Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
11.06.2013 20:15 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Arménie 0:4

Tak tohle je pořádný šok! Arméni vypráskali Dány na jejich hřišti vysoko 4:0, vyrovnali tak nejvyšší vítězství ve své historii a dotáhli se na bodovou úroveň svého soupeře. Místo zvýšení postupových nadějí se tak Seveřané musejí potýkat s dalším přímým konkurentem.

Zajímavé přitom je, že historicky první čtyřbrankovou výhru zaznamenali vyslanci kavkazské republiky rovněž mimo vlastní stadion - v minulém kvalifikačním cyklu na Slovensku. Tentokrát se jim povedlo ideálně napravit ostudu, kterou si utrhli jen pár dní předtím, když doma prohráli se slabou Maltou; hrdinou byl dvougólový Jura Movsisjan, kterého doplnili ještě Aras Ozbiliz a Henrik Mchitarjan.

První Movsisjanův zásah padl už po 24 vteřinách - Mchitarjanův centr dolétl přesně na místo určení, a útočník moskevského Spartaku jej bez problémů uklidil k pravému dolnímu rohu. Dánskou snahu o vyrovnání řídil zejména veterán Rommedahl, který pálil dvakrát mimo; Arméni však opět zahrozili Movsisjanem v 17. minutě, kdy jeho ránu z pětadvaceti metrů musel konečky prstů vyrážet gólman Stephan Andersen.

O dvě minuty později však už byl domácí strážce krátký - na Ozbilizovu přízemní ránu z 20 metrů zkrátka nestačil. Dánové opět zareagovali zvýšenou aktivitou a Kjaerova hlavička i Krohn-Dehliho střela byly blízko, ale hostující gólman Roman Berezovsky přesto zasahovat nemusel - v první půli dokonce ani jednou. Do té druhé vstoupili domácí opět aktivněji, ale Kjaer s Corneliusem neuspěli, a tak po necelé hodině hry Arméni navýšili vedení - opět prostřednictvím Movsisjana, pálícího z přímé blízkosti.

Berezovsky si první ostřejší zákrok připsal proti Rommedahlovi až za stavu 0:3; v tu dobu však už bylo jasné, že si Arméni cenné body vzít nenechají, zvlášť když si domácí obrana s agilním Movsisjanem vůbec nevěděla rady. Po neúspěšném finálním pokusu Christiansena navíc Dánové inkasovali ještě čtvrtou branku - osm minut před koncem se na penaltě zjevil Mchitarjana, poslal míč do Andersenova protipohybu a zajistil tak, že jeho tým svého soka v tabulce díky lepšímu skóre přeskočí.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Armeni v poslednej dobe nevedia davat goly, a to by ich najvacsia sila mala byt v utoku, Dani hraju celkom stabilne tip: 2:1

Reagovat
goodbay

Na výsledcích Dánů je závislá i naše reprezentace. Mají velice příznivý los mohou klidně ještě uhrát 13-15 bodů. Bylo by fajn, kdyby ztratili. Bojím se jich víc než Bulharů, také proto, že s nimi už nehrajeme žádný zápas. Aby se nám to nevymstilo jako v minulé kvalifikaci o MS se Slovinci, kdy jsme to ovlivnit už také nemohli.

Reagovat
goodbay

Jsem rád, že jsem se mýlil. Tohle snad nečekal nikdo (remíza byla reálná), ale takový výprask určitě ne. Nejen, že prohráli ale ještě dostali pořádnej ranec, což bude v konečném účtování taky rozhodovat.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko je favorit a nenechá si tento zápas ujít. V Kodani to bude jasné, zkušenost domácích převáží a navíc je Arménie je po nedávném debaklu doma v psychickém útlumu a to se projeví i v tomto zápase. Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Po Malte bych rekl ze nic jineho nez 1 se neda ocekavat..tak jsem zvedav zda to tak bude...tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Asi by Danove meli, ale kdyby ztratili, jenom dobre 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie musí dneska vyhrát. mám slíbeno od jedné Dánky, že když se tak stane, tak mi pošle svoji fotku v Evině rouše

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

Tak zatím to vypadá že už by měla hledat foťák

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem i vsadil stovku na výhru a pak ještě další na dvě do dvou tiketů na Mchytariana a Movsisjana. the best night of my life

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace, arménie se konečně probrala.. snad ale po tomhle zápase zase na jeden další usne

Reagovat
smazaný uživatel

jako byla to spíš prdel, ale teď se trefil i Mchitaryan a mně přibylo na konto asi 3600

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

kolik byly kurzy na ty střelce?

Reagovat
smazaný uživatel

Podělit se nechceš?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Czech republic you are next !

Reagovat
smazaný uživatel

ten zapas som vobec nesledoval, ale staci ked sa pozriem na drzanie lopty a urcite to malo nieco spolocne s nasim rovnakym vysledkom s Armenmi spred dvoch rokov, takze Armeni pre mna neskutocni haluzaci a kedy sa nieco podobne podari Slovakom - odpoved samozrejme NIKDY!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zápas byl jasnej, v 26. vteřině gol, poté dánové nedokázali NIC vymyslet, arméni jim dali lekci fotbalovosti a přesné hry, nenech se zmást držením míče, spíše si prohlédni ten zápas

Reagovat
smazaný uživatel

ten rychly gol som prehliadol, ten bol asi velmi dolezity z hladiska dalsieho vyvoja, kazdopadne tie rychle brejky su neskutocne, preto treba na nich zvolit spravnu taktiku, som zvedavy ako ta vasa skupina nakoniec dopadne, doteraz tam porazil kazdy niekoho ineho

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=hpzysYSOer8 podívej se na všechny goly, žadnej haluzáckej nebyl, všechny byly vypracovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

ozaj pekne goly, aj ked Kjaer statista, ked si vsimnes vo vsetkych styroch mal prsty chalan

Reagovat
smazaný uživatel

jo no takový vysoký kopyta nemam rád.

Reagovat
smazaný uživatel

mně teda ty góly nijak extra vypracovaný nepřišly, spíš mi přišlo, že šli dáni den předtim na jedno a jako obvykle se vrátili v 10 ráno na kaši.

nic proti, čest arméncům, že za těma gólama šli, ale pořádná obrana (aj brankář) by tohle určitě nepustila

Reagovat
smazaný uživatel

hohohoo... že by ještě veleli k útoku?? Pozdě, příliš pozdě, ale: Arménie roste, nejen každý rokem, ale doslova každým zápasem. (pominu-li tu Maltu ). Už s Iry moc nechybělo. Viděl bych to na EURO ve Francii. Do té doby si ještě zplodí nějakého alespoň průměrného obránce a odvážná jízda skupinou! Historická! Myslím to vážně Zrovna ve Francii by měli plné stadiony

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda že by tam mneli plne stadiony po me zkušenosti sou armenci po arabech asi nejpocetnejsi mencina ve Francii

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je naadhera. Nejen z pohledu Cesky repre, ktera tak ma o neco bliz, nebo spis o neco vetsi sance na baraz. Ale hlavne pro Armeny to je celkem svatek jak blazen. Takle nalozit venku Danum, to chce odvahu a rozhodne vzdycky pomuze rychlej gol, kterej to musel ovlivnit a Armenci tlacili a tlacili....vysledek mluvi za vse

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda extra překvapení !!! To mi hlava nebere ...

Dánsku se tento zápas hrubě nevyvedl, takovýto debakl už v domácím prostředí dlouho nezažili. Jako favorit zápasu zcela selhal a jejich marná snaha kontrastovala s lehkostí soupeře, který proměňoval šance a zápas jasně ovládl. Fotbal se prostě mění, Arménie se po ostudě z minulého zápase asi pořádně hecla a překvapivý výsledek je na světě. Domácí se ani nezmohli na čestný úspěch a nám tento nečekaný výsledek krásně hraje do karet. Ale kdo to před zápasem čekal, že jo ...

DÁNSKO

ARMÉNIE

Reagovat
smazaný uživatel

ted Bulharsko bude mít lepší pozici než ČR a baraž si určitě zaslouží víc už dlouho neprohrali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele