Serie A preview - 38. kolo

17.05.2008, 09:45, aktualizováno 18.05.2008, 10:10
Previews
Ve dvou zápasech se rozhodne o titulu i o sestupujících. Vedoucí Inter jede do Parmy, druhý AS Řím na půdu Catanie. Bojovat se bude i o čtvrté místo. To zatím drží Fiorentina, která hraje v Turíně. AC Milán hostí Udinese.
Sampdoria Janov - Juventus Turín  (sobota 15:00)
Sampdoria Janov bude v posledním kole italské Serie A hájit šesté místo, jenž znovu nabyla v minulém kole. Na svém stadionu Marassi přivítá Juventus Turín. Turínští jsou již v jasné pozici – letos skončí třetí.

Trenér Blucerchiati, Walter Mazzarri, již prakticky dokázal svůj tým dovést do pohárové Evropy hned ve své první sezóně na lavičce Sampdorie. Nicméně, nyní se ještě hraje o přímý postup do Poháru UEFA. Sampdoria má v patách Udinese Calcio, které však nemá vůbec lehkou pozici. Svou bitvu o šesté místo totiž svede na milánském San Siru. Protivníkem mu budou Rossoneri, kteří ještě hrají o Ligu mistrů. S velkou pravděpodobností tak bude Sampdorii k uhájení šesté příčky stačit remíza, či dokonce i prohra.

I když zažívá Mazzarri na lavičce Sampdorie velmi úspěšnou sezónu a na Marassi jsou s ním spokojení, tak by mohlo dojít k jeho "rozvodu" s klubem. Důvodem by mohlo být římské Lazio, které hledá náhradu za Dellia Rossiho a Walter Mazzarri svou prací učaroval vedení Biacocelesti. Chtíč ovšem není jednostranný, neboť Mazzarri prohlásil, že se chce sejít s vedením klubu a prodiskutovat smlouvu, která mu končí až v roce 2009. "Hodně lidí svým prohlášením rozesmutnil. Doufám, že Mazzarri velmi brzy vysvětlí, co se mu honí hlavou. Nemohu tu nikoho držet proti jeho vůli, dohody jsou platné mezi dvěma stranami. Nemohu popřít, že tato celá věc mě velmi naštvala. Pro nás neobyčejně dobrý rok se chýlí ke konci a nic by jej nemělo narušovat," neskrývá rozhořčení z trenérova tahu manažer Sampdorie Bepe Marotta.

Dále se Marotta bojí, aby se fanoušci neobrátili proti vlastnímu trenérovi, který v pátek prohlásil, že opustí klub. "Děkuji fanouškům, že za námi stáli a po celou sezónu nás podporovali. Já osobně se však těším na schůzi vedení klubu, ve které doufám v odstranění všech nedorozumění z minulého týdne," zakončil Marotta. I přes pochmurnou situaci ve vedení se však v Janově bude nejspíše oslavovat. Chybí již jen jediné – překlenout se přes překážku jménem Juventus.

Zatímco Sampdorie bude vědět své cíle na příští sezónu až po posledním kole, Juventus má jasno již od předminulého týdne. "Vždy hrajeme pouze na vítězství. Příští sezónu chceme hrát o Scudetto, ale musíme zůstat blíže našim konkurentům a být schopni bojovat na více frontách," sdělil Calaudio Ranieri cíle Staré dámy pro příští sezónu. Dále dodal: "Chci uhrát dobrý výsledek proti Sampdorii, která si však zaslouží hrát v Poháru UEFA."

Sestavu Juventusu do jisté míry ovlivní blížící se Euro v Rakousku a Švýcarsku. Claudio Ranieri již prohlásil, že nenastoupí Gigi Buffon. Zato útočné duo Trezeguet – Del Piero má stále možnost předstihnout současného Capocannoniere Marka Borriella, a tak útok setrvá neměnný. Zdeněk Grygera, Mauro Camoranesi a Antonio Nocerino jsou suspendovaní. Sampdorii zasáhla v týdnu velmi špatná zpráva. Útočník Claudio Bellucci si přetrhl achilovku a mimo hru bude až půl roku. Spolu s ním je na marodce obránce Stefano Lucchini, jenž prodělal operaci kotníku. Oba již mají za sebou úspěšnou operaci v belgických Antverpách.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Antonio Mirante - Daniele Gastaldello, Luigi Sala, Pietro Accardi - Christian Maggio, Paolo Sammarco, Angelo Palombo, Daniele Franceschini, Mirko Pieri - Antonio Cassano, Emiliano Bonazzoli
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Emanuele Belardi - Hasan Salihamidžič, Nicola Legrattaglie, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro - Marco Marchionni, Mohamed Sissoko, Tiago Mendes, Pavel Nedvěd - Alessandro Del Piero, David Trezeguet
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - AS Livorno  (neděle 15:00)
38. kolo nabídne také souboj už jistého sestupujícího Livorna s domácím Empoli, které bude nejspíše dalším týmem, který uvidíme v Serii B. Livorno definitivně zpečetilo svůj osud v minulém kole, když podlehlo před domácím publikem turínskému FC 0:1. Prohrálo i Empoli, a šance na záchranu už je jen teoretická.

Empoli si celou situaci zkomplikovalo porážkou 0:2 na půdě Regginy a pokud chce Empoli hrát Serii A i v příští sezoně, musí v tomto utkání bezpodmínečně zvítězit a ještě doufat v porážky Parmy a Catanie. Na stadionu Carla Castellaniho ještě doufají v zázrak, jelikož Catania hostí AS Řím a Parma milánský Inter. Empoli ale musí svojí hru zlepšit. Svěřenci trenéra Luigiho Cagniho vyhráli pouze dvě utkání z posledních deseti.

Livorno se už může soustředit na příští sezonu, kterou stráví ve druhé nejvyšší italské soutěži, tedy Serii B. Rozhodla o tom domácí porážka s FC Turín. Tým nespasil ani trenér Fernando Orsi, který v průběhu sezony nahradil Giancarla Camoleseho. Fernando Orsi by měl pokračoval na lavičce Livorna i příští sezonu, jejíž hlavním cílem bude návrat do Serie A.

Vzájemná bilance obou soupeřů je vyrovnaná. Livorno v domácím prostředí zvítězilo nad Empoli 1:0. V sezoně 2006/2007 spolu dvakrát remizovali.

Za Empoli nenastoupí zranění Nicola Pozzi, Gianluca Musacci, Levan Mchedlidze a Volpato. Na druhé straně to jsou zase Jose Vidigal, Volpe a Nico Pulzetti. Alessandro Grandoni, Emanuele Filippini a Giovanni Pasquale stojí díky karetnímu trestu.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Davide Bassi – Andrea Raggi, Lino Marzoratti, Pratali, Vittorio Tosto – Antonio Buscè, Claudio Marchisio, Alessandro Budel, Luca Antonini – Ighli Vannucchi, Luca Saudati
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia – Matteo Melara, Pavan, Dario Knezevic – Balleri, Giuliano Giannichedda, Massimo Loviso, Martin Bergvold, A.Filippini – Alessandro Diamanti – Fausto Rossini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.75 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lazio Řím - Neapol SSC  (neděle 15:00)
Lazio Řím v minulém kole přerušilo nepříznivou sérii osmi utkání bez vítězství výhrou 2:0 na půdě janovského FC. Slavila také Neapol, která si doma překvapivě poradila s AC Milán (3:1). Domácí už nemají o co hrát, kdežto hosté budou v posledním kole hájit start v letním Poháru Intertoto.

Lazio Řím prožilo nepovedenou sezonu a v příští sezoně si tak nezahraje evropské poháry. Biancocelesti zaujímají dvanácté místo, a to je pro loňský třetí tým ligy velký propadák. Úspěch se nekonal ani v Lize mistrů, kde svěřenci trenéra Delia Rossiho vypadli už v základních skupinách. V utkání proti Neapoli bude Lazio Řím bez Rossiho, který byl potrestán za údajné zmanipulování zápasu. Chybět by měl celkem tři utkání. Římané se v závěru ligy hodně trápili a společně s odvetným utkáním semifinále italského poháru prohráli pět utkání v řadě. Nepříznivou bilanci přerušila až výhra nad Janovem.

Neapol znovu ukázala, že je to velice silný a nevyzpytatelný celek. Na stadionu San Paolo padl nejen Inter, ale také jeho městský rival AC Milán. Azurri uštědřili milánským fotbalistů těžkou ránu a s velkou pravděpodobností to budou oni, kteří zatarasili Milánu cestu do Ligy mistrů. Neapol se díky tříbrankovému vítězství udržela v boji o letní Pohár Intertoto, na který nyní má náskok dvou bodů před FC Janov.

Letos na sebe oba soupeři narazili celkem třikrát. V 19. kole soutěže si Lazio odvezlo ze stadionu San Paolo bod za remízu 2:2. Dále se utkali v osmifinále italského poháru a po výsledcích 2:1 a 1:1 se z postupu radovali Římané.

Kromě trenéra Delia Rossiho nebude moci Lazio počítat s Meghnim, Mouradem Diakitem, Sebastianem Sivigliou, Cribarim a Gabi Mudingayiem. Karetní trest si odpykávají Goran Panděv a De Silvestri. Neapol má na marodce Calaia, Fabiana Santacroceho, Marcela Zalayetu. Nenastoupí také střelec v utkání proti AC Milán Marek Hamšík, jelikož si odpykává karetní trest.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Marco Ballotta – Luciano Zauri, David Rozehnal, Felipe Radu, Aleksandr Kolarov – Valon Behrami, Cristian Ledesma, Massimo Mutarelli, Stefano Mauri – Rolando Bianchi, Tommaso Rocchi
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Nicolás Navarro – Paolo Cannavaro, Matteo Contini, Maurizio Domizzi – Daniele Mannini, Manuele Blasi, Walter Gargano, Michele Pazienza, Mirko Savini – Roberto Sosa, Ezequiel Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.75 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Siena - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
Fotbalisté Sieny v posledním kole Serie A doma přivítají US Citta di Palermo. Jak domácí, tak hosté jsou již s přehledem zachráněni a oba celky tak v podstatě nemají oč hrát. Siena se nachází na třináctém místě, Palermo sídlí na příčce desáté.

Ovšem přeci jenom by se mohl ještě v tomto utkání najít soupeřivý duch. Obránce Palerma Leandro Rinaudo chce zakončit sezónu porážkou svého bývalého klubu. Palermo nemá nijak oslnivou formu a v minulém kole zaznamenalo již patnáctou porážku v této sezóně. Zatímco ve formě hrající Siena uhrála remízu na San Siru proti FC Internazionale. Díky Sieně se tak černo-modrý sen o Scudettu přesunul do dalšího kola.

"Musíme se správně motivovat a zakončit tuto sezónu nejlepším možným způsobem. Na Sieně chceme chtít Serii A a dát do utkání vše," prohlásil zadák "orlů" Leandro Rinaudo. Zatímco Palermo si hledá motivaci, Siena o ní má postaráno. Bianconeri se totiž v této sezóně nachází jeden bod za klubovým rekordem v počtu dosažených bodů v Serii A. Rekord čítá 43 bodů a pokud jej chtějí Toskánci překonat, pak musí porazit Palermo.

Mario Beretta, trenér Sieny, byl velmi potěšen, když se jeho týmu podařilo překazit Interu oslavu mistrovského titulu. "Remíza s Interem byla velkým zadostiučiněním. Bylo úžasné slyšel zpívat vlastní fanoušky mezi na zaplněném stadionu pro 80,000 lidí. Kromě Interu jsme získali dalších devět bodů proti AS Řím, Juventusu a Fiorentině, což nám velmi pomohlo vyhnout se sestupu a také jsme díky tomu ukázali, že umíme hrát proti silným soupeřům," prohlásil hrdě Mario Beretta.

Trenér Palerma Stefano Colantuono chystá pár změn v sestavě od prohraného utkání se Sampdorií. Cristian Zaccardo se vrátí na své místo pravého obránce, zatímco Mattia Cassani se postaví na druhý kraj obrany místo zraněného Federica Balzarettiho. Zraněný je také Fabio Simplicio, jehož nahradí Giulio Migliaccio. V útoku by se měl představit Edison Cavani. Mark Bresciano, Ciro Capuano a Samir Ujkani jsou stále zranění. Toto utkání bude zřejmě poslední v dresu Palerma pro Andreu Barzagliho, Cristiana Zaccarda a Amauriho, kteří v létě přestoupí do jiného klubu.

Také domácí boss chystá několik změn. Paolo De Ceglie nahradí na levé obraně Andreu Rossiho a Manuel Coppola naskočí do záložní řady za zraněného Paula Codreu.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Alexander Manninger - Daniele Ficagna, Daniele Portanova, Simone Loria, Paolo De Ceglie - Simone Vergassola, Manuel Coppola, Daniele Galloppa - Houssine Kharja - Christian Riganò, Massimo Maccarone
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Federico Agliardi - Cristian Zaccardo, Leandro Rinaudo, Giuseppe Biava, Mattia Cassani - Giulio Migliaccio, Roberto Guana - Edison Cavani, Fabrizio Miccoli, Fabio Caserta - Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.75 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Cagliari Calcio - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Ani jednomu z týmů už o nic nejde, poslední zápas sezóny si proto mohou užít. Snažit se o to bude především Cagliari, které hraje před svými fanoušky.

Nejen se sezónou, ale možná i s působením v klubu se bude loučit domácí trenér Davide Ballardini. "Po posledním zápase si sedneme s vedením, promluvíme si a uvidíme. Kdyby to bylo jen na mě, zůstal bych," neskrývá.

Ballardini přitom Cagliari zachránil od sestupu skvělou stíhací jízdou. V posledních deseti zápasech jeho svěřenci podlehli pouze Interu a AC Milán, tedy soupeřům nejvyšší kvality. S AS Řím remizovali a Fiorentinu dokonce porazili na jejím hřišti.

Proti Reggině budou domácí postrádat hned čtyři hráče. Zraněného Davide Marchiniho doplnili na marodce Francesco Pisano a Michele Ferri. Alessandro Agostini je v trestu.

Hosté jsou v tabulce o dvě příčky níž, tedy šestnáctí, přesto i oni už mají zajištěnu záchranu. Klid do posledního utkání sezóny zajistila Reggině výhra 2:0 nad Empoli z minulého kola.

Reggina se tak pošesté v řadě zachránila v Serii A a italskou nejvyšší soutěž si příští rok zahraje už podeváté. "Každý rok sice bojujeme proti sestupu, ale zachránit se je krásné. Já to tu zažil už potřetí," uvedl obránce Maurizio Lanzaro. Trenér Nevio Orlandi přiveze do Cagliari nejsilnější možnou sestavu. Hrát nemůže pouze potrestaný Carlos Valdez.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari - Bianco, Lopez, Magliocchetti, Del Grosso - Fini, Conti, Parola - Cossu - Acquafresca, Larrivey
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Alvarez, Lanzaro, Cirillo, Aronica - Cascione, Tognozzi, Hallfredsson - Missiroli, Brienza - Amoruso
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.85 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Turín - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Poslední "finále" před sebou má Fiorentina. To předcházející doma zvládla a v tabulce se opět dostala na čtvrtou příčku, poslední krok nyní musí udělat na hřišti turínského FC.

Fiorentina má na AC Milán k dobru dva body a ani v případě porážky nemusí truchlit. V tom případě ovšem bude spoléhat na pomoc Udinese, které zavítá do Milána.

"Nesmíme zklamat. Síle soupeře neodpovídá jeho postavení v tabulce. Liga mistrů byla vždy naším cílem. Neapol nám hodně pomohla a nyní je všechno na nás. Jsme v klidu, ale zároveň musíme být opatrní a vše zvládnout po psychické stránce," říká před utkáním Martin Jorgensen.

Fiorentině na sebevědomí nepřidá historická bilance, když v Turíně za posledních 25 let vyhrála jenom dvakrát. Distancovaní jsou Adrian Mutu a Marco Donadel, poslední zápas v dresu Violy před sebou má Tomáš Ujfaluši, který se rozhodl neprodloužit smlouvu a v létě zamíří do Španělska.

Turínští si v minulém kole zajistili záchranu a definitivně potopili Livorno, nyní budou rozhodovat o tom, který z italských klubů dostane možnost zahrát si Ligu mistrů. "Raději se nevyjadřuji k tomu, kdo získá Scudetto nebo kdo bude hrát Ligu mistrů," soustředí se jenom na zápas trenér domácích Gianni De Biasi.

V turínské sestavě možná bude chybět zraněný Rosina, hrát pak určitě nebude Marco Motta. Po zdravotních problémech se pak do sestavy vracejí Gianluca Comotto, Nikola Lazetic a Cesare Natali.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni - Dellafiore, Di Loreto, Lanna, Pisano - Diana, Corini, Grella - Rosina, Di Michele - Stellone
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Jorgensen, Ujfalusi, Gamberini, Gobbi - Kuzmanovic, Liverani, Montolivo - Santana, Pazzini, Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.15 - 4.20 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - AS Řím  (neděle 15:00)
Na Stadio Angelo Massimino v sicilské Catanii se svede souboj zároveň o titul a o záchranu. Domácí Calcio balancuje na sestupovém prahu a není stále zachráněno. Soupeřem mu bude římské AS, které ještě válčí o Scudetto.

Pro Giallorossi nebude utkání na Sicílii žádnou procházkou růžovým sadem. Již v rámci Coppa Italia se tito dva rivalové setkali a na svém stadionu dokázala Catania uhrát remízu 1:1. V tomto klání bude navíc Řím oslaben o diváckou podporu. Město Catania totiž zakázalo vstup římským tifosi na stadion kvůli obavám ze střetu příznivců obou klubů. Jak známo Sicílie není zrovna fanouškův ráj. Minulý rok tu byl při derby Catania – Palermo zabit policista. Obdobným incidentům se tak místní snaží předejít.

Ve hráčích Giallorossi vyvolalo nařízení velkou lítost. "Je mi líto, že nás naši fanoušci nebudou moci povzbudit na stadionu. Vždy nás podporovali a většina s námi jezdila na všechna venkovní utkání. Není to poprvé, co je před námi rozhodující utkání. Už jsme hráli v Madridu a v Manchesteru, takže víme co je to hrát těžký a důležitý zápas," řekl útočník Mirko Vučinič.

Římané ztrácejí na vedoucí Inter pouze jeden bod. Nicméně Inter je ve stejné pozici jako AS Řím, neboť jej čeká utkání v Parmě proti soupeři, jenž se chce také zuby nehty zachránit v Serii A. Spallettiho svěřencům tak nestačí pouze vyhrát v Catanii, musejí také doufat, že Inter ztratí s Parmou. "Je tu velké napětí, protože jsme přijeli odehrát poslední zápas sezóny a stále máme šanci získat Scudetto. Nesoustředíme se pouze na Inter. Důležité je v neděli v klidu vyhrát. Patříme k týmům, kteří hrají nejlepší fotbal v Evropě, což bylo mnohými potvrzeno. Proto věřím, že zvítězíme, ovšem zbytek záleží naneštěstí na výsledku utkání Parma – Inter," zakončil Vučinič.

Catania prokázala v minulém kole, že proti velkým týmům umí. Celý zápas vedla v Turíně nad Juventusem, ovšem minutu před koncem se podařilo Del Pierovi srovnat. Nebýt této branky, tak jsou Rossazzurri již zachránění. Nyní drží Catania poslední nesestupovou pozici a dotírá na ní Parma s Empoli. Trenér Walter Zenga se po zápasu se Starou dámou pochopitelně zlobil. "Dvě minuty před koncem jsme drželi vše pevně v rukou a pak dokážou proniknout srdcem naší obrany, ještě když jsme měli na hřišti tři stopery," neskrýval Zenga své rozhořčení.

V případě, že Catania porazí AS, pak poputuje titul automaticky do rukou Zengova bývalého zaměstnavatele Interu. Ovšem trenér Catanie popřel, že by se byla touha pomoci Interu jednou z motivací. "Já hraji pouze sám za sebe, to je pro Catanii, ostatní mě nezajímají," řekl jasně Walter Zenga. Domácí budou postrádat suspendovaného Mariana Ieza a zraněného Gionathu Spinesiho. V sestavě hostí se určitě neobjeví zraněné trio Totti, Ferrari a Taddei. Simone Perrotta a Philippe Mexes se naopak vrací do sestavy Giallorossi.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Albano Bizzarri - Cristian Silvestri, Christian Terlizzi, Lorenzo Stovini, Rocco Sabato - Davide Baiocco, Marco Biagianti, Giacomo Tedesco, Juan Manuel Vargas - Giuseppe Mascara, Jorge Andrés Barrios Martinez
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Cicinho, Philippe Mexes, Christian Panucci, Max Tonetto - Daniele De Rossi, David Marcelo Cortes Pizarro - Alessandro Mancini, Alberto Aquilani, Simone Perrotta - Mirko Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.60 - 3.60 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - FC Janov  (neděle 15:00)
Na Stadio Atleti Azzurri d’Italia v Bergamu se střetne domácí Atalanta s janovským FC. Oba celky se nacházejí ve středu tabulky a nemohou sestoupit. FC Janov si akorát může zajistit postup do Poháru Intertoto.

Oba celky v minulém kole vyhořely na týmech z věčného města. Atalanta podlehla AS na jeho půdě, zatímco Janov nestačil doma na Lazio. Trenér Atalanty, Luigi Del Neri, chce zakončit sezónu výhrou a klade na to velkou důležitost. "Je zásadní zakončit tuto sezónu dobře, jelikož to poté napomůže dobrému startu do té příští. V příští sezóně bychom chtěli začít více jistě a s lepším přístupem. Dále chceme zapracovat několik mladíků mezi zkušenější hráče," sdělil Del Neri své plány pro příští sezónu.

Luigi Del Neri bude mít za sebou první sezónu na lavičce Nerazzurri a dá se určitě říci, že nezklamal. Proto chce v posledním utkání vyhrát a odejít ze hřiště se vztyčenou hlavou. "V neděli je náš jediný cíl vyhrát a poděkovat tak domácím fanouškům. Atalanta má velmi dobrou fanouškovskou základnu, které patří dík za mohutné podporování a velkou důvěru v průběhu celé sezóny," dodal trenér Atalanty.

Janovský celek se bude snažit zvítězit a skončit tak na osmé příčce, kterou v současnosti drží SSC Neapol. Marci Di Vaio, jemuž vypršel disciplinární trest, prohlásil, že Il Grifione budou chtít ukončit sezónu také nejlépe, jak to půjde. "Soupeř bude chtít zakončit dobře sezónu před domácími fanoušky. Budou motivováni stejně jako my budeme. Očekávám otevřené utkání s mnoha šancemi na obou stranách," řekl Di Vaio. V tomto utkání navíc budou pokračovat střelecké dostihy. Alessandro Del Piero vyslal do Janova v sobotu jasný signál, když skóroval hned dvakrát. Nyní je řada na Marku Borriellovi. Pokud se chce stát Capocannoniere, pak musí vstřelit hattrick. A že to pro něj je hračka, již párkrát předvedl.

Domácí budou postrádat defensivní duo Gianpaolo Bellini - Jose Talamonti, jejichž místa zaujmou Claudio Rivalta a Daniele Capella. V záloze nahradí Zlatana Muslimoviče Tiberio Guarente. Zatímco Moris Carrozzieri, Jose Costinha, George Forsyth a Antonio Langella vyplňují postele na marodce. Trenér hostí Gian Piero Gasperini hodlá udělat jedinou změnu od minulého utkání – vyměnit celý útok. Místo Luciana Figueroy, Danila and Giuseppe Sculliho nastoupí tradiční úderná trojka – Marco Borriello, Julio César de León a Marco Di Vaio. Na marodce janovského týmu stále jsou Domenico Criscito, Matias Masiero, Matteo Paro, Sculli a Anthony Vanden Borre.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola - Riccardo Fissore, Claudio Rivalta, Maximiliano Pellegrino, Thomas Manfredini - Adriano Ferreira Pinto, Diego De Ascentis, Tiberio Guarente, Simone Padoin - Cristiano Doni, Sergio Floccari
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Alessio Scarpi - Cesare Bovo, Gaetano De Rosa, Alessandro Lucarelli - Abdoulay Konko, Omar Milanetto, Ivan Jurič, Fabiano - Julio César de León, Marco Borriello, Marco Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.70 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
V posledním kole italské nejvyšší soutěže přivítá na stadionu Giuseppe Meazzy AC Milán fotbalisty Udinese Calcio. Milánskému AC půjde o všechno. Rossoneri ztrácejí na čtvrtou Fiorentinu dva body a vážně jim hrozí, že si příští rok nezahrají Ligu mistrů.

Milán si účast v nejprestižnější klubové soutěži zkomplikoval porážkou, kterou mu v minulém kole uštědřila Neapol (3:1). A jelikož Fiorentina ve svém utkání zvítězila, dostala se na čtvrté místo právě před AC Milán. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho nemají situaci ve svých rukou, a v případě vítězství nad Udinese musí doufat v jakoukoliv bodovou ztrátu Fiorentiny. AC Milán naposledy chyběl v milionářské soutěži v ročníku 2001/2002, a během dalších šesti let dokázal dvakrát zdvihnout ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů. I přes případnou neúčast v Lize mistrů bude pokračovat ve funkci hlavního trenéra AC Milán Carlo Ancelotti. Pro další sezonu dojde v týmu k několika změnám. Kromě příchodu Mathieua Flaminiho se stále jedná o příchodu Ronaldinha. Už teď je jisté, že klub po sezoně opustí brazilci Cafú, Serginho a nejspíše i brankář Nelson Dida. Naopak ještě jednu sezonu by měl pokračovat veterán a ikona klubu Paolo Maldini.

Hostujícímu Udinese v tomto utkání už o nic nepůjde. Svěřenci trenéra Pasquala Marina okupují sedmou příčku se tříbodovou ztrátou na Sampdorii Janov. Za normálních okolností znamená sedmé místo pouze Pohár Intertoto, ovšem ve finále domácího poháru jsou AS Řím a Inter Milán, a tím pádem se možnost hrát Pohár UEFA přesouvá na sedmou pozici, o kterou už Udinese nemůže přijít. Bianconeri v minulém kole ostudně prohráli s Cagliari 0:2, a tím definitivně ztratili možnost zahrát si Ligu mistrů. Celkově jsou výkony Udinese v posledních kolech velice rozpačité. Z deseti utkání Udine vyhrálo pětkrát, třikrát prohrálo a dvakrát remizovalo.

V prvním letošním vzájemném střetnutí zvítězilo AC Milán na stadionu Friulli 1:0, tenkrát utkání rozhodl v 90. minutě útočník Alberto Gilardino, jehož budoucnost v klubu je také velice nejistá.

Pro boj o konečné čtvrté místo bude trenér Carlo Ancelotti postrádat zraněné Ronalda, Paola Maldiniho, Emersona, Marka Jankulovskiho a Yoanna Gourcuffa. Navíc se v posledním kole vykartovali Gennaro Gattuso a stoper Alessandro Nesta. Podobně jsou na tom i hosté. Zranění nedovoluje startovat Christianu Obodovi, Asamoah Gyanovi, Gateanovi D'Agostinovi, Felipemu, Damianu Ferronettimu, Mauriziu Islovi, Guilhermu Siqueirovi a Aleksandru Lukovičovi.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Zeljko Kalac – Massimo Oddo, Daniele Bonera, Kakha Kaladze, Giuseppe Favalli – Cristian Brocchi, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini - Kaká, Clarence Seedorf – Fillipo Inzaghi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovic – Tomáš Zapotocny, Andrea Coda, Christian Zapata – Giandomenico Mesto, Gianpiero Pinzi, Gokhan Inler, Andrea Dossena – Antonio Floro Flores, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 9.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Parma - Inter Milán  (neděle 15:00)
Italská nejvyšší soutěž vrcholí a její poslední kolo nabídne velké drama. Vedoucí celek tabulky Inter Milán zajíždí na Stadio Ennio Tardini, kde se střetne s domácí Parmou a půjde doslova o vše. Nerazzurri mají pouze jednobodový náskok na čele tabulky a jakákoliv ztráta by je mohla stát titul. Také domácí ale ještě mají o co hrát. Parmě totiž chybí na záchranu dva body a setrvání v soutěži jim může zajistit jen případné vítězství a zaváhání Catanie.

Modročerní se budou moci v závěrečném utkání sezony opět spolehnout na svého střelce Zlatana Ibrahimoviče, jenž se vrací po šestitýdenní pauze, kterou způsobilo zranění kolene. Právě švédský reprezentant by měl být tím, kdo rozhodne o titulu a nechá tak zapomenout na poslední nevydařená utkání s AC Milán a Sienou. Právě utkání se Sienou by se mohlo černě zapsat do dějin Interu, jelikož remíza 2:2 ho může připravit o titul. Zvlášť když Marco Materazzi neproměnil penaltu. "Musíme se z toho oklepat a soustředit se na poslední zápas," řekl Materazzi. "Pokusím se svou chybu napravit."

Kvůli bezpečnostním opatřením se budou muset hosté obejít bez velké části fanouškovské základny, která nebude na stadion puštěna. Příznivci Nerazzurri tak budou alespoň doufat, že se nebude opakovat situace z před šesti let, kdy Inter také potřeboval v posledním kole vyhrát, aby si zajistil titul, ale ztratil s Laziem.

Trenér hostů Roberto Mancini ještě neví, zda bude moci nasadit Christiana Chivua, jenž má problémy s ramenem. Domácí Parma má před sebou veletěžký úkol. Nejprve musí porazit obhájce titulu a poté ještě držet palce Římanům, kteří musí porazit Catanii. Jen tato situace by jim totiž zajistila záchranu. Poslední prohra 1:3 s Fiorentinou donutila rezignovat trenéra Hectora Cupera, po němž zaskakuje mládežnický trenér Andrea Manzo.

"Udělal jsem to pro dobro klubu," říká o výměně trenéra klubový prezident Tommaso Ghirardi. "Sestupu jsme nakonec unikli i v loňské sezoně, tak proč by se nám to nemohlo povést letos." Parma se loni vyhnula sestupu v posledním kole po vítězství 3:1 nad Empoli.

Trenér Manzo nemůže počítat s obráncem Marcem Rossim, záložníky Danielem Dessenou a McDonaldem Marigou, kteří jsou v trestu.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Pavarini - Coly, Couto, Paci, Castellini - Parravicini, Morrone, Cigarini - Reginaldo, Budan - C. Lucarelli
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Burdisso, Materazzi, Maxwell - Zanetti, Vieira, Stankovič - Balotelli, Cesar - Cruz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán372410367:2682
2.AS Řím37249471:3681
3.Juventus Turín372011669:3471
4.ACF Fiorentina371891054:3963
5.AC Milán3717101062:3761
6.Sampdoria Janov371781253:4359
7.Udinese Calcio371691247:4957
8.Neapol SSC371481549:5150
9.FC Janov371391544:5048
10.Citta di Palermo3712101545:5546
11.Atalanta Bergamo3711121450:5645
12.Lazio Řím3710131445:5043
13.AC Siena379161238:4343
14.Cagliari Calcio371181838:5441
15.FC Turín378161336:4840
16.Reggina Calcio379121635:5439
17.Calcio Catania378121732:4436
18.FC Parma377131742:6034
19.Empoli FC37892027:5133
20.AS Livorno376121934:5830

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no joo, Juve musí být vždycky něco extra (sobota) .

Reagovat
M11

hele nezavid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy:

Sampdoria Janov - Juventus 2:1

Empoli - Livorno 2:0

Lazio - Neapol 0:2

Cagliari - Reggina 2:1

FC Turín - Fiorentina 1:2

Catania - AS Řím 1:3

Atalanta - Janov 0:0

Siena - Palermo 1:0 (Palermo je venku kromě výhry na Laziu nic moc,za to Siena mě každým zápasem pořád překvapuje,víc bych přál výhru ale růžovým)

AC Milán - Udinese 2:1 (tak na LM to nakonec nebude stačit,bo Fiore nejspíš vyhraje,je to smutné,ale je to tak,nedokážu si LM představit bez ACM,ale s Udinese si poradí)

Parma - Inter 1:2 (to bude match..parma o záchranu,Inter o titul,kvůli Matrixovi o něj možná příjdou,ale věřím,že ne a že to v Parmě dotáhnou a zvednou pohár,blbé je,že tam s něma nebudou jejich fans)

Reagovat
Mr.Jindros

Sampdoria nechá Alexe dát gól dva a my jí necháme vítězství. 3:2

Reagovat
M11

uz hrajeme ale

Reagovat
Mr.Jindros

Já jsem idiot.

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra,tady má někdo kontakty.. Tady je vidět,jak je primera podplacená,když výsledky předem zná i Mr. Jindros...

Reagovat
smazaný uživatel

co blbnu... Serie...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Alex sahá po králi střelců

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

pan suter

Reagovat
smazaný uživatel

Catania to asi AS pustí že? já sem omylem dal totiž 1 na Cataniu

Reagovat
smazaný uživatel

a samozřejmě je to poslední zápas na lupenu

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Inter rozhodne brzo, tak AS prohraje. Sice to Catania nepustí, ale věřím v titul Římanů.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Empoli??Porazí Livorno??

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že ano, ale stejně sestoupí.

Dneska musí bodovat Parma a my vyhrát. Kéž by vám ty tipy vyšly.

Reagovat
smazaný uživatel

Parma tam tu remízu ukope a Giallorossi si zaslouženě dokráčí pro Scudetto - za tento scénář se modlim

Reagovat
smazaný uživatel

Parmě ani Interu remíza nepomůže...!

Reagovat
smazaný uživatel

ale mě nejde o Parmu a o Inter už vůbec ne .. tak ale v lepším scénáři Parma vyhraje aby se zachránila, ten tým je mi smypatičtější než Catania

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze tady po zapase nebudou nejaky hnusny vulgarni komentare....at to dopadne jak to dopadne uprimne pogratuluji vitezi...FORZA INTEEEEEEEEEEEEEEEEEEER

Reagovat
M11

naprosty souhlas.. samozrejme az na posledni vetu

Reagovat
smazaný uživatel

ja to tam musel dat

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN MILAN SOLO CON TE !!!

MILAN MILAN SEMPRE PER TE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

chi non salta rossoneri hey hey

chi non salta rossoneri hey hey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

podme AS a Parma

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma, FC Turín, AC Milan, FC Parma......značka ideál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

co davaji na sport 1 asi Inter ze ?

Reagovat
M11

paralerni prenos AS a Inter

Reagovat
Slejdy

Reagovat
-PeCa_08-

AS Scudetto!! Parma remíz a slejdy do mrtva

Reagovat
M11

a v pondeli nucena dovolena

Reagovat
Slejdy

vy draci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fůj na tom obrázku je Ibrahimovič

Reagovat
M11

MIRKOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

hezky nam to zaclo

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Favalli dneska fantastickej , já snad budu ještě rád, když prodlouží. na druhý straně Oddo .

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
M11

no.. to uz jste solidne v prdeli

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

ouuuuuu

Reagovat
smazaný uživatel

jak taky můžem dát gól, když už ani Kaka' netrefí z pětky bránu a Brocchi to zkouší z 30-ti metrů proti hradbě lidí ?

Reagovat
smazaný uživatel

aspon parma drzi

Reagovat
Slejdy

Reagovat
M11

cafu pato na plac.. cekam brzke vyrovnani

Reagovat
Slejdy

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Mirko! Zatím to vypadá dobře.

Co tam vyvádíte, kluci z červené půlky Milána?

Reagovat
smazaný uživatel

ujíždí nám vlak

Reagovat
smazaný uživatel

nejen vam :(

Reagovat
smazaný uživatel

ani nedycham keby sa taketo vysledky udrzia az do konca zapasu...tak by v Catanii oslavovali dve muzstva...

Reagovat
smazaný uživatel

jedinej rossi me dnes asi udela radost...to rve kule

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe jak tam vidím všechny ty naše nervózní, ale podporující fans, Carla debatujícího s Tassottim, Maldiniho kecajícího s Cafuem, Donadoniho, Gallianiho, rozcvičujícího Pata, v chodbě hecujícího Kaka' atd., atd., jak všichni chcou a ono to zatím nejde , je to hnusný...

Reagovat
smazaný uživatel

je treba drit nic jineho nezbyva

Reagovat
smazaný uživatel

PATOOOOOOOOOOOOOOO !!!

Reagovat
Radin

Pojďme Fiore

Reagovat
M11

no tak AC 2-1 turin 1-0 a je vse jinak

Reagovat
Slejdy

jojojo

Reagovat
M11

tak to byla asi nejaka chyba 0-0 turin stale

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v Torinu pořád nula...

Reagovat
smazaný uživatel

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej !!!

Reagovat
Shevchenko

Tomu se říká Milán ! MILAN SIAMO NOI !

Reagovat
M11

zlatan

Reagovat
Slejdy

inter

Reagovat
smazaný uživatel

a jéj...

Reagovat
smazaný uživatel

zlatan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pippo ..Zlatan

Reagovat
smazaný uživatel

ked budu mat fialky s ac rovnaky pocet bodov,tak kto si zahra predkolo LM?

Reagovat
smazaný uživatel

ACM

Reagovat
smazaný uživatel

Zlataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

Reagovat
Slejdy

sudi opet uraduje na parme

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis zase odpurce Interu , uz sem jen cekal kdy to zase pride .....

Reagovat
smazaný uživatel

neres ho ten je zabitej

Reagovat
Slejdy

ty taky mlc a neser se do toho

Reagovat
Slejdy

drz hubu mela to byt pentla...

Reagovat
Shevchenko

No to snad ne! Za minutu nepromenena penalta a dve brevna !!

Reagovat
smazaný uživatel

to mi povídej..., mazec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale musi se nechat , ze oba brankari jak Interu a As jsou skveli bez nich by oba kluby nebyli tak kde jsou

Reagovat
Radin

goooooooooool Fiorentina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Fiore gol

Reagovat
smazaný uživatel

go gooooooo fialkyyyyyyyyyyyyyy!

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra

Reagovat
M11

gratulace interu.. jdu se obesit

Reagovat
smazaný uživatel

frajer

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

je to v hovnech vsecko...svet je spravedlivy!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Staší Fiorentině remíza?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Parma ..skoro celá fotbalová Evropa jí teď fandí a ona to takhle dojebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

jn

Reagovat
smazaný uživatel

Cafu.........hezké rozloučení s ACM.

Reagovat
smazaný uživatel

Marcos , tomu se říká rozlučka...

Reagovat
M11

borec

Reagovat
M11

100 FOrza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

AS

Reagovat
smazaný uživatel

uz vedi ze inter nepusti

Reagovat
smazaný uživatel

planný poplach..

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodic zase uraduje v Catanii

Reagovat
Slejdy

byl ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadi stejne je tam jééééééééééé Cataniaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Slejdy

jn

Reagovat
M11

tak Roma uz to pustila aby se Catania zachranila

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

prosim nesmej se kdyz tomu hovno rozumis

Reagovat
smazaný uživatel

Ale rozumim tomu dobre, jsou zase jen ubohe kecy. Nebud nastavny , ze to AS nezvladl , muzete si za to samy. Proste Inter vladne italii

Reagovat
M11

nic nevis ty janku

Reagovat
smazaný uživatel

Proc jako myslis? Nejake duvody? Myslim , ze Roma nenechala Catanii . Tohle jsou jen ubohe vymluvy a to mi nikdo nevymluvi

Reagovat
M11

nevis jak to chodi.. az vyrostes.. pochopis neboj

Reagovat
smazaný uživatel

dobre tak jim to nechali...pak ale nechapu proc tady fnukaji...kdyz to jsou stejny svine

Reagovat
M11

nebudem se skorpit.. prece.. vyhrali ste vy a catania se zachranila.. tecka

Reagovat
Slejdy

ty noumo bez spat

Reagovat
smazaný uživatel

Ano mne e bude se mi dobre spat :))) nevim jak vam :)) chichi

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

po vykalený noci se spí dobře no a dneska by jste to měli oslavit řádně

Reagovat
smazaný uživatel

INTER CAMPIONE D'ITALIA!!!! 2007/2008

Reagovat
M11

jj posefovali si to

Reagovat
smazaný uživatel

radujte se pac od pristi sezony si to zas bere do rezie JUVE

Reagovat
Slejdy

sak pristi sezonu budete radi za 4misto....tesim se

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace, "bohužel" na delší dobu vaše poslední scudetto

Reagovat
Slejdy

jjjj

Reagovat
smazaný uživatel

to ví jen Bůh

Reagovat
smazaný uživatel

Clarence , ale začíná se vážně rýsovat Uefa

Reagovat
smazaný uživatel

hele aspon se o to poprali a hezky zakoncili sezonu co rikas

Reagovat
smazaný uživatel

jsem na ně hrdej

Reagovat
M11

prali se

Reagovat
smazaný uživatel

eeee..4:1 nad Udine je slabá náplast za zpackanou sezónu..tomu Torinu jsem ale věřil, škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

já jim moc nevěřil právě, to je tým úplně bez větší snahy..., kolikrát to mají na háku.

Reagovat
smazaný uživatel

mno spíše jsem doufal, než věřil..to je fakt..

Reagovat
smazaný uživatel

v létě zamakáme, zkvalitníme a příští sezonu jsme zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Inter - gratuluju mistrům..Parma - Vaše blbost..AS Řím - škoda, za konec sezóny pochvala..AC - jdu se oběsit, ale díky za výhru nad Udine..Fior. - hodně štěstí v LM..

Reagovat
smazaný uživatel

spravny fanousek. Nedokazu is predstavit LM bez AC :(

Reagovat
smazaný uživatel

GRAZIE RAGAZZI

Reagovat
sansiro

LM bez AC Milán to si moc nedovedu představit. Na druhou stranu nám to může paradoxně pomoci. Potřebujeme změnit kádr a pokusit se získat titul. Změny jsou nutné. Přebudujeme tým a přespříští rok jsme v LM v plné síle... FORZA MILAN! Gazie Cafu

p.s. Chtěl bych, aby Ancelotti skončil...

Reagovat
M11

ja myslim ze vam to urcite pomuze

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem myslel, že to p.s. nenapíšeš. protože si myslím, že trenérskej post je to hlavní, co by se u nás mělo změnit. sním o Lippim...

Reagovat
smazaný uživatel

ty franta straka je zas volny.....

Reagovat
smazaný uživatel

no ale nevypadá to, že skončí..ale i mně by se Lippi líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Galliani v jednom kuse tvrdí, že zůstává no .

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, Scudetto bylo blízko. Ale jsem na AS Řím hrdý. Gratulace Interu, i když jste tak suveréní nebyly, jako v minulé sezoně a někdy ty výhry byly sporné, ale co se dá dělat. Liga mistrů bez AC bude divná, ale na Fiorentinu jsem zvědavý. Škoda té Parmy.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

konecne normalni fan...diky

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme , ze uz pristi rok bude liga normalni tak jak treba v Anglii, jinak byla hodne vyrovnana a napinava a prece vo to tady jde!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

del piero 21 trezeguet 20 parada kluci

Reagovat
smazaný uživatel

Obdivuhodna dvojice a kazdy je uplne jiny,ale oba maji instinkt zabijaka

Reagovat
smazaný uživatel

alex by sem moh vytahnout i na euru, teda jestli dostane moznost vybehnout na green

Reagovat
smazaný uživatel

s Tonim bu mi to mozna klapalo

Reagovat
smazaný uživatel

tak teda oficiální gratulace Interu, byli jste nejlepší, i když , snad se scudetto z Milána příští rok nehne, jen kapku poposune

Reagovat
Radin

Fiorentina letos paráda,škoda UEFA Cupu,Inter gratuluju,furt lepší jak AS nebo AC :-)).

Reagovat
Radin

Italská liga,nejhorší fanoušci tady na EF a nejvíc zahledění do svojich týmů .Absolutně neobjektivní a zahledění,škoda no....ještě že to není moje parketa :-).Jinak připomíná mi to,že Itálie je nejvíc korupcí pošpiněná a má nejhorší fans v Top ligách,koukám že se to přeneslo aji sem...

Reagovat
smazaný uživatel

není pravda...řekl bych největším problémem je to, že hodně lidí nedokáže přenést přes srdce Inter kvůli korupční aféře. Příjde jim to nespravedlivé a odtud pramení ta "nesnášenlivost"..jinak AS, Juve a AC mají myslím docela rozumný fans tady na EF..to na fotbalportal to je jiná. ..a Barcelona vs. Madrid fans na tomhle webu to taky není úplně kamarádskej vztah..

Reagovat
Radin

Tak jako ne všichni že,ale ani AC nedostali trest jak měli,bylo to tak,aby to uhráli zase na CHL,proto sem letos tak rád ,že budou hrát UEFU:-))

Reagovat
smazaný uživatel

tak já jako fans AC jsem ten trest přes srdce nepřenesl (ale Juve to odskákalo podstatně víc, to je pravda)..no a to že bude pouze UEFA mě samozřejmě taky se*e, to je jasné. .jen chci říct, že osočuješ neprávem fanoušky Italské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

chces rict ze inter nema rozumny fanousky?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, to jsem se špatně vyjádřil..myslím tím, že vztah mezi AS, AC a Juve mi tady přijde jako "v mezích"..to jen proti Interu je tady dost lidí zaměřených..třeba jako proti Chelsea v eng.

Reagovat
Slejdy

tak sem neloz jejda uz

Reagovat
smazaný uživatel

no proto nesrovnavej s chelsea prosim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele