Slavia podle iDnes.cz podala po zápase v Kyjevě protest k UEFA

16.08.2018, 23:59
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (239)

Přidat komentář
stas87

Pražané už po remíze 1:1 v prvním utkání v Edenu těžce nesli, že Dynamo skórovalo poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče.

Reagovat
Liquid

co se divíš, v pravidlech je snad jasně napsaný, že 2 míče = přerušení hry od sudího, kdyby k tomu docházelo opakovaně úmyslně ze strany podavačů, tak sudí může zjednat nápravu a sabotér nechat vyhostit

Reagovat
forma

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kang & Kodos

Tebe měli vyhostit hned po narození

Reagovat
Josifek

Reagovat
taws

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
dinss

Do kopřiv...

Reagovat
lada.sp

přijeď to povídat k nám do okresu, kde si děcka čutají na druhé straně hřiště a čekají když náhodou ten tým co zrovna hraje hovno sem nasměruje balon, tak uhnou....

Reagovat
Vsadim gule

jo to je srovnatelný...

Reagovat
Puskas

Přerušuje až tehdy, když 2. míč může nějak ovlivnit hru.

Reagovat
ttopi

Máš odkaz na pravidla, ked je to přímo napsáno? Každej tu háže své názory, ale marně se snažím dopátrat dokumentu, kde je to popsáno.

Reagovat
Puskas

Nemám, ale řešili to při MS ve studiu na TVP a říkal to přímo Listkiewicz na danou situaci, která tehdy nastala.

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
Kostomlat

Přesně tak. Sudí přeruší hru jen, pokud druhý míč ovlivnil hru. Situaci u gólu Dynama jsem viděl a podle mě sudí nechal hru správně plynout. V Kyjevě to byl zářez, to je fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

A že asi čtyři hráči Slávie přestali kůli druhému míči hrát není ovlivnění hry?

Reagovat
Puskas

To už je jejich problém, že nehrají, ač sudí nepískal.

Reagovat
n4

já že se hraje, dokud rozhodčí nezapíská...

Reagovat
Kang & Kodos

co k tomu říct. Jedině dobře, že jsou evidentně takhle nesoudný a žijou ve svý bublině.

Reagovat
stas87

Oni bavi...a to je dobre. Este cakam, ze ich na jesen zarezu niekde v Kazachstane ci kam to vobec poleti. Tvrdik a ten druhy jouda stiahli ocas..hrdinovia. Na nejaku omluvu Tvrdikovi sere pes, to si UEFA bude pamätat.

Reagovat
smazaný uživatel

Byli poškozeni, tak je dobře, že si stěžují. I když to nejspíš k ničemu nebude.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, všechno bylo v pohodě.

Reagovat
stas87

A to som napisal presne kde? Poskodil ich tym golom z ofsajdu na 2-0 a tym, ze neodpiskal ruku. Co ale predviedol Tvrdik a ten druhy idiot je pre klub daleko horsie. A rovnaky idiot je aj Surkis. Uplne zbytocne vyjadrenie, ktore dava pricinu k tomu, aby ludia spekulovali o regulernosti toho zapasu. Takze podaju protest, kde dost mozno ani tych rozhodcov nepotrestaju, vysledkok ostane v platnosti a ako bonus bude Tvrdik vysetrovany UEFOU o tom co napisal na twitter.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si budeš očividně muset znovu přečíst můj původní komentář. Pak zjistíš, že tvůj smajlík byl úplně zbytečný.

Reagovat
clinger

ty si hroznej šašek fakt

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
taws

Přesně

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Liquid

správně musí se to vyšetřit, takto tendečně pískaný zápas a zástupce UEFA se nemůže vyjdařovat k výsledku tímto způsobem

Reagovat
Liquid

jinak samozřejmě - kapři si svůj rybník nevypustí, doufám, že UEFA MAFIA se bude skandovat v Edenu v poháru neustále

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde ti lepší dávat peníze za pokuty než za posily?

Reagovat
tnt03

Reagovat
pedro-pedro

Iksyž to k ničemu nepovede, tak je dobré se ozvat, když k tomu je důvod a tady důvod je. Snad se to vyplatí s výhledem do budoucna a teď nemyslím jen Slavii, ale obecně český fotbal.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
lada.sp

tak podle mého skromného názoru si myslím že na to jak jsme tržně malý stát nejenom ve fotbale to spíš český fotbal pošle do kytek

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečné šťourání v hovně. Dosáhnou akorát toho, že flastr od UEFA za chování a výroky "představitelů klubu" bude co nejpřísnější.

Reagovat
Vsadim gule

Přesně, lidi by si měli nechat srat na hlavu...

Reagovat
Liquid

jinak ještě k tomu neuznanému golu Tecla, asi by moc slavistů neprotestovalo odpískat to sudí hned, ale praporkáč, si ničeho protiprávního nevšiml a už běžel doprostřed když se na něj sesypali hráči Dynama tak najednou změnil rozhodnutí - změnit rozhodnutí by měl leda na pokyn videa či hlavního

Reagovat
dave30

Mám dojem, že rozhodnutí změnil po konzultaci s hlavním, který vyhodnotil hru Deliho. Původně reagoval pouze na Tecla (ten v ofsajdu nebyl, proto běžel k půlce), potom se hlavní zeptal na Deliho (vyhodnotil, ze Deli ovlivnil hru kontaktem s bránícím hráčem) a proto konzultoval jeho postavení s pomeznim. Ten mu řekl, že Deli v ofsajdovém postavení byl, tudíž gól neuznal...Ať už to tak bylo, nebo ne, tímto způsobem si to vždy obhájí.

Reagovat
jackinho10

Deli v ofsajdu nebyl, nesel na nej mic, nejevil snahu jej hrat, tudiz nemuze byt v ofajdu, jedine co mohl rozhodci posknout je faul deliho

Reagovat
dave30

Bohužel, tak to není (opravdu). Deli byl v momentě přihrávky v ofsajdovém postavení (na tom se snad shodneme). Tím, že se aktivně zapojil do hry - tím kontaktem s obráncem (i když míč nešel na něj), tak hru ovlivnil, tudíž se z ofsajdového postavení stal ofsajd. Věř tomu, že v oficiálním vyjádření to bude takto vysvětleno (na 99%). Z mého pohledu (a to v pohárech vždy fandím "našim") toto žádná chyba nebyla.

Reagovat
jackinho10

Rozumim tomu a i souhlasim s tim, ze to takto bude vysvetleno, ale nemyslim si, ze je to spravne. Kdyby se tato situace s Delim a obrancem odehravala u rohoveho praporku tak to taky nemuze pisknout jako ofsajd, ale jedine jako faul.

Reagovat
Hokaido

Popírání level Slávista. Je to ofsajd, úplně bez debat.

Reagovat
Bakary3

Tak hale, nebudu říkat, že má pravdu, ikdyž s ním souhlasím, ale tomu tvýmu "bez debat" se směju.

Jestli písknul faul, OK, nemám s tím problém, ikdyž si myslím, že nebyl, spíš srážka obou, v tom případě nevidím důvod pískat.

Ale nevidím důvod, proč pískat ofsajd. Ano, v době nahrávky Deli v ofsajdu byl, úmysl hrát míč ale neprojevil. Tím se pro mě jeho ofsajdový postavení nuluje. S obráncem Kyjeva - koukal jsem na to - se střetnul ve chvíli, kdy už v ofsajdu nebyl a ze svého dřívějšího postavení ani netěžil, vlastně by to takhle dopadlo, ikdyby na tomhle místě stál od začátku.

Jeho předchozí postavení prostě nemělo žádnej vliv.

Pak teda nechápu, jak někdo může říct, že se zapojil do hry a tím vlastně aktivoval svoje ofsajdový postavení, vždyť to je logicky blbost spojovat tyhle dvě nesouvislý události dohromady.

Reagovat
Hokaido

Hráč nemusí projevit úmysl zahrát míč, stačí, aby se zapojil do hry, což se tady očividně stalo. Je úplně jedno, jestli se s obráncem stretnul v době, kdy už v ofsajd nebyl, protože důležitý je, že v něm byl v době přihrávky (stejně jako u každého jiného ofsajd, když jde třeba o střelu).

Nechci být nějak nepříjemný, ale buď neznáš pravidla, nebo si to nechceš přiznat. Stojím si za tím, že je to bez debat ofsajd.

Reagovat
Bakary3

Přiznám se, že načtený pravidla fotbalu nemám, kdo z nás tady jo, ty to máš načtený? Takže na tom budem asi stejně.

Řekl bych, že tady ten výklad bude dost nespecifický, jako u hry rukou třeba, protože to "(ne)zapojení se do hry z ofsajdový pozice", o tom se debatuje pořád, co to je a co není, nevidím tam nějakou jasnou definici nebo shodu.

Proto to beru spíš logicky.

Situace 1 - Tecl se dostává do šance, Deli je v neaktivním postavení mimo hru - to snad nemůže nikdo popřít, že neprojevil žádný zájem hrát míč.

Situace 2 - dochází ke srážce Deliho a jejich beka, OK, jestli tohle posoudí jako faul je jiná věc.

Ale prostě co se týče časový posloupnosti, situace 1 pominula, spojování těch dvou událostí dohromady mi tedy přijde úplně hloupý, to si prostě vymluvit nenechám.

Není to o tom, že jsem slávista, nebo že si to nechci přiznat, připouštím, že faul si třeba uhájí, jde mi čistě jen o logiku věci - považovat srážku / faul Deliho za zapojení se do hry z ofsajdový pozice.

Reagovat
ttopi

Představ si to jednoduše tak, že kdyby Deli nebyl v ofsajdovém postavení, nejspíše by stál jinde a tedy by se nejspíše s hráčem Dynama nesrazil. Ten by tak mohl pokračovat ve svém pohybu k Teclovi. Z toho je patrné, že Deliho ofsajdové postavení mělo na situaci vliv.

Dá se souhlasit s tím, že Deli neudělal nic moc špatně, prostě stál jak strom. Ale celé to vyplynulo z jeho ofsajdové pozice, jak píšu v první věte.

Reagovat
Bakary3

Ale to není pravda, Deli mohl taky stát jen o 3m blíž v dráze hráče, se kterým se srazil, a k tý srážce by došlo stejně.

Nevidím teda důvod spekulovat, co kdyby Deli stál někde v rohu vápna, protože to je zbytečná úvaha.

Na Deliho srážku prostě to jeho předchozí postavení vliv nemělo, o to jde..

Reagovat
ttopi

Ale mělo na to přeci vliv. Kdyby byl o 3m jinde, už by v dráze hráče nemusel být. Tohle jsou jen teoretické dohady. Jistě uznáš, že na tohle rozhodčí nemá čas ani možnosti. Proto to zjednodušme tak, že mu prostě stál v cestě a ikdyž ho srazit nechtěl, srazil ho.

My to tady všichni pitváme poté, co jsme si 10x shlédli zpomalený záznam.

Reagovat
Hokaido

While in an offside position, there are three things a

player cannot do:

 interfere with play

 interfere with an opponent

 gain an advantage by being in the offside position

Reagovat
Bakary3

Jenže když ovlivnil protihráče, v ofsajdu už nebyl.

Ze svý předchozí pozice taky žádnou výhodu neměl.

Reagovat
Hokaido

Vazne se budeme na fotbalovém fóru bavit o tom, jestli je pro ofsajd relevantní postavení hráče ve chvíli přihrávky nebo ve chvíli, kdy teprve skutečně hraje?

Reagovat
Bakary3

Teď teda fakt nechápu, co tím chceš říct.

Samozřejmě, že je relevantní postavení ve chvíli přihrávky, to je celý kouzlo ofsajdu.

A řekni mi tedy prosím, jak protihráče ovlivnil svou předchozí ofsajdovou pozicí - jak jsem psal, k tomu střetu by mohlo dojít úplně stejně, kdyby byl s linií a v ofsajdu nebyl.

A řekni mi tedy, jak těžil ze svý předchozí ofsajdový pozice, to mě fakt zajímá.

Reagovat
Hokaido

Stačí, aby splnil jednu z těch 3 věcí.

 interfere with an opponent je tady úplně nezpochybnitelny, stejně jako to, že v době přihrávky v ofsajdu byl. Hotovo, jasnej ofsajd. Už fakt nevím, jak to lépe obhájit. Zkus taky vytáhnout něco z pravidel místo těhlech subjektivně zabarvenych myšlenek.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
ttopi

Hotovo dvacet.

Nebo jak by Řekl Bohuš Stejskal - Hotové no, vyřízené...

Reagovat
Bakary3

Ovlivnění oponenta ano, ale - a to je to, co říkám od začátku - po odeznění tý první ofsajdový situace.

Proto bych na tohle ani nevztahoval pravidlo o ofsajdu, co na mě vytahuješ.

To je to, co chci od začátku říct, pokud fauloval, dobře, ale nevidím důvod to spojovat.

V tom případě mi tedy ukaž, kde je tohle v pravidlech popsaný.

Já o tom nevím.

Proto říkám, že se mi zdá logičtější tohle, zatímco spojení těch dvou událostí mi přijde jako úplná kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt ti ta pravidla tady vypsal to jako chces, aby tam byla popsana tato konkretni situace nebo o co ti jde?

Reagovat
ttopi

Pravidla fotbalu, stránka 23, odstavec 2, článek 5.1.:

Jestliže se v pohárovém utkání hráč týmu SK Slavia Praha ocitne v ofsajdové pozici,.........

Reagovat
Bakary3

A ja taky pisu, ze ty pravidla jsou v tomhle pripade neaplikovatelny podle me, protoze ta ofsajdova situace odeznela, kapisto?

O to mi jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Respekt za pokus jim to to aspoň vysvětlit.

Reagovat
Hokaido

Tak zrovna Bakary je v pohodě, pokud si dobře pamatuju. Jsou tady individua, se kterýma bych to takhle určitě neřešil.

Reagovat
Bakary3

No, urcite se neshodneme

Tak nevim, mozna to neumim poradne vysvytlit, jak to myslim.

Reagovat
jackinho10

Chci se jen zeptat, nemelo by to zapojeni do hry byt brano tak, ze zabranil tomu obranci hrat mic?

Reagovat
ttopi

Nevím, ale onen hráč se řítil směrem k Teclovi. Já zastávám názor, že by mu již v zakončení nezabránil. Byl by sice dost blízko, ale blížil se z Teclovy levé strany, zatímco Tecl měl míč na straně pravé. Z toho plyne můj názor, že by Tecl tu branku stejně dal. Ale k tomu jsem dospěl po zkoumání videa, rozhodčí tuto možnost neměl. O tom to celé je

Reagovat
jackinho10

Reagovat
dave30

Toto pravidlo je opravdu divné. Ofsajdová pozice vs. ofsajd. Podle mého, hráč v ofsajdovém postavení v okolí branky hru ovlivňuje vždy (i když se nezapojuje do hry). Bránící hráči i brankař tam takového soupeře vždy musí vnímat a minimálně kontrolovat jeho postavení. Je to takové sporné...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud bude ležet třeba u rohového praporku...

Reagovat
dave30

Podle mého, hráč v ofsajdovém postavení v okolí branky...

Reagovat
jackinho10

Jojo je to tak... a jeste k tomu jen jedna vec, pomezni v prvni chvili vubec neregistroval Deliho “ofsajd”, az ten hlavni z toho udelal takovy gulas, kdyby to proste vzal na sebe a piskl faul, tak tyto debaty se vubec nevedou...

Reagovat
dave30

Z pozice pomezního nemuselo být úplně patrné, že Deli ovlivňuje hru (měl tam zákryt několika hráčů)...

Reagovat
ttopi

Vždy neovlivňuje.

Vem si třeba jednoduchou situaci. Hráč střílí z velkého vápna. Jeho spoluhráč stojí v ofsajdové pozici. Míče se vůbec nedotkne. Stojí ale ve výhledu brankáři. Padá branka.

Bude uznána?

Nebude.

Pokud bude tento spoluhráč stát opět v ofsajdové pozici, ale nebude bránit ve výhledu, ani se míče nedotkne, branka bude platit.

Reagovat
dave30

Ano, v případě střely je to jasné (to jsem si neuvědomil). Já měl na mysli takové ty souboje před brankou, kdy se tam míč pohybuje delší dobu.

Reagovat
ttopi

Tam už je to na rozluštění situace rozhodčím.

V podstatě jsou 2 možnosti, jak toto řešit.

1) striktně hrát na ofsajdovou pozici a neposuzovat dle aktuálního dění a opravdového vlivu ofsajdové pozice na vstřelení branky.

výhoda - nedovoluje to spekulace a subjektivní posouzení - prostě ofsajd a píská se.

nevýhoda - neuznání branky i v situacích, kdy ofsajdové pozice zjevně nemá na vstřelení této branky vliv.

2) nechat to na posouzen rozhodčím, do jaké míry hrála ofsajdová pozice roli při vstřelení branky.

výhoda - nebudou se zbytečně zabíjet šance, kdy hráč stojí v ofsajdu 10 metrů od dění a zjevně situaci neovlivňuje.

nevýhoda - vznikají spekulace a dohady o míře ovlivnění hráčem v ofsajdové pozici.

Co si vybrat? Logicky je lepší varianta 2), jen se musí doufat, že to rozhodčí uvidí přesně a správně. Varianta 1) dlouho platila a občas to bylo srandovní.

Reagovat
dave30

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Varianta 1) dlouho platila... jinak receno - puvodni, originalni definovani a vnimani ofsajdu, kdy to ale i dochazelo do extremu, ze ti to nakej plesnivej dedek na vesnici pisknul, i kdyz sis zrovna zavazoval tkanicku u rohovyho praporku, ackoliv se zahraval primak z prostredku hriste a sel primo do vapna...

Reagovat
jackinho10

A navic ja uz jsem videl uznane i goly, kdy ten hrac v ofsajdovem postaveni branil brankari ve vyhledu, ale rozhodci proste uznal, ze by brankar stejne nemel sanci zareagovat na mic letici do branky (proste by na nej nedosahnul) a gol uznal

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal tady všichni sledujeme, popř. hrajeme už tolik let, ale někdo pořád nechápe, jak se pískají ofsajdy, ach jo.

Reagovat
jackinho10

Zjistuju, ze s lidmi, kteri maji v oblibenych klubech uvedeny Banik Ostrava, se tady neda normalne bavit...

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se na mě, ale to pravidlo o ofsajdu, ve kterém je i hráč, který sice pak nehraje míč, ale nějak ovlivní hru, je už tak staré a zažité, že nechápu, jak to můžete pořád řešit a říkat, jestli rozhodčí náhodou nechyboval. Prostě tam zfauloval obránce, který běžel směrem k míči, tudíž ofsajd. Není žádné kdyby tam neběžel, kdyby to bylo u praporku. Prostě to ofsajd dle pravidel byl, konec. Nejlepší na tom pak je, že sami z těch příspěvků dáváte najevo, že si nejste úplně jistí tím, jestli to pískl špatně, ale hned vzápětí dodáte, že reakce rozhodčích byla dlouhá a tudíž špatná, což je na tom komické úplně nejvíc, což teď beru spíš obecně než konkrétně na tebe. Kdybyste radši řvali, jak vás poškodili při druhém gólu Kyjeva v čase, kdy jste mohli udělat nějaký tlak a popřípadě vstřelit i gól a jít do prodloužení, tak ne, vy tu radši rozebíráte a brečíte nad situací, kterou zrovna ti pruhovaní šašci rozhodli správně.

Reagovat
JeséRodriguez

...až na ty pruhovaný šašky, ve fotbale jsem dlouho pruhy u rozhodčích neviděl, nebo si je aspoň nevybavuju

Reagovat
jackinho10

Promin, ja budu reagovat jen na ten zacatek, zbytek je pro me nedulezity. Prijde mi zvlastni jak se tyto ofajdove situace hodnoti. Deli (ktery byl v ofsajdove pozici) zustane stat, Tecl mu potom mic prihraje uz ne do ofsajdu a Deli, ktery vyuzije sveho predchoziho ofsajdoveho postaveni, da gol, tak je tady pravidlo o mrtvem ofsajdu. Proc toto pravidlo nebylo uplatneno ted? Mam to tedy brat tak, ze i kdyby Deli v ofsajdu nebyl a stal by se tento souboj, tak rozhodci piskne faul?

Reagovat
frankiefcb

ty vole ne. Jako fakt už přestaňte. Jelikož tu matláte plno věcí dohromady. V případě, ež by Deli zůstal v ofsajdové pozici a nikoho neovlivnil a Tecl by mu přihrál. Vznikal by nová ofsajdová situace a vycházelo by se z té situace. Kapišto?

Reagovat
jackinho10

Reagovat
smazaný uživatel

zadny faul tam od deliho nebyl, ale ofsajd ano

Reagovat
Bakary3

Ofsajd proc, protoze Deli jasne dal od zacatku najevo, ze nechce hrat mic?

Mrtvej ofsajd se nepiska.

Reagovat
frankiefcb

furt dokola. Ovlivnil hráče, který hrát chtěl. Sice nevědomky, ale furt ho ovlivnil.

Reagovat
Black Jagir

Zkus vypnout zaslepenost a pocit křivdičky. Třeba to potom půjde.

Reagovat
jackinho10

Ok

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Blasphemer

Souhlasím, ale nemyslím si že to bylo správné.

gold

Reagovat
Bakary3

"Rozumim tomu a i souhlasim s tim, ze to takto bude vysvetleno, ale nemyslim si, ze je to spravne."

Jak ze sebe udělat blba - to se ti povedlo.

Reagovat
jackinho10

Vypadla ti tam veta: Souhlasim s tim, ze to takto bude vysvetleno

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
F.Torres

Ten gol je velice sporný už z dvou pohledů. Rozhodčí pískal něco jiného než offside a hlavně s obrovským zpožděním s tím, že lajnař nic neviděl.

Druhá věc je pohyb Deliho. V momentě nahrávky stál v offsidu, ale do hry se nezapojoval. Bohužel došlo ke střetu, ovšem ne z důvodu aktivního zapojení ze strany Deliho. Mnohem více dle mého hlediska by to zavánělo offidem v momentě, kdy by se aktivněji zapojil do hry než jen vyklusával zpět bez změny pohybu a reakce na míč.

Dle mého hlediska špatně odpískáno a i kdyby, tak prostě ta reakce rozhodčích byla víc než špatná.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Hokaido

Dám to i sem:

While in an offside position, there are three things a

player cannot do:

 interfere with play

 interfere with an opponent

 gain an advantage by being in the offside position

Souhlasím, že rozhodčí to měl vyřešit dřív, ale co píšeš ty je jen alibistické ohýbání pravidel.

Reagovat
F.Torres

interfere with an opponent - souhlasím, ovšem ten hráč by reálně Tecla nemohl ubránit a ten střet byl nechtěný

Dle mého hlediska to prostě je spekulativní a opět se vracím k tomu, že rozhodčí pískal něco jiného.

Reagovat
frankiefcb

Podle mě nepískal. Od začátku mi přišlo, že rozhodčí komunikaje s pomezním a ptá se ho, zda-li Deli stál v ofsajdu. Pokud mu to potvrdil odpískal ofsajd. P.S: |To že pomezní běží k půlce ještě neznamená, ež nebyl ofsajd a hlavní rozhodčí to nemůže odpískat. Hlavní může mnohdy vidět to ,co pomezní nevidí.

Reagovat
F.Torres

nevím jaká probíhala komunikace, ale dle vizuálního hlediska bylo vidět, že pomezní byl OK se situací, zatímco hlavní rozhodl, přičemž má na to právo, na druhou stranu toho moc nemohl vidět. Nevím no, prostě to dopadlo jak to dopadlo a je to, nemá to cenu dále řešit, spíš se soustředit teďka na Jablonec a následně na EL

Reagovat
frankiefcb

tak halvní hlavně mohl vidět kontakt Deliho s obráncem, že jo. A co dělá pomezní ještě není směrodatné. Má to pouze informovat hlavního a ten situaci vyhodnotí. A v tomto případě vyhodnotil dle pravidel. Naopak chybovali při druhém golu Kyjeva.

Reagovat
F.Torres

otázka, zda Deli vůbec fauloval, oni se spíše střetli, než že by Deli ho sundal

Reagovat
frankiefcb

tak, i když by to nebyl faul tak je to furt ofsajd. takže tak i tak gol neplatil správně. Z těch záběrů nejsem schopen objektivně říct zda to byl faul, ale na sto procent to byl ofsajd.

Reagovat
dave30

Pořád dokola. Je úplně jedno, jestli Deli fauloval. Byl pískán ofsajd z důvodu zapojení se hráče, který stál v ofsajdovém postavení. Pusť si to ještě jednou a uvidíš, že Deli sleduje míč a zcela záměrně ukročí ve směru pohybu obránce (ale i kdyby to nebylo záměrně, on tam jenom stál a bránil tak v pohybu obránci, tak by to bylo totéž). Nebudeme řešit, jestli to byl faul a jestli by obránce Tecla dohnal. Je to prostě ovlivnění herní situace a tím pádem se ofsajdová pozice mění na ofsajd. A že to trvalo tak dlouho? Pomezní rozhodčí zřejmě neviděl (nebo si netroufl posoudit) Deliho ovlivnění situace (zákryt hráčů?) a Tecl v ofsajdu nebyl. Proto utíkal k půlící čáře. Na dotaz hlavního, jestli byl Deli v ofsajdové pozici mu odpověděl že ano a proto se pískal ofsajd (i když se zpožděním).

Reagovat
F.Torres

to jsi někde četl vyjádření rozhodčího a nebo se domníváš že to tak bylo?

Reagovat
dave30

Tak to bude oficiálně vysvětleno (na 99%)

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Je úplně jedno jestli to někde četl, podle pravidel bylo všechno ok, tak zase neřeš hovna. To je jako obhajovat zákrok Radakoviće proti Subotici. Bylo to přísný, ale podle pravidel všechno ok.

Reagovat
F.Torres

normálně se ptám a on normálně reaguje, tím jsme si to vyjasnili a oba dva jsme s tím ok. Ovšem ty zase přilítneš jak čertík a reaguješ jak dement, takže vlastně tvůj standard

Reagovat
smazaný uživatel

Já spíš nechápu, co na tom vy slávisti furt ale nechápete. Jako neřeknu, kdyby se jednalo o nějakou milimetrovou záležitost, ale tohle?

Nebuď furt takovej nezvladajko...

Reagovat
F.Torres

že toto píšeš zrovna ty je neopak hezký jak na to poukazuješ neustále, asi máš s tím nějaký osobní problémy

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

pomezni byl ok se situaci, protoze si primarne vsimal tecla. hlavni videl ovlivneni hry delim a ptal se ho, jestli ten cernoch byl v ofsajdu. pomezni rekne ze jo -> ofsajd

Reagovat
dave30

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lada.sp

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Rišty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

To vůbec není střet zájmů, tvl to je jak babiš ministrem spravedlnosti, no problem...

Reagovat
lada.sp

"Mocinky" si přeji aby jim hned v prvním zápase skupiny pomohli, ale proti větším tygrům než je ten šašek..ale to je jedno, do vánoc se dočkáme i u nás na tu jejich "rovinu"

Reagovat
lada.sp

Ale horší bude až se zjistí že to byl podvod..tím pádem byl podvod i Majdan..tím pádem Putin????? ne raději jdu spát a možná i vyhonit s knihou v ruce, moderní technologie blbnou lidem mozky!!!

Reagovat
Benfica

Uefa mafia!! Len im dajte poriadne vyzrat..

Reagovat
Sw!fty

Zabyvat se tim bude pan Hryhoriy Surkis

Reagovat
Kepy_FCB

Černobílé slzy zalijí vyprahlou evropu

Reagovat
clinger

stát se to vám uděláte to samý

Reagovat
smazaný uživatel

Stát se to nám, tak kotel zajistí kontumaci 3:0

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

proti Subotici to byl podobnej druh "zarezu",...ale skocilo to, tusim, 2:1...nechci nak provokovat

Reagovat
smazaný uživatel

To byl taky zázrak, že nám tu kontumaci nedali

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

tak to jako zase urcite

Reagovat
C-M@ster

Já jim v tomhle fandím.

Lepší než si nechat srát na hlavu, jak český týmy v lize od Berbra.

Reagovat
adalbertus

Reagovat
IkerCasillas

Asi tak.. celkově jde o slušný peníze i prestiž. Proč mlčet.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jn, tohle je kouzelne. vsichni tu nadavaji na vsechny organizace, a kdyz se nekdo opravdu ozve, tak je ubrecenec...

Reagovat
Beči

Nemůžu nic, než souhlasit. Rozhodně lepší oficiální protest, než zbytečný pláč na Twitteru. Někteří to můžou brát jako zbytečnost, ale tímto to právě všechno vzniklo. Nikdo se proti těmto nespravedlnostem nebránil a dnes je fotbal tam kde je.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Tak na protest mají právo, z mýho pohledu ale gol Dynama v prvním zápase OK, gol Tecla bych uznal - tam mi to už přijde jako hledání důvodů, proč platit neměl, ale rozhodčí si to obhájí, a druhej gol Dynama jasnej ofsajd.

Takže ve výsledku z toho protestu uznají jen ofsajd Dynama - a že ten Polák pískal hodně nakloněnou rovinu, to nikdo řešit nebude.

Jen kdyby si odpustili tu trapnost na twitteru.

Přál bych si aspoň, aby ten kokot Surkis skončil, je pro mě zarážející, jak se tam vůbec člověk s takhle jasnými vazbami na určitý klub mohl dostat a UEFA se pak nemůže divit, že to vyvolává pochybnosti.

A že Surkis napíše na web Dynama "Jsem spokojený s výsledkem, vše ostatní je nepodstatné", to je vrchol drzosti a neprofesionality a už jen za tohle by měl letět.

Reagovat
tnt03

Tak jak píšeš, ty situace v dvojzápase vidím stejně. Ve výsledku si myslím, že potrestají jen čárového za ten poslední uznaný gól z ofsajdu. Víc asi ani nezmůžou. Surkis totální žumpa, tohle napsat na web Dynama.

Reagovat
SpecialOne

Nepotrestají ani čárového, řeknou "lidi dělaj chyby" a příští týden mává znovu.

Reagovat
tnt03

.....

Reagovat
ttopi

To je bezmoc, podat stížnost k UEFĚ, kde je místopředsedou bratr ředitele Dynama, který měl navíc již v roce 95 korupční skandál.

https://fotbal.idnes.cz/kdo-je-grigorij-surkis-mistopredseda-uefa-fid-/fot_pohary.aspx?c=A180815_103130_fot_pohary_ber

BTW nikomu tady ani nedošlo, že to je ten člověk, co nám vyhrožoval normalizací, pokud si nezvolíme vedení svazu

Reagovat
Azazelo RD

Vojtěch Filip, KSČM: "Já to říkal. Že za to můžou Ukrajinci."

Reagovat
FUnk

Reagovat
taws

Jako to je fakt komedie. Jediný poškození Slavie byl ten obdrzenej gól z ofsajdu. Naopak jim zas pomohli pisknutou penaltou na konci prvního zápasu ...a na ten střet zájmů by už mohli být zvyklí za naší ligy kde předseda FAČR řídil klub v lize..ale tam náš hrdinný Jarda proti svými kamarádíčkovi peltovi nevystoupil..

Kdyby si to hovado aspoň stalo za svým a nemazalo příspěvky z Twitteru. Za to že slávii řídí ten zmrd s čínskýma prachama ji ani nejde přát nic jinýho. A hlavně že slavisti měli takovou radost z penalty pro suboticu..tak si to teď vyžerte snad vás po tomhle cirkusu budou řezat i v evropský lize

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si hroznej čůrák, to ani nejde říct jinak

Reagovat
ttopi

Nech ho, jeho se poháry dlouho týkat nebudou, takže se do situace neumí vžít.

Reagovat
smazaný uživatel

Polskej čurák bych dodal

Reagovat
anarchochuligan

LufrJarda a sešívaný zombíci zase brečí, budete taky brečet až Vás sudí zařízne s Plísní v Lize kde bude video, toto je asi jen generálka na ligu...

Reagovat
Jan Horáček

Že jsou fotbalové zápasy ovlivňovány, manipulovány a prodávány je známá věc. Jednak máme oči a jednak o tom existuje i literatura. Slavii to tedy muselo být známo. Zásadový postoj by byl se zmanipulovaných soutěží neúčastnit. To je ale z komerčních důvodů nereálné. Potom se ale Slavie nemůže divit, že bude občas finančně silnějším klubem takto odstřelena.

Reagovat
smazaný uživatel

V lize se děje to samé a budou tu dělat ze sebe chudinky.

Reagovat
smetos

odkaz na tu literaturu prosím

Reagovat
Jan Horáček

Já četl Benjamin Best Der gekaufte Fussball nebo knihu Faul od Johnsona.

Reagovat
smetos

dík

Reagovat
dantetomas

Len ta poopravim, Faul! napisal Andrew Jennings

Reagovat
smetos
Reagovat
Hokaido

Jinak my jsme měli kopat penaltu v prvním zápase a ta ve druhým pro Suboticu byla taky dost přísná. Celkově nás rozhodčí poškodil asi stejně jako Slavii, ale my jsme alespoň schopný si přiznat, že i přesto si za vyřazení můžeme sami a nebrecime. Slavisti to prostě mají v krvi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Protože subjektivní pocit, že penalta byla přísná je stejný, jako když rozhodčí nemávne celkem jasný ofsajd, který rozhodne zápas. Radši jsi neměl psát nic, udělal bys líp.

Reagovat
Hokaido

Slavia potřebovala k postupu minimálně gól, spíš dva a vytvořila si za zápas jednu šanci.

Reagovat
tnt03

Reagovat
Kang & Kodos

Ta penalta v Srbsku byla jasná. Ale abysme se na tom po tom výkonu vymlouvali, to bych si připadal dost debilně. Slavii sice na Ukrajině seřezal slušně, ale zaprvý prostě hráli v odvetě na hovno, to by měli řešit v první řadě a vymlouvat se potom na dva míče na hřišti v prvním zápase, to už je čistej pláč.

Ale oficiální protest je v pořádku. Kdyby udělali jenom to a nevyplakávali všude možně, tak neřeknu ani slovo

Reagovat
clinger

ho.no jste hráli vy v Subotici.ne Slavia v Kyjevě

Reagovat
JeséRodriguez

...to je tak trapný ten váš brekot...opravdu nevím, na základě čeho byste chtěli postoupit a podle čeho jste byli lepší...v dnešní době dáš v poháru gól a logicky se zatáhneš, s tím si Slavia bohužel za dva zápasy pořádně nedokázala poradit, v Kyjevě měla jednu šanci Součka...doma bylo šancí víc, ale snad jen jedna hlavička byla vyložená, zbytek spíš takové zajímavé pokusy nebo náznaky...

Nevím, že máte pořád potřebu kopat kolem sebe, prostě jste to nezvládli, ale v EL Vás třeba čeká postup do jarní fáze.

Reagovat
verv

Reagovat
Blasphemer

Loni nám taky proti FCSB foukli Rumunům vymyšlenou pentli, která ten dvojzápas úplně poslala do hoven a snad všichni plzeňáci, kteří sem píšou, včetně mě, hodnotili v první řadě náš příšerný výkon a pak až úplně okrajově tohle.

Ale slávisti to holt mají v krvi, to se nedá nic dělat. Když se k tomu ještě přidá Jarda, tak je o rekordní průtoky v Botiči postaráno.

Reagovat
Blasphemer

Nemluvě o takovým Razgradu.

Reagovat
Hokaido

To už si ani nepamatuji, ale prostě co předvádí Slavia je uplnej extrém.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdík může jít hrát fifu. Tam žádná hierarchie podle prachů neplatí a může si vyhrát LM s kýmkoliv

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
IkerCasillas

Za to hovno co jste předvedli totiž ani nic jinýho nešlo

Kdežto Slavii docela chápu, výkon nebyl uplně zlý proti silnému soupeři. A dvě takové chyby u rozhodčího dokážou vyvolat emoce uplně u každého normálního fanouška.

Reagovat
JeséRodriguez

to určitě...

Reagovat
Bakary3

Já v první řadě taky kritizoval Slavii, že nebyla schopná si vypracovat šance.

Ale porovnávat zápas, kdy Sparta měla vyhrát dvojzápas rozdílem třeba 5 golů, protože soupeř byl velmi slabej..., se zápasem, kdy může rozhodnout každej gol, to je teda umění.

Chápu, že nemůže hrát roli, jestli ten tým měl či neměl vyhrát s přehledem, ve výsledku ty chyby bolely Spartu i Slavii stejně.

Ale Sparta si to vyloženě prohrála jen a jen svojí neschopností, to ti snad i jako sparťanovi musí bejt trapný tohle srovnávat, ne?

Reagovat
Hokaido

Neříkám, že vás pár není. Ale viděl jsem třeba na Twitteru kluka, co taky psal, že si Slavia nevytvořila šance dostal takovej ceres od zbytku Slavistu, to jsem dlouho neviděl.

Reagovat
Bakary3

Obecně ty facebookový diskuze jsou šílený...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jackinho10

No jeste abyste nebyli schopni si to priznat, kdyz jste hrali ho*no

Reagovat
Kluivert9

Ještě abyste si to nebyli schopni přiznat, když jste si nedokázali ani přihrát na metr

Reagovat
Black Jagir

Tohle je ještě v pohodě, ale když si vzpomenu, co tady vytvářeli slávisti po červený pro Matějovskýho v zápase s CSKA...

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to bude k ničemu, ale tak aspoň to nenechají být

Reagovat
Stiksxx

Jsem zvědavý jakým způsobem tohle UEFA zamete pod koberecek.

Reagovat
smazaný uživatel

Vem si tu prdel, že tě sousí soudce a je podmazaný. Tak si na něj budeš stěžoivat a tu stížnost pošleš jemu.

Reagovat
Stiksxx

No právě. Bude to pravděpodobně bajka o lidském faktoru.

Reagovat
smazaný uživatel

By men teda zajímalo, co je toto za komedii. Fakt jsem myslel, že to mělo Dynamo domluvený s vědomím Slavie, která za to dosala nějakou korunu. To by i vysvětlilo, že má Slávka formu, ale s Dynamem byl útok mizerný. Tak buď se UEFA se Slavii nedohodla a Dynamo protlačila na sílu, a nebo je to jen divadlo kompeltně. Každopádně maximálně Slavka dostane nějaké rpachy, aby už držela hubu. Ale nic víc z toho nebude.

Reagovat
Bosko

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
widlak

Slavia is new Celtic.

Reagovat
Filipow

Takže teď postoupěj?

Reagovat
dinss

UEFA je mafia ale kdyby podával stížnost každý tym, kterýmu se pískne offside...

Reagovat
Stannis Baratheon

OT: Dostane Slavia a Jablonec nějaké body za to, že postoupili přímo do skupiny EL?

Reagovat
off-olda

Ano.

Reagovat
Stannis Baratheon

OT: Dostane Slavia a Jablonec nějaké body za to, že postoupili přímo do skupiny EL?

Reagovat
Stannis Baratheon

a stačí mi asi jen jedna odpověď

Reagovat
Fakt

Ne. Body se dostávají pouze za postup do skupiny LM.

Reagovat
PlackaSKS

Jsou garantovaný tři body bez ohledu na uhrany vysledky

Reagovat
Stannis Baratheon

ale třeba na coen.wz.cz mají týmy, co postoupily přímo do LM body už připočtené, ale ty co do EL ještě ne.

Reagovat
PlackaSKS

Protože za El dostaneš min 3b nebo co si uhrajes, pokud je to víc. V lm máš 4b+co si uhrajes. Aspoň si to myslim

Reagovat
Greny

No v LM mas 4 body plus co si uhrajes a vse jde i do narodniho koeficientu

Za zakladni skupinu EL mas 3 body jisty minimalne (ovsem neni to do narodniho koeficientu, ale jen do kluboveho)

Do narodniho se pocitaji jen to co klub v EL vyhraje

Reagovat
PlackaSKS

minimálně, takže když uhraješ 4, máš 4. ne 3+4

Reagovat
off-olda

Ne.

Reagovat
Stannis Baratheon

díky, fakt se válím smíchy po zemi.

Reagovat
JeséRodriguez

Ten druhý gól jasně z ofsajdu, není o čem...Nicméně že někdo v první řadě přehlíží neproměněnou 1000% šanci Součka, nebo ji ještě třeba omlouvá, že to měl těžké, to už je moc...takové šance prostě musíš v takových zápasech proměňovat, jinak nemáš v LM co dělat.

Uvidíme, co v té EL, snad chytnete nějakou hratelnou skupinu a ukopete postup.

Reagovat
mistr129

a co s tím měl Souček asi dělat?

Reagovat
smazaný uživatel

Dát gól

Reagovat
Bakary3

Ta přihrávka byla strašně prudká, bylo to v podstatě 50/50, že to bude gol. Bohužel to prostě trefil takhle, řekl bych prostě smůla.

Ale ten borec, co to podává jako 1000% šanci, asi nehrál nikdy fotbal, když si tohle dovolí říct.

Reagovat
mistr129

Reagovat
JeséRodriguez

ty vole děláš si prdel? ...já neříkám, že se to nemůže stát, fotbal samozřejmě hraju...a když řekneš, že metr nebo dva před prázdnou přestřelit trošku prudší balón, je 50 na 50 šance, tak to jsi absolutně nesoudnej a zaujatej...tím se jen potvrzuje, že jste uplakánci, kteří neuznaj vlastní chyby...ty vole 50 na 50

Reagovat
Bakary3

Hale, bliz realite je mych 50/50 nez tvejch 1000%.

Ma to byt gol, ale tezko mu to vycitat, to je proste uz i smula.

Co ma tohle spolecnyho s brecenim? K tomu se uz radsi vyjadrovat nebudu, ty soudnej cloveku.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak určitě, profesionální fotbalista, který bojuje se svým týmem o účast v LM, stabilní člen reprezentačního kádru, atd. má ze dvou metrů trefit prázdnou sedmimetrovou bránu po přízemním centru ze strany, trochu prudším, protože by to jinak neprošlo, 50/50? To je prostě trestuhodné v takovém zápase tohle neproměnit...fotbal jsi asi nikdy nehrál ty, jinak bys věděl, že taková věc se prostě může stát, ale s takovým selháním nemůžeš tím pádem mířit logicky někam výš. Každej normální fanoušek svýho klubu by uznal, že třeba i jeho oblíbený hráč tady naprosto selhal...

Co se týče ubrečenosti, myslím to tady tak obecně. Zářez byl vlastně jen ten jeden ofsajd, což se kolikrát děje v jakékoliv soutěži, a taky i ve Váš prospěch, a děláte tady z toho největší zářez v historii fotbalu pomalu.

Navíc teda pokud tohle nebyla 1000% tutovka, tak jste si za dvojzápas žádnou vyloženou šanci nevytvořili, na základě čeho byste tedy chtěli postoupit

Reagovat
Bakary3

Odstavec 2 a 3 - precti si my komentare po zapase, psal jsem to samy, takze mi nepodsouvej ohlasy vetsiny.

K ty sanci - snad musis uznat sam, ze kdyz nemas prakticky cas sledovat drahu mice a jeste k tomu tam jdes ve skluzu, neni tam jistota, ze to musi byt gol.

Treba Rosa za Arsenal takhle minul dokonce ze stoje, ono tohle fakt neni tak jednoduchy, jak to tu podavas.

A je v tomhle pripade skoro jedno, jestli to je reprezentant, kdyz ti ten cas na presny zakonceni chybi..

Reagovat
JeséRodriguez

Čas v top fotbalu nemáš skoro nikdy, ono to můžeš vidět i na Hušbauerovi, kterej si ligu dává, ale v Evropě mu všechno trvá strašně dlouho a snad každej soupeř je schopnej ho vymazat...Jak říkám, stane se, jen si prostě stojím za názorem, že v takovém zápase je to trestuhodné neproměnit a nakonec to byla asi klíčová situace zápasu.

Reagovat
jackinho10

Se sanci Soucka souhlasim, to mel byt gol

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou ubrečený hovada, doufám že přijde nějaký trest Kdyby měl takhle každý tým v český lize podávat stížnosti na připískávání pražských SS nebo Plzně, tak zachvilku nebudou mít v archivu FAČR nic jinýho

Reagovat
dondinho

Tak to byla rychlovka jak si s Jardou vytřeli p*del

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele