Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
11.06.2013 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bělorusko - Finsko 1:1

Dlouho to vypadalo, že se Finům podaří zúročit slušnou formu, Bělorusko porazí i podruhé a vyvinou tak tlak na Francii, která by se v takovém případě ještě mohla začít strachovat o druhé postupové místo. Nakonec je však všechno jinak.

Vyrovnávací hlavička Dmitrije Verchovcova ze samého závěru zápasu totiž vystřelila domácím (nutno říct, že zasloužený) bod; Finům tak nestačilo ani poločasové vedení, které zařídil útočník Teemu Pukki. V tabulce skupiny se tak nic drasticky nezměnilo a už je jasné, že se hraje pouze o čestné třetí místo - Bělorusové jsou stále na dně, ale se čtyřmi body už vyrovnali Gruzii, Finové mají bodů šest a na Francii ztrácí čtyři.

Úvod zápasu patřil domácímu celku - z obou gólmanů se tak rozhodně méně nudil domácí Niki Mäenpää, který se vytáhl zejména po čtvrthodině hry, kdy fantastickým zákrokem zlikvidoval pokus Antona Putsily. Vedení se však přesto ujal výběr Suomi - o deset minut později napřáhl na dvaceti metrech Pukki a jeho levačka se nemýlila.

Po pauze se herní obraz trochu vyrovnal a oba sokové předváděli vyrovnanou bitvu; ke skutečnému ohrožení některého z brankářů však docházelo sporadicky, a podobný zákrok, jako ten Mäenpuův z první půle, diváci už neviděli. Když už to však vypadalo, že nedostatek gólových šancí vyústí v překvapivou výhru Seveřanů, zaúřadoval domácí zachránce Verchovcov - konkrétně jeho hlavička zprostřed vápna.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dva vyrovnane muzstva a zrejme rovnaky priebeh ako pred par dnami, s tym ze sa karta obrati, co bude asi spravodlive, tip: 1:0

Reagovat
veikko

Finsko ještě má jakous takous šanci na postup, takže do toho musí dát vše. Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Soupeři si zopakují souboj z před pár dny. Bělorusko bude v domácím prostředí soupeři oplatit porážku, ale Finsko se jen tak nenechá, i ono má stále o co hrát. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne ... Tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Finove se doma natrapili na vyhru a v Belorusku to nebude o nic jednodussi..vidim to na remizu...tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne presne, oba na tom nejsou golove nijak dobre, takze to bude maximalne o jednom golu 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked mam na finov slabost (predsa, zil som tam niekolko rokov) a finsky futbal ide pomaly nahor, vela sa venuju mladezi, tak bielorusko to asi dnes vyhra. 1:0, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda tech Finu, takovejhle gol vzdycky musi nastvat, ale tak remiza z venku, pred zapasem by to mozna brali hned. Kazdopadne nikdo nerika, ze to jeste nemuze bejt zamotany

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorusko zachránilo bod za remízu až těsně před koncem a v součtu obou vzájemných zápasů jsou na tom hůře, což se tak úplně nečekalo. Finsko mohlo mít rovnou tři body, ale i bod za konečnou remízu pro ně není špatný. I když to samozřejmě trochu zamrzí, když k tomu bylo tak blízko. A co se musí ocenit, Finsko si v obou zápasech počínalo opravdu sympaticky a potvrzuje to vzrůstající úroveň tamního fotbalu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele