Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
11.06.2013 19:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Švédsko - Faerské ostrovy 2:0

Možná si to Švédové představovali jednodušší - proti Faerským ostrovům je musel zachraňovat až dvoubrankový Ibrahimovic, a to ještě jednou z penalty. Důležité jsou však body, a ty mají Tre Kronor všechny tři.

Hvězda PSG poprvé úspěšně pálila už v úvodní pětačtyřicetiminutovce; pojišťující zásah si favorit přidal až v závěru zápasu, kdy Atli Gregersen stáhl k zemi samotného Ibrahimovice, kterému nedělalo problém nařízenou desítku proměnit. Domácí přitom dohrávali v deseti, když byl deset minut před koncem za tvrdý faul na Frodiho Benjaminsena vyloučen Andreas Granqvist.

Výhra posouvá Švédy na tutéž bodovou úroveň s Rakouskem a Irskem; díky skóre se zařadili na třetí místo, Rakousko je druhé. Boj o (nejspíš) barážovou příčku za suverénním Německem tak může nabídnout ještě velké drama.

Švédové podle očekávání zcela ovládli obraz hry, měli procentuální držení míče přes 60% a hostujícího gólmana Gunnara Nielsena zaměstnávali už od úvodních minut. Byl to právě Nielsen, kdo zachránil svůj tým od mnohem těžší porážky; hned v úvodu skvěle zlikvidoval hlavičky Toivonena a Ibrahimovice, zatímco Kacaniklic se v nadějné šanci ocitl v ofsajdu.

O deset minut později však už "Ibra" mohl slavit - rychlý a jednoduchý útok přetavil v povedení finální centr do vápna Mikael Lustig, a pařížskému legionáři tak stačilo pouze trknout hlavou do míče. Ještě před pauzou zahrozil další střelou mimo Toivonen, a ve stejném duchu se jelo i po změně stran - Nielsen se tak musel opět vytáhnout, zatímco na druhé straně nudícího se Pera Hanssona poprvé zaměstnal hostující Frodi Benjaminsen.

Bylo však jasné, kdo je pánem na hřišti; Švédové nepřipustili svému soupeři takřka nic, a ač chvíli museli bránit nejtěsnější vedení pouze v deseti mužích, Ibrahimovicova pojišťovací penalta nakonec vše vyřešila.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko je doma jasným favoritem, otázkou je pouze výše skóre. Faerské ostrovy si moc doufat nemůžou, už proto že domácí výběr musí bezpodmínečně bodovat, protože v minulém zápase body ztratil. Tip 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Svedsko se musi odrazit po prohre v Rakousku a naplno bodovat..navic zkusit vstrelit co nejvice branek...tip 1..4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Svedove opet jen splnili povinnost...nic vic

Reagovat
smazaný uživatel

No čekal jsem to lepší ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra by moch predvist nejakej kousek zas, nebo treba dva. 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minimalne Ibra mi splnil prani a konecne tam neco nakopal. Ale proti Faerskej ostrovum? Je videt ze zrejme i tyhle plivy zacinaj "hrat" fotbal. Ten boj o druhy misto bude jeste sakra zajimavej

Reagovat
cepinzcegamy

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko sice splnilo povinnost, ale dál nic. A ještě to jistil Ibra z penalty na samém konci zápasu. Posezónní kocovina zřejmě dolehla i na Švédsko, jinak si to nelze vysvětlit. Faerské ostrovy sice svoji určitou kvalitu mají, ale jejich celková úroveň je přeci jen, oproti Švédsku, hodně nízko. Ale v tomto zápase to tak vidět nebylo, zkrátka Švédsko utrpělo vítězství ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele