Serie A zná svůj nový rekordní přestup: Higuaín patří Juventusu

26.07.2016, 19:04
Aktuality
Gonzalo Higuaín se definitivně stává rekordmanem italské nejvyšší soutěže. Juventus na služby 28letého kanonýra ve dvou splátkách vynaloží celkem 90 milionů eur - tedy částku, kterou dosud žádný italský klub na stůl nesložil. Drahý pak bude i útočníkův plat, když má dohromady za čtyři roky plánované spolupráce odpovídat zhruba 30 milionům...

Vicemistr světa z roku 2014 takto zároveň jen o čtyři miliony zaostává za Cristianem Ronaldem jakožto druhým nejdražším fotbalistou, a na třetí pozici se umístí rovněž v otázce kumulované přestupové částky. Celkem se už totiž za Higuaínovy služby platilo 144 milionů eur, což překoná jen duo Ibrahimović (169) - Di María (179).

V rámci Apeninského poloostrova dosud nejdráže přestupoval Hernán Crespo roku 2000 z Parmy do Lazia (56,5 milionů eur), který se na celosvětovém seznamu jen těsně vejde do první dvacítky.

Ke zdravotní prohlídce se má odchovanec River Plate dostavit až zítra, Juventus už nicméně na vlastních stránkách Higuaínův přestup potvrdil i s uvedenou částkou.

Do Neapole argentinský ostrostřelec dorazil roku 2013 z Realu Madrid zhruba za 38 milionů eur a v následujících třech letech v Itálii nepůsobil obávanější predátor: jeho 71 branek v daném intervalu znamená, že druhý nejproduktivnější hráč ligy zaostává rovnou o 24 zásahů.

Svou nejlepší sezonu v kariéře má v prosinci 29letý Higuaín akorát čerstvě za sebou. V uplynulém ročníku nasázel v průměru víc než jeden gól na zápas a jeho 36 úderů je rekordem historie italské nejvyšší soutěže o dvaceti účastnících.

Do Turína Higuaín míří s ambicemi poprvé od roku 2012 zdvihnout nad hlavu pohár pro ligového mistra. Maximem jeho Neapole se ukázal být domácí pohár Coppa Italia z předloňska, potažmo italský superpohár z téhož roku.

Pro jihoitalský klub jde pochopitelně o výrazné oslabení, kór když to původně vypadalo, že Higuaín i přes odmítnutí nové smlouvy zůstane. Juventus nakonec musel k jeho odloudění využít astronomické výkupní klauzule.

V Neapoli však nikterak neváhají a podle nizozemského De Telegraafu si okamžitě plácli s Ajaxem nad 35milionovým transferem Arkadiusze Milika.

Autor: Tomáš Daníček / italianfootballdaily.com, espnfc.com

Komentáře (1193)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele