Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
08.10.2015 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Maďarsko - Faerské ostrovy 2:1

Fotbalisté Maďarska dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita a Faerské ostrovy nakonec po velkém boji zdolali v poměru 2:1, zajistili si tak minimálně baráž. Maďarsko je v tuto chvíli na třetí pozici se šestnácti body a definitivně se odpoutalo od Finska, nicméně k přímému postupu má celkem daleko. Na druhé Rumunsko ztrácí jeden bod a bude čekat na jeho zaváhání v závěrečném utkání.

Maďaři potřebují v posledním střetnutí zvítězit proti Řecku a jednoduchá úloha je nečeká. Zároveň musejí doufat, že Rumuni nezvítězí na půdě Faerských ostrovů, s tím však počítat rozhodně nemohou. Faerské ostrovy zakončí skupinu zcela jistě na páté pozici, doposud vybojovaly šest bodů po dvou výhrách nad Řeckem. Domácí celek se ve čtvrtečním zápase hodně natrápil, už od 11. minuty prohrával a spasil jej až střídající Dániel Böde.

Maďaři poprvé zahrozili v 8. minutě, kdy po stříleném centru srazil jeden z bránících hráčů míč na Nikoliče a ten v krkolomné pozici přehazoval brankáře Nielsena, ovšem zamířil těsně vedle vzdálenější tyčky. Hosté se gólově prosadili o tři minuty později po rychlém protiútoku. Edmundsson našel krásnou uličkou Rógviho Jacobsena, který se na hranici pokutového území efektivně obtočil kolem Juhásze a zakončil kolem bezmocného gólmana Királyho.

Domácí výběr byl v dalším průběhu jasně lepší a tvořil hru, nicméně branku soupeře ohrozil až v první nastavené minutě úvodního dějství. Ke střele z osmi metrů z pravé strany pokutového území se odhodlal Bódi, nicméně strážce Nielsena propálit nedokázal. Maďarsku se podařilo vyrovnat v 63. minutě, kdy se prosadil devětadvacetiletý útočník Ferencvárose Böde, který se dostal na trávník ihned po změně stran.

Ten vyskočil nejvýše po nádherném pasu Kádára z levé strany a ukázkovou hlavičkou mířil naprosto přesně. Stejný hráč otočil vývoj tohoto duelu o osm minut později, když obdržel míč na hranici šestnáctky, po kličce si udělal místo v obležení čtyř protihráčů a nekompromisní ranou propálil bezmocného Nielsena.

V nastaveném čase ještě mohl pojistit vedení favorita Németh, jenže tentokráte se s parádním zákrokem jednoruč vytáhl gólman Faerských ostrovů. V samém závěru se postaral o kuriózní situaci hostující Atli Gregersen, který nesmyslně strčil do jednoho z maďarských funkcionářů a byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Manau

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

vydřená výhra Maďarů 2:0 ....

Reagovat
smazaný uživatel

Maďari by mali vyhrať aspon o 2 góly... tip 2:0

Reagovat
Acrocephalus

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 ... 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele