Souhrn evropské kvalifikace MS 2014 - úterý 11.6.

11.06.2013, 22:09
Komentáře a souhrny
Arménie deklasovala Dánsko na jeho hřišti a výrazně zdramatizovala kvalifikační skupinu B, kde jsou vedle vedoucí Itálie také Bulharsko a Česká republika. V úterý se hrály ještě dva zápasy. Švédsko zdolalo Faerské ostrovy a dotáhlo se ve své skupině na druhé místo, Bělorusko remizovalo s Finskem.
Skupina B

Dánsko - Arménie 0:4

11.06.2013 20:15

Góly: 1. Jura Movsisjan, 19. Aras Özbiliz, 59. Jura Movsisjan, 82. Henrich Mchitarjan

Tak tohle je pořádný šok! Arméni vypráskali Dány na jejich hřišti vysoko 4:0, vyrovnali tak nejvyšší vítězství ve své historii a dotáhli se na bodovou úroveň svého soupeře. Místo zvýšení postupových nadějí se tak Seveřané musejí potýkat s dalším přímým konkurentem.

Zajímavé přitom je, že historicky první čtyřbrankovou výhru zaznamenali vyslanci kavkazské republiky rovněž mimo vlastní stadion - v minulém kvalifikačním cyklu na Slovensku. Tentokrát se jim povedlo ideálně napravit ostudu, kterou si utrhli jen pár dní předtím, když doma prohráli se slabou Maltou; hrdinou byl dvougólový Jura Movsisjan, kterého doplnili ještě Aras Ozbiliz a Henrik Mchitarjan.

První Movsisjanův zásah padl už po 24 vteřinách - Mchitarjanův centr dolétl přesně na místo určení, a útočník moskevského Spartaku jej bez problémů uklidil k pravému dolnímu rohu. Dánskou snahu o vyrovnání řídil zejména veterán Rommedahl, který pálil dvakrát mimo; Arméni však opět zahrozili Movsisjanem v 17. minutě, kdy jeho ránu z pětadvaceti metrů musel konečky prstů vyrážet gólman Stephan Andersen.

O dvě minuty později však už byl domácí strážce krátký - na Ozbilizovu přízemní ránu z 20 metrů zkrátka nestačil. Dánové opět zareagovali zvýšenou aktivitou a Kjaerova hlavička i Krohn-Dehliho střela byly blízko, ale hostující gólman Roman Berezovsky přesto zasahovat nemusel - v první půli dokonce ani jednou. Do té druhé vstoupili domácí opět aktivněji, ale Kjaer s Corneliusem neuspěli, a tak po necelé hodině hry Arméni navýšili vedení - opět prostřednictvím Movsisjana, pálícího z přímé blízkosti.

Berezovsky si první ostřejší zákrok připsal proti Rommedahlovi až za stavu 0:3; v tu dobu však už bylo jasné, že si Arméni cenné body vzít nenechají, zvlášť když si domácí obrana s agilním Movsisjanem vůbec nevěděla rady. Po neúspěšném finálním pokusu Christiansena navíc Dánové inkasovali ještě čtvrtou branku - osm minut před koncem se na penaltě zjevil Mchitarjana, poslal míč do Andersenova protipohybu a zajistil tak, že jeho tým svého soka v tabulce díky lepšímu skóre přeskočí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie642012:414
2.Bulharsko624011:410
3.Česko62316:49
4.Arménie62046:86
5.Dánsko61326:96
6.Malta61052:143
Skupina C

Švédsko - Faerské ostrovy 2:0

11.06.2013 19:15

Góly: 35. Zlatan Ibrahimović, 82. Zlatan Ibrahimović (pen.)

Možná si to Švédové představovali jednodušší - proti Faerským ostrovům je musel zachraňovat až dvoubrankový Ibrahimovic, a to ještě jednou z penalty. Důležité jsou však body, a ty mají Tre Kronor všechny tři.

Hvězda PSG poprvé úspěšně pálila už v úvodní pětačtyřicetiminutovce; pojišťující zásah si favorit přidal až v závěru zápasu, kdy Atli Gregersen stáhl k zemi samotného Ibrahimovice, kterému nedělalo problém nařízenou desítku proměnit. Domácí přitom dohrávali v deseti, když byl deset minut před koncem za tvrdý faul na Frodiho Benjaminsena vyloučen Andreas Granqvist.

Výhra posouvá Švédy na tutéž bodovou úroveň s Rakouskem a Irskem; díky skóre se zařadili na třetí místo, Rakousko je druhé. Boj o (nejspíš) barážovou příčku za suverénním Německem tak může nabídnout ještě velké drama.

Švédové podle očekávání zcela ovládli obraz hry, měli procentuální držení míče přes 60% a hostujícího gólmana Gunnara Nielsena zaměstnávali už od úvodních minut. Byl to právě Nielsen, kdo zachránil svůj tým od mnohem těžší porážky; hned v úvodu skvěle zlikvidoval hlavičky Toivonena a Ibrahimovice, zatímco Kacaniklic se v nadějné šanci ocitl v ofsajdu.

O deset minut později však už "Ibra" mohl slavit - rychlý a jednoduchý útok přetavil v povedení finální centr do vápna Mikael Lustig, a pařížskému legionáři tak stačilo pouze trknout hlavou do míče. Ještě před pauzou zahrozil další střelou mimo Toivonen, a ve stejném duchu se jelo i po změně stran - Nielsen se tak musel opět vytáhnout, zatímco na druhé straně nudícího se Pera Hanssona poprvé zaměstnal hostující Frodi Benjaminsen.

Bylo však jasné, kdo je pánem na hřišti; Švédové nepřipustili svému soupeři takřka nic, a ač chvíli museli bránit nejtěsnější vedení pouze v deseti mužích, Ibrahimovicova pojišťovací penalta nakonec vše vyřešila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo651022:716
2.Rakousko632115:511
3.Švédsko632111:711
4.Irsko632112:1011
5.Kazachstán60152:151
6.Faerské ostrovy60062:200
Skupina I

Bělorusko - Finsko 1:1

11.06.2013 19:00

Góly: 85. Dzmitryj Verchawcow - 24. Teemu Pukki

Dlouho to vypadalo, že se Finům podaří zúročit slušnou formu, Bělorusko porazí i podruhé a vyvinou tak tlak na Francii, která by se v takovém případě ještě mohla začít strachovat o druhé postupové místo. Nakonec je však všechno jinak.

Vyrovnávací hlavička Dmitrije Verchovcova ze samého závěru zápasu totiž vystřelila domácím (nutno říct, že zasloužený) bod; Finům tak nestačilo ani poločasové vedení, které zařídil útočník Teemu Pukki. V tabulce skupiny se tak nic drasticky nezměnilo a už je jasné, že se hraje pouze o čestné třetí místo - Bělorusové jsou stále na dně, ale se čtyřmi body už vyrovnali Gruzii, Finové mají bodů šest a na Francii ztrácí čtyři.

Úvod zápasu patřil domácímu celku - z obou gólmanů se tak rozhodně méně nudil domácí Niki Mäenpää, který se vytáhl zejména po čtvrthodině hry, kdy fantastickým zákrokem zlikvidoval pokus Antona Putsily. Vedení se však přesto ujal výběr Suomi - o deset minut později napřáhl na dvaceti metrech Pukki a jeho levačka se nemýlila.

Po pauze se herní obraz trochu vyrovnal a oba sokové předváděli vyrovnanou bitvu; ke skutečnému ohrožení některého z brankářů však docházelo sporadicky, a podobný zákrok, jako ten Mäenpuův z první půle, diváci už neviděli. Když už to však vypadalo, že nedostatek gólových šancí vyústí v překvapivou výhru Seveřanů, zaúřadoval domácí zachránce Verchovcov - konkrétně jeho hlavička zprostřed vápna.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko53208:211
2.Francie53118:410
3.Finsko51314:46
4.Gruzie51133:74
5.Bělorusko61144:104

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (160)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Ještě tomu chybí to, aby jsme v Itálii daly góly jako ve Skotsku. Tzn. Réza trefí Plašila do gulí a pak upadne a penalta... Classic Bílek haluz, aneb cesta na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a takhle se odlišují neúspěšní trenéři od úspěšných (kterým Bílek určitě je, ať si kdo chce co chce říká)

Reagovat
Aldeano

Reagovat
havrys99

Doteď máme kliku, až mi napadá, kdo za tím má prsty, že nás drží ve hře. Ale už si musíme pomoc sami - zápas v Bulharsku bude klíč k baráži

Reagovat
smazaný uživatel

perfektní, s Dánskem prostě uhrajeme nejméně bodů ze všech týmů skupiny B my (kromě Malty)

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zapas som pozeral cely - Armeni hral skvele Dani si aj vypracovali šance, ale príliš sa na ne nadreli. Armeni mali hrozive brejky, kludne to mohlo skoncit aj vacsim debaklom domacich...nechapem, ako mohlo Armensko prehrat doma s Maltou

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie dala Slováky, teďka Dány a já bych se bejt naší repre obával podobného

Reagovat
smazaný uživatel

Dáni šli do zápasu rovnou z hampejzu, nebo z hospody jinak to není možný.

Reagovat
smazaný uživatel

ofenzivu maj o hodně lepší Arméni a obrana se umí hecnout

Reagovat
smazaný uživatel

Já se spíš bojím zápasu s Bulhary. Arménům jsme u nich naložili, i když venku taky hrávají trochu jinak...

Reagovat
Shevchenko

Proč se bát Bulharů? Jestli před zápasem s nimi budem mít o co hrát, tak to bude úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud pojedem do Bulharska s tím že když vyhrajem postoupíme vyhrajem, tyhkwe situace zvládají, horší budou Arméni!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proč já jen vsadil na dánsko. škoda 80ti Kč

Reagovat
osobnostx

Nepřeješ holt českému fotbalu, patří ti to ! promiň.

Reagovat
smazaný uživatel

Sází se na toho, o kom si myslíš, že vyhraje, ne na toho, komu přeješ

Reagovat
kris_kros

Reagovat
osobnostx

Kdy začala Dánům dovolená?

Reagovat
smazaný uživatel

Arméni rozobrali Legoland

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
osobnostx

A já dneska psal asi do dvou diskuzí že na Dány už stejně asi nebudem stačit, že mají příznivější soupeře, los ...skóre..

Reagovat
goodbay

taky jsem to psal

Reagovat
raduinho

Hrát proti těm tragédům z Dánska jak proti Taliánům, tak jim dáme dardu a už není o čem. Škoda no, chce to prostě uhrát 3 výhry tak jako tak.

Reagovat
goodbay

Každý zápas je jiný a kdo dá první gol, tak dost často rozhoduje o dalším průběhu zápasu. Kdyby Dánové ve 30 sekundě dali gol místo inkasovali, tak by to vypadalo taky jinak. Tyhle malé týmy to musí pak otevřít a hraje se proti nim lépe.

Reagovat
Liquid

Že by Bulhaři v baráži?

Reagovat
BVB Kunc1k

Bulhari? to uz by tam mohl byt kazdy

Reagovat
Liquid

z 6 zápasů neprohráli, to tak nemá moc týmů v kvaldě

Reagovat
goodbay

zase mají 4 remízy, je lepší jednou prohrát a jednou vyhrát, než obojí zremízovat

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Dáni šli do zápasu rovnou z hampejzu nebo s hospody ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to tak a kocovina byla asi silná ... nechtěl bych být jako domácí fans na stadionu v Kodani. To bylo na knedlík v krku ....

Reagovat
goodbay

Tak teď si přát jediný, aby Dánové klesli na poslední místo. Potom bych místo 6 bodů měli rázem 8

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáčte, videl niekto ten zápas?Aký bol priebeh? Myslel som že niečo podobné dokážu len Slováci(prvý polčas sa hralo len na arménsku bránu a potom Weiss nechal svojho kamoša dôchodcu Karhana samého na DM) a nie psychicky silní Germáni.V každom prípade ak postúpite do baráže, budete zrejme nasadený, takže cesta na MS je celkom reálna.

Reagovat
goodbay

Dánové měli platonický tlak, ale Arménci měli vražedné protiútoky snad ze 6 vážnějších protiútoků využili 4 + 1 tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Protiútoky ako u nás. Sú inak beštiálne rýchly, treba proti nim hrať zo dobre zabezpečenej obrany a nasadiť iba rýchlych obrancov a DM záložníkov.

Reagovat
goodbay

Ano, taky jsem zíral, zlepšit techniku, tak se můžou v budoucnu řadit k horkým kandidátům na postup.

Reagovat
Aldeano

Taktiku spíš ne? Techniku mají výbornou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

aj sorry

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Im sa dobre hrá vonku u silnejších ked môžu takto hrať. A tiež tá taktika je ich veľkou slabinou.

Reagovat
goodbay

Začínám nabírat dojmu, že ČR je na tom podobně. doma 5b a venkku 4b.

Reagovat
smazaný uživatel

presne ako s nami predvlani

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Takže teď už si to můžeme pos*at opět jen a jen sami Stačí dvě povinná vítězství nad Maltou a v Arménii a klíčem do baráže bude s největší pravděpodobností výhra nad Bulhary. Pokud je neporazíme, MS si nezasloužíme.. Nicméně já věřím, že to zvládneme a postoupíme A kdyby náhodou italové ještě alespoň zaplichtili, pak by nám stačilo je v Itálii porazit (za předpokladu zisku všech bodů v zápasech s Maltou, Arménií a Bulharskem) a nemuseli bychom ani do baráže

Reagovat
F.Torres

ČR 0:3 DEN; DEN 0:4 ARM; ARM 0:3 ČR.... prostě fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

taky mě to napadlo

Reagovat
lojzah

a ještě ARM - MLT 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlíte mi prosím někdo, jakým způsobem/ za jakých okolností mohla vzniknout Skupina E ? Losovalo se podle košů? Švýcaři byli v prvním ? Kdo ve druhém? Té skupině nerozumím. Děkuji

Reagovat
goodbay

Zrovna dneska jsem na to koukal. Norsko, Slovinsko, Švýcarsko a pak zbytek asi Albánie, Island, Kypr

Reagovat
partaS

Norové byli v prvním, ve druhym Švýcaři, ve třetim Slovinci, pak Island, Albánie a Kypr

Reagovat
smazaný uživatel

Slovinci byli v druhým a Švýcaři ve třetím.

Reagovat
Mönchengladbach

Typická "bílkovská" skupina, nechápu, že tam nejsme my místo Švýcarska (z druhýho koše). Vysvětlení mám jen jedno - je to proto, abysme mohli chytit Albánii v baráži, až jí Bílek vyhaluzí. Ten člověk je bůh štěstí, kam se hraje Šmicer.

Reagovat
Mönchengladbach

*hrabe

Reagovat
frankiefcb

no to je tutovka, já jsem spíše zvědavý na tu Bílkovskou skupinu na MS: něco ve stylu Češi, Etiopie, Honduras, Nový Zéland.

Reagovat
smazaný uživatel

bude tam musieť byť niekto z prvého koša čiže ak sa na MS dostanete a budete mať pri lose šťastie môžete dostať Chorvátov či Kolumbiu

Reagovat
Shevchenko

Kolumbie nebude v prvním koši

Reagovat
Shevchenko

A Chorvati taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorváti sú momentálne 4. a na to aby boli v prvom koši im bude stačiť skončiť do 7. alebo 8. miesta podľa umiestnenia Brazílie

Reagovat
smazaný uživatel

prečo by nemohla byť v rebríčku je zatiaľ 7.

Reagovat
Shevchenko

Kde najdu ten žebříček?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Shevchenko

Opravdu se to dělá podle tohohle? Hmm.. A na minulých MS to bylo takové logické, prostě v prvním koši dlouhodobě nejlepší týmy Evropy + Brazil a Arg. Jinak na MS 2006 jsme taky nebyli v prvním koši a to jsme byli druzí v žebříčku.

Reagovat
Mönchengladbach

Nasazování do košů jsem zkopíroval kousek níž (z coen.wz.cz).

Reagovat
smazaný uživatel

prvýkrát sa podľa rebríčku FIFA robil prvý kôš na MS v JAR

Reagovat
Mönchengladbach

4. Chorvatsko

.

.

.

22. Brazílie

Reagovat
smazaný uživatel

Brazília nehrá súťažné zápasy preto je tak nízko po pohári Konfederácii pôjde zase vyššie

Reagovat
Mönchengladbach

Nad tim jsem přemejšlel, to jsou na neúčasti v kvaldě fakt takhle biti v žebříčku? I když uznávam, že mají zase první koš jistej.

Reagovat
smazaný uživatel

jj ono ten bodový rozdiel medzi súťažnými a priateľskými zápasmi je tam dosť značný aj JAR bola pred domácim jedným z najhoršie postavených tímov

Reagovat
smazaný uživatel

* domácim šampionátom

Reagovat
Mönchengladbach

Přesně. Z prvního koše Kolumbie, který se předtim zraní Falcao, z druhýho Francie, kde zase budou všichni na smrt rozhádáný a budou to bojkotovat, z třetího my a ze čtvrtýho někdo z Oceánie (beru nejaktuálnější žebříček FIFA pro nasazování do košů).

Reagovat
smazaný uživatel

Nový Zéland ak prejde cez baráž ale pozor na nich na MS 2010 boli jediný tým bez prehry

Reagovat
Mönchengladbach

, to sem nevěděl.

Reagovat
Shevchenko

No my bychom byli stoprocentně v druhém koši, stejně jako všichni ostatní z Evropy. V tom se už snad nepletu, ne?

Reagovat
Mönchengladbach

Aha, sorry. Bude to takto (coen):

Podle zvyklostí z posledních dvou MS, by měl první koš obsahovat pořadatele (Brazílie) a sedm nejlepších kvalifikovaných zemí podle žebříčku FIFA. Další tři koše budou rozděleny podle geografického klíče.

Jeden koš by měl být evropský, další by měl obsahovat kvalifikované země ze střední Ameriky a Karibiku a Asie a jeden koš by měli zaplnit státy Afriky, Jižní Ameriky a Oceánie. Vše se bude upřesňovat až skončí kvalifikace.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle je naše štěstí, tam druhej tým moc bodů mít nemůže!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda,tak jsme posílili šance na udržení 3.místa ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
exse

Kua to je docela komplikace, ale zase na druhou stranu ještě můžem skončit 5.

Reagovat
smazaný uživatel

OT Do pí.i ten Joffrey a ten hajzl z Misfits sou takový svině aby je někdo sundal už

Reagovat
exse

Theon si to posral sám.

Reagovat
vinetou

Ale Tywin je pán. Jak toho zmetka usadil jediným pohledem.

Reagovat
frankiefcb

v knížce Tywina nemám rád, ale v seriálu ho žeru.

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem přečetl tu prvni knizku a musel sem se podívat hned na serial protože sem se docela ztracel tech jmen tam je 3 prdele ale knizka je fajna je tam toho daleko víc no

Reagovat
smazaný uživatel

Já to mám přesně naopak, seriál jsem objevil teprva nedávno a tak mě vzal, že sem z toho začal číst knížky. Už se těším na ten pocit po zkouškovém.. 3 měsíce volna a 5 skvělých knih před sebou

Reagovat
frankiefcb

přesně prvně jsem měl minulý rok seriál a teď čtu knihy. teď se těším na prázdniny a na 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavý sledovat jak se ty názory na postavy mění. Stačí jedno celosezónní mučení a z mladýho Greyjoye je najednou celkem likeable postava

Reagovat
smazaný uživatel

mě nevadil od začatku nejak extra teda nejvíc me sere ta incest segra s tim parchantem a ted ten mučitel sem byl tak rád že tam hraje a myslel sem že bude hodnej

Reagovat
frankiefcb

Mně osobně oblíbenost se měnila během čtení knih. prvně jsem miloval Starky, a všichni byli zlí. Teď mám rád i Jaimeho a hlavně Tyriona jako Lannistera. Jinak osobně pro mě nejlepší postavy jsou John, Daenerys, Sansa a Tyrion (podle mě nejlepší a nejpromakanější postava).

Reagovat
twerp

Máš přečteno všech pět knížek?

Reagovat
frankiefcb

4 a chystám se na 5. teď jsem se totiž dojebal v knihovně, že jsem si pujčil pátý díl v měkké vazbě (ale byla to ta druhá část)

Reagovat
twerp

Já se právě u pětky docela seknul a nějak se nemůžu dokopat číst to dál. Taky je to dlouhé jak kráva a šestka má mít přes 1500 stránek.

Reagovat
frankiefcb

tak to jsem zvědavý jestli to svážou. Ale asi na dva díly to bude předpokládám. Ale děsím se spíše toho, že ten blázen nedopíše sedmičku. Bo nedokončit tuhle ságu, tak by mě to dost sralo.

Reagovat
smazaný uživatel

u mě John,Sam,Arya,Tyrion a ted i Jaime

Reagovat
frankiefcb

Tak Arya i Sam jsou zajímaví to jo, ale Arya mi už ve 4 knize neseděla no.

Reagovat
twerp

Už skončila třetí série?

Reagovat
smazaný uživatel

jestli mela deset dílu tak jo

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mönchengladbach

Jinak závidim Belgii tu jejich nastupující generaci, i podle kurzů jsou pátí největší favoriti na celkové vítěze MS 2014. Jestli jim José neodkouří půlku repre během sezóny, mají se na co těšit.

Reagovat
smazaný uživatel

akurát škoda že De Bruyne si v Chelsea asi moc nekopne

Reagovat
Mönchengladbach

Tipnul bych, že stejně nasbírá víc minut než náš kapitán v Arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

pokiaľ sa zase zraní... čo mu však neprajem

Reagovat
Mönchengladbach

Já taky ne, ale 45-55 zápasů prostě nikdy nevydrží. Je to škoda

Reagovat
frankiefcb

pro mě s Bosnou a Kolumbií černí koni. A jsem na tyto tři týmy velmi zvědav.

Reagovat
Mönchengladbach

A z Afriky čekáš nějaký překvápko? Kdyžtak koho?

Reagovat
frankiefcb

Tak jestli se konečně podaří Egyptu prolomit komplex z kvalifikace, tak i oni mohou být zajímaví. Egypt je turnajový tým.

Reagovat
smazaný uživatel

žiaľ už im končí tá generácia okolo Aboutriku, Ahmeda Hassana, El-Hadaryho či Gomau

Reagovat
frankiefcb

No uvidíme. Já bych je teda konečně chtěl vidět na MS. Škoda, že se nedostali v dobách, kdy váleli na africkém šampionátu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj blbé Alžírsko

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Mají tam ty 2 draky z Basileje, myslím Elnenyho a Mohameda Salaha, Salah myslím dal hattrick v posledním zápase..

Reagovat
smazaný uživatel

ten Salah je výborný repre bilancia 22 zápasov 17 gólov

Reagovat
Mönchengladbach

Zdá se mi, že mají ale dost bídnou obranu.

Reagovat
frankiefcb

Tak teď v této kvalifikaci je nasledované nemám, takže Ti neposloužím, abych ti řekl jak to tam teď přesně vypadá v obraně.

Reagovat
Mönchengladbach

Stejně díky!

Reagovat
j_mrazik

Itálie v přáteláku neporazí ani Haiti.

Reagovat
smazaný uživatel

inak hral za Haiti Lafrance ???

Reagovat
Mönchengladbach

JJ, do 56. minuty. Baník Most rulezzz.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte tam stále je cudzinecká kolónia ???

Reagovat
Mönchengladbach

Jojo. Divnej tým na druhou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

oni vždy mali plno cudzincov

Reagovat
Mönchengladbach

, ani, když dá góla hned v první minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

Haiti je dobré,nechápu,proč na ně dávali 20 kurs,že vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
mithro

Javier Mascherano is now sent off for kicking the guy who drives the cart that brings injured players off the pitch and to the sideline.

pozera to nikto?

Reagovat
smazaný uživatel

Dostane to sežrat, zas se nechal vyprovokovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dánové Takže v Bulharsku hrajeme o postup do baráže

Reagovat
smazaný uživatel

Tři výhry na baráž postačí, skupina se Švýcarskem bude mít větší ztráty!

Reagovat
smazaný uživatel

Michal Bílek nemůže být brán v týhle chvíli jako neúspěšnej trenér národního týmu! I když někdy je to nekoukatelný tak fakta jsou jasný! V současný době máme baráž ve svých rukách vlastně stačí tři výhry! A čtvrtfinále Eura se současným kádrem je taky velkej úspěch!!!

Reagovat
Pokahontas

Podle této logiky bysme měli ve vlastních rukách i výhru na tom samotném MS.

Tam taky stačí přece třeba i výhra s plichtou ve skupině a pak jen taková ,,drobnost" jako čtyři výhry v K.O.fázi Resp.potažmo i pouhé remízy s postupy po penaltách ...

Reagovat
Pokahontas

Teda doma prdnout s Maltou(!) a vzápětí venku takhle vypráskat Dány...

Arméni zjevně berou slavný Pospíchalův výrok o tom,že fotbal nemá logiku,hodně doslova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a za ten kurz. Fíííha.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad není možný ...

Výhra Švédska a remíza BLR - FIN, potud dle očekávání a v pořádku. I když jsem čekal, že Švédsko zaskóruje vícekrát, ale co úkol je splněn. Ale to Dánsko, to jeden nepochopí, v poslední době je to jak na houpačce. No kdo by to řekl ... Arménie to doma prosere s fotbalovým trpajzlíkem a pak si v Kodani na oplátku podá silný domácí výběr. A pak že fotbal nemá logiku je v tomto případě potvrzeno nakvadrát.

Reagovat
oli9

Ano výhra Arménie potešila. Ale smát se tu . To ne, vzždyt Arménci mají vynikající protiútoky a jim přesně tahle hra venku vyhovuje. Když domací hrají a musí hrát a oni můžou hrozit z protiútoků Vůbec bych se nedíval na okolní skupiny ale soustředil se na sebe, Musíme prostě vyhrát v BUlharsku a doma s Maltou a Arménií potom bude baráž možná reálná

Reagovat
Andis

Jooo sme nejlepší, teď už na baráž v pohodě dosáhneme

Reagovat
oli9

Reagovat
božský John

Když porazime Maltu (jakože asi jo), Armény (jakože asi jo, když si dáme majzla) a Bulhary (protože musime) a rupnem s Italama (protože se nic jinyho nečeka), tak budem v ty tabulce druhejch týmů v pohodě do osmyho mista ne ? To budem mit bodů jak sraček

Idealně, kdyby Dánové spadli ještě o kousíček níž, to by se nám škrtal jenom bod

Reagovat
goodbay

Asi tak. Očekávám, že budem mít 18 bodů, což v poslední kvalifikaci na MS 2010 bylo hraniční na postup do baráže. Myslím si, že černého petra dostane Švýcarská skupina, možná i Německá, tam je to taky solidně zamotaný.

Reagovat
clinger

no tohle kolo bylo teda divoký,nejdřív Arménie prohraje doma s Maltou aby následně deklasovali Dánsko doma.Chorvatsko prohraje doma s oslabeným Skotskem.na to se nedá sázet

Reagovat
goodbay

Nevíte jak bude případné nasazování do baráže? Podle žebříčku FIFA a nebo podle toho žebříčku, jak jsou jednotlivé týmy úspěšné v posledních 3 kvalifikačních období? Jako to bylo v baráži na ME 2012?

Reagovat
oli9

NEchápu ty JIhoamerické skupiny ... to je jich tam jako 9 a 4 postupuji a 5 de do baráže ? a vseverni a stredni americe je skupina 6 a tam jako postupuje kolik

Reagovat
oli9

tak sem si to přečetl..no ty vole z te severni a střední ameriky se jim to postupuje

Reagovat
goodbay

Takový Mexiko a USA snad nikdy na MS chybět nemohou. To samé se dá říct o Brazílii či Argentině, Japonsku.. Je to nefér. Ještě před 10-ti lety postupovalo z Evropy 14-15 zemí, ted už jen 13. Zrovna to jedno místo by bylo dost důležité, protože bychom se pak nemuseli ohlížet na další skupiny, když bychom skončili druzí v té naší.

Reagovat
oli9

jo nejde jen o nás , ale to 1. místo z Evropy by fakt bylo spravedlivé a vzal bych jej právě z té střednía severní ameriky ...

Reagovat
Kongo

No a podívej se letos na Afriku,tam je letos stojí pěkně za prd.Vyhraješ v poslední fázi skupinu a stejně nemáš jistý MS,protože všichni vítězové skupin jdou ještě do baráže.Letos je to debilní systém.

Reagovat
smazaný uživatel

lol comu nechapete Juzna Amerika 10 muzstiev no tento rok len 9 ale vykonostne su tam na vysokej urovni vsetky muzstva a zobrat miesto od nich by bolo fest nefer a stredni a severni amerika zo 6 idu priamo 3 a 4 do baraze myslim ze s evropy postupuje dost timov na to ze aj v afrike su v kvalifikacii asik tolko statov ako v evrope a postupuje len 5 timov

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, v evropské i africké kvalifikaci je na začátku 53 mužstev, ale vem si, kdyby se to prohodilo a na MS postupovalo z Evropy 5 mužstev a z Afriky 13, vždyť by to byl absolutní fail

Reagovat
goodbay

Možná proto, že Evropa je místo, kde je největší konkurence? Sev. a Stř. Amerika je fail, v Asii taky postupují pořád ty samé týmy. Byl bych za zvýšení kvoty pro Evropu na ukor těchto kontinentů a nebo aby část Evropských týmů hrálo baráž s jinými kontinenty.

Reagovat
cubinho

Možná bych zvýšil Evropu na úkol Asie, ale ohledně Sev. a Stř. Ameriky...jak 3 mužstva z 6??? Ta kvalifikace je mnohem delší a hraje ji mnohem více týmů, tohle je pouze finálová skupina (stejně jako v Asii nebo v Africe).

Reagovat
cubinho

...a Mexiko nebo USA jsou tradiční účastníci, kteří na MS nemohou chybět.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak ... občas se přidá Kostarika, zkusila si to i Jamajka nebo dokonce Salvador. A v poslední době k tomu může mít nakročena stále silnější Panama.

Reagovat
smazaný uživatel

pozabudol si este aj na Honduras ono sa to tam dost strieda tradicny su len Mexicania a USA ..ale vzdy je tam velky boj .. a kvalifikacia ma 3 fazy v prvej hraju ty najslabsi o postup potom v tej druhej uz hraje ta lepsia cast muzstiev a s tych 12 postupi 6 do poslednej a stamat idu 3 priamo a jeden do baraze ano mohlo by sa zobrat to barazove miesto a dat evrope .. lebo v podstate 4 tim narazi na Novy Zeland .. minuly rok mali stastie ze narazili na supera s azie v tejto kvalde im nebude dopriany postup neverim tomu zeby dokazali zdolat hociktory tim s tej 6 clenej skupiny v severnej a strednej amerike ,,,a pre evropsky tim na druhom mieste s najmensim poctom bodov je to krute ze si ani len tu baraz nezahra ..black peter

Reagovat
smazaný uživatel

Kolem 35 jich tam bývá v CONCACAFu

Reagovat
barcelona17

bojim se toho, ze Češi skončí ve skupině. druzí, a zaroven budou nejhorsim tymem na 2. pozici ve skupine, tim padem bez baraze....

Reagovat
smazaný uživatel

finále MS 2014 : Německo - Španělsko , jinak to nevidím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele