Higuaín zůstává v Neapoli, odmítl ale prodloužení smlouvy

29.06.2016, 10:52
Aktuality
Do ztracena vyzní snaha Neapole o prodloužení smlouvy s Gonzalem Higuaínem. Argentinský střelec má kontrakt ještě na dva roky a italský celek mu nabízel nový, díky němuž si hráč měl přijít ročně na sedm milionů eur, jihoamerický fotbalista ovšem odmítl...

28letý Higuaín, o něhož mají zájem Chelsea nebo Atlético Madrid, přišel do Neapole před třemi roky z Realu Madrid a během uplynulého roku nastřílel 36 ligových branek. Ve smlouvě má zakotvenou výstupní klauzuli nastavenou na 94 milionů eur, kterou chtěl snížit na 70 milionů.

"Situace je následující. Prezident má právo požadovat v případě přestupu sumu uvedenou ve výkupní klauzuli a my máme zase právo odmítnout prodloužení. Přišli jsme do Neapole pod slibem úspěšného projektu, působení v Lize mistrů a zisku Scudetta, vylepšeno mělo být i zázemí a měla být patrná touha nadále růst. Nebylo správné, když klub některé své závazky ignoroval. Aurelio De Laurentiis má plné právo něco požadovat, ale společně se svým bratrem jsme se rozhodli neakceptovat prodloužení," řekl fotbalistův bratr a agent v jedné osobě Nicolás Higuaín, jemuž se nelíbí například fakt, že SSC v průběhu zimy nepřivedlo velké posily, díky nimž by Neapol mohla uzmout Scudetto mistrovskému Juventusu.

"Uvidíme, co se s Neapolí stane v průběhu následujícího roku, hráči končí smlouva v červnu 2018 v době, kdy mu bude třicet let. Pro tuto chvíli budeme respektovat současnou smlouvu. Máme smlouvu s Neapolí a Gonzalo jí jako profesionál bude respektovat. Bude poctivě trénovat a na trávníku ze sebe vydávat maximum. Smlouva ale rozhodně nebude prodloužena v případě, že věci zůstanou takové, jaké jsou teď," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (57)

Přidat komentář
johan14

Zaujímavý pohľad bratov Higuaínovcov. No chápem, že ta klauzula sa im nepáči, ale zas 2 roky v neperspektívnom Neapole, ako tvrdia, je tak isto strata času. Týmto si Pipita tifosi Neapola nezíska.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Nikolas je dobrej kreten, dělá ze sebe byznismena byť se jen přiživuje na bráchovi.

Reagovat
Airus

vítej ve světě agentů

Reagovat
Mr.Jindros

Pokud bude ten brácha hrát dobře dostane v dalším klubu megaplat.

Naprosto pochopitelný tah od nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokončí kontrakt a potom zadarmo do Argentíny

Reagovat
smazaný uživatel

Takze 2018/2019 uz za Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

naopak si myslím, že je to reálná předpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Mysli si co chceš, já si budu taky myslet, co budu chtít.

Reagovat
Pinturicchio

Psalo se o něm, Juve prej chtělo zaplatit tu klazuli, pokud odejde Pogba.

Reagovat
Furia Ceca

Cože? Já jsem teda četl, že získaný prachy by byly narvený do Gómeze...

Ale co, dyť je to jedno, Pogba nikam nejde!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou zase nápady.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak se k tomuhle postaví De Laurentis sem hodně zvědavej.Samozřejmě že vykupka 94 mega za hráče kterýmu táhne na 30 let je neuvěřitelná a vůbec nechápu jak na ni mohli Huguainovci kývnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Wengere jeden !! dej jim celou výkupku

Reagovat
Euphael

Reagovat
Furia Ceca

Být ADL, tak bych celou záležitost předal Gomoře. Ještě rád Nicholas přistoupí na prodloužení smlouvy s výrazným snížením platu!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Furia Ceca

Přesně tak jsem to myslel!

Reagovat
Blasphemer

A nebo bude spát s rybama.

Reagovat
Furia Ceca

Nebo bude spát s koňskou hlavou v posteli.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá se jen z komara velbloud. Nic víc.

Reagovat
milan78

při současný formě není ani 94 moc.., při pohledu na přestup bale..., H střílel v madridu i ted v itálii.., kdyby si ty branky rozdělil.., tak je v tabulce 1 a 4..., což je hustý...

Reagovat
Kluivert9

Jeho formu jsem viděl v pondělí ráno, kdy stála Argentinu další titul...

Reagovat
milan78

Argentina a útok..., tam je to zakletý, co mají messiho..., nejlepší, když šel dolů higuain a oni stejně hráli dlouhý balony.., se nedivím, že s tím messi sekl..

Reagovat
Furia Ceca

To je dobře. Chci, aby Argentinu dovedl k titulu MS Dybala, a ne Messi. Navíc Paulitovi reálně věřím - je talentovanej, pokornej, je to velký vlastenec a má to v hlavě srovnaný. Ten je - snad už v Rusku - potáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Se klidně směj, já to myslel vážně.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
rickroll
Reagovat
smazaný uživatel

Já četl něco o Arsenalu tak nevím nevím

Reagovat
olis

spina, predat hned, kludne aj pod cenu alebo nechat zhnit na lavicke

jedna vec sa krasne ukazuje, v Neapole je minimum hracov pre ktorych ten klub znamena nieco viac ako len dalsiu zastavaku a prijem penazi, vynimku tvoria Reina, Maggio, Insigne a Hamsik ktoreho zotrvanie tiez nie je 100%tne

Koulibaly, Higuain si mozu podat ruky, prec chcu aj Albiol a Strinic, oni maju aspon ake take dovody ktore sa daju ako tak pochopit

ADL by mal vylozit velke usilie a prostriedky na vybudovanie kvalitnej akademie aby mohol Neapol o takych 15 rokov zacat produkovat dostatocne kvalitnych hracov pre Acko, hracov ktory budu odchovanci a bude pre nich klub nieco znamenat, tiez by sa malo vedenie viac zamerat na nakup talianov, tam su tie sance na vernost ku klubu tiez ovela vyssie, dalsia vec, kupovat hocijakeho hraca len ak okamzite prejavy velky zaujem hrat v Neapole a nie cakat mesiac kym sa k tomu vyjadri a este bude vahat, to je onicom, pre mna su taketo hodnoty ovela viac ako kvalita hracov a podobne

dufam teda ze prec pojde aj Koulibaly a aj Higuain, uz ani nebudem mat taku radost ak by aj ostali a hravali dobre, toto sa uz neda zabudnut

ADL by mal spravit hocico aby udrzal Hamsika, Higuainovi sa vtiera do riti a dostal za to hovno, u Hamsika zrazu vidi problem s rozpoctom pritom si nikto nezasluzi vacsiu pozornost ako Marek, toto si dufam ADL uvedomuje, lebo ked preda este aj Hamsika tak posere to ako sa len da a uspesnu minulu sezonu mu moze kazdy osrat, bude to zaciatok konca Neapolu

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, jenže třeba jde Higuainovi o to, že klub nesplnil podminky smlouvy, nebo třeba mu ADL lhal do očí v tomto. Nevíš co se tam děje mezi nimi. Taky třeba chce timto Higuain docilit toho nejlepšího pro klub, pokud ADL chce udržet TOP hráče, tak mu Higuain ukazuje cestu. Možná že je špína ADL a ne Pipita. Nic neni čiernobiele.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám jasno. Blbci jsou oba, jak ADL, tak Higuaín. Nezájem.

PS: Černobílé jsou dresy italského mistra.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, ale pokud nedodrži podminky smlouvy nebo vyřčené sliby, tak co jako? Tady dostal ADL trošku ultimatum, tak ať se snaží. Třeba mu to otevře oči a bude nova lepší Neapol, ikdyž by to byl jen začátek a vysledek by se dostavil za 15 let. Tak diky tomuhle se pak ADL chytne za nos a řekne si, joo tenkrat ten Pipita měl pravdu a udělal to se mnou dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Liga mistrů, Scudetto, to jsou krásné sliby, které ovšem závisí na výkonech více lidí, nejen těch za stolem. Vylepšování zázemí atd. se odvíjí i od povolení, takže tady je spíš trošku na vině byrokracie, zejména přístup samotného města Neapol. Tam jde jedno s druhým. Bratři byli stejně hloupě naivní, jako pan ADL. Soudný člověk přece nemohl čekat, že to půjde po másle, nebo snad ano? Jak říkám, pro mě jsou blbci oba, respektive všichni tři. Nezájem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to nemyslel konkretne na uspechy klubu, kdyz je tam Juventus a v LM asi třetina Evropy. Ale to zazemi atd.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
olis

pokial klub nesplnil podmienky zmluvy potom je neplatna a Higuain moze ist, resp. minimalne je napadnutlena, inak su to blbosti, Higuain chce proste odist a boji sa to povedat na priamo

a co mu akoze lhal, ved bude by mohol hrat LM druhy krat, keby nedojebal penaltu on sam proti Laziu mohol hrat treti krat, o Scudeto tiez bojoval, kde to tiez on nezvladol ked sa neovladol proti Udinese, kde mimochodom pri nom vsetci stali, keby sa klub a fanusikovia zachovali ako on tak by dostal pokutu a klub by sa ani neodvolal a este by bol za kokota, treningove centrum sa tiez vylepsovalo takze aj v tomto ohlade ADL slub splnil, nehovoriac o tom ze lekareskemu timu sa dari robit veci tak dobre ako malokomu inemu, tuzba rast tu je, ADL sa snazi priviest kvalitnych hracov za nie prave male peniaze, to ze mu to majitelia druhych klubov zamietaju je vec druha, napriklad sme skusali Tolisa za 26 ale Lyon odmietol tu fakt nie je co vycitat, proste to nevyslo, Higuain predsa musel vediet ze financne moznosti Neapolu nie su nekonecne - ale ked si to zhrnieme, sluby ktore jeho agent vymenoval boli do velkej miery splnene alebo sa o ich naplnenie klub minimalne snazi

jasne ADL ma svoje chyby a nie je ich malo ale tu som jednoznacne na jeho strane

Reagovat
DelPiero137

Higuajin je naivka alebo ako si to mam vysvetlit? Kolko klubov s inym rozpoctom a prestizou slubovali LM a titul? Na zaklade tohoto nemozes vydierat zamestnavatela, treba to brat realne. Pokial si pamatam, prichadzal do Neapola aby hral pravidelne, bol stredobodom pozornosti co mu ADL splnil do bodky. Platovo, medialne, strelecky a zvysil mu prestiz.

Neapol pomohla Higuainovi aby sa z neho stal najlepsi utocnik za poslednu sezonu a naopak pomohol Gonzalo SSC bojovat o titul.

Ked uz chce odist, mal by sa klubu odvdacit a dodrzat vykupnu klauzulu. 94M nie je v dnesnej dobe neriesitelna suma za overeneho a najlepsieho utocnika minulej sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

takze on je spina ze do zmluvy chce dat nieco co vyhovuje aj jemu, nielen ADL? ten sa na kompromise nechce dohodnut tak preco by mu mali ustupovat?

Reagovat
olis

lebo to je uz pristup ze chce v buducnosti prec a to ja mozem takych hracov okaslat

Reagovat
celestial-

Páči sa mi Tvoj prístup

Reagovat
Talker

Tak záleží. Možná opravdu požaduje top posily a větší konkurenceschopnost

Reagovat
Furia Ceca

Typický hysterický olis! Co ty víš ale co tam proběhlo? Pokud ADL slíbil, že z Neapole vybuduje tým, co vyhraje Scudetto a v LM půjde co nejdál, tak i když ADL podle mě co dělá co může, pořád to není 100%... Navíc nezapomeň, že Higuaín věnoval Nepaoli dva drahocenný roky svýho života sračkoidním sezónám pod Benítezem. Jo, jasně, já být tím bráchou, tak se nad tím povznesu a spíš hledím do budoucna, která pro Neapol vypadá nadějně. No i když, on to tak vlastně nevidí...

Jinak souhlas, nemá to cenu, rozprodejte to všechno, prodejte rovnou i Hamšíka... My ho koupíme!

Reagovat
olis

uz len ty najvacsi mudrlant a namyslenec si tu chybal,, asi ti to zbytocne vysvetlovat ale raz tomu sancu dam, vies to je presne ten rozdiel ty sa na to divas tak ze Higuain obetoval tri roky Neapolu, ja sa na to divam tak ze Neapol mu dal moznost tam tri roky hrat za co by mal byt on vdacny klubu a nie klub jemu

Reagovat
Furia Ceca

Já to chápu. Já proti Neapoli nic nemám. Spíš si dělám prdel z tebe!

Reagovat
olis

tak to si teda panko

Reagovat
10

Neapol má v Kampánii víceméně monopolní postavení a přitom má v kádru snad jen jednoho odchovance, tam je něco hodně špatně...

Higuaina bych taky prodal, v prosinci mu bude 29, tu minulou sezonu už nemusí zopakovat, takže je dost možná poslední mercato, kdy se za něj dá dostat raketa, zvlášť po takových prohlášeních...Neapol si poradí

Reagovat
Jajinek

Hráče, který by se ztotožnil s takovýmto prohlášením agenta, bych (bez ohledu na pravdivost uvedených slibů) okamžitě prodal, protože jeho další setrvání v klubu na jakoukoli dlouhou dobu nemá absolutně smysl.

Reagovat
pantondavo

Mně se to naopak líbí, prostě šel tam za nějakým projektem, kterej se nenaplňuje, Neapol s tímhle týmem prostě velkej úspěch neukope a tak se rozhodli, že tam prostě nebudou dalších X let.

Nemá asi smysl chodit okolo horký kaše, pořád je to lepší, než kdyby nechodil na tréninky a vykašlal se na to, tohle mi prostě přijde adekvátní.

Reagovat
pantondavo

Tolik "prostě", sakra, už jsem jak Nani a jeho "skvělý".

Reagovat
olis

keby nechce chodit okolo horucej kase tak by povedal ze chce prestupit, jeho bracek je padnuty na hlavu, snazi sa tu hrat nejake hry aby ho ADL predal aj pod cenu, urcite je uz dohodnuty s nejakym klubom ktory ho na to nahuckal, slubene mat isto nejakych minimalne 11 mega, splnene je vsetko, Neapol rastie a ma zaujem rast dalej, LM sa bude hrat druhy krat zo 4 moznych a keby Higuain vedel kopat penalty mohla sa treti krat, takze opak je pravdou, hraju hry namiesto toho aby rovno povedlai ze chce prec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robbie

Křivaín, sem rád že odešel z Realu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele