Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
08.10.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Albánie - Srbsko 0:2

Ostře sledované střetnutí Albánie se Srbskem se dlouho ubíralo tím nejnezajímavějším fotbalovým výsledkem, tedy bezbrankovou remízou. V závěru však Srbové stadion Elbasan kompletně ohlušili, když svému sokovi zasadili hned dvojnásobný úder a zvítězili 2:0. Albánci mají přesto stále vše ve svých rukou: stačí jim v posledním zápase skupiny zvítězit v Arménii a zaručí si jistotu přímého postupu na mistrovství Evropy, čímž by odsunuli do baráže doposud druhé Dány.

První vzájemný souboj těchto dvou znesvářených národů přinesl roztržku hráčů včetně nechvalně proslulého incidentu s dronem a vlajkou Velké Albánie, což nakonec vyvrcholilo v přerušení zápasu a skrze sérii arbitráží a pozměněných rozhodnutí z celé rozmíšky vyšli vítězně Albánci, zatímco Srbové si místo bodového zisku naopak museli tři body dokonce odepsat a jejich šance na postup tím rázem šly definitivně ke dnu.

Tentokrát již vše proběhlo v rámci fotbalových regulí a zápas se relativně poklidně obešel bez žádných dalších faux pas. Přesto Albánci spokojení být nemohou - po brankách Aleksandara Kolarova s Ademem Ljajićem totiž v závěru padli 2:0 a místo zajištění postupu na Euro musí všechny síly vrhnout do posledního zápasu skupiny s Arménií, pokud se chtějí vyhnout nevyzpytatelné baráži. Tento zápas budou pouze od televizních obrazovek nervózně sledovat druzí Dánové, kteří již mají své odehráno. Srbové se sice výhrou odlepili z posledního místa skupiny I, avšak zpackanou kvalifikaci to již nenapraví.

Hostující brankář Vladimir Stojković se zprvu musel činit při ranách Andiho Lily s Taulantem Xhakou, ovšem jinak hru ovládali především Srbové, byť bezzubě. Kolraov, Mitrović i Milivojević se svými střeleckými pokusy ani jednou nezamířili přesně. Hřiště navíc musel předčasně kvůli zranění opustit záložník Chelsea Nemanja Matić a Stojković ke štěstí hostí nepolevil v koncentraci, aby vytlačil mimo branku pokus Cikalleshiho.

Když už vše nasvědčovalo tomu, že se oba týmy rozejdou s bezbrankovou remízou, zničehonic došlo přece jenom na protržení skóre. Postaral se o něj ofenzivně laděný bek Manchesteru City Kolarov, jenž v první minutě nastaveného času z hloubi pokutového území zužitkoval přihrávku Ljajiće v prudkou ránu, kterou zastavila až síť v albánské brance. Domácí tak museli okamžitě vrhnout všechny síly kupředu a Srbové otevřené obrany soupeře záhy využili ke gólu číslo dvě. Rychlý protiútok zakončil lobem proti vyběhnuvšímu Berishovi záložník milánského Interu Adem Ljajić.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se zapas tentokrat dohraje....tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že ne.

Reagovat
veikko

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
Shevchenko

To bude asi bez diváků, co?

Reagovat
EverlastD

0:5 prianie....1:1 realita

Reagovat
Manau

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Srbom už o nič nejde .. ale aj tak si myslím, že kožu lacno nepredajú... Albánci budú chcieť isť na druhé miesto, takže zaujimavý zápas, ktorý si myslím, že aj tak skončí remizou 1:1

Reagovat
Acrocephalus

3:0, jestli dohrají zápas, gratulace.

Reagovat
smazaný uživatel

Srbové vyhrají 1:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
uff

Toto sa nedohra a zas si to odnesu srbi.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 02 ... 1:2 - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

Dobře vám tak prasata albánský! Ještě aby jim to nepustili Arméni a baráž nedaj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele