lepším týmem a podařilo se jim i vstřelit gól, střela Özila po Müllerově pasu byla nicméně správně posouzena jako ofsajdová.

Na druhé straně se mezitím moc nedělo; pouze Jon Walters se po souboji s Hummelsem neúspěšně dožadoval penalty. Tentýž hráč se nicméně krátce nato připomněl zblokovanou střelou; v tu chvíli už si Irové na tempo zápasu zvykali a začali trochu ohrožovat německou obranu. Když pak musel Löw ještě před pauzou poslat na plac Schürrleho na místo zraněného Götzeho, znamenalo to pro jeho tým velkou ránu - mnichovský forvard totiž do té doby patřil k nejlepším mužům na hřišti. Také Irové nicméně byli nuceni udělat jednu nedobrovolnou změnu: veterána Shaye Givena nahradil mezi tyčemi Darren Randolph.

První půli zakončila Özilova nebezpečná rána po další Müllerově výzvě, míč však prolétl těsně kolem domácí tyče. Po změně stran pak zahájil další ofenzivu Schürrle, Reusův pas však za Randolphova záda usměrnit nedokázal; na druhé straně zahrozil Murphy. Šok pro fanoušky Nationalmannschaftu přišel dvacet minut před koncem: náhradní irský brankář vykopl míč daleko na soupeřovu půlku, tam se ho zmocnil Long a parádní ránou poslal Ostrovany do vedení.

Němci pochopitelně měli šance na vyrovnání, ale k ničemu to nakonec nebylo; neuspěl ani Hummels se svojí hlavičkou z bezprostřední blízkosti, ani Müller ze střelou z deseti metrů nebo v samém závěru Boateng s Gündoganem. Randolph si svoji svatyni pohlídal spolehlivě. A protože ani Hoolahanova rána z kraje vápna k ničemu nevedla, porazili Irové favorizovaného soupeře nakonec těsně 1:0.

Více informací k zápasu

Skotsko - Polsko 2:2

08.10.2015 20:45

Góly: 45. Matt Ritchie, 62. Darren Fletcher - 3. Robert Lewandowski, 90+4. Robert Lewandowski

Polský celek dnes sice v Hampden Park vedl, když se trefil Robert Lewandowski, ale domácí přeci jen otočili vývoj zápasu. Nakonec jim to však nepomohlo, protože v nastavení Poláci srovnali.

Skotové dnes potřebovali vyhrát, ostatně stejně jako i v příštím utkání. Jedině tak by měli alespoň teoretickou naději na postup. Problémem bylo, že se proti nim dnes postavil velmi silný soupeř, kterému se tradičně daří. Domácí vsadili na zkušeného Marshalla, dvojici středních záložníků tvořili Fletcher a Brown. Jediným hrotovým útočníkem se stal Steven Fletcher, jehož podporovala trojice Forrest, Naismith a Ritchie.

Hosté vsadili na brankáře Fabiańského, před kterým hráli Piszczek, Pazdan, Glik a Rybus. Do zálohy se vměstnali Grosicki, Błaszczykowski a Milik, jediným hrotem by Robert Lewandowski. A vzhledem k jeho aktuální formě z Bayernu Mnichov se domácí měli na co těšit.

Potvrdilo se to už po třech minutách. Domácí prožili úvod jako z nepovedeného hororu. Ve třetí minutě totiž mladík Milik našel skvělou nahrávku svého slavnějšího kolegu a ten z úhlu prostřelil brankáře Marshalla!

Skotové se měli co ohánět, aby odráželi ataky svého soupeře. Polský výběr naopak hýřil pohybem a první vstřelená branka mu jen pomohla. Robert Lewandowski si prohodil role s Milikem a tentokrát mu nahrával. Jeho úmysly ale vystihl obránce Alan Hutton a míč odklidil do bezpečí. Lewadowski naservíroval další skvělou kolmici spoluhráči Jakubu Błaszczykowskému, který se nerozpakoval a míč napálil těsně vedle tyče! Pokus Jamese Forresta byl včas zablokován.

Tým trenéra Adama Nawalky poklidně kontroloval hru, ale vzápětí mohlo být vše jinak. Deset minut před koncem první půle si Matt Ritchie navedl střelu na hranici pokutového území a vypálil. Brankář Fabiański měl menší potíže, nakonec však celou situaci ustál. O to větší šok přišel těsně před koncem. Gól do šatny si připsal Matt Ritchie, který čerpal z nahrávky Forresta a z otočky vypálil přesně!

Trenér Adam Nawalka se nejspíš hodně zlobil, protože jeho svěřenci konec první půle totálně zaspali. V kabině zřejmě nebylo moc veselo a projevilo se to i na hřišti. Do druhého poločasu vlétli Poláci jako uragán. Milikovu dělovku Marshall vytěsnil konečky prstů jen velmi těžko, s dalším projektilem přispěchal elitní zabiják ve službách Bayernu Lewandowski. Ten však nyní mířil těsně vedle.

Poláci to začali zkoušet především dlouhými pasy vpřed a centry do vápna. Tato taktika však Polákům nevycházela podle představ. Na domácím týmu byla jasně vidět nervozita a vědomí, že musí vyhrát. Polský výběr naopak hrál velmi klidně a čekal na své šance. Přesto to byli právě domácí, kdo se dočkali další trefy a zatím vítězné branky! Naději na baráž dal domácím Steven Fletcher. Toho našel jeho útočný kolega Ritchie a Fletcher krásnou placírkou obstřelil brankáře Fabiańského! Skotové tak zatím vedli.

Po vstřelené brance jako by Skoty polila živá voda a najednou jich bylo plné hřiště. To hosté zatím hledali odpověď na nepříznivý stav jen těžko. Dvacet minut před koncem poslali Skotové na hřiště čerstvé síly a místo Darrena Fletchera zaujal James McArthur. Právě od nováčka na hřišti směřoval před bránu Polska další zajímavý centr, jenže tentokrát svého adresáta nenašel.

Poláci se nechtěli smířit s porážkou a útočili. O další zajímavý průnik se postaral zkušený bek Łukasz Piszczek, který se prodral po straně až ke střele, jenže jeho rána minula bránu asi o dva metry, takže brankář Marshall zasahovat vůbec nemusel. Unaveného Jamese Forresta pak nahradil Dorrans. V nastaveném čase se do míče opřel Krychowiak, jenže brankář Marshall opět odvedl skvělou práci. Ani on však nezabránil šoku. V nastaveném čase se totiž prosadil opět Robert Lewandowski, ke kterému propadl míč po standardní situaci. Sen Skotů tak dnes končí.

Více informací k zápasu

Gruzie - Gibraltar 4:0

08.10.2015 18:00

Góly: 30. Mate Vacadze, 35. Tornike Okriašvili (pen.), 45. Mate Vacadze, 87. Valeri Kazaišvili

Gruzie si bez potíží poradila s Gibraltarem, kterému nasázela čtyři branky. Především první poločas se Gruzii povedl skvěle, protože outsiderovi zápasu vstřelila tři branky.

Domácí nasadili do záložní řady Kankavu s Kvekveskerim, jediným hrotovým útokem útočníkem se stal Vacadze. Před brankářem Revišvilim působili Kakabadze, Kašia, Amisulašvili a Grigalava. Hostující tým nastoupil s hráči jako Gosling, Walker, Bardon nebo Casciaro, zatímco v útoku působil Cabrera.

Domácí se do hostů opřeli od prvních minut a hned v té čtvrté se diváci dočkali první zajímavé šanci! Valeri Kazajšvili zakončil povedenou kombinaci ze středu hřiště, jenže proti byl brankář Jordan Pérez, který si s jeho střelou poradil. Gibraltar se nemohl dostat do tempa a oponovat svému soupeři, který tak na hřišti jednoznačně vládl. Po deseti minutách Kvekveskeri krásně našel za obranou Gibraltaru Valeri Kazajšviliho, který však vyl vytlačen do velkého úhlu a zakončil přinejmenším nepřesně!

Domácí nadále tlačili svého soka před sebou a do šestnáctky hostí létal jeden nebezpečný míč za druhým. Kakabadze našel skvělým pasem ve vápně naskakujícího Kazajšviliho, jehož však perfektním skokem vychytal brankář Jordan Pérez. O chvíli později dostal brilantní pas za obranu hostí Mate Vacadze, který si jedním dotykem míč zpracoval a druhým jej poslal na Péreze. Ten už sice byl překonán, ale na poslední chvíli za něj zaskočili jeho obránci!

Hosté se sice osmělovali k několika ojedinělým akcím, jenže ty byly velmi často nepřesné a poměrně ukvapené. Skóre se tak měnilo na opačné straně hřiště. Aktivnější Gruzie má ve svém kádru Tornikeho Okriašviliho, který poslal do skvělé šance Mateho Vacadzeho. Ten už si tváří v tvář brankáři Pérezovi poradil a skóroval!

O pouhé čtyři minuty později se dostal k centru do vápna Kakabadze, který zasáhl ruku bránícího Anthonyho Bardona! Sudí ihned odpískal pokutový kop. K němu se postavil Tornike Okriašvili, který sice poslal míč do stejného směru, do kterého skákal také brankář, ale jeho rána byla dostatečně rychlá - 2:0!

Pět minut před koncem prvního poločasu se dostal do skvělé akce Vacadze, jenže jeho zakončení na zadní tyči vyrazila obrana hostí! Přesto inkasovala ještě jednou do konce první půle. Rohový kop Kobachidzeho usměrnil do brány pohotový Mate Vacadze!

Deset minut po změně stran se do útok hnali i hosté a Joseph Chipolina si připsal první vážnou střelu. Po hodině hry málem přidal třetí branku Mate Vacadze, který si naskočil na rohový kop. Jenže trefil břevno! Stejný hráč se nadvakrát dostal k míči o pár chvil později. Pokaždé však narazil na skvělého Péreze, který míč vždy vyrazil. Ani on však nestačil na situaci z konce utkání. Tři minuty před koncem totiž ze střední vzdálenosti vypálil Valeri Kazajšvili a jeho rána znamenala čtvrtou branku!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Německo961222:819
2.Polsko953131:918
3.Irsko953118:518
4.Skotsko933316:1212
5.Gruzie93069:149
6.Gibraltar90092:500
Skupina F

Maďarsko - Faerské ostrovy 2:1

08.10.2015 20:45

Góly: 63. Dániel Böde, 71. Dániel Böde - 11. Rógvi Jacobsen

Fotbalisté Maďarska dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita a Faerské ostrovy nakonec po velkém boji zdolali v poměru 2:1, zajistili si tak minimálně baráž. Maďarsko je v tuto chvíli na třetí pozici se šestnácti body a definitivně se odpoutalo od Finska, nicméně k přímému postupu má celkem daleko. Na druhé Rumunsko ztrácí jeden bod a bude čekat na jeho zaváhání v závěrečném utkání.

Maďaři potřebují v posledním střetnutí zvítězit proti Řecku a jednoduchá úloha je nečeká. Zároveň musejí doufat, že Rumuni nezvítězí na půdě Faerských ostrovů, s tím však počítat rozhodně nemohou. Faerské ostrovy zakončí skupinu zcela jistě na páté pozici, doposud vybojovaly šest bodů po dvou výhrách nad Řeckem. Domácí celek se ve čtvrtečním zápase hodně natrápil, už od 11. minuty prohrával a spasil jej až střídající Dániel Böde.

Maďaři poprvé zahrozili v 8. minutě, kdy po stříleném centru srazil jeden z bránících hráčů míč na Nikoliče a ten v krkolomné pozici přehazoval brankáře Nielsena, ovšem zamířil těsně vedle vzdálenější tyčky. Hosté se gólově prosadili o tři minuty později po rychlém protiútoku. Edmundsson našel krásnou uličkou Rógviho Jacobsena, který se na hranici pokutového území efektivně obtočil kolem Juhásze a zakončil kolem bezmocného gólmana Királyho.

Domácí výběr byl v dalším průběhu jasně lepší a tvořil hru, nicméně branku soupeře ohrozil až v první nastavené minutě úvodního dějství. Ke střele z osmi metrů z pravé strany pokutového území se odhodlal Bódi, nicméně strážce Nielsena propálit nedokázal. Maďarsku se podařilo vyrovnat v 63. minutě, kdy se prosadil devětadvacetiletý útočník Ferencvárose Böde, který se dostal na trávník ihned po změně stran.

Ten vyskočil nejvýše po nádherném pasu Kádára z levé strany a ukázkovou hlavičkou mířil naprosto přesně. Stejný hráč otočil vývoj tohoto duelu o osm minut později, když obdržel míč na hranici šestnáctky, po kličce si udělal místo v obležení čtyř protihráčů a nekompromisní ranou propálil bezmocného Nielsena.

V nastaveném čase ještě mohl pojistit vedení favorita Németh, jenže tentokráte se s parádním zákrokem jednoruč vytáhl gólman Faerských ostrovů. V samém závěru se postaral o kuriózní situaci hostující Atli Gregersen, který nesmyslně strčil do jednoho z maďarských funkcionářů a byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Řecko 3:1

08.10.2015 20:45

Góly: 35. Steven Davis, 49. Josh Magennis, 58. Steven Davis - 87. Christos Aravidis

Francie, vítej! Severní Irsko dokonalo svou pohádkovou kvalifikační jízdu suverénním vítězstvím nad Řeckem a po výsledku 3:1 si s předstihem zajistilo historickou účast na mistrovství Evropy. Při absenci nejlepšího střelce Kylea Laffertyho se role lídra ujal Steven Davis, mezi jehož dva góly ještě přispěl jednou trefou Magennis. Za trápící se hosty pouze v závěru korigoval Aravidis, ovšem na bujarých oslavách maličkého státu to již nic nezměnilo.

Ještě nikdy se na evropském šampionátu neobjevila země o menší rozloze než právě Severní Irsko se svými 14 000 kilometry čtverečními. A dost možná by se tak nestalo, kdyby vedení národního týmu nepodrželo svého trenéra Michaela O’Neilla skrze krušné počátky: na svou první výhru si O’Neill musel počkat deset zápasů, druhou ukořistil až po devatenácti. A od té doby? Dvě prohry z následujících jedenácti utkání a první postup na Euro v historii. Jednoduše skvostný obrat.

Domácí se museli vypořádat hned s absencemi, které by zamávaly i celky s širším hráčským výběrem. Zranění si minulý týden přivodil Jonny Evans a kvůli karetním trestům totiž chyběli Conor McLaughlin, Chris Baird i dosavadní nejlepší severoirský střelec kvalifikace Kyle Lafferty s fantastickými sedmi zásahy, které do té chvíle předčili pouze Thomas Müller a Robert Lewandowski. Pro útočníka Norwiche tak šlo o pořádně lichotivou společnost. Úkol Laffertyho nahradit připadl Josh Megennis z Kilmarnocku.

Řekové tak mohli cítit slušnou šanci přinejmenším na zmírnění neodbytné pachuti v ústech z již nadobro zmařené kvalifikace. Pod novým koučem Kostasem Tsanasem již hosté hráli jen o čest, jenže od prvních minut bylo jasné, kdo na stadionu zaplněného Windsor Parku touží po prvenství více. Vždyť i kapitán Steven Davis, flegmatik každým coulem, s nímž jen tak něco nezamává, prohlásil tento zápas za svůj nejdůležitější v kariéře....

První ostrý projektil domácích měl na svědomí Oliver Norwood po Bruntově rohovém kopu, ovšem zamířil těsně vedle. Řekům však již v zápase takřka o nic nešlo, a tak si mohli dovolit hrát uvolněně jako v patnácté minutě, kdy Tziolisova hlavička způsobila v severoirské šestnáctce slušné zmatky. Na opačné straně pro změnu zahrozil Jamie Ward, ovšem průlom skóre se stále nekonal.

V pětatřicáté minutě už to ale přišlo. A jakým způsobem! Davis svým typickým způsobem potáhl míč na zteč a po postupné kombinaci s Evansem a Dallasem se sám skvělým náběhem dostal do zakončení, které poslalo více než dvanáct tisíc diváků ve Windsor Parku do extáze. Těsně před odchodem do kabin si poté domácí mohli oddechnout, když Mitroglou napálil míč pouze do brankové konstrukce.

Na uklidnění všech přítomných byl jasným všelékem druhý pojišťovací gól a dobrou zprávou pro Severní Iry bylo, že přišel hned pět minut po změně stran. Šťastným střelcem se stal Magennis, jenž skóroval hlavou po jednom z mnoha nebezpečných Norwoodových rohových kopů. Následné mocné objetí kilmarnockého útočníka s trenérem O’Neillem hovořilo za vše - postup již byl na dosah.

Jakékoli řecké naděje na zvrat navíc záhy uhasil znovu kapitán Davis. "Postavte se, pokud jedete do Francie," znělo bouřlivě z tribun nadšeného Windsor Parku. Čtyři minuty před koncem sice brankáře McGoverna připravil o čisté konto Aravidis, ale ani to již domácí nijak nerozházelo a francouzské vlajky se mohly naplno rozevlát - Severní Irové to dokázali.

Více informací k zápasu

Rumunsko - Finsko 1:1

08.10.2015 20:45

Góly: 90+1. Ovidiu Hoban - 67. Joel Pohjanpalo

Rumunsko mělo velkou radost, že přerušilo dlouhou sérii bez vstřelené branky. Taková spokojenost ovšem rozhodně nezavládla nad konečnou remízou. Domácí nepředvedli příliš povedený výkon a alespoň bod zachraňovali až v nastavení. Finsko se naopak po tomto kole definitivně rozloučilo s šancí postoupit na turnaj.

Dlouhých 428 minut se svěřenci Anghela Iordanescua trápili v koncovce. Až tuhle strašidelnou bilanci utnul Ovidiu Hoban, který dokázal zareagovat na trefu Joela Pohjanpala. Nejdéle, tedy alespoň do nynějška, přitom Rumunsko čekalo na gól v roce 1948. Tehdy se mu nepodařilo rozvlnit síť 413 minut.

I přesto má Iordanescuova družina vše ve svých rukou. Pokud v posledním klání venku porazí Faerské ostrovy, o druhou postupovou příčku nepřijde. Pořád má totiž bod k dobru na třetí Maďarsko. Pro Finsko závěr kvalifikace znamená vlastně jen povinnost ji dohrát. Protože na jeho čtvrté pozici se už vůbec nic nezmění.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a gólman Hradecky musel být v pozoru. Dvakrát dokázal vychytat Keserüho, pak se ho snažil překonat Stancu, ale ani on neuspěl. Na druhé straně se brankář Tatarusanu musel v 16. minutě činit proti Pohjanpalovi. V prvním poločase to bylo od obou týmů vše, co směrem dopředu předvedly.

Až v 56. minutě Hradecky musel zlikvidovat šanci Torjeho, Keserü se ho poté snažil překonat hlavou, finský gólman byl ale mužem na svém místě. O pár chvil později se hosté ujali vedení z ničeho nic. Pohjanpalo se objevil na hranici šestnáctky a přízemní střelou ke vzdálenější tyči načal účet zápasu.

Kdyby následně Ring a Pukki překonali Tatarusanua, Finové by zřejmě tři body odvezli domů. Rumunský brankář však svůj tým podržel. A nakonec se v první minutě nastavení trefil Hoban. Andone si naběhl do šestnáctky, z blízkosti ho dokázal vychytat Hradecky, ovšem dorážka už přece zapadla za brankovou čáru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko962115:720
2.Rumunsko94508:217
3.Maďarsko94418:516
4.Finsko93248:911
5.Faerské ostrovy92076:146
6.Řecko90363:113
Skupina I

Albánie - Srbsko 0:2

08.10.2015 20:45

Góly: 90+1. Aleksandar Kolarov, 90+4. Adem Ljajić

Ostře sledované střetnutí Albánie se Srbskem se dlouho ubíralo tím nejnezajímavějším fotbalovým výsledkem, tedy bezbrankovou remízou. V závěru však Srbové stadion Elbasan kompletně ohlušili, když svému sokovi zasadili hned dvojnásobný úder a zvítězili 2:0. Albánci mají přesto stále vše ve svých rukou: stačí jim v posledním zápase skupiny zvítězit v Arménii a zaručí si jistotu přímého postupu na mistrovství Evropy, čímž by odsunuli do baráže doposud druhé Dány.

První vzájemný souboj těchto dvou znesvářených národů přinesl roztržku hráčů včetně nechvalně proslulého incidentu s dronem a vlajkou Velké Albánie, což nakonec vyvrcholilo v přerušení zápasu a skrze sérii arbitráží a pozměněných rozhodnutí z celé rozmíšky vyšli vítězně Albánci, zatímco Srbové si místo bodového zisku naopak museli tři body dokonce odepsat a jejich šance na postup tím rázem šly definitivně ke dnu.

Tentokrát již vše proběhlo v rámci fotbalových regulí a zápas se relativně poklidně obešel bez žádných dalších faux pas. Přesto Albánci spokojení být nemohou - po brankách Aleksandara Kolarova s Ademem Ljajićem totiž v závěru padli 2:0 a místo zajištění postupu na Euro musí všechny síly vrhnout do posledního zápasu skupiny s Arménií, pokud se chtějí vyhnout nevyzpytatelné baráži. Tento zápas budou pouze od televizních obrazovek nervózně sledovat druzí Dánové, kteří již mají své odehráno. Srbové se sice výhrou odlepili z posledního místa skupiny I, avšak zpackanou kvalifikaci to již nenapraví.

Hostující brankář Vladimir Stojković se zprvu musel činit při ranách Andiho Lily s Taulantem Xhakou, ovšem jinak hru ovládali především Srbové, byť bezzubě. Kolraov, Mitrović i Milivojević se svými střeleckými pokusy ani jednou nezamířili přesně. Hřiště navíc musel předčasně kvůli zranění opustit záložník Chelsea Nemanja Matić a Stojković ke štěstí hostí nepolevil v koncentraci, aby vytlačil mimo branku pokus Cikalleshiho.

Když už vše nasvědčovalo tomu, že se oba týmy rozejdou s bezbrankovou remízou, zničehonic došlo přece jenom na protržení skóre. Postaral se o něj ofenzivně laděný bek Manchesteru City Kolarov, jenž v první minutě nastaveného času z hloubi pokutového území zužitkoval přihrávku Ljajiće v prudkou ránu, kterou zastavila až síť v albánské brance. Domácí tak museli okamžitě vrhnout všechny síly kupředu a Srbové otevřené obrany soupeře záhy využili ke gólu číslo dvě. Rychlý protiútok zakončil lobem proti vyběhnuvšímu Berishovi záložník milánského Interu Adem Ljajić.

Více informací k zápasu

Portugalsko - Dánsko 1:0

08.10.2015 20:45

Góly: 66. João Moutinho

Portugalci se po nejtěsnější výhře nad Dánskem kvalifikovali na evropský šampionát s jedním zápasem k dobru; to se sice všeobecně očekávalo, přesto bychom však neměli zapomínat, že nový kouč Fernando Santos protlačil jednu z evropských velmocí přímo na velký turnaj (bez nutnosti baráže) poprvé od roku 2008. Jediný gól zápasu vstřelil uzdravený špílmachr Joao Moutinho..

Stále to ze strany Selecaa nebyla žádná krasojízda, klíčové tři body se ale samozřejmě počítají. Portugalci dnes přesvědčili zejména v defenzivě, kde Santos potvrdil, že je v tomto ohledu skutečně mnohem kvalifikovanější než jeho předchůdce Paulo Bento.

Úvod zápasu byl ze strany domácích možná až překvapivě nervózní; zaujal zejména Cristiano Ronaldo, který jako by si s míčem příliš nerozuměl a zkazil několik jednoduchých přihrávek. Dánové působili soustředěnějším dojmem a také si připsali první šanci, když Martin Braithwaite svým chytrým pasem málem našel kopačku Nicklase Bendtnera. Rui Patrício, strážce domácí branky, však situaci včas vyřešil.

Konkrétně na Bendtnera si domácí obrana musela dávat velký pozor; forvard Wolfsburgu má totiž právě na Portugalsko zvláštní pifku. Dnes se však do hry příliš nedostával. S pokračujícími minutami si Portugalci čím dál více osvojovali tempo utkání, zaznamenali několik pěkných týmových akcí, nicméně finální přihrávka ne a ne přijít. Hvězdný Ronaldo vypadal po celou první půli jako stín sebe sama, pokud nepočítáme odvážnou ránu z pětadvaceti metrů, s níž si v 19. minutě bez potíží poradil brankář Kasper Schmeichel.

Štěstí zdálky neúspěšně pokoušel i Moutinho, zatímco před Tiagem v dobré pozici obětavě zasahoval bránící stoper Simon Kjaer. V té době už Selecao na hřišti dominovalo; Nani ještě po Moutinhově pasu napálil břevno. První poločas však nakonec skončil bez gólu, i když všechny relevantní statistiky ovládl domácí tým.

Hostující kouč Morten Olsen dokázal své svěřence o pauze namotivovat a výsledkem byla Bendtnerova rána do tyče; na druhé straně propadl míč až příliš snadno k Cédricovi, ten však musel zakončovat slabší levačkou, takže výsledná střela měla k úspěchu hodně daleko. Ronaldo napálil svoji další šanci přímo do Schmeichela a hostující gólman si poradil i s pohotovou dorážkou aktivního Tiaga.

Bylo jasné, že ačkoliv Portugalci zvládají držet míč a kombinovat ve středu pole, budou k proražení tuhé dánské defenzivy potřebovat nějaký záblesk geniality. Nakonec se o něj postaral Moutinho, poté, co se k němu na hraně vápna snesl Naniho pas - záložník Monaca si míč skvěle zpracoval, vyhnul se hned dvěma obráncům a prvotřídní ránou za Schmeichelova záda prolomil svůj více než čtyřletý půst v národním týmu. 1:0.

Šestá výhra Portugalců v řadě mohla být ještě výraznější, kdyby Bernardo Silva zakončil své skvělé sólo o trochu blíže ke vzdálenější tyči; na druhé straně však mohou být Santos i jeho muži rádi, že Dánové nevyužili některou ze závěrečných (polo)šancí. Kvist v 76. minutě napálil přímo Patricia, domácí gólman se pak ještě vyznamenal proti Poulsenovi s Aggerem a definitivně rozhodl o tom, že Olsenova squadra musí netrpělivě čekat na výsledek zápasu mezi Albánií a Arménií.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko76019:418
2.Dánsko83328:512
3.Albánie73227:511
4.Srbsko72147:114
5.Arménie70255:112
Bodové odečty
Srbsko-3za nedohrané utkání Srbsko - Albánie

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
smazaný uživatel

na co se vyplatí dneska podívat?

Reagovat
ZB 07

Němci, Albánci, možná Polsko..

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Na polsko Robert dá hattrick

Reagovat
db18

Reagovat
Uwe háže buly

Na nic a na všechno..

Reagovat
domingo

Skotsko

Jedinej ze vsech ostrovnich tymu, kterej hraje nejak zajimavej fotbal, a oni jako jedini nepostoupi. Na pest tohleto.

Reagovat
CubONE

Ani Iri nepostupia.

Reagovat
domingo

No to doufam, staci ze tam bude strasit NIR

Reagovat
Counter

Zasloužili si to, nejspíš svoji skupinu celou vyhrajou a budou nejmenší země na celém Euru.

Reagovat
domingo

O tom zadna. Jde mi spis o to, ze se na to pak budu divat, a stokrat radsi bych tam videl technicky hrajici, moderni fotbal vyznavajici Skotsko nez tuhle bandu hrdych no-name kopacu, ktera postupuje z nejlehci skupiny, ackoliv si to za svoje vykony urcite zaslouzi.

Reagovat
Counter

Tak jako ok, ale to přece nemusí být "buď, anebo" - kdyby byli ve stejné skupině a Severní Irové to proti Skotům ubetonovali, chápal bych to. Ale takhle - z té jejich skupiny jsou Sev. Irové jediní, kdo se vůbec dostal přes deset nastřílených branek, dali rovnou patnáct. Nikdo další tam nemá víc než osm... Jestli se svezou na vlně nadšení i ve Francii, můžou být příjemným zpestřením.

Reagovat
domingo

No jo furt. Ale z ty nemecky skupiny uz v tom pripade chci Polaky..

Reagovat
Counter

Tak bez Irů bych se taky obešel

Reagovat
Counter

Ha, Sev. Irové budou dokonce nejmenší země ever, co se objeví na Euru

Reagovat
domingo

Blby je, ze u nich to fakt neni takova pohadka jako u toho Islandu, kterej za tim uspechem sel vylozene X let systemovou praci, vybudoval kvalitni mladeznickou strukturu, investoval neskutecny prostredky do vychovy treneru a pak s prstem v nose prejel nekolikanasobne tezsi konkurenci. NIR proste melo stesti, ze Rekove jsou v krizi a zbytek ty skupiny fakt stoji objektivne za hovno, navic nehrajou zadnej extra fotbal. Jako jsem na ne zvedavej, ale cekam, ze strasne vyhori, protoze na tuhle uroven proste v zadnym pripade nemaji. Leda by jim ta euforie vydrzela no, nicmene ve skupine chytnou nejaky skutecny soupere a to bude jinej kolotoc nez Madarsko a Rumunsko.

Reagovat
Counter

jj, s Islandem pořád nesrovnatelné. Ale líbilo se mi, že podrželi trenéra, i když měl první výhru po deseti zápasech a druhou až po devatenácti (a právě od té doby už to válcujou). Sice je to menší repre a na ztráty jsou zvyklejší, ale stejně by leckde jinde už trenér dávno letěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

ok, možná sice rychle na EURU pohoří, ale je velkým úspěchem, že se tam vůbec dostali. To jim ze statistik už nikdo nesmázne a do příštích let se na ně jako na totální outsidery nebude pohlížet. Já přeji malým a "odstrčeným" týmům", aby na EURO postoupili, Vždyť koho baví sledovat už dekádu let pořád ty samé a okoukané týmy typu Nizozemsko, Německo, Francie, Anglie a tak. Jsem pro zpestření, i když nakonec třeba pohoří v základní skupině. Uvidíme.

Reagovat
mayday

Mě tedy baví určitě víc sledovat zápas Německo - Nizozemsko, než Německo - Severní Irsko.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Uwe háže buly

Já teda taky přeju malým odstrčeným týmům, ale ne tomuhle nefotbalovýmu stylu, to je pak zajímavý jen tím, že je to ojedinělý tým na EURU, ale dohromady tam na 90% nic nepředvede. Zpestření bych bral v podobě BiH, Černý hory nebo Albánie.

Reagovat
Counter

Ale vždyť Severní Irové nehrajou žádný nefotbalový styl.

Reagovat
domingo

U Skotů je rozdíl mezi očekávanými nákopy a následnou realitou letos opravdu markantní, i když v tomto bodě by bylo dobré připomenout, že pokud má některá z britských reprezentací pověst schopných techniků, jsou to právě 'The Tartan Terriers' - stačí vzpomenout na anekdotický příběh prvního mezinárodního utkání v dějinách, v němž skotský výběr v roce 1872 zaskočil favorizované Angličany tím, že si hráči mezi sebou přihrávali. V Albionu se v té době hrálo výhradně stylem "předkopni a běž".

Současný tým Gordona Strachana tuto tradici s úspěchem oživuje. V úvodním kvalifikačním zápase v Německu (1:2) sice Skotové ještě zůstávali v defenzivě - na půdě čerstvých mistrů světa, kteří ani nepostavili klasickou "devítku", šlo o jediný možný scénář - od následujícího duelu s Gruzií však začali hrát nátlakový fotbal založený na držení míče a vysokém množství přihrávek. V těchto dvou statistikách předčili jak Gruzii, Irsko a Gibraltar (doma), tak i Polsko ve Varšavě. Právě duel s Poláky (2:2) naprosto jasně ukázal, co vlastně Strachan chce hrát: Skotsko mělo vyšší držení míče, úspěšnost jeho přihrávek se vyšplhala na 92,1% (celkem 457 pokusů), domácí však z brejků zaznamenali více než dvojnásobný počet střeleckých příležitostí. To jsou statistiky, které si normálně asociujeme spíše se španělskou školou než s bojovníky z britského severu.

Proti outsiderovi z Gibraltaru (6:1) si pak borci v tmavěmodrém vyměnili míč hned při 562 příležitostech (z 621 pokusů), a polovina jejich střel byla výsledkem kombinace minimálně tří hráčů. Domácí výhra nad Irskem (1:0) se zase zrodila díky nakrátko rozehranému rohu Shauna Maloneyho, jemuž při náběhu do vápna vrátili míč postupně Anya s Brownem, načež on sám zakončil akci gólovou střelou; Steven Naismith, který v tomto zápase nastoupil jako stažený útočník pod Stevenem Fletcherem, pak podobnými sériemi narážeček připravil další dvě střelecké příležitosti pro Mulgrewa s Martinem. Celkový počet úspěšných přihrávek z těchto čtyř utkání? 1689.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/vzhuru-na-euro-ctyri-podcenovane-tymy-ktere-se-vyplati-sledovat-288858/

Ach jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa

Reagovat
Acrocephalus

Gratulace zeleným mužíčkům, že udolali Mistry světa, good job!

Reagovat
smazaný uživatel

Lewaa

Ritchie tez pekne

Reagovat
Uwe háže buly

To byl teda fotbal Řecko #2

Reagovat
Emmett Brown

Srbsko

Reagovat
smazaný uživatel

Ljajić 1+1

Reagovat
bayern987

Paráda no...

Reagovat
fenixLFC

srbsko vyborne

Reagovat
Wat

Rumuni pořád bez prohry, tomu taky řikám slušný štěstí.

Reagovat
bayern987

Lewa! to je něco neskutečnýho...

Reagovat
smazaný uživatel

To sa nám to krásne zamotalo....No v poslednom zápase si budem priať ešte jeden záverečný šok Faerských ostrovov a dobrý výkon Maďarov s Grékmi, Íri sú sympatickí a chcel by som sa spýtať niekoho, kto pozeral - ako na tom boli Poliaci v zápase so Škótmi? Koho by ste v poslednom zápase favorizovali?

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko

Reagovat
Kang & Kodos

Německo Snad jim vydrží forma i do příští kvalifikace.

Reagovat
smazaný uživatel

minimálně aspoň do MS

Reagovat
smazaný uživatel

Serbia

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to je v tom zapase Polsko Irsko potom? rozhoduje vzajomny zapas? V pripade remizy 0:0 a 1:1 idu Poliaci a v pripade 2:2 a vyssie uz Iri?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že je to tak, ako hovoríš a v prípade ďalšej remízy 1-1 by rozhodoval celkový rozdiel v skóre, čiže v takom prípade jasný postup Poliakov.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že při jakékoliv remíze rozhoduje celkové skore a to mají o hodně lepší Poláci...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo nakonec to tak je, jak píšeš, jako v pohárech...To znamená Irsko musí vyhrát, nebo remizovat minimálně 2:2...

Reagovat
andrew96

Irům to přeji, škoda, že to musí být zrovna na úkor Skotů Jenže to je těžko, když nevyhrají v Gruzii a dneska to tak dodrbou. Každopádně Strachan odvedl kus práce za tu kvaldu Do Ruska už pojedou.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugal

Reagovat
domingo

Dobra sestava, skoda ze jsem to nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

taky ne...

Reagovat
TheMally11

Škoda Faerů, že to neudrželi ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je ten fotbal strašně vyrovnanej. Na výhru nad mistry světa dneska stačí mít v kádru tři fotbalisty, jednoho mít v základu, jednoho poslat na poslední půlhodinku a jednoho nechat celej zápas na lavici.

Reagovat
Kang & Kodos

To jsme potom v prdeli.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
off-olda

Vždyť máme akorát Rosu v nemocnici. Z výše uvedeného jasně vychází, že nám tu sošku můžou rovnou dát a Pelta ušetří za cestu do Francie.

Reagovat
andrew96

Taky nechápu, k čemu tam byli ti ostatní

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa zlatej míč jinak to nevidím

Reagovat
fenixLFC

v poslednom kole snad armenci vyhraju

Reagovat
Emmett Brown

Remiza tiez moze byt...ale Armensko - Albansko, to je smrtiaca kombinacia, nabehne narkobaron s kufrom dolarov a body su doma.

Reagovat
Strojmír

To si taky přeju. Albánci nemají na Euru co pohledávat

Reagovat
vanGomm

Tak Albánie pokud postoupí na EURO,tak to bude jenom díky tomu nesmyslnému rozšíření na 24.Navíc pak nastane problém,protože budou ze skupin postupovat 3 týmy a to bude táké špatně.Kdysi tohle rozšíření na 24 praktikovali i na MS 1990,1994,ale pak se to zaslouženě zrušilo a od MS 1998 už hraje 32 týmů a ze skupin postupují vždy 2 týmy.Doufám,že za pár let nikoho nenapadne další rozšíření EURA na 32.To by se už ani nemusela kval.pak hrát.Můj názor je,že EURO o 16 týmech byl ideální stav.

Reagovat
domingo

Na 32 to ani nejde, to uz pak ani neni lukrativni.

Tahle kvalifikace ostatne pomerne jasne ukazala, ze i tohle rozsireni byl docela blbej napad. Jak v utery skonci skupiny, tak o tom napisu, nejaky materialy uz mam posbirany. Francouzi jsou treba vylozene nasrani..

Reagovat
smazaný uživatel

těšingr

Reagovat
vanGomm

Toto už tvrdím od té doby co tu neštastnou věc zavedli.Rozšíření na 24 nebyl dobrý nápad.Těch 24 to je vlastně polovina Evropy.Klidně mohli nalosovat dvojice (nasazený-nenasazený) a vítěz na EURO.Hrát víc jak 260 zápasů ve skupinách to je za tohoto stavu ztáta času.Jak říkám těch 16 to by bylo pro EURO tak akorát.

Reagovat
smazaný uživatel

To se divim, myslel jsem si, ze zrovna ty budes nadsenej.

Reagovat
vanGomm

Vidím,že se navzájem málo známe.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Uwe háže buly

Tak taky za pár let muže být víc států v Evropě..

Reagovat
guzman

spis mene

Reagovat
Azza

Syrsko

Reagovat
domingo

No chance podle me. Vidim to na plichtu, ale Albanie je dobra, s temahle lemplama neprohraje. Snad se zas neslozi v nastaveni, protoze nechat si utect takhle rozehranou skupinu by bylo na provaz..

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeram ze v roku 2015 zatial:

Messi 45 golov

Ronaldo 42 golov

Lewa 38 golov

Realne s touto formou, zranenim Lea a neformou Ronalda, ich moze este oboch aj preskocit

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo si da este par min. 3 golovych zapasov

Reagovat
Kang & Kodos

Půlku z toho ale dal za poslední tři tejdny, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to zas nie, ale za poslednych 16 dni dal 14 golov. Celkovo ma od zaciatku sezony 15/16: 21 golov. Napr. Messi 6 a Ronaldo 10.

Reagovat
Kang & Kodos

To je hrozný hovado Někdo má průměr gól na zápas. On si to jede dokonce na dny.

Reagovat
fenixLFC

tretinu

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

uz i tvurci udalosti,komentaru chodi na ef

Reagovat
smazaný uživatel

dviham casu aspon vidime aki to ma zmysel cely under over beting 7 kurz na over 3,5 grecko to su kurzy ktore sa hztaju vazeni na to poviem len jedno len jednou vec skilles radsej jak nahanat plutky aj tak je to cele blost podme ottawa all in goodnight god luck forever overs

Reagovat
smazaný uživatel

Euro 2008: Scotland 1-2 Italy - Panucci (90)

Euro 2012: Scotland 2-2 Czech Republic - Kadlec (90)

Euro 2016: Scotland 2-2 Poland - Lewandowski (90)

Reagovat
Kang & Kodos

Honza Rezek

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý chuj. nebýt té jeho šaškárny, tak jsme prohráli.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoukal někdo na Srby?

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko vyhrálo zaslouženě, víc drželi míč a byli nebezpečnější, Albánci hráli spíš zataženě a čekali na ztráty ve středu hřiště. Na druhou stranu nedělalo jim problém vyvézt míč na srbskou polovinu, ale vždycky se zastavili tak 30 metrů od brány. Na pološance a šance tak 7:3 ve prospěch Srbů, kteří dali gól už v první půlce, ale kvůli faulu na branařa nebyl uznaný. Diváci překvapivě v pohodě až na hymnu...

Reagovat
domingo

Proti ALB ale takhle hraje uplne kazdej, oni maji tu taktiku takhle postavenou. Nemaji hrace na to, aby dominovali, tak to Biasi zatahuje vylozene k vlastnimu vapnu. Musi mit problem s fyzickou, protoze odpadavaji strasne casto v samym zaveru pote, co drzi soupere treba 80 minut na uzde.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni nic jiného hrát nemůžou, je fakt, že to je jediná cesta, přičemž tahle taktika se jim vyplácí, především vůči větším týmům, kteří jsou v útoku ne aktivnější, ale dominantní, jako třeba Francie. Tím se pro Albánce vytváří víc prostoru k rychlým výpadům. Ale ani to jim dnes nepomohlo, kvalitní brejk možná jeden, ohrožení ze standartek nula nic. Dnes si výhrát prostě nezasloužili.

Reagovat
domingo

No for je prave v tom, ze to oni si zaslouzi malokdy, ale presto maji v tuhle chvili uz pravidelny uspechy

Mne treba albanska repre prijde fascinujici, protoze tyhle mensi tymy se vetsinou spokoji s bojem o "drobky" a proti favoritum dostavaji na prdel. Albanci nicmene od tohu roku 2011, kdy je prevzal Biasi, systematicky budujou tu svoji nepropustnou hraz, diky niz proste dokazou hrat vyrovnany vysledky s kontinentalni elitou a pak na to doplaceji proti druhoradym souperum (jako treba Srbsko). Oni by mozna i meli na to hrat sem tam otevrene, treba dnes, jenze proste to uz neumi. Je to vylozene demolicni tym.

Proto jim taky fandim na postup - uprimne me zajima, kam az tohle muzou dotahnout. Pokud nedavna historie rika, ze jejich taktika dokaze eliminovat kvalitu soupere a ve skutecnosti funguje dokonce lip proti elitni konkurenci, mohli by na turnaji projit do play-off?

Teritorialni boje na balkane jsou mi uprimne u prdele, proste jim preju, protoze tohle muze byt z urcityho pohledu dalsi zastavka na ty nekonecny ose Rappan > Rocco > Herrera > Rehhagel. Jako je to hnusnej fotbal, ale oni jsou v nem neskutecne dobri.

Reagovat
domingo

Plus teda samozrejme tenhle pohled je ovlivnenej tim, ze na rozsirenym Euru bude stejne 8-10 tymu hrat bramboracku. Tak proc by jednim z nich nemohla byt Albanie, ktera ma na rozdil od drtivy vetsiny ostatnich nejakou trvalou herni koncepci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je až zarážející, jaký výsledkový skok udělali od minulých kvalifikací a bez téhle herní koncepce by to nebylo možné. Kdyby se teď nevyskytlo tolik výsledkových překvapení (+ S. Irsko, Island..... - Řecko Nizozemsko...) tak se o nich mluví nejenom na eurofotbale ale aj třeba na seznamu by článek byl.

Osobně Albánce vůbec nemusím a postup jim nepřeju, ale s chladnou hlavou a, jak říkáš, při 24 účastnících, by bylo zajímavé sledovat jak se jim povede. Nemyslím si že by zvládli projít ze skupiny a to kvůli nulovým zkušenostem z velkých turnajů, ale nějaké to překvapení, typu výhra nad Německem ( a když to dokázali Iři, Albánci tuplem) by se mohlo stát

a na evoluci hnusného fotbalumi nezbývá říct, než dost zajímavý názor.

Jejich postup ale teď stojí na 2 věcech. 1. Arménie - Z jejich (Alb.) pohledu velká škoda, že mají horší skóre, než Dáni, protože v Jerevanu neprohrají. Otázka je, jestli dokážou vyhrát. Albáncům nemálo hraje do karet, že hrajou venku, doma by to byl podobný zápas jako se Srbskem, jen s tím rozdílem, že by je Arméni (kdyby to Alb.otevřeli podobně jako se Srbama) nejspíš ubrejkovali a zápas dovedli minimálně k remíze. Arméni doma budou muset hrát a trochu tvořit a Albánci budou moct hrát víc svůj styl. Ale taky to nebudou ofenzivní hody a oba týmybudoum moc a moc opatrné. Můj tip 0:0.

(2). Los baráže. Pokud dostanou ofenzivní tým hodně držící míč, ne úplně silný vzadu (napadá mě Chorvatsko, možná Turecko s přivřením oka a půl Rusko) můžou jít dál a můj tiket de na Albánii. Pokud to ale bude soupeř aspoň podobně defenzivní jako oni a mezinárodně otrkanější (Iři) je hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pedro-pedro

Chápu, že máš rád Srby, ale při hodnocení je dobré mít objektivní data. Já určitě nefandím ani jednomu mužstvu (myslím, si že oba národy by měli z UEFY dostat ban než se naučí jejich fans chovat). Takže si to dovolím shrnout:

Držení míče: 51% pro Srby (přepočteno na minuty držení míče o 1,8 minuty déle)

Střely: 12:9 pro Albánii

Střely na bránu: 5:2 pro Albánii

Rohy: 5:2 pro Albánii

Zblokované střely: 3:2 pro Albánii

Přihrávky 360 : 365 pro Srby (zkompletováno 298:298)

Je možné, že v televizi to vypadalo jinak, ale tohle jsou oficiální zdroje UEFA. Co víc k tomu dodat....

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem zcela objektivní, ani zcela zaujatý. Při hodnocení sem vycházel ze sledování zápasu (z 94 minut sem viděl tak 92). Řekl sem, že Srbové víc drželi míč, což aj ty potvrzuješ, a že byly nebezpečnější, což ze statistik nevyčteš a navíc šance se do statistik nemusí započítat, pokud není zakončena střelou.

Je rozdíl mezi držením míče 20 m od vlastní brány a na soupeřově polovině. na soupeřově polovině ho víc drželi Srbové.(Pokud máš aj tyhle statistiky, klidně je sem hoď zajímalo, nakolik sem byl (ne) objektivní ). Jinak díky za statistiku, sou to zajímavá data.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, jak hrál Ivanovič na stoperu než se zranil?

Reagovat
Uwe háže buly

Srbové fakt musej udělat vždycky nějakej konflikt

Reagovat
smazaný uživatel

Albánci si zaslouží zhořet

Reagovat
Zaschrona

James McCarthy dneska uzasnej vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Ivanovic prej zraněný? co je na tom pravdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Recko

Reagovat
Counter

Vždyť teď už jim to mohlo být jedno, Sev. Irům naopak šlo o všechno - to pak byl výsledek jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Řecko mi dela radost

Reagovat
Kokesh

To uz je vtip s Karimem ne?

Reagovat
Godwinson

Severní Irsko

Reagovat
Hurrikane

Německo zase podcenilo soupeře, se mi tak zdálo. Neběhavej fotbal, mysleli si, že to nějak ukopou a přitom hovnu. Přál bych aby s takovým fotbalem dostali na budku na EURU

Reagovat
pedro-pedro

Němci od MS hrají jak mistři světa Jenže ti soupeři se sami asi neporazí

Reagovat
pedro-pedro

JInak kvalifikace v JA na MS začala parádně a Argentina s Brazílií z toho dělají kovbojku hned od začátku. Argentina v minulé kvalifikaci doma neprohrála ani jednou. Nyní hned v prvním zápase doma s Ekvádorem

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalif.J.Ameriky: Argentina-Ekvador:0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Němci nepostup společně s nizozemskem by bylo příjemné překvápko

Reagovat
Acrocephalus

no kdyby Němci znovu projeli a Irové s Poláky remizovali... kdo potom postupuje a kdo jde do baráže?

Reagovat
smazaný uživatel

asi by rozhodovala minitabulka, ne? Tam by měli irové 6b., poláci 5b. a němci jen 4b., takže by asi němci šli do baráže. Ale jen v případě, že by v neděli doma prohráli s Gruzií...

Reagovat
smazaný uživatel

Postupovali by Íri s Poliakmi, keďže obaja majú s Nemeckom lepšiu bilanciu - Íri víťazstvo a remíza, Poliaci víťazstvo a prehra, skóre 3:3, no vo vzájomných zápasoch dali gól na súperovej pôde, zatiaľčo Nemci nie, čiže Nemci by šli do baráže. To by však museli náramne odfláknuť, aby prehrali s Gruzínskom.

Reagovat
Acrocephalus

Tak to aby se stalo, tak to by Gruzíci museli vyhrát dost haluzově. Těm o nic nejde, naopak Němcům o hodně. A aby si nechali utéct takovej zápas, to asi těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Každá kapitulace německa potěší.

Reagovat
mayday

Oni nekapitulovali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele