předkola - 3. předkolo - nemistrovská část - odvety
14.08.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Slavia podlehla Dynamu Kyjev a zahraje si Evropskou ligu

Sen o Lize mistrů se pro hráče i příznivce Slavie po roce znovu rozplynul. Svěřenci Jindřicha Trpišovského na olympijském stadionu v Kyjevě nevstřelili žádný gól, naopak dva inkasovali a na podzim si zahrají pouze Evropskou ligu. O vítězství Dynama Kyjev rozhodli Verbić a Besjedin.

Dynamo začalo podobně jako před týdnem v Edenu aktivněji, brankáře Koláře jako první prověřil pumelicí zpoza vápna Denys Garmaš a naštěstí pro hosty mířil pouze do středu brány. V 11. minutě se už však skóre měnilo. Výborný centr Cygankova z přímého kopu usměrnil do sítě nekrytý Benjamin Verbić. Defenziva Slavie nepochopitelně zaspala a náběh několika hráčů na přední tyč vůbec nezachytila.

Nejnebezpečnější hráč domácích, čtyřiadvacetiletý Verbić, se v další velké šanci ocitl chvilku po úvodním gólu. Tentokráte zakončoval po centru Josipa Pivariće, jenž už byl dnes po dovolené připraven k zápasu, Ondřeje Koláře ale nyní již nepřekonal.

Slavia se rozjížděla pomalu, první příležitost měl až po půlhodině hry Miroslav Stoch, jeho sražená střela z nadějné pozice Denysu Bojkovi v bráně žádné větší trable nenadělala. To už se nedá říct o situaci z 37. minuty, kdy odražený míč po rohovém kopu a následném centru Hušbauera vrátil do šestnáctky Michael Ngadeu-Ngadjui a Stanislav Tecl z malého vápna uklidil míč do sítě. Polský sudí Stefanski po poradě se svým kolegou na postranní čáře tuto trefu ovšem neuznal, zřejmě pro drobný faul Deliho. Následné protesty sešívaných vyústily v několik žlutých karet a vykázání asistenta Jaroslava Köstla na tribunu.

Další příležitosti Slavie přišly po poločasové přestávce. Po parádní kombinaci Stocha, Bořila a Sýkory se po pasu posledně jmenovaného zjevil před prázdnou bránou osamocený Tomáš Souček, ve skluzu však trestuhodně minul. To ho muselo velmi mrzet, neboť záhy přišla odplata Dynama.

Čtvrthodiny před koncem si Viktor Cygankov připsal druhou asistenci v utkání, když pěkně vysunul rozběhnutého Artema Besjedina, ten samostatný nájezd s trochou štěstí proměnil a bylo rozhodnuto. Nutno dodat, že Besjedin stál v době přihrávky v evidentním ofsajdu, což pomezní rozhodčí nepostřehl.

Závěr duelu se už nesl v duchu frustrace slávistů a naopak pohodového kontrolování skóre v podání ukrajinského vicemistra, jehož hráči při útocích do otevřené obrany mohli přidat ještě třetí gól. Dynamo Kyjev tak postupuje dál, naproti tomu jediným českým zástupcem v nejprestižnější klubové soutěži bude Viktoria Plzeň.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1129)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele